عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : چهار شنبه 24 شهريور 1400
بازدید : 471
نویسنده : mozhgan

برای کسب آمادگی کامل جهت اجرای کامپوزیت دندان  بهتر است با مراحل انجام آن آشنا شوید:

  • مشاوره با کلینیک دندانپزشکی یا دندانپزشک متخصص زیبایی
  • حذف رطوبت از سطح دندان ها
  • قرارگیری چسب بر روی دندان
  • اضافه شدن کامپوزیت به سطح دندان
  • اولین مرحله، جلسه مشاوره با دندانپزشک است

در اولین مرحله متخصص ترمیم و زیبایی دندان برای شما یک جلسه مشاوره ترتیب می دهد تا شرایط شما مورد بررسی قرار گیرد و مشخص شود آیا کاندید مناسبی برای انجام کامپوزیت هستید یا نه. حال ضرورت انجام این جلسه چقدر است؟ در صورتی که شرایط دندان های شما مناسب نباشد و یا با التهاب و بیماری لثه و عفونت همراه باشید انجام کامپوزیت با مشکل روبرو می شود.  همچنین در جلسه مشاوره دندانپزشک در مورد رنگ نهایی و نوع کامپوزیت و میزان سفید کردن دندان ها با شما صحبت می‌کند. بنابراین اگر سوالی در مورد کامپوزیت دارید می توانید در این جلسه مطرح کنید؛ گفتن خواسته‌هایتان از انجام کامپوزیت در این مرحله بسیار اهمیت دارد.

مرحله دوم، حذف رطوبت اضافه از سطح دندان ها

قبل از شروع درمان کامپوزیت باید رطوبت اضافی از روی دندان ها حذف شود. همچنین دندانپزشک با استفاده از اسید سطح دندان را کمی سفت می کند تا مواد کامپوزیت بهتر بر روی سطح دندان قرار گیرد.

مرحله سوم، قرارگیری چسب بر روی دندان ها

قرارگیری چسب بر روی دندان ها بسیار اهمیت دارد. چرا که ماده کامپوزیت قرار است طی چندین مرحله به صورت لایه ای بر روی دندان ها اضافه شود.

بیشتربخوانید... روش های ترمیمی و زیبایی دندان

مرحله چهارم، اضافه شدن ماده کامپوزیت بر روی دندان ها

قرارگیری ماده کامپوزیت بر روی دندان ها جز حساس‌ترین مرحله درمان کامپوزیت است. این مرحله باید با دقت بسیاری توسط دندانپزشک صورت گیرد تا ظاهر و شکل دندان ها کاملا رضایت بخش باشد. در حقیقت رسیدن به نتیجه طبیعی کاملا گرو دقت و مهارت دندانپزشک است.

رفرنس



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : چهار شنبه 24 شهريور 1400
بازدید : 429
نویسنده : mozhgan

آیا می توان جراحی لاغری بدون عوارض داشت؟ با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

عمل لاغری بدن بدون عوارض

بسیاری از افراد در کنترل اشتهای خود هنگام غذا خوردن با مشکل روبرو هستند که منجر به تجمع چربی و اضافه وزن می شود. بنابراین برخی سعی می کنند با استفاده از روش های نوین پزشکی مانند بوتاکس معده و بالون معده به دنبال روش هایی برای کاهش وزن و کاهش پرخوری در مقادیر زیاد باشند.

بوتاکس معده

بوتاکس معده یک روش غیر جراحی و لاغری ثابت است و یکی از جدیدترین تکنیک هایی است که برای کاهش وزن پس از استفاده زیاد از بوتاکس در زمینه لوازم آرایشی استفاده می شود. هدف بوتاکس کاهش مصرف غذا، احساس سیری سریعتر و کاهش دوره های گرسنگی برای کمک به کاهش وزن است.

بالن معده

عمل بالن معده یکی از بهترین روش های لاغری در سرتاسر جهان است و یکی از روش های لاغری غیر جراحی است که طی آن اندازه معده بدون برداشتن بخشی از آن کاهش می یابد. با قرار دادن یک بالون لاستیکی سیلیکونی در داخل معده که با خوردن مقدار کمی غذا به احساس سیری کمک می کند.

مزایای عمل بالون معده

اگر فردی به رژیم لاغری آسان و ورزش پایبند باشد، به دستیابی به نتایج مثبت عمل کمک می کند. به بهبود مشکلات سلامتی ناشی از افزایش وزن مانند دیابت، فشار خون بالا و دشواری تنفس هنگام خواب کمک می کند.

