عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : شنبه 3 مهر 1400
بازدید : 427
نویسنده : mozhgan

سنگ کیسه صفرا یا کوله لیتیاز(chlolelithiasis)، ته نشین های سخت شده ی مایع گوارشی هستند که در کیسه صفرا تشکیل می شوند. این سنگ ها معمولا از جنس صفرا بوده که شامل ترکیب آب، کلسترول، پروتئین چرب، بیلی روبین ( رنگدانه های زرد یا نارنجی که از شکسته شدن هموگلوبین در کبد تولید می شود و سپس به درون صفرا می ریزد.) و نمک های صفرا می باشد. صفرا توسط کبد تولید می شود که به هضم غذا کمک کرده و تا زمانی که بدن به آن احتیاج پیدا کند، در کیسه صفرا ذحیره می شود.

بیشتر بخوانید... چاقی ارثی

انواع سنگ کیسه صفرا

دو نوع سنگ کیسه صفرا وجود دارد:

سنگ های کلسترولی: سنگ های کلسترولی شایع تر هستند. اغلب سنگ های کیسه صفرا را سنگ های کلسترولی تشکیل می دهند. آنها زمانی به وجود می آیند که کلسترول بسیاری در کیسه صفرا وجود داشته باشد.

سنگ های رنگدانه ای: این سنگ ها زمانی به وجود می آیند که بیلی روبین فراوانی در صفرا وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید... تفاوت ابدومینوپلاستی با جراحی لاغری چیست؟

علل تشکیل سنگ کیسه صفرا

علت اصلی تشکیل سنگ های کیسه صفرا هنوز به طور کامل مشخص نشده است. با این حال محققان عواملی را کشف کرده اند که موجب تشکیل سنگ های کیسه صفرا می شود.گفته می شود که عدم تعادل در ترکیبات شیمیایی صفرا، عامل تشکیل سنگ های کیسه صفرا می باشد. خصوصا زمانی که:

  • صفرا حاوی مقدار زیادی کلسترول باشد
  • صفرا حاوی مقادیر فراوانی بیلی روبین باشد

رابطه ی جراحی لاغری با سنگ و التهاب کیسه صفرا

متاسفانه سنگ های کیسه صفرا یکی از عوارض شایع کاهش وزن سریع از طریق جراحی های لاغری( عمل اسلیو معده، جراحی ساسی معده و...)  است. برخی منابع معتقدند که ۳۵ درصد از جراحی های لاغری منجر به تشکیل سنگ های کیسه صفرا می شود. به همین دلیل جراحان لاغری اغلب از ۶ ماه قبل برای بیماران داروهای پیشگیری از سنگ های کیسه صفرا (مانند اکتی گال(Actigall)) تجویز می کنند و به طور کلی پیشگیری از ایجاد سنگ های کیسه صفرا جزء اقدامات لازم قبل از جراحی لاغری می باشد. به دلیل اینکه سرعت کاهش وزن در جراحی حلقه معده کمتر است، مصرف این داروها، چندان ضرورتی ندارد. در موارد دیگر که بیمار سابقه ی سنگ کیسه صفرا دارد، همزمان با انجام جراحی لاغری، کیسه صفرا نیز برداشته می شود تا از مشکلات بعدی جلوگیری شود



:: موضوعات مرتبط: جراحی لاغری , ,
تاریخ : شنبه 3 مهر 1400
بازدید : 387
نویسنده : mozhgan

ارتودنسی دندان یکی از مهارت های مربوط به رشته دندانپزشکی است و یکی از چندین رشته های تخصصی در دندانپزشکی است و زمان انجام ارتودنسی به تشخیص متخصص ارتودنسی بستگی دارد.

انواع ارتودنسی دندان

پیشگیری

پیشگیری غالباً ” گام اول” درمان نامیده می‌شود، چون معمولاً پس از آن مرحله دوم درمان در سنین بالاتر شروع می‌شود.

فناوری ارتودنسی ثابت

یکی از مهارت های دندانپزشکی است که تمرکز آن بر مدلسازی و نصب لوازم برای درمان ناهنجاری‌های دندانی می‌باشد. ناهنجاری‌های دندانی ممکن است در نتیجه نامنظم بودن دندان‌ها، وضعیت نامتناسب فک‌های بالا و پایین نسبت به هم و یا هر دو این موارد باشد. در حال حاضر، بریس‌ها و اجزای ارتودنسی ثابت به عنوان پُرکاربردترین و فعال ترین لوازم درمانی برای رفع مشکلات دندانی شناخته می‌شوند. . مدت دوره درمان به روش ارتودنسی ثابت معمولاً بین ۶ تا ۳۰ ماه است .

