این سوال بدون شک پرتکرارترین سوالی است که مراجعان از ما میپرسند. برای همین ما سعی میکنیم هم محدوده قیمت لمینت دندان را در این مقاله به شما ارائه دهیم، بلکه عوامل تاثیر گذار روی این قیمت را نیز برایتان توضیح دهیم. ابتدا اجازه دهید که محدوده هزینه لمینت دندان را عنوان کنیم. محدوده قیمت لمینت بین 1,400,000 تا 1,600,000 تومان است. یعنی به طور میانگین 1.5 میلیون تومان برای هر یک عدد دندان. با این حساب احتمالا میدانید که روش محاسبه در مجموع به چه صورتی است. شما قیمت ذکر شده را ضربدر تعداد دندان های لمینت شده کنید. برای مثال اگر میخواهید 8 دندان خود را لمینت کنید باید چیزی حدود 8.4 میلیون تومان پرداخت کنید.
به طور کلی عوامل مختلفی هستند که روی هزینه نهایی ونیر دندان لمینتی تاثیر میگذارند. ما در این مقاله تنها مهمترین عوامل را بررسی خواهیم کرد. بر همین اساس مهمترین عوامل عبارتند تاثیرگذار از:
نوع مواد اولیه بکار رفته در ساخت روکش ها: این روکش ها را از چند نوع سرامیک مختلف میسازند که هر کدام قیمت خود را دارند.
شخص متخصص دندانپزشکی زیبایی: تخصص و تجربه دندانپزشکی که برای شما لمینت ها را نصب میکند میتواند روی قیمت لمینت دندان تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.
محل انجام لمینت گذاری دندان: موقعیت جغرافیایی یا جایی که کار روکش لمنیتی خود را انجام میدهید نیز روی هزینه ها تاثیر خواهد گذاشت.
تعداد دندان هایی که میخواهید لمینت کنید: هرچه تعداد بالا باشد هزینه ها بیشتر میشود.
روش ساخت و آماده کردن لمینت ها: این روکش ها یا به صورت تخصصی در کلینیک دندانپزشکی با کمک تجهیزات خاص ساخته میشوند یا در لابراتوار توسط توسط متخصصین ساخت روکش دندان انجام میشود.
و در نهایت آزمایشگاه یا لابراتوار انتخابی جهت ساخت روکش ها: برخی از لابراتوراها برای ساخت روکش ها و انواع ونیر هزینه های زیادی درخواست میکنند.
برای انجام لمینت دندان با هزینه مناسب به کجا مراجعه کنم؟
چنانچه برای زیباسازی طرح لبخند خود مصمم هستید به یک کلینیک یا دندانپزشک درمان ارتودنسی مراجعه کنید به شما پیشنهاد میکنیم که سری به گنیجنه مقالات سایت ما بزنید و اگر وقت مطالعه ندارید میتوانید با ما تماس بگیرید تا به شما در این خصوص کمک کنیم.
بریس پشت دندانی یا ارتودنسی لینگوال یکی از انواع درمان ارتودنسی است که طرفداران خاص خود را دارد. بعضی از بیماران نگران این هستند که دهان پر از فلز آنها را همه ببینند. آنها می پرسند که آیا برای دریافت ارتودنسی دندان راه دیگری هم وجود دارد؟ در جواب ما میگوییم بله، دستگاه هایی با اتصالات خاص وجود دارد که به جای جلو دندان های شما، در پشت دندان ها قرار می گیرند. این اتصالات همان بریس ها پشت دندانی هستند که توسط متخصص ارتودنسی دندان نصب میشوند. اگر شما نیاز به دریافت ارتودنسی ثابت هستید و نمی خواهید قطعات فلزی در دهان خود را به نمایش بگذارید میتوانید از این نوع دستگاه های ثابت استفاده کرده و صاحب لبخندی با دندان های بهتری شوید.
ارتودنسی لینگوال، درمانی ایده آل برای بزرگسالان و خجالتی ها
توصیه های بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در این باره :
ارتودنسی لینگوال یا ارتودنسی زبانی یا پشت دندانی یک انتخاب بی نظیر برای افراد بزرگسال است. این افراد کسانی هستند که درمان آنها تنها باید به وسیله ارتودنسی ثابت صورت بگیرد. از طرفی به دلیل موقعیت های شغلی یا سایر موارد نمی خواهند بریس های آنها را دیگران ببینند. از اینرو بزرگترین مزیت بریس های پشت دندانی مانند ارتودنسی نامرئی یا و ارتودنسی متحرک، پنهان بودن آنها است. باند ها نیز در این نوع بریس در ظاهر دیده نمی شوند. به همین دلیل افرادی که از این نوع ارتودنسی استفاده می کنند هنگامی که در عکس لبخند می زنند هیچ کس متوجه بریس آنها در دهان نمی شود
ارتودنسی لینگوال محبوب جوانانی که رویداد مهمی در پیش دارند
بریس پشت دندانی یا ارتودنسی لینگوال می تواند در برخی از موارد مشکل کج بودن دندان جوانان را حل کند. چنین مشکلاتی در موقعیت هایی مانند جشن فارغ التحصیلی یا مراسم رسمی مهمی مانند جشن عروسی که جوانان در پیش رو دارند جوانان را تحت تاثیر قرار میدهند. با استفاده از این ارتودنسی دیگر نیازی نیست که آنها مراسم خود را تا پایان درمان به عقب بیندازند. زیرا بزرگترین فایده ارتودنسی لینگوال با بریس پشت دندانی پنهان بودن آن است.
اغلب ما درباره تفاوت بین درمان های رایج و روتین درمان ارتودنسی و ارتودنسی پیشگیرانه سؤال می شود. یکی از این سوال ها این است که “چرا کودک به ارتودنسی پیشگیری، زودرس یا پیشگیرانه نیاز دارد؟ و این امر چگونه می تواند در درازمدت به کودک کوچک دلبند شما کمک کند؟ ما میخواهیم در این مقاله درباره این موضوع اطلاعات و نکاتی خدمت شما کاربران و مراجعان دکتر علیرضا خدیوی ارائه دهیم.
چه زمانی باید کودک را به دندانپزشک نشان داد؟
مطابق اعلام انجمن دندانپزشکی کشورهای پیشرفته ای مثل استرالیا و آمریکا، زمانی که کودکان اولین دندان های خود را در آوردند (یا معمولا از سن 12 ماهگی) باید به نزد یک دندانپزشک برده شوند. شاید فکر کنید که خیلی زود است و چرا باید کودک را در این سن به دندانپزشکی برد؟ اما برای سلامتی دهان و دندان بهتر است همواره از سنین پایین به دندانپزشکان مراجعه کنید. از طرفی دندانپزشکان توصیه میکنند که از سن 7 سالگی نیز کودکان را به بهترین متخصص ارتودنسی نشان دهید تا کار ارتودنسی پیشگیرانه را از این سن آغاز کند.
ارتودنسی پیشگیرانه چیست؟
ارتودنسی پیشگیری در کودکان یا پیشگیرانه راهی برای تشخیص و پیش بینی مشکلات دندان در کودکان است که توسط متخصصان ارتودنسی انجام داده میشود. اگر کودکان خود را از سنین پایین به نزد این متخصصان ببرید آن ها میتواند با ارزیابی های دقیق نحوه رشد دندان کودک شما را مشاهده کرده و پیش بینی کند که الگوی رشد دندان ها چگونه است. اگر متخصص تشخیص دهد که مشکلی در خصوص دندان های کودک شما وجود دارد و در آینده احتمالا با دردسر همراه باشد، در همان زمان، مقدمات پیشگیری و درمان آن را آماده میکند.
بهترین سن برای شروع ارتودنسی پیشگیرانه چیست؟
به نظر میرسد که بهترین سن ارتودنسی زیبایی دندان کودکان سن 7 سالگی باشد. اما به صورت جزئی بهترین زمان این نوع ارتودنسی بستگی به شرایط کودک شما و نوع مشکلاتش دارد. چه بسا اصلا طی جلسات ویزیت ارتودنسی پیشگیری متخصص تشخیص دهد که کودک شما فعلا هیچ مشکلی ندارد و تنها او را ارزیابی کند.
به دلیل تأثیر مضر نیکوتین، تنباکو و سیگار، جراحی کاشت دندان در همه اشخاصی که سیگار میکشند موفقیت آمیز نخواهد بود. سیگار و دود آن از چند روش مختلف روی میزان موفقیت این عمل جراحی تاثیر میگذارند:
دود سیگار باعث صدمه به لثه ها و استخوان های فک میشود: دود سیگار ساختارهای موجود در قسمت داخلی دهان شما را می سوزاند و حتی می تواند به غدد بزاقی آسیب وارد کرده یا آن ها را مسدود کند. و این اتفاق باعث خشکی دهان می شود. زیرا سیگار عملا دشمن غدد تولید کننده بزاق است. کمبود بزاق می تواند منجر به پوسیدگی دندان و بیماری لثه شود و توده استخوانی که ایمپلنت را احاطه کرده تضعیف میکند.
نیکوتین باعث کاهش سرعت عملکرد سیستم دفاعی و سیستم ایمنی بدن می شود: نیکوتین از هر طریقی که وارد بدن شود، جریان اکسیژن و خونرسانی را به استخوان و بافت دهان محدود می کند. از آنجا که در دوره نقاهت ایمپلنت، استخوان فک به این اکسیژن و جریان خون احتیاج دارد، قرار گرفتن در معرض نیکوتین باعث کاهش سطح عملکرد دفاعی و ایمنی بدن و در نتیجه کاهش توانایی در روند بهبودی میشود.
دخانیات و نیکوتین مانع از آمیختن و احاطه کردن ایمپنت توسط استخوان میشود: علاوه بر کاهش جریان خون و اکسیژن به استخوان جهت ترمیم، نیکوتین و سیگار کشیدن مانع از فرآیند همجوشی یا جوش خوردن استخوان فک به ایمپلنت دندانی میشود. آزمایشات بالینی نشان داده است که افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیر سیگاری در معرض خطر بیشتری برای شکست فرآیند استئواینتگریشن هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در ایمپلنت دندان ، هزینه ایمپلنت و هم چنین سایر خدمات دندانپزشکی ( ارتودنسی دندان ، دندانپزشکی اطفال و...) می توانی به سایت دانستنی های ارتودنسی ما مراجعه کنید.
علل زیادی ممکن است باعث شروع خونریزی از بافت های داخل دهان از جمله زبان شوند. گاهی اوقات ممکن است بر اثر یک گزش ساده زبان با دندان، متوجه خونریزی شوید، گاهی اوقات نیز ممکن است این ریزش خون علامت سرطان زبان باشد و گاهی هم ممکن است به دلیل نصب دستگاه های دندانپزشکی مانند انواع ونیر دندان (شامل لمینت دندان، ونیر دندان، ونیر کامپوزیت) و سایر پروسه های مرتبط دیگر در فرآیندهای اصلاح طرح لبخند باشد. در هر صورت علل زیادی وجود دارند که باعث بروز این خونریزی میشوند.
همانطور که گفته شد دلایل خونریزی از بافت های داخل دهان از جمله زبان شما متفاوت است اما میتوان با دنبال کردن چند دستورالعمل کلی احتمال خونریزی را به حداقل کاهش داد. چند نکته ساده در این خصوص عبارتند از:
با مراجعه مرتب به یک کلینیک دندانپزشکی خوب و مسواک زدن به موقع دندانهای خود طبق دستورالعمل، سلامتی دهان را حفظ کنید.
اگر پروتز دندان استفاده میکنید هر روز مطابق دستور دندانپزشک آن ها را تمیز کنید.
از مصرف سیگار و نوشیدن زیاد الکل خودداری کنید.
اگر ونیر دندان مانند لمینت دندان ، ونیر کامپوزیت، کامپوزیت دندان و سایر روکش های دندانی دارید با مراقبت درست از آن ها مانع از ترک برداشتن یا شکستن آن ها شوید. و اگر هنوز اقدام به نصب ونیر نکرده اید برای اینکار حتما به بهترین کلینیک دندانپزشکی شهر خودتان مراجعه کنید.
بهترین سن ارتودنسی کودکان 10 تا 14 سالگی است زیرا آن ها میتوانند مسولیت مراقبت از دستگاه های ارتودنسی سنتی را بر عهده بگیرند. اگر قبل از این سن کودک ارتودنسی کند به دلیل اینکه هنوز نمیتواند به درستی از براکت ها و سیم ها مراقبت کنند امکان شکسته شدن آن ها و آسیب به زبان و در نهایت خونریزی زبان وجود دارد. لذا کودکان را توصیه به مراجعه نزد متخصصان ارتودنسی در سنین 10 تا 14 سالگی کنید.
اگر ایمپلنت دندان دارید با مراقبت درست و پیگیری های دندانپزشگی از بروز عفونت یا وارد شدن آسیب از سوی ایمپلنت به زبان پیشگیری کنید.
شل شدن هیلینگگپ (یک قطعه کوچک روی ایمپلنت که فلزی است)
این امکان وجود دارد که پیچ ایمپلنت شل شود. دندانپزشک در این مواقع باید کلاهک ایمپلنت را بردارد، آن را تمیز کرده و دوباره نصب کند. اگر اینکار انجام نشود بیمار درد ایمپلنت دندان را تجریه خواهد کرد.
کسانی که قصد کاشت ایمپلنت دارند باید دارای بافت استخوانی مناسبی باشند. اگر فک بیمار از تراکم استخوانی خوبی برخوردار نباشد ایمپلنت میتواند به فک آسیب بزند و شل شود. این میتواند باعث بروز درد دندان و فک شود.