عوارض جانبی جراحی بالون معده

فرد ممکن است در روزهای اول بعد از عمل احساس ناراحتی کند و استفراغ، حالت تهوع و درد معده احساس کند که طبیعی است و پس از چند روز تا زمانی که بدن به وجود بالون در داخل معده عادت کند، از بین می رود و این علائم ساده است و با برخی داروها و داروهای پزشکی قابل درمان است.

رژیم بعد از بالون معده

رژیم غذایی پس از روند بالون معده در هفته های اول باید فرد نوشیدن مایعات مانند سوپ، آب میوه های کم قند و نوشیدنی های گیاهی بنوشد. سپس فرد می تواند غذاهای نرم، هضم آسان مانند ماست بدون چربی و میوه های پوره شده بخورد. در طول دوره نصب بالونپ، برای دستیابی به نتایج مثبت باید مواردی را در نظر گرفت، از جمله: غذا را خوب بجوید از نوشابه و نوشیدنی های کافئین دار مانند چای و قهوه خودداری کنید از خوردن غذا قبل از خواب مستقیم خودداری کنید مانند نوشیدن مایعات به مقدار زیاد.

رفرنس



:: موضوعات مرتبط: جراحی لاغری , ,
تاریخ : چهار شنبه 24 شهريور 1400
بازدید : 444
نویسنده : mozhgan

اگر دندان‌های شما ارتودنسی شده است طبیعتا باید شناخت مختصری از درمان ارتودنسی دندان داشته باشید. شاید درمان‌های ارتودنسی امروزه به‌عنوان مدرن‌ترین شاخه دندانپزشکی به‌نظر برسند اما شواهد حاکی از آن است که داشتن لبخند زیبا از زمان باستان مصر نیز مورد توجه همگان بوده ‌است. درمان‌های ارتودنسی از طریق تجهیزات و روش‌های متنوع به ‌تدریج توسعه یافته تا جایی‌که امروزه به یک درمان کاملا پیچیده و پیشرفته تبدیل شده‌است. دندان‌ها و فک‌های نامرتب طبیعتا توانایی گفتار و حتی جویدن یک فرد را تحت تاثیر قرار داده و با مشکل مواجه می‌کنند. نکته جالب ارتودنسی خفیف این است که تاریخچه این درمان ریشه در هزاران سال پیش دارد. در این مقاله دکتر خدیوی بهترین متخصص ارتودنسی در تهران به حقایق جالبی در خصوص پیشینه درمان‌های ارتودنسی می‌پردازیم.

بریس‌های اولیه

به‌نظر می‌رسد که تمایل به ردیف کردن و مرتب کردن دندان‌ها فقط موضوع مهم دنیای امروز نیست. باستان‌شناسان با کشف اجساد مومیای شده‌، با قطعات فلزی بر روی دندان‌های آن‌ها مواجه شدند که خود گواه این موضوع می‌باشد. دندانپزشکان قدیم برای درمان و اصلاح فاصله بین دندان‌ها به‌جای سیم‌های فلزی معمولا از زه استفاده می کردند. در سال‌های 400 تا 500 قبل از میلاد مسیح، بقراط و ارسطو پزشک و فیلسوف بزرگ یونان روش‌هایی را ابداع کردند که در بهبود مشکلات دندانی از جمله مرتب کردن دندان‌های نامرتب تاثیر فراوانی داشتند.

مرحله بعد 

تاریخچه آن‌چه که ما امروز به‌عنوان بریس می‌شناسیم به سال 1728 میلادی بازمی‌گردد. امروزه تکنولوژی و روش‌های درمانی ارتودنسی کامل دستخوش تغییرات چشمگیری می‌باشد. دندانپزشک فرانسوی به‌نام پیر فوشارد ملقب به پدر ارتودنسی در قرن هفدهم کتابی با نام ” دندانپزشک جراح” منتشر کرد که یک بخش از آن به معرفی راه‌ها و روش‌های صاف کردن دندان‌ها می‌پردازد. بریس‌های مدرن برای اولین بار توسط پیر فوشارد ابداع شد. فوشارد نوارهای مسطح فلزی را با کمک نخ به‌هم متصل می‌کرد و سپس داخ دهان بیماران قرار می‌داد.