بیشتربخوانید... دندانپزشکی بارداری

ارتودنسی کامفولاژ

 قبلاً تمام مشکلات مربوط به نامرتبی دندان‌ها و نیز نارسایی‌های اسکلتی مربوط به آنها فقط با روش‌های ارتودنسی درمان می‌شدند تا بتوان صرف نظر از وضعیت استخوان فک به بهترین نتایج درمانی در ارتباط با نحوه قرارگیری دندان‌ها در کنار هم دست پیدا کرد. درواقع به این روش درمان ارتودنسی کامفولاژ گفته می‌شود.

زمان انجام ارتودنسی دندان

اما واقعیت این است زمان انجام ارتودنسی سن ثابت مشخص برای شروع ندارد. زمان انجام ارتودنسی برای هر کودک متفاوت از دیگری است و به مشکلات دندانی بستگی دارد. بنابراین بهتر است کودک تا قبل از سن ۷ سالگی برای ارزیابی به نزد متخصص برده شود. آنچه مسلم است این است که ارتودنسی زودهنگام مزایای امتناع ناپذیری دارد. متخصص می‌تواند مشکلات ایجاد شده را در سنین پایین تشخیص دهد و بهترین طرح درمان را برای آرامش و آسودگی شما و فرزند دلبندتان پیشنهاد دهد. بزرگسالان نیز می‌توانند درمان ارتودنسی انجام دهند و هیچ محدودیت سنی برای دستیابی به لبخندی زیبا وجود ندارد.

آیا می‌توانم دندان‌های روکش شده را ارتودنسی کنم؟

اگر قبلاً دندان‌های خود را در دندانپزشکی ترمیم و روکش کرده‌اید و حال تصمیم گرفته‌اید که برای ردیف کدن دندان‌های خود نیاز به درمان ارتودنسی دارید، می‌توانید این کار را انجام دهید. در مورد ارتودنسی فلزی، براکت‌ها با استفاده از یک چسب متفاوت همان‌گونه که به دندان‌های طبیعی چسبانده می‌شدند این بار به روکش دندان شما متصل می‌شوند. یک گزینه‌ی مناسب برای افرادی که روکش دندان دارند، استفاده از ارتودنسی نامرئی است که نوعی ارتودنسی متحرک بوده و دارای یکسری نگهدارنده‌های روشن متحرک پلاستیکی است که نیازی به چسباندن ندارند.

 



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : شنبه 3 مهر 1400
بازدید : 389
نویسنده : mozhgan

داشتن دیابت و تمایل به کاشت ایمپلنت دندان برای پر کردن جای خالی دندان ها بیشتر به خودتان بستگی دارد. و اگر بتوانید بیماری خود را مدیریت کنید، یک رژیم غذایی مناسب داشته باشید و در نهایت بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید، میتوانید تا پایان عمر از وجود دندان هایی که بر پایه ایمپلنت قرار دارند لذت ببرید.   شما به عنوان یک بیمار دیابتی می توانید روش های مختلف کاشت دندان را انتخاب کنید، اما بهتر است از قبل آن به طور کامل با متخصص دندانپزشکی خود صحبت کنید. برخی از بهترین راه حل های کاشت ایمپلنت برای دیابتی ها در ادامه ذکر شده اند:

بیشتربحوانید... ارتودنسی پلاستیکی

کاشت دندان با تکنیک All On 4: این تکنیک برای بیمارنی مناسب است که تقریبا همه دندان های خود را از دست داده اند. ما در یکی از فک های بالا و پایین (یا هر دو با هم) 4 عدد پایه ایمپلنت با ارتفاع زیاد میکاریم و سپس تاج های دندان را به آن ها متصل میکنیم. برای کسانی که دندان ندارند این روش عالی است و بسیار بهتر از کاشت تک ایمپلنت است. کاشت مینی دندانپزشکی: اگر تنها یک دندان خود را از دست داده اید میتوانید برای پر کردن آن روی مینی ایمپلنت ها حساب کنید. مینی ایمپلنت ها راه دائمی برای پر کردن جای خالی دندان نیستند و نیاز به تعمیر و تعویض مداوم دارند. بنابراین این نوع ایمپلنت دندان برای دیابتی ها توصیه نمیشود. چون به زحمت و دردرسرش نمی ارزد. و اگر مینی ایمپلنت بگذارید باید منتظر این باشید که به عفونت لثه مبتلا شوید.