بروز عفونت
چنانچه کوچکترین عفونتی در بافت لثه ایجاد شود بیمار میتواند درد زیادی را تجربه کند. بنابراین بیمار باید با احساس یا مشاهده علایم عفونت لثه، در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کند. اگر عفونت زود تشخیص داده نشود احتمال شکست نتیجه عمل بالا است و بیمار به شدت درد ایمپلنت را احساس خواهد کرد.
اگر عمل به درستی صورت گیرد پایه ایمپلنت به راحتی به استخوان فک میچسپد و محکم میشود. اما اگر چنین نشود ممکن است استخوان اجازه چسپیدن ایمپلنت را به خود ندهد. درنتیجه ایمپلنت شل شده و بسیار دردناک خواهد شد.
وارد شدن آسیب به استخوان
یکی از موارد نادر حین کاشت ایمپلنت سوختگی استخوان است. دریل میتواند گرما ایجاد کند و باعث صدمه دیدن استخوان شود. اگر آسیب جدی باشد، جراح و متخصص ایمپلنت باید قطعه و استخوان آسیب دیده را بردارد.
صدمه دیدن عروق عصبی
اینکه عصب یا عروق عصبی طی این عمل آسیب ببینند بسیار نادر است. بروز این اتفاق به جراح و متخصص ایمپلنت بستگی دارد. اگر او حین دریل کردن به عصب آسیب بزند، بیمار درد زیادی را تجربه میکند و احتمالا باید ایمپلنت دندان برداشته شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه ایمپلنت دندان و هم چنین آشنایی با سایر روش های دندانپزشکی و دانستنی های ترمیم و زیبایی دندان ( بریج دندان ،پروتز دندان ، دندانپزشکی کودکان و...) می توانید به سایت دندانپزشکی ما مراجعه کنید.
هزینه ها و قیمت ونیر کامپوزیت دندان نسبت به سایر روکش های دندانی مانند لمینت دندان پایین تر است. اگر قیمت یک واحد لمینت دندان 1.5 میلیون تومان باشد قیمت کامپوزیت دندان تقریبا نصف و حدود 700 یا 800 هزار تومان است. علت پایین بودن این هزینه هم دو دلیل است.
اول اینکه کامپوزیت دندان در مطب دندانپزشک ساخته میشود
دوم اینکه برخلاف لمینت دندان تنها در یک جلسه صورت میگیرد
به عبارتی همه چیز در مطب دندانپزشک زیبایی دندان صورت میگیرد و هزینه های اضافی لابراتورا از قیمت کامپوزیت دندان کم میشود.
چنانچه برای زیباسازی دندان و طرح لبخند خود مصمم هستید به یک کلینیک یا دندانپزشک زیبایی مراجعه کنید به شما پیشنهاد میکنیم که سری به گنیجنه مقالات سایت ما در زمینه (دانستنی های ترمیم و زیبایی دندان) بزنید و اگر وقت مطالعه ندارید میتوانید با ما تماس بگیرید تا به شما در این خصوص کمک کنیم.
راه های زیادی برای خلاص شدن از شر درد دندان بعد از عمل ایمپلنت گذاری وجود دارد. برخی از این راه حل ها عبارتند از:
مراجعه به یک متخصص ایمپلنت باتجربه یا مطب دندانپزشکی معتبر
برخی از افراد به دلیل اینکه فلان دندانپزشکیترمیمی یا فلان کلینیک قیمت های بسیار پایینی دارند برای کاشت ایمپلنت خود دچار اشتباه میشوند. ایمپلنت های ارزان قیمت همیشه گزینه مناسبی برای شما نیستند. انتخاب نوع ایمپلنت و متخصص ایمپلنت مستقیما روی تجربه درد بعد از عمل ایمپلنت تاثیرگذار است. به زبان بسیار ساده و به قول معروف گفتنی “هرچی پول بدی همونقدر آش میخوری”. پس برای کمک به برای تسکین درد دندان بعد از ایمپلنت از همان ابتدا به یک کلینیک خوب مراجعه کنید.
تمام دستورالعمل های متخصص ایمپلنت را مو به مو انجام دهید
بعد از عمل، دندانپزشک به شما توصیه هایی ارائه میدهد. برای مثال نحوه غذا خوردن، رژیم غذایی احتمالی، نگهداری از ایمپلنت، تمیز کرن دندان ها و راه های تسکین درد دندان بعد از ایمپلنت را ارئه میدهد. به تمامی این توصیه ها گوش کنید و آن ها را انجام دهید.
برای درمان درد ایمپلنت معمولا برای شما دارو تجویز میشود. اگر حس کردید که دارهای تجویزی نمیتوانند تمام درد شما را تسکین دهند حتما با جراح خود صحبت کنید تا داروهای دیگر یا همان داروها را با دوز بالاتر برایتان تجویز کند.
آب نمک را فراموش نکنید
استفاده از آب نمک همیشه برای حفظ سلامت دهان و دندان ایده خوبی است. قرقره کردن آب نمک بعد از عمل می تواند تا حد زیادی باعث کاهش درد ایمپلنت دندان شود. زیرا نمک می تواند جلوی رشد عفونت را بگیرد.
تا زمان اتصال کامل ایمپلنت به بافت استخوانی و تثبیت موقعیت آن لطفا از مصرف مواد غذایی سفت و سخت خودداری کنید. به جای این غذاها سعی کنید که رو به خوردن مواد غذایی نرم و البته خنک بیاورید.
بهداشت دهان و دندان خود را حفظ کنید
برای کاهش درد ایمپلنت دندان حتما هر روز حداقل 3 بار دندان های خود را با مسواک نرم بشویید اما از دو روز بعد عمل ایمپلنت دندان شروع به مسواک زدن کنید.
خوب استراحت کنید
عمل کاشت ایمپلنت نیز مشابه سایر اعمال دیگری که بر روی بدن انجام میشود نیازمند طی کردن دوره نقاهت است. تا مدتی بعد از عمل باید به خودتان و البته دهان و فک خود استراحت بیشتری بدهید. هرچه آرامش و استراحت شما بیشتر باشد بازیابی و بهبودی شما زودتر اتفاق خواهد افتاد.
کش های ارتودنسی در دو نوع اصلی وجود دارند. زنجیر قدرت (chain) و کش بین قوسی ( باند های لاستیکی ) این کش ها به منظور فشار یا کشیدن دندان در یک جهت خاص به کمک دندانپزشکیارتودنسی ( ارتودنسی ثابت فک بالا و...) آمده اند.
باند های لاستیکی
از سوی دیگر باند های لاستیکی را می بینیم که تا حدودی بزرگتر هستند آنها نیز در رنگ های مختلف دیده می شوند. یک متخصص ارتودنسی همچون دکتر خدیوی از باند های لاستیکی به منظور اعمال فشار بر روی دندان ها استفاده می کند. از این باند های لاستیکی می توان در آندربایت و برای تصحیح هم ترازی فک و کاهش اوربایت در تنظیمات استفاده کرد. اما رایج ترین مصرف این باند های پلاستیکی در اتصال بین فک بالا به پایین و بین دو قوس فکی است.
مواد تشکیل دهنده کش های ارتودنسی
این کش ها هم از لاتکس و هم از غیر لاتکس ساخته شده اند. کش های ساخته شده از لاتکس پر مصرف ترین و متداول ترین نوع کش ها در ارتودنسی محسوب می شوند. با این حال در صورتی که بیمار به لاتکس حساسیت داشته باشد می توان از نوع غیر لاتکس آن استفاده کرد.
درحالی که براکت ها ، سیم و زنجیر مسئول حرکت و انتقال دندان در امتداد خط لثه هستند. باندهای لاستیکی به منظور ردیف و هم تراز کردن خط بالا و پایین فک به دندان ها فشار می آورند. آنها همچنین می توانند برای سرعت بخشیدن به روند حرکت و یا صاف کردن دندان مورد استفاده قرار بگیرند. پس از پایان به کارگیری باندهای الاستیکی بیمار قادر است دندان های خود را به راحتی با هم جفت کند. در نتیجه رابطه صحیحی که بین فک ها و تناسب دندان ها به وجود می آید و زیبایی لبخند حاصل خواهد شد.
زنجیر الاستیک
این زنجیر به منظور اعمال نیروی به دندان ها و در درجات مختلف استفاده می کند. نوع درجات آن بسته به مال اکلوژن بیمار و تشخیص ارتودنتیست دارد. همچنین نوع گره خوردن کش بر روی دندان نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زنجیر الاستیک برای بستن فضای بین دندان ها و یا به حرکت درآوردن یک گروه خاص از دندان ها در یک جهت استفاده می شود.
زنجیر قدرت
این نوع از زنجیر الاستیک به عنوان ” زنجیر قدرت ” شناخته شده است. دندانی که به زنجیر قدرت اتصال پیدا کرده است در هر ملاقات ارزیابی خواهد شد. پس از پیگیری تغییرات جای کش در آن تغییر خواهد کرد.
اظهار نظر بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در این باره :
ارتودنسی علاوه بر این که دندانها را ردیف و مرتب میکند، بر سلامت عمومی نیز اثر میگذارد. در مقاله حاضر به بررسی تاثیر ارتودنسی بر سلامت عمومی و فواید آن میپردازیم، درمانی که لبخندی بیعیب و نقص را بر لبان بیمار مینشاند و به او کمک میکند تا زندگی سالمتر و لذتبخشتری را پیش رو داشته باشد.
تاثیر ارتودنسی بر سلامت عمومی
بسیاری از بیماران دندانهایشان را ارتودنسی میکنند تا دندانهای خود را با سیمکشی ردیف و مرتب کنند و از داشتن لبخندی زیبا لذت ببرند. اما مزایای ارتودنسی به صاف کردن دندانها ختم نمیشود و ارتودنسی سلامتی را نیز ارتقاء میدهد؛ فایدهای که شاید بسیاری از بیماران ارتودنسی از آن اطلاع نداشته باشند. جالب است بدانید که ارتودنسی با بهجا گذاشتن اثرهای زیر به سلامتی بیمار نیز کمک میکند.
دندانهای کج و نامرتب راحتتر از دندانهای ردیف و مرتب لبپر میشود و میشکند. ارتودنسی نقصهای مربوط به نامرتبی دندانها را اصلاح میکند تا بیمار بتواند مادامالعمر از نعمت داشتن دندانهایی سالم، مرتب و با عملکرد بهینه برخوردار شود.
پس از مرتب شدن دندانها فشار کمتری به استخوانهای فک وارد میشود
بینظمی یا کج بودن دندانها عملکرد فک را نیز مختل میکند، این اختلال به سایش غیرعادی دندانها میانجامد که به نوبه خود ناراحتی یا درد و حتی پوسیدگی سریع دندانها را در پی دارد. ارتودنسی تواناییهای جویدن، گاز زدن و صحبت کردن را بهبود میدهد. بیمار به دلیل همراستا نبودن مفصلهای فک یا سایش دندانها در اثر روی هم قرار گرفتنشان دچار درد میشود. اما پس از آن که ارتودنسی دندانها و فک را منظم کرد، در جای مناسب قرار داد و عملکرد آنها را بهینه ساخت، درد نیز آرام میشود.
شواهدی پزشکی در دست است که رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان ابتلا به عارضههایی گوناگون را به دنبال دارد که دامنه آن فراتر از دهان است و شامل بیماریهایی مانند دیابت، سکته مغزی، ناراحتی قلبی و عوارض گوناگون برای بانوان باردار میشود. باکتریهای موجود در دهان وارد جریان خون، ریه و دستگاه گوارش میشود و کل سیستم ایمنی را به خطر میاندازد. چنانچه دندانها مرتب نباشد، خوردن خوراکیهای سفتی مانند هویج یا چیپس دشوار میشود؛ در نتیجه بیمار از خوردن غذاهایی پرهیز میکند که سالماند و مواد مغذی لازم را برای بدن تامین میکنند.
ارتقاء اعتماد به نفس
ارتودنسی کردن و مرتب شدن دندانها اعتماد به نفس و حس رضایت از خویشتن را نیز بهبود میدهد. با داشتن دندانهایی ردیف و مرتب دهان، سالم و لبخند، زیبا و درخشان میشود. همانطور که اشاره شد، مزیت ارتودنسی منحصر به مرتب کردن دندانها و ارتقاء سلامت دهان و دندان نمیشود. پس از آن که ارتودنسی، تمام و نامرتبی دندانها اصلاح شد، کیفیت زندگی بیمار نیز بهبود مییابد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دانستنی های ترمیم و زیبایی دندان مثل( دندانپزشکی بارداری ، دندانپزشکی کودکان و...) می توانید به سایت دندانپزشکی ما مراجعه کنید.
در حالی که درمان ارتودنسی ثابت با بریس های فلزی و معمولی می تواند یک سال یا بیشتر طول بکشد، چند روش درمانی وجود دارد که امکان تسریع در روند صاف شدن دندان ها را برای ما فراهم می آورد. این روش ها غالبا از نوع ارتودنسی نامرئی یا ارتودنسی متحرک هستند و برای بزرگسالان در نظر گرفته میشوند. این روش ها به بزرگسالان این امکان را میدهند که در یک مدت زمان کوتاه صاحب دندان هایی صاف شده و خیلی زود اعتماد به نفس و زیبایی لبخند خود را باز میابند.