براکت‌های ارتودنسی مدرن

ادوارد انگل در سال 1915 چیزی را اختراع کرد که امروزه به‌نام براکت‌های مدرن ارتودنسی (ارتودنسی نامرئی ، ارتودنسی متحرک) معروف هستند. این براکت‌ها بر روی قطعات کوچک نصب و سپس روی دندان‌ها قرار می‌گرفتند. ادوراد در سال 1928 با ساخت براکت‌هایی که مستقیما روی دندان‌ها قرار می‌گرفتند اختراع خود را توسعه داد. از سال 1915 تا دهه 1970 پیشرفت‌های چشمگیری در درمان‌های ارتودنسی  قدیمی صورت گرفته است تا جایی‌که امروزه گزینه‌های درمانی فراوانی در حوزه ارتودنسی برای بیماران وجود دارد.

رفرنس

 



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : چهار شنبه 24 شهريور 1400
بازدید : 450
نویسنده : mozhgan

به بوی بد دهان در اصطلاح پزشکی هالیتوز یا هالیتوزیس گفته میشود. تقریبا 25 درصد افراد جامعه با این مشکل روبرو هستند. که اکثرا نشانه ای از بهداشت ضعیف دهان و دندان است. 

علت بوی بد دهان چیست؟

  • استعمال دخانیات
  • خوردن برخی از غذاها
  • خشکی دهان
  • بهداشت ضعیف دهان و دندان
  • مصرف برخی داروها
  • بیماری های مربوط به دهان، بینی و گلو
  • جسم خارجی
  • بیماری ها

نکته:

(اگر تحت درمان ارتودنسی متحرک یا ارتودنسی ثابت هستید و بوی دهانتان بد است بهترین متخصص ارتودنسی به شما نوع دهان شویه یا خمیردندان را اعلام خواهد کرد.)

درمان خانگی بوی بد دهان

هر روز مسواک بزنید: ترجیحا بعد از اتمام هر وعده غذایی مسواک بزنید. اینکار را به مدت 2 دقیقه و2 بار در طول روز انجام دهید.

نخ دندان بکشید: با مسواک زدن تا حد زیادی سطح دندان ها را تمیز میکنید اما با نخ دندان کشیدن تمام ذرات غذایی به جای مانده در بین دندان ها را از دهان خارج میکنید.

اگر پروتز دندان دارید آن ها را تمیز کنید: اگر برای پر کردن جای خالی دندان جایگزین هایی مانند ایمپلنت دندان، پروتز دندان، بریج و پل دندان دارید حتما آن ها را با دقت تمیز کنید زیرا هیچ فرقی با دندان واقعی شما ندارند. اگر آن ها را تمیز نکنید به طور مشابه بوی دهان شما بد شده و دچار هالیتوزیس میشوید.

بیشتربخوانید... دندانپزشکی بارداری

تعویض مسواک: هر 2 تا 3 ماه سعی کنید مسواک خود را تعویض کنید.

زبان خود را مسواک بزنید: زبان یکی از جاهایی است که باکتری های زیادی روی آن تجمع میکنند. هر بار که مسواک میزنید برای درمان بوی بد دهان حتما زبان خودتان را نیز مسواک بزنید.

مانع از خشک شدن دهان خود شوید: کم آبی و خشک شدن دهان همانطور که ذکر شد از علل بدبو شدن دهان است. برای پیشگیری از این اتفاق سعی کنید به مقدار کافی آب بخورید. سیگار نکشید و الکل مصرف نکنید. مصرف شیرینی جات را نمیز کاهش دهید.

رژیم غذایی: از خوردن پیاز ، سیر و غذاهای پرادویه خودداری کنید. غذاهای قندی همچنین با بوی بد دهان و بروز هالیتوزیس مرتبط هستند. مصرف قهوه و الکل را کاهش دهید.

