آیا دندانپزشک میتواند مشکلات ارتودنسی دندان را اصلاح کند؟ آیا میتوانم درمان ارتودنسی دندان خودم را به یک دندانپزشک عمومی بسپارم؟ تفاوت متخصص ارتودنسی با دندانپزشک عمومی چیست؟ درمان مشکلات ارتودنسی را باید به دست چه کسی سپرد؟ با ما همراه باشید تا در این مقاله به این سوالات و سوالات مشابه دیگر پاسخ دهیم
هر متخصص ارتودنسی یک دندانپزشک است اما….
هرچند که دندانپزشکان و ارتودنتیست ها هر دو به بیماران در بهبود و حفظ سلامت دهان کمک می کنند اما اگر به دنبال یک دندانپزشک واجد شرایط هستید که بتواند درمان های ارتودنسی را برای شما یا یکی از عزیزانتان انجام دهد باید حتما به دنبال انتخاب یک متخصص ارتودنسی خوب باشید.
جهت آشنایی با نحوه انجام دندانپزشکی در دوران بارداری اینجا کلیک کنید.
تفاوت متخصص ارتودنسی با دندانپزشک عمومی چیست؟
ارتودنتیست ها و دندانپزشکان به طور مشابه آموزش های اولیه یکسانی را پشت سر می گذارند، اما ارتودنتیست ها پس از فارغ التحصیلی از رشته دندانپزشکی عمومی تحت آموزش های تخصصی دیگری قرار میگرند که باعث میشود آن ها تبدیل به متخصص ارتودنسی شوند. تقریباً 6 درصد از تمام دندانپزشکان ارتودنتیست هستند. برای اینکه یک دندانپزشک عمومی بتواند تبدیل به یک متخصص ارتودنسی خوب شود باید 2 یا 3 سال بیشتر از یک دندانپزشک عمومی در دانشگاه تحصیل کند و حدود 4،800 ساعت آموزش ارتودنسی تخصصی را بگذراند.
دندانپرشکان عمومی همانطور که از نامشان بر می آید تنها مشکلات عمومی مربوط به دهان و دندان را درمان و مدیریت میکنند. اگر میخواهید دندانتان را پر کنید یا صرفا میخواهید آن ها را سفید کرده یا جرمگیری دندان کنید و از این دست درمان ها، شما به یک دندانپزشک عمومی نیاز دارید. اما اگر با مشکلات مال اکلوژن و عدم هماهنگی دندان ها یا فکین یا به عبارت ساده تر با ناصاف و کج بودن دندان ها مواجه هستید حتما باید به بهترین متخصص ارتودنسی دندان در شهر خودتان مراجعه کنید.(مثلا اگر ساکن کرج هستید به دنبال بهترین متخصص ارتودنسی در کرج باشید.)
انواع روش های ارتودنسی برای درمان مشکلات عدم تراز دندان
روش هایی که یک دندانپزشک عمومی برای برطرف کردن مشکلات شما بکار میبرد ابتدایی بوده و معمولا هزینه زیادی ندارند. اما روش های درمانی بکار رفته توسط یک متخصص ارتودنسی پیچیده تر است و هزینه بالایی دارد. به همین جهت است که هزینه ارتودنسی دندان به نسبت سایر پروسه های دندانپرشکی بالا است. بیشتر قیمت ارتودنسی دندان به خاطر استفاده از انواع دستگاه های زیر است:
پاسخ بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران به این سوال :
ارتودنسی دندان میتواند زیبایی طرح لبخند شما را دوچندان کند. بنابراین اغلب کسانی که اقدام به درمان میکنند میخواهند تنها لبخندی زیبا و درخشان داشته باشند. اما ارتودنسی علاوه بر مسائل زیبایی شناختی، فواید و مزایای دیگری نیز دارد.کمک به بهبود تنفس یکی از مهمترین مزایای ارتودنسی دندان است که در ادامه به تشریح آن می پردازیم:
یکی از مهمترین کارهایی که ارتودنسی میتواند برای افراد (مخصوصا کودکان) انجام دهد، بهبود تنفس است. برخی از افراد بنا به دلایلی عادت دارند به جای بینی از دهان نفس بکشند که این وضعیت میتواند منجر به بروز مشکلاتی شود. اگر مشکل پیش آمده ناشی از اختلالات ساختاری فک ها، کام و یا دندان ها باشد متخصصان ارتودنسی به راحتی میتوانند در برطرف شدن مشکلات به شما کمک کنند.
تنفس دهانی میتواند باعث بروز عوارضی مثل وقفه در خواب، خشکی دهان، بد بو شدن شود. علاوه بر این، تنفس دهانی میتواند در نحوه رشد فک و سایر استخوان های صورت تاثیر منفی بگذارد. با تشخیص اولیه و به هنگام و همچنین درمان تنفس دهانی، علل و یا عوارض ناشی از آن میتوان در هزینه های احتمالی آینده صرفه جویی کرد و مانع از بروز مشکلات اساسی و بزرگتر شد.