از میان چندین روش مختلف ارتودنسی سریع 3 روش رایج و پرطرفدار عبارتند از:
اینویزیلاین یا (Invisalign®)
ارتودنسی (FAAB) یا (Fast Acting Adult Braces)
ارتودنسی ویلکودنتیک (Wilckodontics®)
اینویزیلاین
اینویزیلاین نوعی ارتودنسی نامرئی است که در آن از پلاک های شفاف ارتودنسی برای صاف کردن دندان هایی که دچار مشکلات جزئی هستند استفاده میشود. از یک نظر اینویزیلاین ها ارتودنسی متحرک به شمار میروند زیرا قابل جایجایی هستند و میتوان آن ها را هنگام غذا خوردن یا نوشییدن در آورد و سپس سرجایش قرار داد. به طور معمول، درمان ارتودنسی با اینویزیلاین کمتر از 1 سال طول میکشد از این حیث به آن ارتودنسی سریع نیز گفته میشود. این درمان چندین ماه سریعتر از سایر درمان های ارتودنسی دندان است. متخصص ارتودنسی این دستگاه را برای بزرگسالانی که به صورت جزئی با کجی دندان یا وجود فاصله مواجه هستند در نظر میگیرند.
ارتودنسی سریع (FAAB)
ارتودنسی سریع بزرگسالان تحت عنوان FAAB گزینه خوبی برای افرادی است که می خواهند یک روش ارتودنسی سریع داشته باشند. متخصص ارتودنسی دندان در این روش به جای اینکه تمام دندانهای بیمار را صاف کند، بریس های بزرگسالان با سرعت بالا فقط روی دندانهای قدامی (جلویی) نصب میکند. در واقع این, ارتودنسی دندان های جلو است که در معرض دید هستند. به عبارتی با این روش تنها دندان های کج که در جلو دهان وجود دارند صاف میشوند برای همین مدت زمان آن نیز کمتر است. ارتودنسی سریع با این روش ممکن است کمتر از 10 ماه به طول بیانجامد. یکی از معایب ارتودنسی با این روش (یعنی ارتودنسی یک یا چند دندان یا دندان های جلو) این است که چون سایر دندان ها کج هستند دوباره ممکن است نتیجه درمان با شکست مواجه شده و دندان ها صاف شده کج شوند.
سرانجام، ارتودنسی ویلکودنتیک گزینه عالی دیگری برای درمان سریع ارتودنسی دندان بزرگسالان است. ویلکدودنتیکس به جای اینکه فقط با تکیه بر براکت ها، سیمها یا الاینرها به دندان ها اعمال فشار کند، از جراحی دهان و دندان نیز کمک گرفته میشود. در این روش بخشی از استخوان آلوئولار، جایی که در آن ریشه های دندان قرار دارد ، از بین می رود. با از بین رفتن استخوان آلوئولار، ارتودنسی ثابت می تواند دندانهای شما را سریعتر از حد معمول حرکت دهد. با جابجایی دندانهایتان، بافت استخوان نیز به سرعت رشد می کند. قیمت ارتودنسی دندان با این روش معمولا زیاد است و هزینه عمل جراحی به صورت مجزا دریافت میشود. اما هزینه ارتودنسی سریع با این روش ارزشش را دارد زیرا مجبور نیستید چند سال دستگاه های ارتودنسی را تحمل کنید.
آپنه خواب در سال های اخیر به طور قابل ملاحظه ای مرکز توجه مردم قرار گرفته است. در این میان ارتودنسی دندان ادعا می کند که با بکاربردن مراقبت ها و توصیه های او می توان به طور کامل مشکلات مرتبط با آپنه خواب را تعطیل کرد.
ناهنجاری های دندانی و پیوند آن با آپنه خواب
اظهار نظر بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در این باره:
آپنه خواب اغلب به علت مسدود شدن راه های هوایی یا مکث در تنفس و یا الگوی تنفس نامنظم در طول خواب است. درمان مال اکلوژن یا ناهنجاری های فکی و دندانی توسط یک متخصص ارتودنسی می تواند به طور قابل ملاحظه ای مشکلات آپنه خواب را تصحیح کند. علت این انسداد ها می تواند هر چیزی ، از فک باریک گرفته تا بافت نرم در داخل و اطراف گلو باشند.
انواع روش های مختلفی برای بهبود الگوهای خواب وجود دارد. یک متخصص ارتودنسی می تواند با بکار بردن این روش ها حتی علائم آپنه خواب را به طور کامل از بین ببرد. دستگاه های مختلف ارتودنسی مانند ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک می توانند به طور خاص به گسترش راه های هوایی کمک کنند. این دستگاه ها می توانند تنفس طبیعی و بدون وقفه را به بیمار باز گردانند. عمل جراحی در ارتودنسی هم برای موارد شدید مورد استفاده قرار می گیرد.
آپنه انسدادی خواب هنگامی رخ می دهد که ماهیچه های پشت گلوی شما بیش از حد برای تنفس طبیعی باز می شوند. این عضلات از ساختارهایی مانند ، قوز نرم ، ویوولا پشتیبانی می کنند. – قطعه ای از مثلثی است که از قشر نرم ، لوزه ها و زبان تشکیل شده است. وقتی عضلات آرام می شوند ، راه های هوایی باز یا بسته می شوند. در این حالت شما نفس می کشید و این تنفس ممکن است برای ۱۰ الی ۲۰ ثانیه ناکافی باشد. این ناکافی بودن تنفس ممکن است سطح اکسیژن خون شما را پایین بیاورد و باعث ایجاد دی اکسید کربن شود. مغز شما این اختلال تنفس را احساس می کند و به طور خلاصه شما را از خواب بیدار می کند تا بتوانید تلاش کنید و راه هوایی خود را دوباره باز کنید. این بیداری معمولا خیلی کوتاه است و شما آنرا به یاد نمی آورید. این بیداری ها می تواند در شب از ۵ تا ۳۰ بار در یک ساعت اتفاق بیفتد. این اختلالات در نهایت باعث کاهش توانایی شما در رسیدن به فازهای مورد نظر عمیق و آرام بخش خواب می شود. در واقع بسیاری از افراد مبتلا به این نوع آپنه خواب فکر می کنند که همه شب را به خوبی خوابیده اند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دانستنی های ارتودنسی و دندانپزشکی می توانید به سایت ما مراجعه کنید.
فیکسچر از مهمترین بخش ها و اجزای ایمپلنت دندان است. این قطعه به صورت پیچ است و در استخوان فک کاشته میشود. به کلمه ایمپلنت در زبان انگلیسی “وسیله کاشتنی” گفته میشود. از آنجایی که تنها بخشی از ایمپلنت دندان که در استخوان کاشته میشود فیکسچر است، درنتیجه ما به خود این قطعه در اصطلاح، یک واحد ایمپلنت میگوییم. این قطعه زیر خط لثه قرار دارد و تنها بخشی از ایمپلنت دندانی است که در ظاهر دیده نمی شود.
بعد از اینکه جراح دهان و دندان یک سوارخ کوچک را درون استخوان فکر شما ایجاد کرد فیکسچر که یک پیچ کوچک و محکم است را درون استخوان قرار میدهد. این قطعه در نقش ریشه یا پایه ایمپلنت شما عمل می کند و در واقع همان کاری را انجام میدهد که ریشه دندان های واقعی شما انجام میدهند. با این تفاوت که این ریشه زنده نیست. پس از قرار دادن فیکسچر در داخل استخوان فک، شما باید منتظر باشید تا استخوان فک طی فرآیند استئواینتگریشن، پایه ایمپلنت ما را به خودش جوش بزند. استئواینتگریشن نیز به فرآیند احاطه شدن فیکسچر توسط بافت استخوانی فک گفته میشود که به صورت ساده میگوییم فرآیند جوش خوردن ایمپلنت به استخوان.
جنس فیکسچر
پایه ایمپلنت، جنس های متعددی دارد اما معمولا آن ها را از جنس تیتانیوم میسازند. تیتانیوم فلز شناخته شده ای است که هم بسیار محکم است و هم توسط بدن انسان به خوبی پذیرفته میشود و به راحتی میتواند به استخوان فک جوش بخورد.
از آنجا که خود فیکسچر به عنوان پایه ایمپلنت کاملاً زیر خط لثه و در ارتباط با استخوان فک قرار دارد، باید یک رابط بین فیکسچر و تاج ایمپلنت وجود داشته باشد تا یک واحد کامل ایمپلنت شبیه دندان واقعی داشته باشیم. ما به این اتصال دهنده یا رابط، اباتمنت میگوییم. اباتمنت نیز از اصلی ترین اجزای ایمپلنت دندان است. اباتمنت ها در واقع پیچ های کوتاه و محکمی هستند که دقیقا بالاتر از خط لثه قرار میگیرند و از جنس فلز یا موادی که همرنگ دندان هستند ساخته میشوند. میتوان به راحتیاین قطعه را از فیکسچر جدا کرد. ما اباتمنت را معمولا بعد از فرآیند استئواینتگریشن به فیکسچر متصل میکنیم. البته این وضعیت تنها برای کاشت ایمپلنت های ساده و مرسوم است. اگر ما بخواهیم ایمپلنت فوری بکاریم، باید حتما همه اجزای ایمپلنت را به صورت یکجا درون جای خالی دندان و پشت سر هم، به هم متصل کنیم. ابتدا فیکسچر، بعد اباتمنت و در آخر پروتز یا همان تاج که شبیه تاج دندان های واثعی خودمان است.
پروتز (Prosthesis)
پروتز بخشی از ایمپلنت دندان است که دقیقاً همانند یک دندان واقعی به نظر می رسد و عملکردی مشابه با تاج دندان شما دارد. این بخش از ایمپلنت را می توان از مواد مختلفی ساخت. به عبارت دیگر پروتزهای ایمپلنت، میتوانند جنس های مختلفی داشته باشند. برای مثال آن را میتوان از موادی مانند پرسلن یا سرامیک تهیه کرد. پروتزها که در واقع تاج ایمپلنت هستند باید به اباتنمنت متصل شوند. برخی از آن ها به صورت پیچی و برخی دیگر با کمک سمنت (نوع سیمان مخصوص) به اباتمنت وصل میشوند.
قصد کاشت ایمپلنت دندان داری؟
شما می توانید برای آشنایی با بهترین متخصص ارتودنسی و متخصص ایمپلنت در تهران و همچنین اطلاع از هزینه ایمپلنت به سایت دندانپزشکی ما مراجعه کنید و علاوه بر خدمات ایمپلنت از سایر خدمات دندانپزشکی ( درمان ارتودنسی، جراحی فک ، دندانپزشکی اطفال و... )نیز بهره ببرید.
ارتودنسی نامرئی چیست؟ (تعریف دقیق این نوع ارتودنسی)
بیشتر از اینکه بهترین متخصص ارتودنسی بخواهد از عبارت ارتودنسی نامرئی استفاده کند، این مردم عادی و مراجعان هستند که به طور گسترده از این عبارت استفاده کرده و آن را تبدیل به یک ترم یا اصطلاح دندانپزشکی کرده اند. در اصل ما چیزی به این اسم نداریم اما چون روش ها و دستگاه های بکار رفته برای صاف و یکدست کردن دندان ها تقریبا شفاف هستند و یا در دید نیستند به آن ها در مجموع نامرئی گفته میشود. دستگاه های ارتودنسی شفاف یا ناپیدا متنوع هستند و هر کدام قیمت و هزینه خاصی دارند. اما قیمت همه آن ها معمولا در همان رنج هزینه ارتودسنی نامرئی است که یک پاراگراف پیش به آن اشاره کردیم است.
قبل از هرچیزی لازم است در همین ابتدا بدانید که واقعا هیچ قیمت دقیقی برای هیچکدام از خدمات دندانپزکشی از دندانپزشکی ترمیم و زیبایی گرفته تا درمان های ارتودنسی و ایمپلنت دندان وجود ندارد. هرچه هست تنها محدوده یا بازه ای از قیمت ها است. بر همین اگر بخواهید تحت ارتودنسی نامرئی قرار بگیرید بسته به نوع دستگاهی که انتخاب میکنید هزینه ارتودنسی نامرئی چیزی بین ۷ تا ۱۰ میلیون تومان به ازای هر فک متغییر است.
همانطور که در ابتدای مقاله هم گفته شد، هیچگاه نمیتوان یک قیمت دقیق برای هیچ یک از خدمات دندانپزشکی ذکر کرد. در عوض ما یک محدوده قیمت میدهیم و ارائه قیمت دقیق را موکول میکنیم به زمانی که مراجع به کلینیک ما مراجعه کند آنگاه با ارزیابی های دقیق قیمت ها را ارائه میدهیم. اما برخی عوامل که روی هزینه ارتودنسی نامرئی تاثیرگذار هستند را همواره به مراجعان توضیح میدهیم.
خیلی از والدین از ما میپرسند که آیا راهی برای تشخیص زودهنگام مشکلات ارتودنسی دندان کودکان مان وجود دارد؟ اگر کودک ما مشکلی در خصوص دندان هایش داشته باشد آیا میتوانیم آن را خیلی زودتر از آنکه دردسرساز شود شناسایی کرده و برطرف کنیم؟
بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران اینگونه به این سوال پاسخ میدهد:
پیشنهاد میکنیم که فرزندانتان را دست کم از سن 7 سالگی به مطب یک متخصص ارتودنسی خوب ببرید تا بعد از معاینه و ارزیابی دقیق مشکلات ارتودنسی کودکان را در صورت وجود شناسایی کرده و خیلی زود درمان کنید.
جوانه زدن غیرطبیعی دندان ها (در آمدن غیر طبیعی دندان)
همه شما به عنوان والدین میدانید که تقریبا در چه بازه زمانی دندان های کودکانتان جوانه میزنند. (چه دندان شیری و چه دائمی) زمانی که یک دندان کج به صورت غیرطبیعی از لثه بیرون بزند کاملا میتوان این موضوع را متوجه شد. زمانی که دندانی به این شکل از لثه بیرون بزند یا اصطلاحا جوانه بزند احتمال آسیب به لثه و سایر دندان ها وجود دارد. این آسیب لزوما آنی و خیلی زودرس نیست و میتواند در آینده باعث بروز مشکلاتی برای کودک شود.