بیشتربخوانید... قیمت ارتودنسی نامرئی

ایمپلنت فوری یک روزه: این روش نیز هرچند برای افراد سالم بسیار مفید است اما برای فراد دیابتی توصیه نمیشود. ما در این فرآیند پس از کشیدن و دقیقا بعد از در آوردن دندان یک پایه ایمپلنت در جای خالی میکاریم. از آنجایی که زمان میبرد تا ایمپلنت جوش بخورد و خطر عفونت وجود دارد این روش هم برای بیماران دیابتی توصیه نمیشود.

استفاده از پل و پروتز: به پل ها بریج دندان نیز گفته میشود و به همراه پروتز دندان میتوانند به صورت موقتی جای دندان خالی را برای شما پر کنند. بریج ها نیز میتوانند همراه با ایمپلنت ها مورد استفاده قرار بگیرند اما برای دیابتی ها بهتر است به تنهایی از بریج ها برای پر کردن جای خالی دندان استفاده کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دانستنی های ارتودنسی و دندانپزشکی (ارتودنسی دندان ، دندانپزشکی کودکان، لمینت دندان و.....) می توانید به سایت ما مراجعه کنید.

 



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : شنبه 3 مهر 1400
بازدید : 406
نویسنده : mozhgan

اگر شما در نظر دارید برای مرتب کردن دندانهای خود از الاینرهای اینویزیلاینکه نوعی ارتودنسی دندان است استفاده کنید، شما باید بدانید علت اینکه افراد اینویزیلاین را انتخاب می کنند، این است که آنها بسیار محتاط هستند. اما برای آنکه درمان اینویزیلاین خود را مخفی نگه دارید، الاینرها باید مرتباً تمیز شوند و این کار آنها را تازه و دست نخورده نگه می دارد. بیشتر بیماران تمیز کردن اینویزیلاین را ساده می دانند و الاینرها باید حدوداً هر هفته عوض شوند، بنابراین نیاز به تمیز کردن خیلی زیادی وجود ندارد. در ادامه با بهترین متخصص ارتودنسی تهران همراه باشید.

چگونه اینویزیلاین را تمیز کنیم؟

قبل از شروع

از آب داغ، دهانشویه یا تمیز کننده های دندان های مصنوعی برای تمیز کردن اینویزیلاین استفاده نکنید. آب داغ باعث می شود الاینرهای شما شکل خود را از دست بدهند و فاقد اثرگذاری لازم باشند و همچنین دهانشویه یا دیگر پاک کننده ها ممکن است بر روی الاینرها لکه ایجاد کند. بهترین راه برای آنکه مطمئن شوید الاینرهایتان همیشه تمیز خواهند بود، این است که همواره یک مسواک و خمیر دندان با خود داشته باشید.

بیشتربخوانید...  دندانپزشکی بارداری

دندان های خود را تمیز کنید.

شما باید حداقل به مدت 20 ساعت در طول روز از الاینرهای اینویزیلاین خود استفاده کنید. این بدین معنا می باشد که هر گونه تکه های غذا، پلاک یا بزاق که بر روی دندان های شما قرار می گیرند، در آنجا به دام می افتند و بر روی مینای دندان فشار داده می شوند. این اتفاق باعث لکه دار شدن دندان شما می شود و اگر مراقبت نکنید می تواند در تسریع روند پوسیدگی دندان نیز نقش داشته باشد. هنگامی که الاینرها را خارج می کنید تا چیزی بخورید یا بنوشید، شما باید تنها در حالتی آن را به جای خود بازگردانید که دندان های خود را به درستی مسواک زده باشید و از نخ دندان نیز استفاده کرده باشید. ساده ترین راه برای تمیز کردن دقیق الاینرها آن است یک حمام بهداشتی برای آنها فراهم کنید.