یکی از فرهنگهای نادرستی که در کشور ما وجود دار دارد این است که به علت خدمات گران دندانپزشکی مراجعه به دندانپزشک زمانی صورت میگیرد که بیمار با مشکل پوسیدگی و درد دندان یا بیماری لثه مواجه شده است. اما نکتهای که اینجا حائز اهمیت است این است که مادران باردار باید پیش از اقدام به بارداری با مراجعه به دندانپزشکی نسبت به سلامت دهان و دندان خود مطمعن شوند.
تغییرات هورمونی دوران بارداری و تاثیر بر دهان و دندان
یکی از مواردی که در دوران بارداری وجود دارد به هم خوردن هورمون های زنانه در دوران بارداری است. در این دوران به علت این تغییرات لثه ها ی شان مستعد التهاب و خونریزی هستند و پوسیدگی دندان تشدید و احتمال درد و عفونت شدید وجود دارد.
خدمات دندانپزشکی برای مادران باردار
رادیوگرافی دندان: رادیوگرافی از مادران باردار مضر میباشد و اگر ضرورت نداشته باشد باید از آن پرهیز کرد. به ویژه برای جنین که مراحل رشد خود را میگذراند.
تجویز دارو: در دوران بارداری داروها از جفت عبور میکنند بنابراین در تجویز آنها باید نهایت احتیاط رعایت شود.
بدترین و خطرناکترین دوره برای انجام درمانهای دندانپزشکی بارداری سه ماهه اول است. چراکه در این ماهها اندامهای جنین در حال شکل گیری است و همچنین مادر احساس ناراحتی بیشتر میکند و نیز بیشترین سقطهای خود به خود در سه ماهه اول بارداری رخ میدهد بنابراین از انجام درمانهای دندانپزشکی در این ماهها خودداری شود. در سه ماهه اول نباید اقدام به ایمپلنت دندان یا لمینت دندان داشته باشید و کنترل پلاک و جرم دندانی و بهداشت دهان باید تنها علت مراجعه به دندانپزشک باشد. بهترین زمان برای درمانهای معمول دندانپزشکی در سه ماهه دوم است.
مادران باردار میبایست از درمانهای دندانپزشکی برا تمامی مشکلات خود که باعث ایجاد درد دندان در طول دوره بارداری میشوند استفاده کنند. در صورت دچار شدن به درد دندان شدید در طول دوره بارداری لازم است با دندانپزشک برای بررسی مشکل ایجاد شده ملاقات و صحبت نمایند.چنانچه میخواهید در یک مرکز مجهز و باتجربه با متخصصانی حرفه ای درمان های دندانپزشکی خود را انجام دهید.
خب وارد اصل مطلب میشویم. برای ادامه از شما میخواهیم که روبرو یک آینه قرار بگیرید و یک لبخن طبیعی و ملیح بزنید! باد دقت به لبخند خودتان نگاه کنید. چه چیزهایی توجه شما را به خود جلب میکند؟
به طور کلی فاکتورهایی که در نحوه لبخند زدن شما تاثیرگذار هستند به قرار زیراند:
رنگ دندانها
تراز بودن یا نبودن دندان ها
فاصله بین دندان ها
جای خالی دندان (اگه یکی از دوندوناتون رو از دست داده باشید)
هماهنگی دندان و فک
و …
در ادامه به بررسی برخی از این فاکتورها خواهیم پرداخت:
اگر رنگ دندان نیاز به اصلاح داشته باشد…
بعضی از افراد به دلیل از دست دادن بخشی از دندانهای خود مجبور به پر کردن آنها میشوند. برای پر کردن دندان خراب معمولا از موادی مثل آمالگام استفاده میکنند که ترکیبی از تعدادی فلز کاربردی است. از آنجایی که یکی از مهمترین فاکتورهای طراحی لبخند اصلاح و هماهنگ کردن رنگ دندانها است، از متدهای زیر برای سفید و یکدست کردن رنگ دندانها استفاده میشود:
روکش کردن دندانها
استفاده از تاج روی دندانهایی که بخشی از سطح خود را از دست دادهاند
بریج دندان یا پل دندانپزشکی
باندینگ کامپوزیت
و کاشتن ایمپلنت دندان به جای دندانهای از دست رفته
اگر دندانها تراز نباشد …
کراودینگ (نامرتبی دندانها)، کج بودن، داشتن فاصله زیاد بین دندانها و سایر مشکلات مربوط به ناهماهنگی آنها، همگی مستقیما روی طرح لبخند و فرم کلی صورت شما تاثیر میگذارند. (درمان ارتودنسی دندان)
اگر یک یا چند دندان نداشته باشیم ….
حتی اگر یک فاصله قابل توجه بین دو تا از دندانهای شما وجود داشته باشد، لبخند شما ناکامل است و زیبایی اندکی دارد. تصور اینکه جای یک یا چند دندان در لبخند عزیر شما خالی باشد فاجعه بار است!