ازدحام دندان
کراودینگ دندان یا همان ازدحام دندان ها از شایعترین مشکلات ارتودنسی کودکان به شمار میرود. زمانی که فک کودک نسبتا کوچک باشد و دندان ها حین جوانه زدن و رشد کردن فضای کافی برای رشد در اختیار نداشته باشند کج میشوند و هر کدام به یک سمت تمایل پیدا میکنند.
کراس بایت نیز از مشکلات ارتودنسی کودکان است که نسبتا شیوع زیادی در بین کودکان دارد. این عارضه زمانی رخ میدهد که تعدادی از دندان های فک بالا، پشت دندان های فک پایین پنهان میشوند. کراس بایت معمولا ناشی از عدم هماهنگی فک بالا و پایین یا میسالایمنت است.
فاصله بین دندان ها
اگر به دندان برخی از کودکان نگاه کرده باشید متوجه وجود فاصله بین آن ها میشوید. این فاصله طبیعی نیست و در حالت عادی نباید بین دندان ها هیچ فاصله ای وجود داشته باشد. کوچک بودن دندان ها و یا بزرگ بودن فک میتواند بزرگترین علت وجود فاصله بین دندان ها باشد که با کمک متخصص درمان های ارتودنسی به راحتی برطرف میشود.
بسیاری از بزرگسالان دندان یا دندان هایی کج دارند که در دوران کودکی و نوجوانی برای صاف کردن آن ها به متخصص ارتودنسی در تهران مراجعه نکرده اند. کج بودن دندان مخصوصا در دوره بزرگسالی مشکلات زیادی برای افراد پیش می آورد که کوچکترین آن ها میتواند زشت شدن طرح لبخند و گاه اعتماد به نفس در افراد باشد.
مدت زمان ارتودنسی دندان چقدر است؟
در حالت عادی اگر بخواهید با روش های رایج و معمول درمان ارتودنسی, دندانهای ناصاف و کج خود را صاف کنید احتمالا به بیش از 1 سال زمان نیاز داریم. با این حال ما روش های درمانی داریم که ممکن است طی تنها چند ماه مشکلات را برطرف کرده و منجر به صاف شدن دندان ها شود.
آیا ارتودنسی سریع در چند ماه، واقعا امکانپذیر است؟
جواب کوتاه به این سوال “بله” است. ما نه تنها چنین چیزی داریم بلکه روش های مدرن ارتودنسی که توسط متخصص ارتودنسی بکار برده میشود هر سال ما را به درمان ارتودنسی سریع نزدیک تر میکند و با این حال به کار بردن عبارت ارتودنسی فوری درست نیست زیرا هنوز چنین امکانی وجود ندارد که در لحظه و خیلی فوری مشکلات ارتودنسی را برطرف کرد.
انواع درمان ارتودنسی سریع کدامند؟
در حالی که درمان ارتودنسی ساده ثابت می تواند یک سال یا بیشتر طول بکشد، چند روش درمانی وجود دارد که امکان تسریع در روند صاف شدن دندان ها را برای ما فراهم می آورد.
از میان چندین روش مختلف ارتودنسی سریع 3 روش رایج و پرطرفدار عبارتند از:
اینویزیلاین
اینویزیلاین نوعی ارتودنسی نامرئی است که در آن از پلاک های شفاف ارتودنسی برای صاف کردن دندان هایی که دچار مشکلات جزئی هستند استفاده میشود. از یک نظر اینویزیلاین ها ارتودنسی متحرک به شمار میروند زیرا قابل جایجایی هستند.
ارتودنسی سریع (FAAB)
ارتودنسی سریع بزرگسالان تحت عنوان FAAB گزینه خوبی برای افرادی است که می خواهند یک روش ارتودنسی سریع داشته باشند. متخصص ارتودنسی دندان در این روش به جای اینکه تمام دندانهای بیمار را صاف کند، بریس های بزرگسالان با سرعت بالا فقط روی دندانهای قدامی (جلویی) نصب میکند. در واقع این, ارتودنسی دندان های جلو است که در معرض دید هستند.
ارتودنسی ویلکودنتیک (Wilckodontics®)
سرانجام، ارتودنسی ویلکودنتیک گزینه عالی دیگری برای درمان ارتودنسی سریع بزرگسالان است. ویلکدودنتیکس به جای اینکه فقط با تکیه بر براکت ها، سیمها یا الاینرها به دندان ها اعمال فشار کند، از جراحی دهان و دندان نیز کمک گرفته میشود.
درست مانند بزرگسالان، کودکان نیز می توانند حساسیت دندان را تجربه کنند. با ما همراه باشید تا در این مقاله به طور کامل درباره دلیل حساس شدن دندان کودکان و نحوه درمان آن آشنا شوید.
حساسیت دندان وقتی رخ می دهد که عاج، یک بافت متخلخل که در زیر مینای دندان در معرض دید قرار بگیرد. عاج دارای کانالهای میکروسکوپی به نام توبولها است که مسیرهای عصبی هستند. هنگامی که این لولهها در اثر از بین رفتن مینای دندان یا بافت لثه بدون حمایت پوشش قرار داشته باشند یا در معرض دید باشند، اعصاب توسط محرک ها از جمله مسواک زدن دندان، گرما یا سرما یا در برخی موارد مصرف مواد غذایی شیرین و قندی به راحتی تحریک می شوند. در این حالت دندان فوراً احساس ناراحتی می کند، اما بلافاصله بعد از دور شدن عامل محرک (مثل سرما و گرما) حساسیت فروکش میکند. علاوه بر این حساسیت دندان از جمله شکایات شایع در دندانپزشکی بارداری نیز هست.
داشتن یک روال مناسب مراقبت از بهداشت دهان و دندان می تواند به کاهش حساسیت دندان کمک کند.
خمیردندان دندانهای ضدحساسیت
قبل از اینکه به کودک زیر 12 سال اجازه دهید از خمیردندان ضد حساسیت جهت مسواک زدن استفاده کند حتما از دندانپزشک کودکان خود مشورت بگیرید.
درمان های ترمیمی
هرگونه آسیب به دندانهای کودک شما، از جمله ترک برداشتن، لب پر شدن، ممکن است نیاز به درمان های ترمیمی دندانپزشکی داشته باشد. (برای بزرگسالان معمولا جهت درمان حساسیت دندان از روکش های دندانپزشکی مانند ونیر کامپوزیت، لمینت دندان و سایر ونیرها استفاده میشود.)
فلوراید درمانی
اگر حفره ها و سوراخ های دندانی باعث حساسیت دندان کودکان شما می شوند، فلورایدتراپی می تواند به کاهش حساسیت کمک کند.
درد دندان ، به هر دردی که در دندان یا اطراف آن بوجود می آید دندان درد می گویند این درد اغلب هم شدید و ناخوشایند است.
علت درد دندان
از شایعترین مواردی که باعث دندان درد می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد. این موارد عبارتند از:
بیماری لثه
پوسیدگی دندان
دندان های حساس
التهاب پالپ دندان
دندان ترک خورده یا آسیب دیده
آبسه
درد دندان در اثر بیماری لثه بیماری لثه با عفونت لثه مشخص می شود. هنگامی که عفونت در لثه ها رخ می دهد ، لثه ها ملتهب ، داغ ، قرمز و متورم می شوند. در صورتی که درمان مناسبی صورت نگیرد ، عفونت لثه وخیم تر شده و باعث جدا شدن لثه از دندان می شود. در این هنگام جیب هایی تشکیل می شود که باکتری های بیشتری را در خود جای می دهد. سپس ریشه دندان در معرض پلاک قرار می گیرد و مستعد پوسیدگی دندان می شود.
پوسیدگی دندان به فرسایش و تشکیل حفره در سطح بیرونی مینای دندان اشاره دارد. هنگامی که پلاک ( لایه ای از باکتری های چسبنده ) روی مینای دندان تشکیل می شود. این پلاک می تواند اسید تولید کرده و مینای دندان شما را ضعیف و یا حتی سوراخ کند.
حساسیت و درد دندان
بعضی اوقات وقتی که یک یا چند دندان شما در معرض هوای سرد ، مایعات یا غذاهای خاصی قرار می گیرد ممکن است دندان های شما حساس شوند. این بدان معنی است که دندان شما به یک یا چند محرک حساسیت پیدا کرده است.
اظهار نظر بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در اینباره : اگر دچار بروکسیسم مربوط به خواب هستید ، دندانپزشک عمومی شما ممکن است به شما پیشنهاد ملاقات با یک متخصص ارتودنسی را بدهد. یک ارتودنتیست پس از معاینه شخص شما ، ممکن است درمان ارتودنسی دندان را برای شما در نظر بگیرد. در این گونه موارد به طور معمول یک متخصص ارتودنسی بریس متحرک را برای شما تجویز می کند. اما به خاطر داشته باشید این محافظ ، تنها دندان های شما را در برابر آسیب محافظت می کند اما نمی تواند علت بروز بروکسیسم و تعداد قسمت های آنرا کاهش دهد. بنابراین شما تمرکز خود را بر روی بخش اساسی برنامه درمانی خود قرار دهید.
آبسه
به طور معمول آبسه دندان از یک حفره درمان نشده یا بیماری پالپ ایجاد می شود. سپس محفظه پالپ آلوده سعی می کند خود را از نوک ریشه دندان خارج کند. فشار ناشی از عفونت زهکشی باعث ایجاد یک درد مداوم می شود. این درد هنگام ضربه شدیدتر می شود. اگر درمان صورت نگیرد درد توام با تورم شدید تر می شود.
خیلی از والدین از ما میپرسند که آیا راهی برای تشخیص زودهنگام مشکلات ارتودنسی کودکان مان وجود دارد؟ اگر کودک ما مشکلی در خصوص دندان هایش داشته باشد آیا میتوانیم آن را خیلی زودتر از آنکه دردسرساز شود شناسایی کرده و برطرف کنیم؟ جواب ما هم تقریبا همیشه بله است و پیشنهاد میکنیم که فرزندانتان را دست کم از سن 7 سالگی به مطب یک متخصص ارتودنسی ببرید تا بعد از معاینه و ارزیابی دقیق مشکلات ارتودنسی کودکان را در صورت وجود شناسایی کرده و خیلی زود درمان کنید. به خاطر اهمیت این موضوع ما این مقاله را به مشکلات اساسی و شایع ارتودنسی دندان در کودکان اختصاص داده ایم.
به طور کلی به نظر میرسد که 9 مشکل اساسی در خصوص عدم هماهنگی دندان ها و فک کودکان وجود دارد. از آنجا که شاید برخی از والدین هنوز کودکان خود را به متخصص ارتودنسی نشان نداده اند، میتوانید ادامه مقاله را بخوانید و اگر فکر میکنید کودکتان با یکی از مشکلات ذکر شده مواجه هست حتما او را به نزد یک متخصص ارتودنسی خوب ببرید.
جوانه زدن غیرطبیعی دندان ها (در آمدن غیر طبیعی دندان)
ازدحام دندان
کراس بایت
فاصله بین دندان ها
آندربایت
اوربایت
اورجت افزایش یافته
اوپن بایت
چگونه مشکلات ارتودنسی فرزندانمان را حل کنیم؟
اگر نگران سلامتی ارتودنسی فرزند خود هستید ، وقت آن است که با یک متخصص ارتودنسی خوب مشورت کنید. اگر ساکن تهران هستید خوشحال میشویم که با مطب بهترین دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی تماس بگیرید یا اینکه به صورت حضوری مراجعه کنید.
سقف دهان شامل یک صفحه استخوانی در جلو و یک قسمت غیر استخوانی در پشت است. این ها با هم،به عنوان یک مانع بین حفره دهانی و بینی عمل می کنند. با گذشت زمان و بر اثر دلایلی این بخش از دهان ممکن است دچار ورم و برآمدگی شود. این مشکل میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه با آن ها آشنا خواهید شد.
علل تورم سقف دهان کدامند؟
طیف وسیعی از شرایط می تواند سقف متورم دهان را ایجاد کند. برخی از دلایل ممکن است جزئی و عادی باشند و خیلی زود برطرف شوند اما برخی دیگر میتوانند جدی بوده و با مداخله دندانپزشکان یا پزشکان متخصص برطرف شوند. برخی از علل جزئی و زودگذر تورم سقف دهان میتواند شامل پروسه های دندانپزشکیترمیمی و زیبایی باشد. برای مثال موارد زیر به صورت موقت و در بعضی مواقع باعث این ورم میشوند:
ارتودنسی دندان (ممکن است به خاطر تحت تنظیم دستگاه های ارتودنسی لثه ها و کام دهان کمی ورم کند)
ایمپلنت دندان (ورم لثه و کام دهان یکی از عوارض ناچیز و زودگذر عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان است)
نصب ونیر دندان طی پروسه طرح لبخند (اگر کار نصب لمینت دندان ، ونیر کامپوزیت، کامپوزیت دندان و سایر روکش های دندانی را به یک دندانپزشک زیبایی بی تجربه بسپارید احتمال اینکه به لثه یا سقف دهان شما آسیب زده , باعث تورم موقتی آن بخش ها شود وجود دارد)
سایر عللی که میتواند جدی تر بوده و نیازمند توجه دندانپزشک باشد عبارتند از:
زخم در دهان
اغلب زخم های دهان، مانند زخم های دهلیزی و زخم های سرد، بر روی لثه ها، گونه ها یا لب ها ظاهر می شود. در برخی موارد ممکن است بر روی سقف دهان ظاهر شود. زخم ها می توانند باعث درد، تورم و ورم شوند.
آسیب یا تروما
یکی از شایع ترین علل تورم بر روی سقف دهان آسیب یا تروما است که در دندانپزشکی اطفال نیز بسیار پر اهمیت است.
کمبود آب
از دست دادن آب بدن می تواند تورم سقف دهان ایجاد کند. از دست دادن آب بدن می تواند باعث ایجاد خشکی دهان شود.