بیشتربخوانید... ارتودنسی بدون سیم

مسواک زدن

 یک گزینه راحت تر و سریع تر این است که سینی های اینویزیلاین خود را مسواک کنید. از یک مسواک نرم استفاده کنید تا به آنها آسیبی نرسد و مقداری از خمیر دندان مورد استفاده خودتان را نیز بر روی سینی بمالید. سینی ها را به آرامی مسواک کنید و سعی کنید هرگونه تجمع پلاک یا ذرات غذای قابل مشاهده را بزدایید. سینی ها را با آب ولرم یا سرد آبکشی کنید و سپس آنها را با یک دستمال استریل خشک کنید. و فراموش نکنید که قبل از برگردانن الاینرها به جای خود، دندان هایتان را نیز مسواک کرده و از نخ دندان استفاده کنید!

منبع: درمان های ارتودنسی



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : شنبه 3 مهر 1400
بازدید : 404
نویسنده : mozhgan

لمینت دندان ( لمینتهای سرامیکی که با نام ونیر سرامیکی نیز شناخته می شوند) پوسته ی نازکی است که بر اساس نیاز هر شخص طراحی شده و در ساخت آن ها از مواد رنگ دندان استفاده می شود. این پوسته ها روی سطح جلویی دندان ها نصب می شوند و رنگ، شکل، اندازه و طول دندان را تغییر می دهند و ظاهری زیبا را برای دندان هایتان به ارمغان می آورند.

بیشتربخوانید... ارتودنسی زودبازه

آیا لمینت به دندان طبیعی آسیب می زند؟

خیر، در صورتی که دندانپزشکتان متخصص ترمیم و زیبایی باشد و در این زمینه از تجربه کافی برخوردار باشد دندان های طبیعی تان آسیبی نخواهند دید. دندانپزشک قبل از شروع روند لمینت گذاری، عکس کلی از فک و دهان را برایتان تجویز می کند و دندان هایتان را به طور کامل آزمایش می کند تا از سالم بودن و مناسب بودن دندان برای نصب لمینت اطمینان حاصل کند. اگر پزشکتان تشخیص دهد که لمینت برای شما گزینه مناسبی نیست می توانید از دیگر گزینه ها مثل ونیر کامپوزیت، باندینگ، ارتودنسی دندان ، سفید کردن و یا فقط تراشیدن دندان ها استفاده کنید.

روند جاگذاری 

روند ساخت لمینیت دندان شامل چند مرحله است مرحله ى اول : طى جلسه اى آماده سازی هاى لازم برروى دندان هاى مورد نظر بادقت و ظرافت در حد چند دهم میلیمتر بر روى دندان ها صورت مى گیرد. مرحله ى دوم در همین جلسه شامل قالب گیرى از دندانهاى هردو فک مى باشد سپس ادامه ى کار به جلسه ى بعد که معمولاً حدود یک هفته طول مى کشد موکول مى شود.. درجلسه ى دوم ملاقات، لمینیت ها بر روى دندان ها قرار گرفته و توسط سمانهاى رزینى به سطح دندان با اتصال بسیار قوى چسبانده مى شوند. به طورى که در صورت اجراى صحیح تمام مراحل لمینیت ها کاملاً با دندان یکپارچه شده و هیچ درز و نا هموارى وجود نخواهد داشت و مى توان مانند دندانهاى معمولى براى تمیز کردنشان از نخ دندان استفاده کرد.

بیشتربخوانید... ارتودنسی شش ماهه

نگهداری و مراقبت از لمینت دندان

نگهداری از لمینت دندان بسیار آسان است و مانند دندان طبیعی باید مرتب مسواک شده و از نخ دندان برای تمیز نگه داشتن آنها استفاده شود. دندانپزشک معمولا استفاده از خمیر دندانی را به شما توصیه می کند که حاوی فلوراید باشد و مانع از ساییدگی دندان ها شود. یک هفته پس از نصب باید دوباره به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا وی عملکرد لمینت ها و واکنش دهان به وجود آن ها را بررسی کند. حتی اگر با لمینت ها مشکلی ندارید باید برای اطمینان از سلامت دهان و دندان خود پس از یک هفته به پزشکتان مراجعه کنید. برای کسب اطلاعت بیشتر در مورد دانستنی های دندانپزشکی (درمان های ارتودنسی، دندانپزشکی کودکان، جراحی فک ، ایمپلنت دندان و ...) می توانید به سایت ما مراجعه کنید.