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر خدمات دندانپزشکی ( دندانپزشکی اطفال، دندانپزشکی بارداری و...) می توانید به مجله اینترنتی orthoblog.ir مراجعه کنید.
به بوی بد دهان در اصطلاح پزشکی هالیتوز یا هالیتوزیس گفته میشود. تقریبا 25 درصد افراد جامعه با این مشکل روبرو هستند. که اکثرا نشانه ای از بهداشت ضعیف دهان و دندان است.
بهترین روش برای کاهش و درمان هالیتوزیس، بهداشت دهان و دندان است. این امر باعث می شود از شکل گیری و ایجاد حفرات دندانی جلوگیری شود و احتمال ابتلا به بیماری لثه را نیز کاهش می دهد. توصیه می شود افراد برای معاینه و شستشوی تخصصی دندان ها دو بار در سال به دندانپزشک مراجعه کنند. دندانپزشک همچنین ممکن است برای درمان این وضعیت دهانشویه آنتی باکتریال یا یک ماده دیگر که همین کار را برای شما انجام میدهد تجویز و توصیه کند. از طرف دیگر ، اگر بیماری لثه وجود داشته باشد ، ممکن است تمیز کردن حرفه ای برای پاکسازی باکتری در فاصله بین لثه و دندان لازم باشد.
(اگر تحت درمان ارتودنسی متحرک یا ارتودنسی ثابت هستید و بوی دهانتان بد است متخصص ارتودنسی به شما نوع دهان شویه یا خمیردندان را اعلام خواهد کرد.)
درمان خانگی بوی بد دهان
از آنجا که سهل انگاری در رسیدگی به بهداشت دهان و دندان مهمترین علت هالیتوزیس است لذا برای درمان خانگی بوی بد دهان در وهله اول تا آنجا که ممکن است وضعیت بهداشت خود را ارتقاء دهید.
سایر تغییرات سبک زندگی و داروهای خانگی برای درمان خانگی بوی بدن دهان عبارتند از:
هر روز مسواک بزنید
نخ دندان بکشید
اگر پروتز دندان دارید آن ها را تمیز کنید: اگر برای پر کردن جای خالی دندان جایگزین هایی مانند ایمپلنت دندان، پروتز دندان، بریج و پل دندان دارید حتما آن ها را با دقت تمیز کنید.
تعویض مسواک
زبان خود را مسواک بزنید
مانع از خشک شدن دهان خود شوید
رژیم غذایی: از خوردن پیاز ، سیر و غذاهای پر ادویه خودداری کنید.
شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که در هر زمان از شبانه روز به خصوص صبح هنگام دهانتان مزهای تلخ داشته باشد. تلخی دهان دلایل متعددی دارد که orthodoctor.ir در این مطلب به این دلایل و راههای درمان تلخی دهان می پردازد.
طعم تلخ دهان در بیشتر موارد ناشی از افزایش باکتریها در دهان است که این در اثر رژیم غذایی نامناسب ایجاد میشود. البته عوامل دیگری نیز باعث ایجاد تلخی در دهان میشوند که در این مطلب به آنها اشاره میکنیم.
رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان
کمبود ویتامین
رفلاکس معده
مصرف دخانیات
مصرف دارو
بارداری
خشکی دهان و کمبود آّب بدن
استفاده از درمانهای خانگی و طبیعی برای رفع تلخی دهان
سرکه سیب: مقداری سرکه سیب را همراه با کمی عسل در آب حل کنید و روزی یک بار میل کنید. سرکه سیب باعث حفظ تعادل Ph دهان شده و به سلامت دهان کمک میکند.
جوش شیرین: یکی دیگر از مواد طبیعی موثر در رفع طعم تلخ دهان استفاده از جوش شیرین است. جوش شیرین با ماهیت قلیایی که دارد به حفظ تعادل Ph کمک میکند. همچنین باعث از بین رفتن جرم و پلاک روی زبان میشود.
آب گرم و نمک: نمک دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است و از عفونت دهان جلوگیری میکند. بنابراین مقداری نمک را با آب گرم ترکیب کنید و دهان خود را روزی یک بار با این محلول بشویید.
زردچوبه: کورکومین نوعی ماده ضد باکتری است که میتواند باکتریهای بد دهان را از بین ببرد. زردچوبه یکی از مواد طبیعی است که حاوی این ماده است و به سلامت دهان و رفع طعم تلخ دهان کمک میکند. مقداری زردچوبه را با آبلیمو ترکیب کرده تا خمیری به دست آید سپس خمیر حاصل را بر روی زبان و درون دهان بمالید.
چای سبز: چای سبز برای سلامت دهان و از بین رفتن تلخی دهان بسیار مفید است. مقداری چای سبز را در آب داغ ریخته و بگدارید روی حرارت پس از 5 دقیقه اجازه دهید سرد شود و چای را از صافی عبور دهید. سپس مقداری عسل به آن اضافه کرده و بنوشید.