موکوسل
ایجاد یک مخاط در داخل یک کیست توده ای شکل می گیرد که در سقف دهان به نام موکوسل ظاهر می شود. موکوسل ها معمولا بدون درد هستند و معمولا پس از یک آسیب جزئی مانند برش یا تورم سقف دهان رخ می دهند.
همواره یکی از بهترین و نخستین انتخاب ها برای جایگزینی دندان از دست رفته کاشت ایمپلنت دندان است، ایمپلنت دندانی که در فک و لثه قرار می گیرد، همانند یک دندان طبیعی عمل می کند. در کاشت ایمپلنت دندان دیگر نیازی به تراش سایر دندان های سالم اطراف وجود ندارد.
ایمپلنت های دندانی یک نوع پایه تیتانیومی سازگار با سلولهای بدن افراد می باشند، ایمپلنت ها به عنوان یک جایگزین خوب، دائمی به جای یک یا تعدادی دندان از دست رفته توسط متخصصان ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرند، بعد از قرار گیری ایمپلنت توسط متخصص ایمپلنت در داخل استخوان فک، با استخوان سازی سلول های استخوان ساز در اطراف ایمپلنت، استخوان فک به ایمپلنت جوش خورده و به فک متصل می شود، برای جوش خوردن ایمپلنت به مدت زمانی تقریباً 3 الی 6 ماه نیاز است، بعد از جوش خوردن ایمپلنت تاج و روکش دندان بر روی ایمپلنت قرار می گیرد.
کدام ایمپلنت مناسب تر است؟
امروزه ایمپلنت های موجود در بازار انواع مختلفی دارند و در برندهای مختلف وارد بازار می شوند، تشخیص اینکه کدام نوع ایمپلنت برای فردی که به دندانپزشک ترمیم و زیبایی برای کاشت دندان مراجعه کرده است مناسب می باشد به عهده متخصص ایمپلنت می باشد، به هر میزان که مواد مورد استفاده شده در ساخت ایمپلنت دندان با بافت های بدن فرد سازگاری و هماهنگی بیشتری داشته باشد, آن ایمپلنت دارای کیفیت بالاتری می باشد.
آیا کاشت ایمپلنت دندان درد دارد؟
جراحی کاشت ایمپلنت دندان معمولان تحت بی حسی موضعی انجام می گیرد، بنابراین نباید دردی در طول عمل جراحی کاشت ایمپلنت حس بشود، بعد از اتمام بی حسی و جراحی ناراحتیهایی وجود خواهد داشت که این ناراحتی برای افراد مختلف متفاوت می باشد.
حفظ بهداشت دهان و دندان ها بعد از کاشت ایمپلنت در راستای جلوگیری از ایجاد پلاک و باکتریهای دندانی و آسیب دیدن لثه و دندان ها ضروری می باشد. حفظ بهداشت دهان و دندان به صورت مطلوب بعد کاشت دندان دارای اهمیت ویژه می باشد.
میزان عمر ایمپلنت دندانها به عوامل مختلفی مانند میزان حفظ و رعایت بهداشت دهان و دندان، معاینات و چکاپ های منظم دندانپزشکی، رعایت دستورالعملهای مراقبتی و . . . بستگی دارد.
توضیحات بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهراتن در این مورد:
در اغلب موارد به دلیل کمبود فضا برای جا گرفتن تمام دندان ها در فک این واقعه رخ می دهد، اگر دندان ها بیش از حد بزرگ باشد و فک شما کوچک باشد این مشکل بوجود می آید. زیرا دندان های بزرگ قادر نیستند خود را در فضای موجود قرار دهند، دندان های پر تراکم به طور کلی از والدین به فرزندان ارث می رسند. یکی دیگر از دلایل مهم که می تواند علت بوجود آمدن دندان های شلوغ باشد، از دست رفتن زودتر یا دیرتر از موعد دندان های شیری است.
دندان های پر تراکم یک چالش مهم برای تمیز کردن ایجاد می کنند، زیرا بسیار دشوار است که تمام پلاک ها را در داخل و بین دندان ها به درستی از بین ببریم، در نتیجه خطر پوسیدگی دندان ، گینویویت و بیماری پریودنتال افزایش می یابد. عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان می تواند مشکلات بسیاری بوجود بیاورد. انواع اصلاح ارتودنسی برای دندان های شلوغ بریس شایع ترین نوع اصلاح درمان ارتودنسی دندان است.
گزینه های درمان می تواند از این قبیل باشد:
درمان ارتودنسی ثابت
درمان ارتودنسی متحرک
بریس شامل براکت ها و سیم قوس دار ارتودنسی است که در سرتاسر دندان های شما قرار می گیرد. برای محافظت از سیم ها می توان از بندهای کشی یا الاستیک در ارتودنسی استفاده کرد. براکت ها به دندان ها با چسب مخصوص متصل می شوند. این چسب ها کاملا هم رنگ دندان های شما است. برای اطلاعات بیشتر به مطلب آشنایی با اجزای ارتودنسی مراجعه کنید.
اغلب کودکان زیر ۸ سال به طور نامحدود نامزدهای درمان ارتودنسی نیستند. زیرا دندان های دائمی آنها به اندازه کافی بلند نشده است. افراد دارای شرایط خاص دندانی مانند:
افرادی که پوسیدگی دندان دارند
افرادی که بیماری های لثه یا بیماری های پریودنتال دارند
سایربیماری های دهان و دندان
روش درمان دندان های شلوغ
اگر تراکم دندان ها بیش از حد باشد ، ممکن است ارتودنتیست ناچار شود که یک یا چند دندان را از دهان شما خارج کند. این کار به دلیل ایجاد فضای لازم برای سایر دندان ها است. با این حال اغلب ارتودنتیست ها بر این باورند که راه ایده آل برای اصلاح دندان های شلوغ بدون کشیدن دندان است.
فلوراید برای سلامت دندان ها و استخوان های کودک ضروری است و همچنین به جلوگیری از ایجاد حفره یا سوراخ دندان کمک می کند. استفاده به اندازه از فلوراید برای حفظ بهداشت دهان و دندان ضروری است با این حال استفاده بی رویه از آن میتواند به تحلیل مینای دندان بیانجامد و باعث شیشه ای شدن دندان ها شود. استفاده از این ماده مخصوصا برای کودکان بسیار توصیه شده است. در ادامه با بهترین متخصص ارتودنسی همراه باشید.
فلوراید چیست؟
فلوراید یک عنصر اساسی برای محافظت از دندان در نبرد بی پایان در برابر پوسیدگی دندان است. این عنصر اساسی یک ماده معدنی طبیعی است که در آب، خاک و برخی غذاها یافت می شود. به عنوان یک معیار بهداشت عمومی، بسیاری از جوامع همچنین برای کمک به محافظت از دندان، فلوراید را به آب آشامیدنی اضافه می کنند. دندانپزشکان کودکان در کودکانی که مقادیر کافی از این ماده دریافت می کنند ، کاهش قابل توجهی در حفره ها مشاهده کرده اند. به عبارتی استفاده به انداه از فلوراید در دندانپزشکی کودکان منجر به کاهش پوسیدگی دندان و حفرات دندانی میشود.
طبق اعلام انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA)، اضافه کردن فلوراید به آب آشامیدنی باعث کاهش پوسیدگی دندان تا 25 درصد می شود و “به عنوان یکی از 10 دستاورد بزرگ بهداشت عمومی قرن بیستم” رتبه بندی می شود. این ماده برای دندانهای سالم به دلیل نحوه تعامل با مینای دندان ضروری است.
فلوراید میتواند روند تخریب مینای دندان را معکوس کند (مهمترین فواید فلوراید)
فلورایدها برای تقویت ساختار مینا به دندان کمک می کند تا دندان ها را از آسیب اسید محافظت کند. همچنین به دندان کمک میکند تا پس از آسیب بهتر بهبود پیدا کند و یا به دندانپزشکی کودکان این امکان را میدهد که بهتر با پوسیدگی ها و مشکلات دهان و دندان کودکان برخرود کند. فلوراید می تواند به ترمیم مناطق آسیب دیده از اسید، کمک کند و می تواند علائم اولیه پوسیدگی دندان را از طریق فرآیندی به نام رمینرالیزاسیون Remineralization معکوس کند.
از کجا بفهم که کودک من به اندازه کافی فلوراید دریافت میکند؟
اگر در جامعه ای زندگی می کنید که فلوراید را به آب آشامیدنی اضافه نمی کند، یا اگر کودک شما فقط آب معدنی می نوشد، ما دندانپزشکان کودکان ممکن است یک مکمل حاوی این ماده را به شما توصیه کنیم تا دندان های کودک شما سالم مانده و محافظت شود. برای اینکه بدانید کودک مشا به اندازه کافی فلوراید دریافت میکند حتما حین مسواک زدن او را همراهی کنید و بر نحوه استفاده و میزان استفاده از فلوراید مصرفی او نظارت کنید و مانع از بلعیدن خمیردندان یا دهانشویه های حاوی این ماده توسط کودک شوید.
اگر در اینترنت سرچ کرده باشید متوجه میشوید که تقریبا هیچ جایی درباره قیمت ارتودنسی دندان و مخصوصا هزینه ارتودنسی نامرئی محتوای سودمندی نوشته نشده است و اغلب سایت های دندانپزشکی بدون اینکه قیمت ارتودنسی یا حتی محدوده آن را ذکر کنند تنها توضیحاتی درباره عوامل تاثیر گذار روی هزینه ارتودنسی نوشته اند ما در این مقاله قصد داریم که محدوده قیمت هر کدام از دستگاه های به اصطلاح نامرئی را نیز درج کنیم.
هزینه تقریبی ارتودنسی نامرئی چقدر است؟
قبل از هرچیزی لازم است در همین ابتدا بدانید که واقعا هیچ قیمت دقیقی برای هیچکدام از خدمات دندانپزکشی از دندانپزشکی ترمیم و زیبایی گرفته تا ارتودنسی دندان و ایمپلنت دندان وجود ندارد. هرچه هست تنها محدوده یا بازه ای از قیمت ها است. بر همین اگر بخواهید تحت ارتودنسی نامرئی قرار بگیرید بسته به نوع دستگاهی که انتخاب میکنید هزینه ارتودنسی نامرئی چیزی بین ۷ تا ۱۰ میلیون تومان به ازای هر فک متغییر است. ادامه مقاله را بخوانید تا متوجه شوید هر دستگاه به صورت حدودی چقدر هزینه دارد و فراموش نکنید این قیمت ها حدودی هستند و تنها راه تعیین هزینه نهایی مراجعه به کلینیک دندانپزشکی است.
هزینه ارتودنسی نامرئی با اینویزیلاین چقدر است؟
قیمت ارتودنسی نامرئی با کمک پلاک های شفاف ارتودنسی یا همان اینویزیلاینها که ارتودنسی متحرک نیز شناخته میشوند در ایران بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان به ازای هر فک است. یعنی دو فک بین ۱۶ تا ۲۰ میلیون تومان برای شما هزینه در بر خواهد داشت . قیمت ارتودنسی نامرئی به طور میانگین بر اساس دلار آمریکا نیز بین ۲۰۰۰ تا ۸۰۰۰ دلار است.
قیمت ارتودنسی نامرئی با براکت های شفاف سرامیکی یا همان ارتودنسی سرامیکی در کشور ما حدودا ۳ میلیون تومان از قیمت براکت های فلزی معمولی بیشتر است. آن ها چیزی بین ۵ تا ۷ میلیون تومان به ازای هر فک هزینه در بر میگیرند. هزینه ارتودنسی نامرئی با براکت سرامیکی شفاف به صورت میانگین در جهان نیز بین ۲۰۰۰ تا ۸۵۰۰۰ دلار آمریکا است
۶ تا ۹ میلیون تومان محدوده قیمت ارتودنسی نامرئی با سیستم لینگوال است که برای هر دو فک ۱۲ تا ۱۸ میلیون تومان هزینه در بر دارد. ۵۰۰۰ تا ۱۳۰۰۰ دلار آمریکا نیز رنج و محدوده هزینه ارتودنسی نامرئی با این سیستم است.
انجام ارتودنسی نامرئی در کلینیک های فوق تخصصی
تا آنجا که دستمان باز بود درباره هزینه ارتودنسی نامرئی در تهران و سایر شهرها با نکاتی ارائه دادیم. اگر مایل هستید که ارتودنسی دندان خود را به کلینیک ما بسپارید خوشحال میشویم با دریافت نوبت آنلاین به کلینیک مراجعه کنید تا با مشاوره رایگان و ارزیابی های اولیه هم قیمت دقیق ارتودنسی نامرئی را به شما اطلاع دهیم و هم اینکه اگر مایل بودید روند درمان را زیر نظر بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران آغاز کنید.
برای افرادی که دندانهای آنها به دلیل نامرتبی و ناهنجاریهای فکی به درمان نیاز دارد، شیوههای مختلفی وجود دارد. در مواردی نیز چند شیوه همزمان برای تکمیل درمان لازم است. در این موارد این دندانپزشک و متخصص ارتودنسی است که با انجام معاینات، زمان و اولویت آن را مشخص میکند.
برای اینکه مشکلات عمده این افراد حل شود، ارتودنسی و ایمپلنت روشهایی موازی برای درمان ناهنجاری دهان و دندان به حساب میآیند. جهت مطالعه بیشتر پیرامون ارتودنسی دندان کلیک کنید.
ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت روشی برای پر کردن جای خالی دندانهای از دست رفته است. این کار پس از معاینه و بررسی دندان بیمار و درمان بیماریهای لثه و دندانهای پوسیده انجام میشود. ایمپلنت دندانی کاشت دندان به وسیله پینهای باریک از جنس تیتانیوم در داخل استخوان فک است و پس از پیچ شدن، روکش دندان با رنگ طبیعی روی آن قرار میگیرد و درمانی ثابت محسوب میشود.