رفرنس



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : چهار شنبه 24 شهريور 1400
بازدید : 412
نویسنده : mozhgan

زمانی که متخصص ارتودنسی بریس روی دندان‌هایتان استفاده کرده است، سلامت دهان و دندان شما مهمتر از همیشه است. گذشته از همه‌ی اینها، شما در حال برداشتن گام بزرگی برای بهبود سلامت و ظاهر لبخند خود هستید، پس چرا می‌خواهید که نتایج را با غفلت کردن در مراقبت از دندان‌ها و لثه‌هایتان به خطر بی‌اندازید؟ هنگامی که بریس دارید، نسبتا مسواک زدن کار آسانی است اما نخ دندان کشیدن می‌تواند یک چالش بزرگتر باشد. چند روز اول پس از نسب بریس‌ها، دندان‌ها و لثه‌هایتان ممکن است خیلی حساس باشند. ممکن است در این مدت به علت این حساسیت مسواک زدن و نخ دندان کشیدن حین ارتودنسی طبیعی به شدت دشوار باشد. بهترین کاری که از دستتان بر می‌آید را انجام دهید. ممکن است لازم باشد چند روز نخ دندان نکشید، تا درد و حساسیت اولیه کاهش یابد. استفاده از بهترین شیوه‌ها در زیر آمده است تا اطمینان حاصل شود که مراقبت کامل از دندان‌های خود را حتی هنگامی که بریس روی دندانهایتان دارید انجام می‌دهید.

چرا نخ دندان

بین هر دندان، قطعه‌ای از بافت لثه هرمی شکل یافت می‌شود. این پاپیل بافت لثه نامیده می‌شود. فاصله‌ای بین پاپیل بافت لثه و سطح دندان وجود دارد که پلاک می‌تواند در آنجا پنهان شود و رشد کند. این پلاک را نمی‌توان با مسواک زدن از بین برد. باید برای بیرون کشیدن پلاک و شستن آن، نخ دندان بکشید. پلاک دندان در تمام عمرمان در دهان ما زندگی می‌کند و از شکرهایی که می‌خوریم رشد می‌کند. پلاک باید روزانه حذف شود یا در غیر این صورت رسوب دندان (پلاک مرده) شکل خواهد گرفت. اگر این رسوبات دندان در برابر پاپیل بافت لثه باقی بمانند، باعث التهاب لثه، بیماری لثه، از دست دادن استخوان و در نهایت از دست رفتن دندان می‌شود. شما باید هر روز نخ دندان بکشید. اگر لثه‌ها در هنگام نخ دندان (ارتودنسی ارزان) کشیدن دچار خونریزی شدند، این نشان می‌دهد که لثه‌ها سالم نیستند.

بیشتربخوانید... ارتودنسی رنگی

به نخ دندان کشیدن کودکان کم سن و سال‌تر کمک کنید انتظار نداریم که کودکان کم سن و سال‌تر که روی دندانهایشان بریس دارند، مهارت لازم برای نخ دندان کشیدن موفق را داشته باشند. شما به احتمال زیاد باید به نخ دندان کشیدن کودکتان کمک کنید. از آنجایی که ممکن است این کار طول بکشد، بهتر است کودک در یک محیط روشن بنشینید.

رفرنس



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : سه شنبه 23 شهريور 1400
بازدید : 432
نویسنده : mozhgan

اگر بخواهیم با یک معیار علمی چاقی را برای شما تعریف کنیم باید بگوییم. چاقی بر اساس شاخص توده بدنی BMI تعریف می شود. این شاخص با استفاده از قد و وزن شما می تواند تعیین کنید که وزنتان تا چه حد نرمال است. اگر BMI شما بالاتر از ۳۰ باشد در محدوده ی چاقی قرار می گیرید.

بیشتربخوانید... جراحی لاغری

در دامه انواع چاقی را برای شما معرفی کرده و به طور مختصر  توضیح می دهیم:

رایج ترین نوع چاقی در جهان

این نوع چاقی ناشی از عادات بدی است به علت مصرف نادرست شکر و غذا ایجاد می شود. برای حل این مشکل، فقط کافیست رژیم غذایی خود را عوض کنید و مقدار غذای روزانه ی خود را کاهش دهید. شکر را از رژیم غذایی خود حذف کنید و حداقل ۳۰ دقیقه ورزش را در برنامه ی روزانه ی خود بگنجانید.

چاقی ناشی از استرس

این نوع چاقی به خاطر استرس، افسردگی و مشکلات دیگر ایجاد می شود. معمولا افرادی با این نوع چاقی مواجه می شوند که به مصرف بیش از اندازه ی شیرینی ها روی می آورند. چطور با چاقی ناشی از اضطراب مقابله کنیم؟ بهترین روش مقابله با این نوع چاقی، کنترل استرس و عصبانیت است. برای این کار بهتر است یک فعالیت بدنی پیدا کنید که نگرانی و استرس شما را از بین ببرد. با این روش به زودی می توانید نتایج شگفت آوری را در بدن خود احساس کنید.