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : شنبه 3 مهر 1400
بازدید : 406
نویسنده : mozhgan

ظاهر دندان تفاوت بسیار زیادی در اعتماد به نفس فرد ایجاد کرده و لبخندی زیبا و در عین حال طبیعی، اولین چیزی است که طرف مقابل در دیدار اول به آن توجه خواهد کرد. در صورتی که از مشکلات ارتودنسی نظیر شلوغی یا کج بودن دندان ها یا مشکلات بایت رنج می برید، معاشرت با دیگران در کار یا اجتماع می تواند برایتان چالش برانگیز باشد. از این رو بهتر است برای حل این مشکلات از درمان ارتودنسی کمک بگیرید. امروزه علاوه بر بریس های فلزی سنتی، انواع ارتودنسی از جمله ارتودنسی دیمون به بازار آمده که مزایای بسیاری دارد.البته متخصص ارتودنسی با توجه به نیاز بیمار یکی از انواع آن را برای او انتخاب می کند.

بیشتربخوانید... غذاهای ارتودنسی

مزایای ارتودنسی دیمون چیست؟ 

ارتودنسی دیمون نوعی فناوری جدید در علم دندانپزشکی بوده که جایگزین بریس های سنتی شده و می تواند پیچیده ترین مشکلات ارتودنسی را نیز حل کند. برخلاف بریس های سنتی، بریس های دیمون فشار و اصطکاک کمتری ایجاد کرده و به دندان ها کمک می کنند تا آسان تر به سمت موقعیت اصلی خود حرکت کنند. به طور کلی، ارتودنسی دیمون مزایای بسیاری دارد که در ادامه به آن می پردازد.

  • خودتنظیم
  • پنهان و غیر قابل تشخیص
  • راحتی
  • کوتاهی طول درمان
  • بهبود سلامت دهان و دندان
  • نیاز کمتر به بریس های اضافه

معایب ارتودنسی دیمون

با وجودی که بریس های دیمون فواید بسیاری دارند، اما بهتر است به برخی از معایب آنها نیز اشاره کرد.

در حالی که بریس های سرامیکی دیمون، دارای براکت های سرامیکی برای عدم جلوه کردن ارتودنسی در دهان می باشند، ولی سیم های ارتودنسی (آرچ وایر) این بریس ها هنوز هم از جنس فلز بوده و قابل مشاهده می باشد. البته خوشبختانه این سیم ها، نازک و بسیار ظریف بوده و به اندازه براکت های فلزی جلب توجه نمی کنند. قیمت ارتودنسی دیمون بالاتر از نمونه های سنتی است به همین دلیل بهتر است قبل از انتخاب آنها هزینه تقریبی ارتودنسی دیمون را با دیگر انواع آن مقایسه کرده تا ببینید آیا ارزشش را دارد یا خیر. تا چند روز اول پس از نصب این بریس ها در دهان، احساس آزاردهندگی بیشتری نسبت به سایر بریس های ارتودنسی می کنید. این حس با گذشت چند روز از بین خواهد رفت.

آیا ارتودنسی دیمون برای من مناسب هستند؟

با اینکه بریس های دیمون می توانند پیچیده ترین مشکلات ارتودنسی ساده را نیز حل کنند، اما بنا به تصمیم دندانپزشک ممکن است بریس های دیگر مانند ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی لینگوال (پشت دندانی) برایتان مناسب تر باش



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : شنبه 3 مهر 1400
بازدید : 400
نویسنده : mozhgan

دندان‌ها به دلایل متعددی مانند پوسیدگی، آسیب دیدگی و یا تخریب بافت‌های مجاور ممکن است بیفتند و یا شکل ظاهری نامناسبی پیدا کنند. امروزه روش‌های مختلفی برای جایگزین کردن دندان آسیب دیده و یا جای خالی آن وجود دارد که استفاده از پروتز‌ دندان یکی از این روش‌ها است.

بیشتربخوانید... درمان های ارتودنسی دندان

انواع پروتزها

پروتزهای دندانی که جایگزین دندان از دست رفته می‌شوند در سه نوع مختلف وجود دارند.

  • پروتز ثابت
  • پروتز متحرک
  • پروتز ایمپلنت

پروتز ثابت دندان

یکی از انواع مختلف پروترها، پروتز دندان ثابت است که با نام عمومی روکش دندان بین افراد شناخته شده است. پروتز دندانی ثابت همانند دندان درون دهان قرار می‌گیرد و بعد از قرار گیری خیلی متوجه تفاوت آن با دندان طبیعی خود نمی‌شوید. این پروتزها ثابت هستند و بیمار نمی‌تواند آن را از دهان خود خارج کند. پروتزهای ثابت دارای ظاهری مناسب و طرفدارن بیشتری نسبت به پروتز متحرک دارند. پروتزهای دندان ثابت خود دو نوع هستند: 1. روکش تک واحدی دندان 2. بریج دندان.