استفاده از روغن: روغن نارگیل و کنجد به حذف پلاک و اختلالات دهان کمک میکند. برای این درمان مقداری روغن کنجد یا نارگیل درون دهان ریخته و 10 الی 15 دقیقه آن را بچرخانید. سپس روغن را بیرون ریخته و دهانتان را مسواک کنید.
این مقاله بسیار مهم در مورد (آیا بی حسی دندانپزشکی برای کودکان مناسب است؟) است. برای کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک دندانپزشکی ما در تماس باشید.در این کلینیک مجهز خدمات دیگری نظیر دندانپزشکی کودکان ، ایمپلنت دندان ، ونیر دندان ،دندانپزشکی بارداری و ارتودنسی دندان نیز ارائه می شود. ایمنی در نگاه والدین به فرزندانی که از آرام سازی دندان استفاده می کنند، اهمیت دارد. دندانپزشکان ممکن است آرامبخش را برای روش های طولانی و پیچیده توصیه می کنند و برای بیمارانی که به خصوص جوان یا عصبی هستند. این روش برای بیمار معمولا یک روش بسیار امن است و والدین می توانند به کاهش خطر و سطح استرس برای کودک خود قبل، در طول و بعد از درمان کمک کنند.
انواع تسکین
آرام بخش دهان، اکسید نیتروژن و آرام سازی داخل وریدی انواع عمده ای از آرام بخش های دندانپزشکی هستند. با توجه به بیمارستان کودکان پیتزبورگ UPMC، آرام بخش دهان و دندان از طریق دهان یا بینی از بین می رود، به محض اینکه بیمار به انتصاب برسد، به عنوان دارو معمولا 20 دقیقه طول می کشد تا کار کند. آرام بخش دهان بیماران را به خواب نمی برد، اما به آنها کمک می کند تا آرام و آرام باشند.
آکادمی آمریکایی دندانپزشکی کودکان ، والدین را توصیه می کند که کودکان بهتر است که آرام سازی و سایر روش های دندانپزشکی را بهتر انجام دهند، در صورتی که والدین می دانند که چه اتفاقی می افتد و به کودک کمک می کند. والدین باید قبل از بی حسی غذا و نوشیدنی را محدود کنند و این امر بسیار مهم است که والدین از این دستورالعمل ها به دقت به دلایل ایمنی کلیدی پیروی کنند، زیرا آرام سازی باعث ایجاد عطسه و در معرض ریه ها می باشد. پوشیدن لباس کودک در لباس پوشیدن نیز کمک می کند زیرا اجازه می دهد تا دستیار دندانپزشک بتواند سریع و بدون سر و صدا مانیتور را وصل کند. والدین باید یک تاریخچه پزشکی کامل ارائه دهند و اگر دچار یک نسخه از دارو یا داروهای بدون نسخه یا مکمل های گیاهی است به دندان پزشک بگویند.
بعد از تسکین
در بیمارستان کودکان پیتزبورگ، از والدین معمولا خواسته می شود که در حال حاضر در حالی که فرزندشان از خواب بیدار می شود ، حضور داشته باشند. کودک ممکن است اشتباه گرفته شود یا ناخوشایند و ممکن است احساس تهوع کند. دو بزرگسال باید همراه با کودک یا نوجوان در خانه راه بیافتند – یکی برای رانندگی و یکی برای بررسی تنفس کودک. اثرات طولانی مدت آرامبخشی شامل از دست دادن هماهنگی فیزیکی، سرگیجه، خواب آلودگی و حالت تهوع است، بنابراین بازگشت به مدرسه یا مراقبت روزانه قطعا گزینه ای از روز درمانی نیست.
موم ارتودنسی چیست؟ چه کاربردی دارد؟ چه زمانی باید استفاده شود؟ از کجا باید آن را تهیه کرد؟ در این مقاله بهترین متخصص ارتودنسی دندان در کرج و تهران به این سوالات پاسخ داده است. اگر شما هم به دنبای پاسخ این سوالات هستید حتما این مقاله را بخوانید.
موم ارتودنسی چیست؟
موم ارتودنسی یک ماده نرم و قالب بندی شده است و برای مراجعانی که تحت درمان ارتودنسی قرار گرفته است تجویز میشود. این موم در واقع یک لایه محافظ و سدی بین بریس ارتودنسی با بافت های نرم داخل دهان است. در برخی افراد این امکان وجود دارد که براکت ها و سایر بخش های بریس باعث زخمی شده لب، زبان و یا لثه شوند. ما این موم را به روی براکت میزنیم تا دیگر براکت به این بافت ها برخورد نکند. متخصص ارتودنسی معمولا این موم یا وکس را برای کودکان درخواست میدهد که ممکن است در ابتدا با بریس ها مشکل داشته باشند.