چاقی گلوتن

این نوع چاقی معمولا در زنانی که در حال یائسه شدن هستند و مردانی که عدم تعادل هورمونی دارند ایجاد می شود. بهترین روش برای برطرف کردن این نوع چاقی اجتناب از بی تحرکی مثل نشستن طولانی مدت، سیگار کشیدن و مصرف الکل است. بهترین راه حل، ورزش با وزنه است.

بیشتربخوانید... تاثیر جراحی لاغری بر سلامت جسمی

چاقی آتروژنیکی

افرادی که هنگام چاق شدن، فقط شکم آنها بزرگ می شود (عمل لاغری شکم) جزو این دسته قرار می گیرند و از چاقی آتروژنیکی رنج می برند. این نوع چاقی خصوصا جزو انوع خطرناک چاقی محسوب می شود چون می تواند سایر ارگان ها را تحت تاثیر قرار دهد و مشکلات تنفسی ایجاد کند. افراد مبتلا به این نوع چاقی باید حتما از مصرف نوشیدنی های الکی اجتناب کنند.

چاقی وریدی

این نوع چاقی عمدتا زمینه ی ارثی دارد و معمولا در دوران بارداری و در افرادی اتفاق می افتد که پاهای متورم دارند. درمان این نوع چاقی ورزش هایی مانند پیاده روی، بالا رفتن از پله ها و نوشیدن آب فراوان است.

چاقی ناشی از بی تحرکی

این چاقی معمولا قسمت های از بدن را تحت تاثیر قرار می دهد که قبلا تحرک زیادی داشته است. بهترین راه برای از بین بردن این ذخایر چربی این است که اجازه ندهید بدنتان برای مدت طولانی بدون غذا بماند. چون هر چقدر سوخت و ساز بدن بیشتر باشد سریع تر می تواند چربی های را از بین ببرد.



:: موضوعات مرتبط: جراحی لاغری , ,
تاریخ : سه شنبه 23 شهريور 1400
بازدید : 425
نویسنده : mozhgan

اگر شما نوزادی دارید که تازه به دنیا آمده است و می‌خواهید در کنار تغذیه شیر طبیعی مادر از پستانک استفاده کنید، باید بدانید که پس ۴ هفته که عادت ‌های شیردهی در نوزاد شما کاملا تثبیت شد، می‌توانید از پستانک برای او استفاده کنید؛ اما بسیاری از متخصصان اطفال و متخصصان ارتودنسی توصیه می‌کنند که اگر می‌خواهید برای نوزادان از پستانک استفاده کنید، این پستانک باید از نوع پستانک ارتودنسی ژله ای باشد. به این دلیل که اگر یک پستانک معمولی استفاده شود و جنس خوبی نداشته باشد، می‌تواند در دراز مدت وقتی که نوزاد شما بزرگ شد و به سن کودکی رسید، ناهنجاری و مشکلات دندانی و فک، برای او ایجاد کند.

پستانک ارتودنسی دندان چیست؟

پستانک ارتودنسی برای جلوگیری از نامرتبی دندان و مشکلات ارتودنسی که در دراز مدت ایجاد خواهند شد استفاده می‌شود. به این دلیل دندان های شیری که بر روی لثه نوزاد رشد می‌کند، در نهایت می‌افتد و جای خود را به دندان های دائمی می‌دهد. یک پستانک ارتودنسی دارای یک نوک پستانکی است که از پایین صاف شده و از بالا گرد است. آن ها به طور خاص برای حمایت از شکل کامل فک در حال رشد کودک طراحی شده‌اند. با استفاده از پستانک ارتودنسی ژله‌ای، کودک شما راحت است و هیچ آزار و اذیتی به او نمی‌رسد و می‌توان شکل لثه و دندان های او را در جای خود نگه داشت. مطالعات پزشکی نشان داده است که پستانک ارتودنسی نسبت به پستانک های معمولی گرد سنتی، کمتر باعث ایجاد مشکل گزش و اوربایت می‌شوند. با این حال بهترین خط دفاعی در برابر آسیب های دندانی، محدود کردن زمان استفاده از پستانک، پس از یک سال اول زندگی کودک است.