بیشتربخوانید... تاثیر ارتودنسی بر چهره

پروتز‌ دندان متحرک

گاهی به دلایل متعدد نمیتوان برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته از پروتزهای دندانی ثابت استفاده کرد که در این صورت این افراد از  پروتز‌ دندان متحرک استفاده می‌کنند ، پروتز‌ دندان متحرک همانطور که از نام آنها پیداست قابلیت جا به جایی و تحرک داشته و به راحتی در داخل دهان گذاشته و برداشته می‌شوند. دندان‌های مصنوعی در این دسته جای دارند. پروتز دندانی متحرک در بین سالمندان، محبوبیت بیشتری دارد اما این به این معنا نیست که جوانان از این نوع پروتز دندان استفاده نمی‌کنند. پروتز دندانی متحرک سه نوع هستند:

  • پروتز دندانی کامل یا پارسیل
  • پروتز دندان اوردنچر
  • پروتز کامل دندان یا دست دندان

بیشتربخوانید... برگشت درمان ارتودنسی

پروتز دندانی ایمپلنت

با پیدایش ایمپلنت‌ دندان روش جدیدی برای درمان دندان‌های از دست رفته و بازگردانی زیبایی به چهره، به وجود آمده است. ایمپلنت دندان یکی دیگر از پروتزهای دندان است که یک پایه برای دندان طبیعی است و از جنس تیتانیوم ساخته شده است. این پایه تیتانیومی درون استخوان فک قرار می‌گیرد و کاملا بی خطر بوده و به خوبی با بدن سازگار می‌شود

فواید پروتز‌ دندان

  • جلوگیری از تحلیل رفتگی استخوان فک
  • حفاظت از دندان‌های مصنوعی جزئی
  • حفاظت و نگهداری از دهان و دندان
  • افزایش کیفیت زندگی بیمار
  • افزایش زیبایی با حفظ شکل طبیعی صورت و لبخند

منبع: بهترین متخصص ارتودنسی

 



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : سه شنبه 30 شهريور 1400
بازدید : 424
نویسنده : mozhgan

هنگامی که افراد برای اولین بار به متخصص ارتودنسی مراجعه می‌نمایند، معمولاً این تصور را دارند که قادر به انتظار کشیدن برای داشتن لبخندی زیبا نخواهند بود. دندان‌های فاصله دار اغلب به مشکل اعتماد به نفس منجر می‌شود و این نکته مهم است که از ظاهر خود راضی باشید. با این حال، باید بدانید که داشتن فضای باز بین دندان‌ها شما را در معرض خطر جدی برای ابتلا به بیماری‌های دهان و دندان مانند بیماری لثه قرار می‌دهد و همچنین می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات دیگر مرتبط با سلامتی باشد.

بیشتربخوانید.... ارتودنسی جلو بودن فک بالا

چگونه دندان‌های فاصله دار سلامتی شما را تحت تأثیر قرار می‌دهند

بیماری لثه

داشتن فاصله زیاد دندان‌ها باعث می‌شود تا استفاده از نخ دندان آسان‌تر باشد. با این حال، فاصله‌هایی که بیش از حد زیاد هستند نیز باعث می‌شوند تا متخصصین ارتودنسی آن‌ها را محل‌هایی برای تجمع پلاک نیز بنامند. این موضوع به این دلیل است که غذا و باقی مانده‌های مواد غذایی فضای بیشتری برای تجمع خواهند داشت. با تجزیه‌ای مواد غذایی و باقی مانده‌ها، باکتری‌هایی تولید می‌شود که به بیماری‌های لثه منجر می‌گردد.

سایر مشکلات دندانپزشکی

بیماری لثه و پوسیدگی دندان‌ها به اندازه کافی مشکلاتی ترسناک هستند، اما اینها تنها مشکلاتی نیستند که شما با آن‌ها مواجه هستید. فضای باز بین دندان‌ها، معمولاً مرتب نیستند و دندان‌های نامرتب منجر به سایش و فرسایش طولانی مدت می‌شوند که این امر شما را در معرض درد فک، دندان‌های شکسته یا عدم توانایی در انجام اعمال‌ ترمیم دندان‌ها مانند پر کردن قرار می‌دهد.