نحوه استفاده از موم ارتودنسی چگونه است؟
موم را می توان با دست و بدون هیچ گونه ابزار خاصی استفاده کرد. تنها کافی اسک که یک تکه کوچک از آن را (اندازه یک نخود) جدا کرده و داخل دستان خود قرار داده تا گرمای دستتان آن را آب کند. بعد از اینکه موم توسط گرمای بد خودتان کمی شل شد آن را روی براکت ها بزنید. دقت کنید که لزومی ندارد آن را روی همه براکت ها بزنید. تنها کافیست براکتی که شما را اذیت میکند یا جایی را زخم کرده پیدا کنید و به آرامی روی تمام سطح براکت را با موم ارتودنسی آغشته کنید.
ما توصیه میکنیم که هیچگاه قبل و حین غذا خوردن موم استفاده نکنید. اگر یادتان باشد گفتیم که موم آبگریز است. اگر نوشیدنی و غذا بخورید موم به راحتی بلعیده میشود. سعی کنید بعد از غذا خوردن یا زمانی که کاملا هوشیار هستید به براکت ها موم بزنید تا آب دهان و یا غذا نتواند موم را از براکت جدا کند. اما اگر حس کردید با خوردن غذا ممکن است درد تجربه کنید میتوانید موم بزنید. (هرچند که زیاد دوام نخواهد آورد) اما بعد زا غذا دوباره آن را تجدید کنید.
آیا میتوانم به جای موم ارتودنسی از سایر وکس ها یا موم های آرایشی استفاده کنم؟
نه به هیچ عنوان ما چنین چیزی را به شما توصیه نمیکنیم. اگر براکت ها شما را اذیت میکنند تنها باید از وکس و موم ارتودنسی دندان استفاده کنید نه چیز دیگرید. سایر موم ها را اگر ببلعید احتمال مسموم شدن شما وجود دارد. لطفا از انجام اینکار خودداری کنید.
استفاده از موم ارتودنسی در طول شب کاملاً خوب است، به خصوص اگر به صورت دمر با رو به شکم میخوابید و صورت خودتان را تحت فشار قرار میدهید. زیرا در این وضعیت بریسها بیشتر با فضای داخلی دهان شما در ارتباط هستند و احتمال وارد شدن آسیب وجود دارد. از طرف دیگر موم سمی نیست و اگر آن را قورت بدهید مشکلی برایتان ایجاد نیمشود. بنابر این بله چنین چیزی امکان دارد.
اگر کودکتان علاوه بر کج بودن دندان ها دارای فک هایی نامتوازن و غیر طبیعی است (از لحاظ ساختاری) یک متخصص ارتودنسی دندان خوب میتواند با کمک دستگاه های موسوم به ارتودنسی فانکشنال مشکل دندان ها و فک کودک دلبند شما را برطرف کند. در این مقاله با انواع دستگاه های فانکشنال، نوع مشکلاتی که با این دستگاه ها برطرف میشود، قیمت ارتودنسی و سایر مباحث مرتبط با این روش درمانی آشنا خواهید شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
ارتودنسی فانکشنال چیست؟
بهترین متخصص ارتودنسی ارزان در کرج و تهران اینگونه به این سوال پاسخ می دهد:
پلاک های ثابت یا متحرک فانکشنال قادرند مشکلات ارتودنسی دندان کودکان شما را پیش از سن بلوغ با هزینه کمتر و در مدت زمان کوتاه تری اصلاح کنند. به درمان ارتودنسی با کمک این پلاک ها در اصطلاح ارتودنسی فانکشنال گفته میشود. این سیستم دندانپزشکی یکی از بهترین روش ها برای برطرف کردن مشکلات شدید مال اکلوژن دندان است
دستگاه های فانکشنال چه مشکلاتی را در ارتودنسی اصلاح میکنند؟
در ارتودنسی فانکشنال از دستگاه های ارتودنسی تحت عنوان پلاک های فانکشنال استفاده می شود. دستگاه های فانکشنال نوعی پلاک هستند که مال اکلوژن ها یا ناهنجاری های کلاس 2 وکلاس 3 را اصلاح می کنند. ناهنجاری های کلاس 2 از ناهنجاری های فکی به شمار می آید که در آن دندان های فک بالا جلوتر از دندان های فک پایینی قرار می گیرد (اوربایت). پلاک های فانکشنال می تواند نوعی دستگاه های ارتودنسی متحرک ارتودنسی ثابت باشد که نوع متحرک آن محبوب تر است.
انواع دستگاه های فانکشنال کدامند؟
معمول ترین ابزارهای فانکشنال متحرک از قطعات بالا و پایین جداگانه ساخته می شوند که باعث می شود فک پایین در یک موقعیت بهتر وجلو تر قرار بگیرد. انواع دیگر ابزارهای فانکشنال وجود دارند که فقط از یک قسمت ساخته شده است. البته ممکن است قابلیت انطباق کمتری با دندان ها داشته باشد.