بیشتربخوانید... ارتودنسی دندان اضافه

آیا کودکان مکیدن انگشت شست را ترک می‌کنند؟

خبر خوبی که باید به شما بدهیم این است که بیشتر کودکان پس از مدتی، عادت‌ مکیدن انگشت شست خود را متوقف می‌کنند. کودکان حتی در سه سالگی تحت فشار کودکان دیگر که همسن خودشان هستند قرار می‌گیرند و ممکن است فقط از مکیدن انگشت در خلوت و تنهایی برای آرامش خودشان استفاده کنند؛ اما سرانجام این عادت را باید قطع کنند.

انواع پستانک

پستانک ها کلا به دو شکل اصلی تقسیم می‌شوند.

پستانک های گرد و سنتی:

این پستانک ها مانند نوک سینه مادر هستند. گاهی اوقات به عنوان اینکه بیشتر شبیه سینه مادر هستند به فروش می‌رسد.

پستانک ارتودنسی:

پستانک ارتودنسی فیک از پایین صاف و از بالا گرد هستند تا با زبان کودک و سقف دهان او مطابقت داشته باشند. تولیدکنندگان پستانک ارتودنسی ادعا می‌‌کنند که پستانک ارتودنسی ژله ای کم‌تر از پستانک های گرد در رشد دهانی کودک تداخل ایجاد می‌کنند. با این وجود، مشخص شده است که هر دو پستانک هنگام استفاده از سن دو سالگی به بعد، ممکن است باعث ایجاد گزش و مشکلات دندانی در کودک شوند.



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : سه شنبه 23 شهريور 1400
بازدید : 402
نویسنده : mozhgan

اغلب افراد دندان های ترک خورده، شکسته، ناصاف و در هم دارد که از طریق درمان ارتودنسی باعث صاف و منظم شدن دندان ها می شود و ظاهر آن ها را زیباتر می کند. حتی تمیز کردن آن ها راحت تر است. برخی افراد فقط دندان های آن ها جلوتر از فک پایین است. ظاهری نازیبا و ناخوشایند دارد و احتمال زیادی وجود دارد که این دندان ها برجسته، دچار آسیب دیدگی و صدمه شود؛ اما به درمان ارتودنسی می‌توان آن ها را حرکت و در جای درست و مناسب قرار داد. در بعضی از افراد فک بالا و پایین با هم منطبق نبوده و در جای درست خود هنگام گاز زدن قرار نمی گیرد که با درمان ارتودنسی قابل درمان است. زمانی که دندان‌ها به صورت صحیح و درست کنار هم قرار نمی‌گیرند، می‌تواند موجب درد و فشار روی ماهیچه های فک شود و مشکلاتی در فکر ایجاد کند. همچنین باعث سردرد بیمار می‌شود که با درمان ارتودنسی و قرار گرفتن بریس ها ایجاد می شود.

بیشتربخوانید... بهترین متخصص ارتودنسی کودکان

بهترین سن برای ارتودنسی کودکان چه سنی است؟

بهترین زمان ارتودنسی در دوران کودکی از زمانی است که استخوان های فک متوقف نشده و رشد نکرده است؛ زیرا بسیاری از مشکلات دندانی و فک به کمک ارتودنسی برطرف می‌شود؛ اما بزرگسالان هم می توانند درمان ارتودنسی را انجام دهد و این عمل در سنین بالاتر امکان پذیر است. به هر حال داشتن دندان های صاف و منظم و لبخند زیبا با اهمیت تر از سن ارتودنسی است. در کودکان باید صبر کرد تا تعداد کافی دندان در دهان رشد کند و سپس درمان شود. زمان شروع ارتودنسی هنگام رشد دائمی دندان ها است که با افتادن دندان های دائمی آغاز می شود.