نامرتبی دندانها به دلایل گوناگونی رخ میدهد، گاهی نیز با بالا رفتن سن دندانها به سمت جلوی دهان حرکت میکنند و روی هم قرار میگیرند. برای درمان و حل این مشکل راه حل مناسب استفاده از درمان های ارتودنسی است. در این درمان دندانها به وسیله ابزار ارتودنسی جا به جا و مرتب میشوند و بسیاری از ناهنجاریهای فکی و دندانی رفع خواهند شد.
اولویت با ارتودنسی است یا ایمپلنت؟
میلههای تیتانیومی در ایمپلنت به استخوان فک جوش میخورند، اما در ارتودنسی نیاز است که دندانها حرکت کنند و جا به جا شوند. به این ترتیب اگر دندانها امکان حرکت نداشته باشند، براکتها نمیتوانند مؤثر باشند، بنابراین بهتر است بیمار ابتدا کجی و نامرتبی دندانهای خود را با ارتودنسی درمان کند و سپس جای خالی دندانهایش را با ایمپلنت پر کند. اگر ارتودنسی قبل از ایمپلنت انجام شود، از نظر اقتصادی به صرفهتر است، چون با مرتب کردن و حرکت دادن دندان به جای اصلی، بعد از کشیدن دندانها فضای خالی کمتر میشود و تعداد ایمپلنتهای دندانی و کارهای ترمیمی آن هزینه کمتری نیاز خواهد داشت.
زمانی که ارتودنسی دندانهای اطراف یا مقابل ایمپلنت را درگیر نمیکند و مثلاً فقط یک دندان باید اصلاح شود. در مواقعی که بیمار چند دندان خود را از دست داده و دندان کافی برای نگه داشتن پلاک ارتودنسی وجود نداشته باشد، قطعاً باید ابتدا ایمپلنت انجام شود. اگر بنا به تشخیص دندانپزشک دندانهای جلو نیاز به سیم کشی داشته باشد و دندان آسیا کشیده شده است، دندان آسیا را میتوان قبل از مرتب کردن دندانها با ایمپلنت پر کرد.
همانطور که در ابتدای مقاله هم ذکر شد، هزینه ونیر کامپوزیت ها را نمیتوان به صورت دقیق برآورد کرد چون باید چندین فاکتور مهم را در نظر بگیریم. در ادامه با مهمترین و تاثیرگذارترین فاکتورها و عواملی روی هزینه نهایی نصب ونیر کامپوزیت ها تاثیر میگذارند آشنا خواهید شد.
مانند تقریباً هر چیزی که خریداری می کنید ، کیفیت یک عامل در هزینه و قیمت ونیر کامپوزیت خواهد بود. در حالت ایده آل، بهتر است که شما بهترین ونیرها با بالاترین کیفیت مواد را خریداری کنید. اما اگر می خواهید روکش ها را بدون صرف هزینه بالا و بر اساس بودجه خودتان انتخاب کنید تصمیم گیری در این مورد سخت تر خواهد بود.
تعداد دندانها
برخلاف سایر پروسه های رایج دندانپزشکی مانند درمان های ارتودنسی که تقریبا همه چیز دست متخصص ارتودنتیست است، برای نصب ونیر ها دست شما باز است و انتخاب همه چیز بر عهده شما است. برای دندانپزشک زیبایی فرقی نمیکند شما چه تعداد دندان را میخواهید روکش کنید. چه یک عدد چه تمام دندان های جلو، در هر صورت کار این دندانپزشک بر اساس سلیقه و انتخاب شما خواهد بود.
قیمت ونیر کامپوزیت بر اساس جنس و برند ونیر
ما منظورمان از جنس و برند ونیر لمینت دندان و کامپوزیت نیست. بلکه خود کامپوزیت ها نیز ممکن است توسط شرکت یا لابراتوار خاصی ساخته شود. هر کدام از این برندها یا لابراتوارها نیز هزینه های خاصی دارند و همه به یک قیمت محصولات خود را ارائه نمیکند. بدیهی است که اگر جنس کامپزیت شما باکیفیت و تضمین شده باشد قیمت ونیر کامپوزیت نهایی شما نیز بیشتر میشود. در حال حاظر در بازارهای جهانی معتبر، 8 سیستم کامپوزیت ونیر مختلف وجود دارند که هزینه هیچکدام یکسان نیست.
معمولا هزینه و قیمت ونیر کامپوزیت ها از شهری به شهر دیگر متفاوت است. نه تنها این، بلکه حتی در شهر بزرگی مانند تهران، هزینه ها ممکن است متفاوت باشد و برای مثال در شرق تهران هزینه ها ممکن است متفاوت از غرب باشد. ولی به نظر میرسد اگر در یک شهر بزرگ باشید بهتر بتوانید هزینه ها را مدیریت کنید زیرا در چنین شهرهایی به دلیل بالا بودن تعداد کلینیک ها و متنوع بودن قیمت ها بهتر میتوان بر اساس بودجه اقدام به نصب کامپوزیت ونیر کرد.
اظهار نظر بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در اینباره :
اکثر افراد مبتلا به مال اکلوژن خفیف نیازی به درمان های ارتودنسی ندارند. اما، در صورت شدید بودن مال اکولوژن، دندانپزشک بیمار را به یک ارتودنتیست ارجاع میدهد. متخصص ارتودنسی نیز بسته به نوع مال اکولوژن، درمانهای مختلفی را توصیه میکند، از جمله:
بریس برای اصلاح وضعیت قرارگیری دندانها
کشیدن برخی دندانها برای اصلاح شلوغی
تغییر شکل، روکش کردن یا متصل کردن دندانها به یکدیگر
جراحی جهت تغییر شکل یا کوتاه کردن فک
استفاده از سیم و ورقهای فلزی برای تثبیت استخوان فک
البته ممکن است درمانهای مورد استفاده برای این عارضه نیز باعث برخی عوارض شوند، از جمله:
پوسیدگی دندانها
درد یا ناراحتی
تحریک و حساس شدن دهان به خاطر استفاده از وسایلی مانند بریسها
مشکل در جویدن یا حرف زدن در طول درمان
رفع مشکلات نامرتبی دندانها در کودکان و بزرگسالان
درمان مال اکولوژن یا بههم ریختگی و شلوغی دندانها در کودکان و بزرگسالان باعث اصلاح این مشکل میشود. درمان زود هنگام نامرتبی دندان کودکان طول درمان و هزینه آن را کاهش میدهد.
بزرگسالان نیز میتوانند نتایج خوبی از درمان بگیرند. البته، درمان بزرگسالان طولانیتر و گرانتر است. هر چه درمان زودتر شروع شود، نتیجه به دست آمده بهتر خواهد بود.
معمولاً پیشگیری از مال اکولوژن (اختلالات فکی و دندانی) دشوار است زیرا در اکثر موارد این اختلال موروثی است. والدین کودکان خردسال میبایست استفاده از بطری و پستانک را محدود کرده و مانع از مکیدن انگشت توسط کودکان خود شوند تا فک آنها در حین رشد دچار تغییرات ناخواسته کمتری شود. تشخیص زود هنگام مال اکولوژن
(اختلالات فکی و دندانی) به کاهش شدت عارضه و متعاقباً کاهش زمان مورد نیاز برای درمان کمک میکند.
اگر درحال خواندن این مقاله هستید احتمالا دوست دارید روکش دندان داشته باشید و به دنبال کسب اطلاعات لازم در این خصوص هستید.
ونیر دندان حساسیت دهان و دندان را کاهش میدهد
علاوه بر اینکه دندان ها با کمک ونیرها روشن تر و زیبا تر به نظر می رسند، می توانند باعث حساسیت دندان را کاهش داده و آن را قوی تر کنند. زیرا برخی از افراد با تحلیل مینای دندان مواجه شده اند که این امر میتواند باعث حساسیت دندان نسبت به مواد غذایی و نوشیدنی های سرد و گرم شود. حساسیت به نوبه خود باعث تحمل درد و رنج میشود. اما با کمک ونیر دندان میتوان روی مینای دندان را پوشاند و از دندان محافظت کرد. بنابراین ونیر دندانی تنها به منظور زیبایی لبخند یا اصلاح طرح لبخند نیست و گاهی نقش درمانی و ترمیمی نیز دارد.
شاید ترس اغلب مراجعه کنندگان به کلینیک های دندانپزشکی زیبایی به منظور نصب ونیر دندان، تراش خوردن یا کاهش ضخامت دندان باشد. زیرا برای نصب اغلب روکش های دندانی نیاز است که مقدار کمی از ضخامت مینای دندان تراش داده شود. اما خوشبختانه به لطف پیشرفت های دندانپزشکی امروزه برای نصب برخی از روکش های دندان دیگر نیازی به برداشته شدن مینای دندان نیست. برای مثال نصب برخی از ونیر کامپوزیت ها به همین شکل است.
یکی از بزرگترین مزایای ونیر دندان در حوزه دندانپزشکی، زیبایی و زیبایی بخشی به صورت شما است.
قدرت جویدن را به شما برمیگردانند اما….
هدف شماره یک ونیرهای دندانی زبایی بخشی به دندان ها و طرح لبخند شما است. اما فرای از داشتن ظاهری زیبا میتواند توانایی جویدن شما را بیشتر کند. البته به این نکته توجه کنید که شما نمیتوانید با این روکش ها هر چیزی بخورید. باید مراقب باشید که مواد غذایی سفت و سخت و حتی اشیاء را با دندان های روکش شده خودتان نجوید زیرا اینکار باعث ترک برداشتن، لب پر شدن و حتی شکسته شدن ونیر میشود. مخصوصا اگر ونیر شما (لمینت دندان) است از اینکار جدا پرهیز کنید.
یکی از مهمترین و قابل توجه ترین فواید و مزایای ونیر دندان طول ماندگاری آن ها است. به شرط مراقبت اصولی از آن ها و رعایت بهداشت دهان و دندان ونیرها میتوانند تا 20 سال عمر کنند و همچنان جزئی از طرح لبخند شگفت انگیز شما باشد.
اگر نگران جای خالی دندان از دست داده خود هستید باید گفت امروزه با پیشرفت علم در زمینه دندانپزشکی روشهای مختلفی برای درمان این مشکل اختراع شده است. بسیاری از افراد به دلیل افزایش سن و یا دیگر مشکلاتی که ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد یک یا تعدادی از دندانهای خود را از دست میدهند. این مشکل نه تنها از نظر ظاهر خوشایند نیست بلکه مشکلات دیگری را نیز به وجود میآورد. یکی از روشهای رفع این مشکل کاشت ایمپلنت دندان است.
ایمپلنت دندان بهترین روش جایگزین دندان است و هر واحد آن شامل چندین بخش میشود که در مجموع نه تنها ظاهری شبیه به دندان طبیعی ما دارد بلکه تمامی عملکردهای دندانی را نیز به خوبی دندان های واقعی انجام میدهد. ایمپلنتها قطعات فلزی هستند که مهمترین بخش آن یعنی پایه یا فیکسچر به داخل استخوان فک کاشته میشود و نقش ریشه دندان ما را ایفا میکند
ایمپلنتها به شکل پیچ ساخته میشوند که از جنس تیتانیوم هستند و در استخوان فک کاشته میشوند. ایمپلنتهای دندانی میتوانند به صورت یک پارچه و یا دو تکه باشند و توسط پیچ اتصال قسمت تاج و ریشه را به هم وصل میکنند. با وجود اینکه ایمپلنتها از تیتانیوم ساخته میشوند و در واقع یک عضو بیگانه محسوب میشوند ولی سازگاری بسیار خوبی با بدن دارند.
قیمت ایمپلنت دندان چقدر است؟
کاشت دندان به این روش یکی از گران ترین پروسه های دندانپرشکی ترمیمی است. از آنجا که اجزای ایمپلنت گران بوده و خود عمل نیز پیچیده و سخت است معمولا هزینه و قیمت ایمپلنت دندان بالا است. اما اگر بخواهیم به صورت یک محدوده قیمت این عمل را عنوان کنیم باید گفت که چیزی بین 4 تا 6 میلیون تومان به ازای هر دندان است
کاشت دندان با کمک ایمپلنت روند پیچیده و زمانبری دارد. اینکار در قالب یک عمل جراحی صورت میگیرد که توسط جراح دندان صورت میگیرد به این جراح معمولا متخصص ایمپلنت دندان نیز گفته میشود. برای اینکه این متخصص بتواند طی یک عمل جراحی برای افراد دندان بکارد باید مراحلی را طی کند. در ادامه با مهمترین مراحل ایمپلنت دندان آشنا خواهید شد:
معاینه و مشاوره توسط پزشک متخصص و تعیین نوع و تعداد ایمپلنت و هزینه آن کشیدن دندان
در صورت لزوم با صلاح دید پزشک متخصص
جراحی و نصب پایه ایمپلنت
طراحی چاهک لثهای برای گذاشتن لبهی روکشها در زیر لثه، به منظور جلوگیری از ورود مواد غذایی به زیرایمپلنت
انتخاب رنگ ایمپلنت، قالب گیری و فرستادن قالب به لابراتوار
اظهار نظر بهترین ارتودنتیست در کرج و تهران در این باره :
دندان های کج امروزه مشکل ملیون ها نفر از مردم سراسر جهان است. خوشبختانه به هر دلیلی که دندان شما کج شده است با کمک درمان ارتودنسی می توان راه حل هایی برای صاف کردن آن پیدا کرد.