سلامتی کلی

فراموش نکنید که تغذیه مناسب با دهان شما آغاز می‌شود. شما باید بتوانید مواد غذایی خود را به درستی بجوید تا سیستم گوارشی شما کارآمد باشد. وقتی فاصلهٔ زیاد دندان‌ها با توانایی‌های مربوط به غذا خوردن تداخل می‌کنند، سوء تغذیه، ناراحتی‌های گوارشی و درد مشکلاتی هستند که ممکن است با آن‌ها مواجه شوید.

درمان فاصله زیاد دندان‌ها

روش ارتودنسی کامل به طور مداوم در حال تکامل است، و شما می‌توانید از گزینه‌های متعدد برای حفظ سلامت خود را از طریق درمان های ارتودنسی استفاده کنید. به عنوان مثال، ارتودنسی نامرئی راه مناسبی برای مرتب کردن دندان‌ها بدون صدمه زدن به ظاهر کلی فرد را ارائه می‌دهد. بسیاری از افراد این روش را ترجیح می‌دهند زیرا اینویزیلاین می‌تواند برداشته شود تا فرد بتواند بدون هیچ گونه مانعی اعمالی نظیر غذا خوردن، ورزش و مسواک زدن را انجام دهد. از سویی دیگر، ارتودنسی ثابت می‌توانند برای کودکان و نوجوانان که ممکن است الاینرهای پلاستیکی خود را به طور منظم استفاده نکنند، مورد استفاده قرار گیرند.

منبع: https://www.chalava.ir/

 



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : سه شنبه 30 شهريور 1400
بازدید : 411
نویسنده : mozhgan

بهداشت دهان و دندان در هر شرایطی و در هر سنی مهم است، اما دندانپزشکی بارداری از اهمیت خاصی برخوردار است. در دوران بارداری به علت تغییرات هورمونی مادر، خطر ابتلا به بیماری‌های دهان و دندان افزایش می‌یابد. در این دوران لثه‌ها کمی آسیب پذیر‌تر می‌شوند که در صورت بی توجهی در بهداشت دهان، لثه‌ها تحریک، ملتهب و دچار خون ریزی می‌شوند. از آنجا که سلامت دهان مادر ارتباط نزدیکی با سلامت جنین دارد، رعایت نکاتی بسیار ساده می‌تواند به سلامتی مادر در دوران بارداری و پس از آن کمک قابل توجهی کند. بنابراین به زنان باردار توصیه می‌شود به طور منظم به دندانپزشک و یا کلینیک دندانپزشکی زیبایی مراجعه و در صورت هرگونه تغییر در بافت لثه و دندان‌های خود با پزشک متخصص مشورت کنند.

از جمله بیماری‌ها و مشکلاتی که ممکن است در این دوره به وجود آید عبارتند از:

تومور حاملگی یا تومور لثه

گاهی اوقات تغییرات هورمونی در دوران بارداری باعث تغییر حجم لثه می‌شود که به این بافت تغییر حجم یافته و ملتهب تومور حاملگی می‌گویند. این تومور بدون ضرر و خوش‌خیم است که در سه ماهه دوم بارداری برای بعضی از بانوان اتفاق می‌افتد.

بیشتربخوانید... اصلاح طرح لبخند

ژنژیویت حاملگی

شایع‌ترین بیماری در دوران بارداری ژنژیویت است که در اثر این بیماری بافت سطحی لثه ملتهب می‌شود. در دوران بارداری به علت بالا رفتن سطح بعضی از هورمون‎ها این بیماری تشدید می‌یابد.

پیشگیری و مراقبت در دوران بارداری

اگر قصد باردار شدن دارید بهتر است قبل از آن از سلامت دهان و دندان خود مطمعن شوید. تحقیقات و بررسی‌ها نشان از ارتباط بین بیماری لثه و زایمان زودرس دارد. چرا که بیماری‌های دهان و دندان به علت افزایش سطح هورمون‌های زنانه و واکنش با پلاک‌های دندانی تشدید می‌یابند و در نتیجه باعث زایمان زودرس و مشکلات دیگری می‌شود.