بیشتربخوانید... براکت شش ماهه

بهترین زمان ارتودنسی دندان از نظر سازمان دندانپزشکی آمریکا

سازمان دندان‌پزشکی آمریکا بهترین زمان را برای بررسی معایب دندانپزشکی در سن هفت سالگی می داند و بهترین سن برای درمان ارتودنسی در سن هشت تا نه سالگی است. چرا که در این سن رویش مجدد دندان ها و تغییر دندان قابل تشخیص است و اگر مشکلاتی برای شکل دندان ها و حتی سلامت آن ها به وجود آید، قابل تشخیص و درمان است. در این سن دندان‌های آسیاب شروع به رشد کرده و متخصص ارتودنسی  پس از معاینه می تواند حالت و فرم دندان‌ها را ارزیابی کند. متخصص ارتودنسی می تواند مشخص کند دندان های بالا و پایین در چه زاویه ای جلو یا عقب حرکت کنند. نظر کلی دندانپزشکان ایرانی، اروپایی و آمریکایی اعتقاد به این است که بهترین فرصت تا ده سالگی یا دوازده سالگی و بعد از آن به دلیل رشته کامل دندان ها و فک نتیجه دلخواه را به دست نمی آورد. بسیاری از افراد در سنین بالاتر و بزرگ سالی در حالی که رشد دندان‌ها و فک به پایان رسیده است، به جهت صاف کردن دندان های نامرتب و شلوغ، متقاضی استفاده از درمان ارتودنسی هستند. انجام هر کاری در این سن امکانپذیر نیست ولی اگر لثه های بیمار سالم باشد و تحلیل لثه صورت نگرفته باشد و دندان ها در دهان وجود داشته باشد، امکان انجام درمان ارتودنسی صرفا برای ردیف کردن دندان ها وجود دارد ولی تغییرات فک و رفع ناهنجاری ها ممکن نیست.

 



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : سه شنبه 23 شهريور 1400
بازدید : 416
نویسنده : mozhgan

مزایا و فواید استفاده از ارتودنسی از این قرارند:

ارتودنسی دندان ها به صورت کم تهاجمی و غیرتهاجمی انجام می شود و برخلاف روش هایی مثل لمینت دندان ها، دندانپزشک مجبور نخواهد بود که مینای دندانی شما را بتراشد. ارتودنسی دندان ها یک درمان دائمی است. درمان ارتودنسی برخلاف لمینت و کامپوزیت، به تمدید یا ترمیم احتیاجی ندارد. پس از درمان ارتودنسی، بخشی از مشکلات تکلم و ناراحتی های گوارشی شما بهبود می یابند. با انجام این درمان، توازن و تقارن در چهره شما برقرار خواهد شد و اجزای صورت شما، متناسب تر از قبل به نظر خواهند آمد. ارتودنسی دندان ها با ارتقای سطح بهداشت دهان و دندان های شما تا حد زیادی سلامت دندان هایتان را تضمین می کند. پس از انجام ارتودنسی بدون سیم، فرم اجزای مختلف صورت شما، متفاوت از قبل به نظر خواهند آمد. ارتودنسی دندان ها می تواند لب های شما را برجسته تر و زیباتر کند یا حتی باعث شود که فرم بینی شما متفاوت به نظر برسد.

طول دوره درمان با بریس های ارتودنسی

درمان با بریس های ارتودنسی می تواند از ۶ ماه تا سه سال طول بکشد. کوتاه تر یا بلندتر شدن دوره درمان ارتودنسی بی رنگ در بیماران مختلف به عوامل زیر وابسته است:

  • سن بیمار
  • نوع ارتودنسی
  • نوع ناهنجاری
  • شدت ناهنجاری ها و مشکلات دندانی
  • میزان مراقبت و نگهداری از بریس ها و دندان ها در طول دوره درمان ارتودنسی

هزینه انجام ارتودنسی روی دندان ها

هزینه های درمان ارتودنسی دندان ها در همه بیماران یکسان نیست و تنها متخصص ارتودنسی، پس از معاینه و بررسی دقیق دندان ها و فک های بیمار می تواند میزان این هزینه ها را تخمین بزند. به طور کلی میزان هزینه های موردنیاز برای انجام درمان ارتودنسی روی دندان ها به عوامل زیر بستگی دارد:

  • سن بیمار
  • نوع ناهنجاری
  • شدت ناهنجاری
  • نوع ارتودنسی
  • منطقه جغرافیایی
  • میزان دستمزد دندانپزشک ارتودنسی
  • میزان مراقبت بیمار از بریس ها و دندان ها
  • طول دوره درمانی ارتودنسی
  • تعداد جلسات ملاقات با دندانپزشک
  • هزینه لازم برای انجام جراحی فک در صورت لزوم
  • هزینه های اضافی برای ترمیم و تعویض بریس های ارتودنسی در صورت مراقبت ناکافی از آن ها


:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : سه شنبه 23 شهريور 1400
بازدید : 407
نویسنده : mozhgan