ژنتیک می تواند تاثیر زیادی بر روی شانس بوجود آمدن دندان کج یا فک ناهموار داشته باشد. اگر والدین شما دندان های کج داشته باشند به احتمال قوی شما نیز ممکن است به این عارضه مبتلا شوید.
فک کوچک
اگر شما دندان های بزرگ را از یکی از والدین و فک کوچک را از یکی دیگر از والدین خود به ارث برده باشید ممکن است برخی از دندان های شما کج شوند
از دست دادن دندان
از دست دادن زود هنگام دندان های کودکان و یا بزرکسالان می تواند موقعیت دندان های باقی مانده را تحت تاثیر خود قرار دهد. در این هنگام دندان های باقی مانده ممکن است به طرف شکاف ایجاد شده رانده شوند. درمان های ارتودنسی توانسته است راه حلی برای از دست دادن زود هنگام دندان های شیری کودکان پیدا کند.
مکیدن انگشت شست در کودکان
یکی دیگر از علل بوجود آمدن دندانهای کج عادت مکیدن انگشت است. این عادت باعث فشار بر روی دندان های کودک شما می شود. در این موقع دندان ها مجبوربه حرکت در موقعیت های مختلف می شوند.
تغییرات دندان ها در اثر افزایش سن
سالخوردگی نیز می تواند عوارض جانبی خاصی را در موقعیت دندان های شما داشته باشد. همانطور که سن ما افزایش می یابد می توانیم گرایش ناخوشایند دندان هایمان را به سمت جلو و حرکت ناخواسته آنها را مشاهده کنیم.
تروما
آسیب به چند دندان می تواند نیروهایی را به سایر دندان های شما وارد کند و آنها را متحول کند. یک ضربه می تواند موقعیت دندان های شما را تحت تاثیر قرار دهد یا به لثه ها صدمه وارد کند. این به نوبه خود می تواند دندان های شما را به حرکت وادار کند و باعث کج شدن آنها شود.
اظهار نظر بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در این باره :
مسواک زدن در حین درمان ارتودنسی دندان به زمان بیشتری نیاز دارد. صرف زمان بیشتر برای دندان هایی که با بریس پوشانده شده اند می تواند پلاک را به خوبی از بین ببرد. همچنین دقت در مسواک زدن علاوه بر مراقبت از دندان ها از لثه هم مراقبت لازم را به عمل می آورد.
حذف پلاک در اطراف بریس ارتودنسی
حذف پلاک به طور عادی و در هنگامی که دندان ها صاف و مرتب هستند آسان است . اما هنگامی که اطراف دندان ها را بریس ارتودنسی پوشانده است دسترسی به پلاک و بیرون کشیدن آن از بین آنها بسیار دشوار تر خواهد شد. زیرا مواد غذایی مکان های اضافی برای انباشت و پنهان شدن پیدا کرده اند. از این رو صرف وقت و زمان بیشتر برای تمیز کردن دندان ها ضروری است.
در ابتدا شما باید الاستیک یا باند را از دستگاه ارتودنسی ثابت خود بردارید. قطعات متحرک را نیز از دهان خود خارج کنید. حالا می توانید اطراف سیم ها و پین ها را به دقت تمیز کنید. حرکت مسواک خود را از بالا به پایین انجام دهید.
کشیدن نخ دندان با وجود بریس ارتودنسی در دهان
استفاده از نخ دندان برای شما که در حال استفاده از بریس ارتودنسی هستید یک بار در روز توصیه می شود. این کار را می توانید با نخ دندان معمولی یا محصولی که به طور خاص برای این منظور طراحی شده است انجام دهید. برای این کار شما به حدود 18 اینچ نخ دندان احتیاج دارید. برنامه ریزی منظم برای مسواک زدن دندان های ارتودنسی شده
ونیر دندان روکشی است که برای مقاصد زیبایی به دندان های شما متصل میشوند. این روکش ها اغلب مشکلات ظاهری دندان ها را برطرف کرده یا پنهان میکنند و در زیباسازی لبخند یا به اصطلاح طراحی و اصلاح طرح لبخند به شما کمک میکنند. یکی از مهمترین روکش های دندانی ونیر کامپوزیت است که به دلیل پایین بودن هزینه نهایی به نسبت لمینت ها بسیار مورد استفاده هستند
قیمت ونیر کامپوزیت در سال 99 چقدر است؟
قبل از هر چیزی باید بدانید که یک هزینه یا یک قیمت واحد برای روکش های کامپوزیتی تعریف نشده و همانطور که در ادامه خواهید خواند، هزینه هر واحد روکش متاثر از فاکتورهای زیادی است که همین موضوع باعث میشود ما به جای یک عدد خاص، یک بازه یا محدوده قیمت ارائه دهیم. در حال حاظر در ایران هزینه ونیر کامپوزیت چیزی بین 700,000 تا 1,500,000 تومان است. دقت کنید که این یک بازه قیمت است و چه بسا در برخی کلینیک ها این هزینه کمتر یا حتی مقداری بیشتر شود.
هرچند که هم لمینت دندان و هم کامپوزیت هر دو در دسته ونیر ها یا روکش های دندانی هستند اما تفاوت های زیادی با هم دارند. این دو از لحاظ قیمت نیز با هم متفاوتند. قیمت لمینت به ازای هر دندان بیشتر از هزینه کامپوزیت ونیر است و چیزی بین 1,400,000 تا 1,600,000 است. دلیل بالا بودن قیمت نیز مشخص استت زیرا لمینت ها طبیعی تر، زیبا تر و ماندگارتر از کامپوزیت ها هستند.
چه فاکتورهایی روی قیمت کامپوزیت ونیر تاثیر میگذارند؟
کیفیت روکش ها و کار دندانپزشک
تعداد دندانها
قیمت ونیر کامپوزیت بر اساس جنس و برند ونیر
برنامههای پرداخت هزینه
به طور معمول تعرفه های دندانپزشکی (مخصوصا دندانپزشکی ترمیم و زیبایی) در تمام دنیا نسبتا بالا است و دلیلش هم به خاطر نوع تجهیزات بکار رفته در این رشته است. علاوه بر این برخی از کلینیک های دندانپزشکی نه تنها بر اساس تعرفه های مشخص شده از جانب مراجع بهداشتی از مراجعان هزینه دریافت میکنند بلکه بر اساس نوع شغل و موقعیت اجتماعی نیز گاها ممکن است هزینه ها را بالا ببرند. اگر شما توانایی مالی بالایی ندارید و نمیتوانید با هزینه های هنگفت کنار بیایید وضعیت زندگی و مالی خود را به دندانپزشکتان توضیح دهید تا در حین پرداخت با شما کنار بیاید.
پوسیدگی دندان از جمله شایعترین شکایات مراجعین به کلینیک های دندانپزشکی است. این مشکل در اصطلاح عامیانه به نام کرم خوردگی شناخته میشود و میتواند دندان افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. روش های زیادی برای درمان، ترمیم و یا حتی پیشگیری از پوسیدگی دندان وجود دارد. دندانپزشکی ترمیم و زیبایی میتوانند با کمک روش های ترمیم دندان از جمله کامپوزیت دندان یا پر کننده های دندانی این مشکل را برطرف کنند اما روش های خانگی نیز برای اینکار وجود دارد.
نحوه پیشگیری و درمان کرم خوردگی و پوسیدگی دندان در خانه چگونه است؟
اگر چه گام هایی برای جلوگیری از به وجود آمدن حفره در مینای دندان شما وجود دارد و اگر فرایند پیشگیری از پوسیدگی دندان را در خانه متوقف کرده اید و اگر فکر می کنید حفره دارید، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که قرار ملاقات با دندانپزشک خود را برای درمان تعیین کنید. بنابراین در اولین قدم به یک کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید. اگر کودک دارید و با پوسیدگی دندان مواجه است او را به یک متخصص دندانپزشکی کودکان نشان دهید و اگر باردار هستید به مطب یک متخصص دندانپزشکی بارداری مراجعه کنید.
معکوس کردن حفره های اولیه
اگر چه فقط یک دندانپزشک می تواند یک حفره دندانی را تشخیص دهد، شما ممکن است با نگاهی به دندان هایتان در آینه ببینید که نشانه های اولیه کرم خوردگی یا پوسیدگی دندان را تجربه کنید. یک نقطه سفید در دندان معمولا نشانه ای است که مینای دندان ضعیف است و احتمال دارد که باعث از بین رفتن دندان شما شود. در این مرحله شما می توانید دندان را دوباره تقویت و ترمیم کنید و پوسیدگی را متوقف کنید.
هنگامی که حفره در واقع توسعه یافته است، تنها راه واقعا موثر برای درمان درد حفره، دندانپزشک شما است. چگونه یک دندانپزشک کرم خوردگی را درست می کند ، بستگی دارد تا چه حد در آن قرار دارد. اگر پوسیدگی حفره ای در مینای دندان ایجاد کرده است، اما هنوز به اعصاب دندان نرسیده است، دندانپزشک شما احتمالا یک پرایمر را برای دندان ایجاد می کند. پس از تخلیه حفره، سوراخ دندان پر می شود و جلوگیری از تجمع بیشتر رخ می دهد.
طبیعی است که کمی نگران باشید هنگامی که یک توده جدید روی بدن شما شکل می گیرد. اگر شما یا فرزندتان یک تورم نرم در دهانتان یا لبتان شکل گرفته است، ممکن است فقط یک موکوسل باشد. این عارضه در اصل یک کیست بی ضرر است .
علت ایجاد کیست
در مرکز موکوسل یک غده بزاقی کوچک قرار دارد ، که باعث بزاق دهان شماست . بزاق شما از طریق غدد بزاقی به داخل دهان انتقال می یابد. در این مشکل، یکی از این کانال ها می تواند آسیب دیده یا مسدود شود. این مشکل اغلب زمانی اتفاق می افتد که شما بارها و بارها لب یا گونه پایین خود را گاز میگیرید .
موکوسل ها اغلب در داخل لب پایین شما، لثه ها، سقف دهان یا زیر زبان شما شکل میگیرد. کیست هایی که در کف دهان هستند، ranulas نامیده می شوند. این ها نادر هستند، اما به دلیل اینکه آنها بزرگتر هستند، می توانند مشکلات بیشتری در گفتار، جویدن و بلعیدن ایجاد کنند. با وجود این علائم زیبایی طرح لبخند نیز به خطر میافتد.
آیا با وجود موکوسل میتوان اصلاح طرح لبخند انجام داد؟
دندانپزشکان معمولا تا زمانی که متوجه مشکلات دهان و دندان شما شوند برخی پروسه های دندانپزشکی را در نظر نمیگیرند. برای مثال تا زمان برطرف شدن موکوسل محال است که عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان انجام داده شود زیرا احتمال شکست عمل را بالا میبرد. به طور مشابه انجام پروسه های دندانپزشکی زیبایی مانند نصب ونیر دندان نیز به دلیل اینکه میتواند بدتر شود به تاخیر میافتد. نصب لمینت دندان، ونیر کامپوزیت و در کل کامپوزیت دندان حتما باید در شرایطی که مشکلات این چنینی وجود ندارد انجام گردد.
درمان موکوسل ها
موکوسل اغلب بدون درمان خوب می شود. اما گاهی اوقات درمان سرخود آنها را بزرگتر می کند سعی نکنید آنها را باز کنید یا خودتان آن را درمان کنید. دندانپزشکی ترمیم و زیبایی ،پزشک متخصص کودکان، متخصص دندانپزشکی اطفال و متخصص دندانپزشکی بارداری خود را از وجود این عارضه باخبر سازید تا به صورت اصولی به شما کمک کند تا این مشکل را برطرف کنید.
بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در این اینباره اینگونه توضیح میدهد :
برای بستن فواصل بین دندانی همه چیز به میزان و اندازه فاصله ها دارد. گاهی اوقات فواصل آنقدر کوتاه هستند که نیازی به بستن آن ها نیست. و برعکس گاهی به دلیل زیاد بود دیاستما نیاز است که یک روش اصلاح دندانپزشکی فوری برای بستن این فاصله در نظر گرفته شود. در ادامه با انواع روش های بستن این فواصل آشنا خواهید شد.
درمان ارتودنسی از مهمترین روش های بستن دیاستما است. این مشکل را متخصص ارتودنسی با کمک انواع دستگاه های ارتودنسی دندان برطرف میکند. رایجترین دستگاه برای اصلاح دیاستما ارتودنسی ثابت فلزی (ارتودنسی از داخل) است هرچند که وجود فواصل مشکل شدیدی نیست و میتوان با ارتودنسی نامرئی یا پلاک های شفاف ارتودنسی آن را اصلاح کرد.
روکش ها و ونیرهای دندانی
استفاده از روکش های دندان بهترین روش برای پنهان کردن فواصل یا ترمیم ظاهری آن ها است. روکش های دندانی یا ونیر ها به طور گسترده در حوزه دندانپزشکی زیبایی و ترمیم دندان بکار برده میشوند. مهمترین ونیر دندانی لمینت دندان است که علاوه بر برطرف کردن مشکل به زیبایی و اصلاح طرح لبخند نیز کمک میکند. سایر روش های زیبایی دندان برای بستن فواصل عبارتند از:
ونیر کامپوزیت
کامپوزیت دندان
باندینگ دندان
پل دندانپزشکی
چنانچه یک یا تعدادی از دندان های خود را از دست داده اید و فواصل قابل توجهی در لبخند شما ایجاد شده است میتوانید از روش جایگزین دندان مانند ایمپلنت دندان، پروتز یا بریج دندان استفاهد کنید. بریج ها ساده ترین و کم هزینه ترین روش جایگزین دندان ها هستند.