بیشتربخوانید... ترمیم دندان شکسته

تشکیل پلاک روی دندان‌ها در دوران بارداری سریع‌تر و راحت‌تر رخ می‌دهد بنابراین از جمله مراقبت‌هایی که در این دوران ضروری بوده شامل موارد زیر می‌باشد:

  • دو بار مسواک زدن در روز را بعد از خوردن هر وعده غذایی و حتی بعد از حالت تهوع‌های صبحگاهی
  • استفاده از نخ دندان بعد از مسواک زدن و خارج کردن باقی مانده مواد غذایی از بین دندان‌ها
  • استفاده از محلول دهان‌شویه به منظور جلوگیری از التهاب لثه
  • انتخاب رژیم غذایی مناسب
  • محدود کردن مصرف نوشیدنی‌های و خوردنی‌های شیرین
  • مراجعه منظم به دندانپزشکی
  • در صورت نیاز به درمان‌های دندانپزشکی در دوران بارداری بهترین زمان سه ماهه دوم بارداری است.

منبع: https://www.bestdentists.ir/

 



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : سه شنبه 30 شهريور 1400
بازدید : 457
نویسنده : mozhgan

امروز میخوایم در مورد فاصله بین دندان ها حرف بزنیم که میتوانیم این فاصله را به کمک دندانپزشکی زیبایی و لمینت پر کنیم تا به آن شکل دیده نشوند و زیبایی سابق خود را به دست آورند.

فاصله بین دندان ها و راه بستن فاصله ها

فاصله بین دندان ها که امروزه در افراد زیادی مشاهده میشود و در اصطلاح علم پزشکی به این فاصله ها دیاستم گفته می شوند اکثرا این فاصله برای دندانهای جلو پیش می اید که بیش تر به چشم میخورد. داشتن این فاصله مطمینا شما را حتی در خندیدن نیز به مشکل خواهد انداخت مخصوصا در خانوم ها که زیبایی بیشتر برای آن ها مد نظر است.

بیشتربخوانید... ترمیم دندان

علت فاصله بین دندان ها

فاصله بین دندان ها میتواند علت های زیادی داشته باشد که ما در زیر تعدادی از آن ها را مورد بررسی قرار میدهیم: این فاصله میتواند به این علت باشد که در بچه ها ، وقتی دندانهای شیری می روید سایز این دندان ها عوض نمی شود ولی با افزایش سن آن ها و بزرگ شدن اندام ها فک آن ها نیز رشد خواهد کرد و اندازه آن بزرگ تر خواهد شد. این فاصله میتواند به علت هم سایز نبودن فک و دندان های شما باشد که این مورد در بزرگسالان بیشتر به چشم میخورد و ما معمولا این مورد را در دندانهای لترال یا پیشین بیمار می بینیم. فرنوم لب بالا نیز میتواند یکی از این علت ها باشد.این بیماری نیز اکثرا در دندان های جلو گزارش شده است.

نحوه درمان فاصله بین دندان ها

1.اولین راه درمان ارتودنسی دندان می باشد شما با ارتودنسی میتوانید بهم ریختگی شدید دندان ها را درست کنید و حتی با این روش میتوانید ترتیب دندانهایی را که مرتب نیستند نیز مرتب سازید و فاصله آن ها با همدیگر را تنظیم کنید.

بیشتربخوانید... سفید کردن دندان

2.جراحی فرنکتومی یکی دیگر از راه های درمان می باشد که اگر این جراحی در سنین پایین انجام شود، دندانها به جای خود بر می گردند و فاصله بین دندانها متناسب خواهد شد.

3.گاهی حتی این نامرتبی مربوط به بیماری لثه می باشد که شما با عمل آن میتوانید دندان هایتان را به فاصله مخصوص خود برگردانید. اگر این راه ها جواب نداد دندان ها را یا اورتودنسی( ارتودنسی ثابت و یا ارودنسی نامرئی ) می کنند، یا با درمانهای ونیر کامپوزیت و یا لمینیت دندان و یا روکش کردن دندانها، این فاصله رفع خواهد شد.

 4.استفاده از روشهای ونیر کامپوزیتی یا لمینت دندانی و یا روکش دندان ها نیز برای زمان هایی مناسب است که سایز دندان ها کوچک باشد.

 گاهی نیز اگر فاصله دندان ها خیلی زیاد باشد و یا دندانی از دست رفته باشد از ایمپلنت دندان و بریج استفاده می شود.

منبع: http://www.gymju.ir/

 



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مجله سلامتی و آدرس salamatmag.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com