در شرایط ویژه اقتصادی که کشور ما سپری می‌کند، امور درمانی زیبایی در سبد اقتصادی خانوارها به‌سختی قرار می‌گیرد. متاسفانه اکثر امور درمانی زیبایی از حمایت بیمه ها نیز برخوردار نیستند و این موضوع نیز دشواری پرداخت هزینه‌های این درمان‌ها را بیشتر می‌کند. دندانپزشکی زیبایی نیز از این قاعده پیروی می‌کند و هزینه‌های این درمان‌ها نقش اصلی را در حذف یا پذیرش این درمان‌ها دارد. ارتودنسی از آن دسته درمان‌های زیبایی دندانپزشکی است که معمولا هزینه بالایی دارد و اکثر خانواده‌ها برای انجام درمان های ارتودنسی قیمت های آن را بایستی برنامه‌ریزی کنند. به این مسائل این موضوع را هم اضافه کنید که به دلیل عدم وجود ثبات اقتصادی در کشورمان، تعرفه‌های درمان نیز مانند تعرفه‌های خدماتی دیگر تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

تعرفه ارتودنسی

به‌طورکلی در بحث درمان‌های زیبایی تعرفه گذاری بسیار مشکل و شاید حتی نشدنی است. وزارت بهداشت در سال‌های گذشته تصمیم به تعرفه گذاری را از درمان‌های پزشکی شروع کرد که تجربه نشان داده موفق نبوده است. علت اصلی این موضوع نیز خود بحث زیبایی هست. هنگامی‌که صحبت از زیبایی می‌شود موضوع حالت سلیقه‌ای به خود می‌گیرد و طبیعتا نمی‌توان خدماتی را که یک دکتر باسابقه و مطرح ارائه می‌کند با یک پزشک کم‌تجربه مقایسه کرد و یا حتی اندازه ریالی آن را سنجید. در ارتودنسی هم موضوع به همین شکل است و برگ خریدهای تأثیرگذار بر آن به‌قدری زیاد است که عملا تعرفه گذاری را برای نهادهای دولتی امکان‌ناپذیر می‌کند. به‌طورکلی تعرفه گذاری ارتودنسی به سه صورت مطرح می‌شود.

بیشتربخوانید... ارتودنسی ثابت دو فک

تعرفه ارتودنسی دولتی

در دانشکده‌های دندانپزشکی کشور، معمولا اعضای هیئت‌علمی که در حال گذراندن طرح تخصصی خود می‌باشند و یا استخدام رسمی دولتی می‌باشند، در ساعات غیر اداری در مراکز دندانپزشکی به نام کلینیک ویژه دندانپزشکی مشغول به انجام درمان می‌باشند. برای این کلینیک‌های ویژه تعرفه درمان‌های دندانپزشکی تعیین می‌شود که از آن به نام تعرفه دولتی دندانپزشکی یاد می‌شود. البته این تعرفه گذاری نیز فراگیر نیست و از دانشکده دندانپزشکی شهری به شهر دیگر متفاوت است. تعرفه ارتودنسی بخصوص ارتودنسی بارداری در این مراکز دولتی معمولا پایین‌تر از تعرفه ارتودنسی در مراکز غیردولتی هست.

تعرفه ارتودنسی نیمه‌دولتی

بیمه‌های تکمیلی که خدمات ارتودنسی را می‌پذیرند معمولا تعرفه‌ای برای ارتودنسی تصویب می‌کنند که از آن به‌عنوان تعرفه ارتودنسی نیمه‌دولتی نام‌برده می‌شود. البته هرچند این تعرفه در شهرهای مختلف کشور و در شعبه‌های مختلف یک بیمه در سراسر کشور یکسان است ولی می‌تواند از بیمه‌ای به بیمه‌ای دیگر متفاوت باشد. نوع پرداخت هزینه ارتودنسی به متقاضیان این درمان نیز گاهی از یک بیمه به بیمه دیگر متفاوت است.

تعرفه ارتودنسی خصوصی

در مراکز خصوصی معمولا هزینه‌ها به عبارتی آزاد است و توسط افرادی که مشغول هستن در کلینیک تعیین می‌شود. البته همین موضوع نیز موجب گله بیماران ارتودنسی می‌شود که چرا قیمت ارتودنسی از یک متخصص ارتودنسی به متخصص ارتودنسی دیگر متفاوت است.



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مجله سلامتی و آدرس salamatmag.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com