درمان به وسیله ارتودنسی فانکشنال چگونه است ؟
ارتودنسی فانکشنال معمولا برای بیمارانی استفاده می شود که فک بالای جلو آمده و فک پایین عقب رفته داشته باشند و درمان را قبل از سنین بلوغ آغاز کنند به عبارتی اگر فرزند شما یکی از فک هایش جلوتر از دیگری است میتواند تا قبل از سن بلوغ و اتمام رشد استخوان های فک با ارتودنسی فانکشنال درمان شود.
جدای از تمام فوایدی که در خصوص مواد کامپوزیتی دندان است، این مواد معایبی نیز دارند. موارد زیر رایجترین عوارض ونیر کامپوزیت ها و به طور کل مواد کامپوزیت دندان است:
به دلیل ویژگیهایی که کامپوزیت داشته و عدم نیاز به تراش دادن دندانها میتوان گفت این روش زیبایی تقریبا عوارضی را در پی نداشته مگر اینکه فرد، مراقبت های لازم را انجام نداده باشد و یا از کامپوزیت به صورت درست استفاده نشده باشد.
یکی از معایب کامپوزیت ونیر دندان این است که پس از خوردن نوشیدنیهای چون چای، قهوه و یا دیگر مواد غذایی رنگدار تا حدودی تغییر رنگ میدهد. البته با انجام پولیش دندان می توان نسبت به برطرف کردن آنها اقدام کرد.
کامپوزیتهای دندانی نسبت به پرکنندههای نقرهای رنگ دندان (آمالگام)، زودتر از بین میروند.
از عوارض ونیر کامپوزیت دندان میتوان به تخریب دندان ، لق شدگی ، سایش، آسیب به لثه و مشکلاتی در مفصل فک اشاره کرد البته این موارد در صورتی اتفاق میافتند که کامپوزیت دندان به صورت ناصحیح استفاده شود.
لمینت دندان لایهای، پوستههای ظریف و شیشهای شکلی هستند که در عین حال از استحکام بالایی برخوردار هستند. پروسه نصب این ونیرها روشی است که در آن از مواد همرنگ دندان یا سفید رنگ استفاده شده و برای ایجاد تغییر در فرم، شکل، رنگ و طول دندانها یا بستن فاصله بین دندانها و درمان دندانهای شکسته روی دندان قرار داده میشود. بدین ترتیب لمینت به صورت لایههایی بر روی دندانها قرار میگیرند و ایراد و نواقص دندان را میپوشانند. در صورت انتخاب صحیح روش درمانی توسط پزشک متخصص برای ساخت لمینتهای سرامیکی همیشه نیاز به تراش دندان نبوده و فقط آماده سازى مختصرى جهت قرارگیری لمینیت ها بدون هیچ آسیبى به بافت طبیعى دندان امکان پذیر است.
کامپوزیت دندان در واقع یک نوع متریال در دندانپزشکی زیبایی است که امروزه در دنیای دندانپزشکی بسیار پرکاربرد است. از روشهای درمانی بدون عوارض جانبی برای زیبایی لبخند است و دندانپزشک میتواند با استفاده از این روش دندانهای پوسیده، شکسته، ترک خورده یا سیاه شده را ترمیم کند و زیبای دندانها را برای فرد ایجاد کند. در انواع مختلف درمانهای زیبایی لایههایی از جنس مواد کامپوزیتی با قرار گرفتن هنرمندانه بر روی دندانها موجب زیبایی هر چه بیشتر دندانها و لبخند فرد میشود.
نصب و اعمال لمینت دندان ، نیازمند چندین مرحله مهم و حساس است، که باید با دقت هرچه تمامتر انجام شود. در مقایسه با لمینت، معمولا کامپوزیتها نیازمند زمان زیادی نیستد و خوشبختانه ساختار دندان چندان دستکاری نمیشود. در این درمان ترمیمی، دندان تراش نمیخورد و از حجم آن کاسته نمیشود، بلکه به راحتی بر روی سطوح دندان چسپانده میشود. به عبارتی این روش ترمیم دندان معمولا نسبتا سریع و بدون دردسر است. از آنجایی که نصب ونیر کامپوزیت دندان یا همان (کامپوزیت ونیر) نیازمند به کار بردن مهارت عملی بالایی است، لذا انجام اینکار از عهده هر دندانپزشکی بر نمی آید. بنابراین مهم است که برای انجام این کار حتما از دندانپزشکی کمک بگیرید که بارها و بارها این کار را انجام داده و اکنون تجربه کافی برای انجام این کار را دارد.
نکته:
حتما قبل از انجام این کار، از دندانپزشک خود بپرسید که آیا به اندازه کافی تجربه دارد یا خیر. اگر از مهارت فنی او مطمئن نیستید ممکن است نتیجه دلخواهتان را در نهایت مشاهده نکنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر خدمات دندانپزشکی مثل (ایمپلنت ، بریج دندان و....) می توانید به اینجا مراجعه کنید.