همانطور که میدانید لثه ها اطراف تاج دندان را احاطه کرده اند و حتی به صورت جزئی مابین دندان ها قرار دارند. زمانی که بافت لثه دچار تورم شده یا رشد کند، با وارد کردن فشار به دندان ها باعث فاصله گرفتنشان میشود. در این حالت فاصله ای مابین دندان ها ایجاد میشود که عمدتا این فاصله با بافت لثه پر شده است. متخصص دندانپزشکی زیبایی و ترمیم دندان با انجام عمل جراحی روی بافت لثه اقام به حذف بافت اضافی کرده و سپس فاصله بین دندان یا دیاستما را میبندد.
پیشگیری از دیاستما: نحوه پیشگیری از ایجاد فاصله بین دندان ها چگونه است؟
افرادی که با مشکل وجود فاصله بین دندان ها مواجه هستند میتوانند بدون هیچ دغدغه اضافی و به راحتی مشکلشان را حل کنند. از همه مهمتر روش هایی وجود دارد که شما با کمک آن ها میتوانید از بروز این مشکل پیشگیری کنید. در ادامه با برخی از روش های پیشگیری از ایجاد فاصله بین دندان ها آشنا خواهید شد.
بیماری های لثه شامل التهاب و عفونت بافت لثه میتوانند باعث ایجاد فواصل بین دندانی شوند پس با مراقبت از لثه مانع از ایجاد دیاستما شوید.
به کودک خود اجازه مکیدن انگشتش را ندهید
به کودکان خود نحوه صحصح خوردن مواد غذایی و بلع لقمه ها را بدهید ب
همانطور که در ابتدای مقاله هم ذکر شد، هزینه ونیر کامپوزیت ها را نمیتوان به صورت دقیق برآورد کرد چون باید چندین فاکتور مهم را در نظر بگیریم. در ادامه با مهمترین و تاثیرگذارترین فاکتورها و عواملی روی هزینه نهایی نصب ونیر کامپوزیت ها تاثیر میگذارند آشنا خواهید شد.
مانند تقریباً هر چیزی که خریداری می کنید ، کیفیت یک عامل در هزینه و قیمت ونیر کامپوزیت خواهد بود. در حالت ایده آل، بهتر است که شما بهترین ونیرها با بالاترین کیفیت مواد را خریداری کنید. اما اگر می خواهید روکش ها را بدون صرف هزینه بالا و بر اساس بودجه خودتان انتخاب کنید تصمیم گیری در این مورد سخت تر خواهد بود.
برخلاف سایر پروسه های رایج دندانپزشکی مانند ارتودنسی دندان که تقریبا همه چیز دست متخصص ارتودنسی است، برای نصب ونیر ها دست شما باز است و انتخاب همه چیز بر عهده شما است. برای دندانپزشک زیبایی فرقی نمیکند شما چه تعداد دندان را میخواهید روکش کنید. چه یک عدد چه تمام دندان های جلو، در هر صورت کار این دندانپزشک بر اساس سلیقه و انتخاب شما خواهد بود.
قیمت ونیر کامپوزیت بر اساس جنس و برند ونیر
ما منظورمان از جنس و برند ونیر لمینت دندان و کامپوزیت نیست. بلکه خود کامپوزیت ها نیز ممکن است توسط شرکت یا لابراتوار خاصی ساخته شود. هر کدام از این برندها یا لابراتوارها نیز هزینه های خاصی دارند و همه به یک قیمت محصولات خود را ارائه نمیکند. بدیهی است که اگر جنس کامپزیت شما باکیفیت و تضمین شده باشد قیمت ونیر کامپوزیت نهایی شما نیز بیشتر میشود. در حال حاظر در بازارهای جهانی معتبر، 8 سیستم کامپوزیت ونیر مختلف وجود دارند که هزینه هیچکدام یکسان نیست.
معمولا هزینه و قیمت ونیر کامپوزیت ها از شهری به شهر دیگر متفاوت است. نه تنها این، بلکه حتی در شهر بزرگی مانند تهران، هزینه ها ممکن است متفاوت باشد و برای مثال در شرق تهران هزینه ها ممکن است متفاوت از غرب (مخصوصا کلینیک های دندانپرشکی جنت آباد) باشد. ولی به نظر میرسد اگر در یک شهر بزرگ باشید بهتر بتوانید هزینه ها را مدیریت کنید زیرا در چنین شهرهایی به دلیل بالا بودن تعداد کلینیک ها و متنوع بودن قیمت ها بهتر میتوان بر اساس بودجه اقدام به نصب کامپوزیت ونیر کرد.
همان طور که می دانید درمان ارتودنسی دندان یک روش برای بهبود ظاهر دندان ها و بهتر شدن یا رفع کجی و نامرتبی دندان ها و همچنین بستن فاصله ی بین دندان ها می باشد. با این روش دندان ها صاف شده و در وضعیت بسیار بهتری قرار می گیرند. احتمالا در جریان هستید که سه نوع ارتودنسی برای دندان ها وجود دارد :
1.ارتودنسی ثابت
2. ارتودنسی متحرک
3. ارتودنسی نامرئی
زمانی که شخص تصمیم می گیرد عمل ارتودنسی دندان را انجام دهد باید شناخت کاملی از نوع کار و هزینه ی احتمالی این سه نوع ارتودنسی دندان را داشته باشد و سپس با توجه به این اطلاعات و مشورت با دندان پزشک مجرب بهترین نوع ارتودنسی دندان را انتخاب کند.
ارتودنسی ثابت ، رایج ترین نوع ارتودنسی پیشرفته دندان است . از این روش زمانی استفاده می شود که دقت عملکرد برای پزشک اهمیت دارد. در این حالت دستگاه ها به طور محکم به دندان وصل می شوند و بیمار نمی تواند تا پایان دوره ی درمان خودش آن ها را از دهان خارج کند. کاربرد ارتودنسی ثابت علاوه بر زیبایی دندان ها ، جلوگیری از پوسیدگی و خرابی دندان ها نیز می باشد . زیرا گیر کردن غذا لای دندان ها (به خاطر روی هم بودن یا کج بودن دندان ها ) یکی از علل مهم و شایع برای پوسیدگی دندان ها می باشد.
ارتودنسی متحرک
از ارتودنسی متحرک معمولا برای برطرف کردن مشکلات جزئی مانند جلوگیری از میکیدن انگشت شصت یا انحراف کم دندان یا ردیف کردن دندان های شیری و دائمی با هم و عموما برای کودکان کمتر از 12 سال استفاده می کنیم . در این روش بیمار می تواند لوازم ارتودنسی دندان را بعد از خوردن غذا ، برای تمیز کردن دهان ، خارج کند. در مواردی ممکن است متخصص ارتودنسی در تهران از بیمار بخواهد در حین انجام فعالیت هایی مانند دو چرخه سواری یا نواختن سازهای بادی یا … ارتودنسی متحرک را از دهان خود خارج کند. البته ذکر این نکته در این جا اهمیت دارد : در صورتی که بیمار بریس های ارتودنسی متحرک را ، طبق توصیه های متخصص ارتودنسی استفاده نکند ، احتمال نرسیدن به نتیجه ی مطلوب و حتی بروز عوارض ارتودنسی متحرک وجود دارد.
ارتودنسی نامرئی
اختراع ارتودنسی نامرئی یک خبر خوش برای کسانی است که دندان های نامرتبی دارند ولی از انجام ارتودنسی ثابت به خاط نمای آن بیزار هستند.
اظهار نظر بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در این باره:
مقابله با استرس در ارتودنسی دندان در بین جوامع امروزی از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه افراد زیادی وجود دارند که به درمان ارتودنسی نیاز دارند. اما به دلیل اضطراب و استرس ، تصمیمات خود را برای انجام این درمان نهفته نگه داشته و مدام آنرا به تاخیر می اندازند. شدت مال اکلوژن ( ناهنجاری های دندان) با توجه به آسیب هایی که ممکن است در هر شخصی ایجاد کرده باشد کاملا متفاوت و متغیر است. (
چرا اضطراب؟
اضطراب یک پاسخ طبیعی به موقعیت های استرس زا است. اگرچه اختلالات اضطراب را می توان به انواع مختلفی دسته بندی کرد. اما بهتر است که توجه داشته باشید که بسیاری از اختلالات اضطرابی دارای ویژگی های مشترکی هستند. این وجوه اشتراک و تشابه را می توان به طور کلی به خوبی با مدیریت رفتاری و دارویی کنترل کرد.
قرار ملاقات هایی که بیمار با متخصص ارتودنسی خود به منظور تنظیم دستگاه ارتودنسی گذاشته است. ممکن است استرس زا باشد. در این مواقع بیمار سعی می کند که با علائم استرس خود مقابله کند. برای کنترل و مقابله با استرس در ارتودنسی یک طیف وسیعی از مکانیسم های مبارزه با اضطراب فعال می شوند. این مکانیسم ها به منظور تنظیم استرس و کاهش شدت تنش ، در هر نوع مشکلی که بین بدن و محیط زیست اتفاق می افتد فعال می شود. مقابله با استرس در ارتودنسی به وسیله فعالیت های بدنی چون مقابله با استرس در ارتودنسی به وسیله مکانیزم سیستم دفاعی بدن صورت می گیرد. بنابراین بهتر است به منظور جلوگیری از اثرات مخرب استرس توانایی فرد را برای کنترل و کاهش تنش بالا برد. مقابله با استرس در ارتودنسی به منظور کاهش اضطراب می تواند شامل:
یکی از راه های مناسب و کارآمد در حیطه مقابله با استرس در ارتودنسی و مهار کردن اضطراب و دلواپسی ، معاشرت با افرادی است که قبلا این درمان را انجام داده اند. این افراد به شما خواهند گفت که رعایت بهداشت دهان و دندان آنها پس از ارتودنسی تا چه اندازه راحت تر شده است.
در تمام دنیا مادران و پدرانی که به سلامتی کودک خود مخصوصا سلامتی دهان و دندانش اهمیت میدهند در سن 7 سالگی او را به نزد یک متخصص ارتودنسی دندان کودکان میبرند. اما اینکه چرا باید در چنین سنی کودک دلبندتان را به مطب چنین متخصصی ببرید و اینکه چرا در تمام دنیا این موضوع تا این حد مهم است مساله ای است که حتما باید در این مقاله بخوانید تا پی به آن ببرید. در این مقاله به لزوم مراجعه به موقع به متخصص ارتودنسی و شروع پروسه های ارتودنسی نامرئی، ثابت و متحرک در بهترین زمان اشاره خواهیم کرد.
این قانون در همه دنیا وجود داره!
در تمام دنیا درمان ارتودنسی کودکان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اغلب والدین میدانند که باید برای درمان مشکلات ارتودنسی دندان کودکانشان اقدام کنند. اما برخی از آن ها نمیدانند که دقیقا در چه سنی و از کی باید فرزند خود را به نزد یک متخصص ارتودنسی خوب ببرند. همه انجمن های ارتودنسی دندان بر این باورند که کودکان را باید از سن 7 سالگی به مطب متخصص ارتودنسی برد. این را ما نمیگوییم، بلکه تمام مراجع دندانپزشکی در دنیا میگویند زیرا در این سن اقدامات لازم جهت ارتودنسی متحرک یا ثابت در صورت لزوم آغاز میشود.
بله شاید زود باشد. اما در واقع 7 سالگی بهترین زمان برای همه چیز است! هر چه زودتر کودک خود را به مطب ارتودنسی دندان ببرید بهتر است. حتی اگر فرزند 7 ساله شما ظاهرا هیچ مشکلی نداشته باشد و هنوز دندان های دائمی اش به طور کامل در نیامده باشد باز هم بهتر است از 7 سالگی او را به مطب یک متخصص ارتودنتیست خوب ببرید. چرا؟ به صورت خیلی خلاصه به دو دلیل زیر:
اول اینکه متخصص ارتودنسی دندان کودک شما را ارزیابی میکند، الگوی رشد دندان های دائمی او را پیش بینی میکند و اگر مشکلی برای او در آینده پیش بیاید حتما از الان برایش برنامه ریزی میکند.
و دوم اینکه اگر کودک 7 ساله شما مشکلی هرچند کوچک داشته باشد، متخصص از الان به درمان آن مشکل بپردازد تا بعدها هزینه ارتودنسی کودکان و رفت و آمد به مطب دندانپزشکی کم شود.
بیشتر افراد به صورت گاه به گاه خونریزی زبان را تجربه می کنند. این موضوع به خاطر وارد شدن آسیب به بافت زبان است زیرا این بافت آسیب پذیر است و در خطر سوختگی، گزش، بریدگی و سایر آسیب های احتمالی روزانه دیگر قرار دارد. معمولاً بروز کمی خونریزی چیزی نیست که نگران کننده باشد. با این حال برخی از علل میتوانند باعث بروز خونریزی از زبان شوند که جدی هستند و نیازمند رسیدگی و مراقبت پزشکی یا دندانپزشکی هستند.
علل زیادی ممکن است باعث شروع خونریزی از بافت های داخل دهان از جمله زبان شوند. گاهی اوقات ممکن است بر اثر یک گزش ساده زبان با دندان، متوجه خونریزی شوید، گاهی اوقات نیز ممکن است این ریزش خون علامت سرطان زبان باشد و گاهی هم ممکن است به دلیل نصب دستگاه های دندانپزشکی مانند انواع ونیر دندان (شامل لمینت دندان، ونیر دندان، ونیر کامپوزیت) و سایر پروسه های مرتبط دیگر در فرآیندهای اصلاح طرح لبخند باشد. در هر صورت علل زیادی وجود دارند که باعث بروز این خونریزی میشوند.
درمان خونریزی از زبان بستگی به علت بروز خونریزی دارد. شما اول باید علت را بدانید تا متناسب با آن اقدام به درمان کنید. اولا که از خوددرمانی اجتناب کنید و تنها به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید. دوما حین درمان به دستوراعمل های دندانپزشک خودتان توجه کنید.