دو نوع کاشت دندان بیخطر تلقی میشوند که در زیر آنها را شرح دادهایم:
ایمپلنت فرورونده: این نوع از ایمپلنت بهطور مستقیم و با عمل جراحی در درون استخوان فک کار گذاشته میشود. زمانی که بافت لثهی مجاور بهبود یافت، عمل جراحی دوم برای اتصال یک میله به ایمپلنت انجامشده و در نهایت دندان یا دندانهای مصنوعی بر روی این میله سوار میشوند.
ایمپلنت ساب پریوستال: در این روش ابتدا یک قاب فلزی درست در زیر بافت لثه بر روی استخوان فک قرار داده میشود. با بهبود لثه، قاب بر روی استخوان فک محکم میشود. میلهها که به این قاب متصلاند از درون لثه بیرون زده و سپس همانند ایمپلنت فرورونده، دندانهای مصنوعی بر روی میله سوار میشوند.
اگر قصد دارید عمل ایمپلنت دندان را انجام دهید و یا میخواهید در مورد این عمل اطلاعات بیشتری داشته باشید، میتوانید برای مشاورهی رایگان با ما تماس بگیرید. ما در مورد تمام گزینههای موجود اطلاعاتی را در اختیار شما میگذاریم تا بتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.
بخوانید پاسخ بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران به سوالات رایج درباره ارتودنسی فانکشنال را اینجا :
آیا جایگزینی برای ارتودنسی فانکشنال وجود دارد؟
بله وجود دارد .درمان توسط پلاک های متحرک فانکشنال به همکاری کامل شما و فرزندتان متکی است. از این رو دستگاه های فانکشنال ثابت هم معرفی شده اند که در افرادی که همکاری لازم را جهت استفاده از پلاک های متحرک ندارند جایگزین می شوند. این نوع هم در تعداد معدودی از بیماران ارتودنسی قابل استفاده است که به تشخیص متخصص ارتودنسی دندان صورت می گیرد. گاهی اوقات درمان فانکشنال به همراه درمان ثابت به صورت همزمان انجام می گیرد.
بحث و جنجال های بسیاری در مورد نحوه ی عملکرد پلاک های فانکشنال وجود دارد. بله به نظر می رسد که پلاک های فانکشنال یا ارتودنسی فانکشنال در درجه ی اول دندان های بالایی را به سمت عقب و دندان های پایینی را به سمت جلو حرکت می دهند. تحقیقات معتبر حاکی از این است که مکان و طول فک پایین توسط خصوصیات ژنتیکی ما اداره می شود. بنابراین ، رشد فک پایین ممکن است در کوتاه مدت توسط پلاک های فانکشنال تغییر کند.
بدیهی است که اگر دستگاه به طور کامل و صحیح پوشیده نشود درمان کارآمد نخواهد بود. علاوه بر این، گروهی از بیماران هستند که به خوبی به پلاک های فانکشنال پاسخ نمی دهند. متاسفانه ،پیش بینی کردن اینکه کدام بیمار به درمان پاسخ می دهد بسیار مشکل است . تصور می شود که ابزارهای فانکشنال در طول رشد نوجوانان یا قبل از آن موفق ترین روش بوده است. این اتفاق معمولا برای پسرها در سنین 11 تا 14 سال و برای دخترها در سنین 10 تا 13 سال رخ می دهد. با این حال انتخاب زمان درمان به تشخیص متخصص ارتودنسی بستگی داشته و در شرایط مختلف متفاوت است .
هزینه ارتودنسی فانکشنال چقدر است؟
از آنجایی که ارتودنسی با کمک پلاک های فانکشنال در کودکی صورت میگیرد و درمان زودتر به اتمام میرسد هزینه ارتودنسی دندان با این روش نسبتا کم است. اما اگر مشکل زیاد باشد و کودک شما به خوبی با متخصص ارتودنسی همکاری نکند، ممکن است هزینه و قیمت ارتودنسی فانکشنال زیاد شود.
خب وارد اصل مطلب میشویم. برای ادامه از شما میخواهیم که روبرو یک آینه قرار بگیرید و یک لبخن طبیعی و ملیح بزنید! باد دقت به لبخند خودتان نگاه کنید. چه چیزهایی توجه شما را به خود جلب میکند؟
به طور کلی فاکتورهایی که در نحوه لبخند زدن شما تاثیرگذار هستند به قرار زیراند:
رنگ دندانها
تراز بودن یا نبودن دندان ها
فاصله بین دندان ها
جای خالی دندان (اگه یکی از دوندوناتون رو از دست داده باشید)
هماهنگی دندان و فک
و …
در ادامه به بررسی برخی از این فاکتورها خواهیم پرداخت:
اگر رنگ دندان نیاز به اصلاح داشته باشد…
بعضی از افراد به دلیل از دست دادن بخشی از دندانهای خود مجبور به پر کردن آنها میشوند. برای پر کردن دندان خراب معمولا از موادی مثل آمالگام استفاده میکنند که ترکیبی از تعدادی فلز کاربردی است. از آنجایی که یکی از مهمترین فاکتورهای طراحی لبخند اصلاح و هماهنگ کردن رنگ دندانها است، از متدهای زیر برای سفید و یکدست کردن رنگ دندانها استفاده میشود:
روکش کردن دندانها
استفاده از تاج روی دندانهایی که بخشی از سطح خود را از دست دادهاند
بریج دندان یا پل دندانپزشکی
باندینگ کامپوزیت
و کاشتن ایمپلنت دندان به جای دندانهای از دست رفته
کراودینگ (نامرتبی دندانها)، کج بودن، داشتن فاصله زیاد بین دندانها و سایر مشکلات مربوط به ناهماهنگی آنها، همگی مستقیما روی طرح لبخند و فرم کلی صورت شما تاثیر میگذارند.
اگر یک یا چند دندان نداشته باشیم ….
حتی اگر یک فاصله قابل توجه بین دو تا از دندانهای شما وجود داشته باشد، لبخند شما ناکامل است و زیبایی اندکی دارد. تصور اینکه جای یک یا چند دندان در لبخند عزیر شما خالی باشد فاجعه بار است!
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر خدمات دندانپزشکی ( دندانپزشکی اطفال، دندانپزشکی در دوران حاملگی و...) می توانید به اینجا مراجعه کنید.
لبخند زیبا فقط یکی از نتایج ارتودنسی دندان است و هزینه ارتودنسی نیز حائز اهمیت است . ارتودنسی نه تنها دندانهای شما را صاف و مرتب میکند، بلکه جویدن و گاز گرفتن غذا را برای شما راحتتر میکند، یک لبخند زیبا برای شما به ارمغان میآورد و در درازمدت از بروز آسیبهایی که در اثر همتراز نبودن فکها یا دندانها به وجود میآید، پیشگیری مینماید. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
ارتودنسی
روش دیگر ارتودنسی کاموفلاژ یا جبرانی است. کاموفلاژ به درمانهایی جبرانی اطلاق میشود که در آنها از بریس و دیگر روشهای درمانی ارتودنسی برای حرکت دادن دندانها به سمت موقعیت صحیح استفاده میشود تا تفاوتها و اختلالهای استخوانی پوشانده شود. ارتودنسی جبرانی یکی از درمانهای پرکاربرد است و معمولاً نتایجی رضایتبخش را بدون نیاز به جراحی به دست میدهد. با وجود برنامهریزی صحیح در کلینیک تخصصی ارتودنسی، شما میتوانید مطمئن باشید که بهترین خدمات را دریافت میکنید.
انواع بریسها و قیمت آنها
بعد از صحبت و مشورت با ما، شما میتوانید با گزینههای بیشتری از بریسهای ارتودنسی خفیف دندان و نیز با قیمتهای آنها که برای هر مدل متفاوت است، آشنا شوید. در اینجا اطلاعاتی در مورد نوع بریسها و قیمت آنها در 4 روش مختلف ارتودنسی دندان را برای شما ارائه میکنیم:
ارتودنسی ثابت
بریسهای فلزی یا ارتودنسی ثابت رایجترین نوع بریسها هستند که امروزه قیمت کمتری نسبت به هر زمانی در گذشته پیدا کردهاند.
ارتودنسی سرامیکی
بریسهای سرامیکی از مواد سرامیکی شفافی ساخته شدهاند که در مقایسه با بریسهای فلزی به میزان کمتری بر روی دندانهای شما قابل دیدن هستند و زیاد به چشم نمیآیند، اما قیمت آنها بالاتر از بریسهای فلزی است.
ارتودنسی لینگوال (مخفی)
بریسهای لینگوال به سطح پشتی دندانهای شما چسبانده میشود و از نظر ظاهری کاملاً مخفی خواهد بود. اما هزینه ی ارتودنسی با بریس های لینگوال از بریسهای فلزی و سرامیکی بالاتر است.
ارتودنسی متحرک با بریسهای مخفی یا اینویزلاین در واقع جایگزینی برای ارتودنسی ثابت است که در آن به جای بریسهای معمولی از بریسهای مخفی استفاده میشود. در ارتودنسی متحرک از یک سری ردیف کنندههای شفاف که به صورت سفارشی ساخته میشوند، استفاده میشود که به طور مرتب باید بر روی آنها تنظیمات و تغییراتی انجام شود. قیمت این بریسها نسبت به همه انواع دیگر بریسها، بالاتر است.
درمان ارتودنسی به همراه جراحی فک برای بعضی از بیماران ترسناک است. این مسئله نشان دهنده آن است که در این زمینه اطلاعات کافی وجود ندارد. مهم ترین مسئله در این بیماران آگاهی دادن و مشخص کردن سود و زیان هر درمان برای هر بیمار است. هنگامی که برای شما یا فرزندتان درمان جراحی فک و ارتودنسی پیشنهاد می شود، شما با اصطلاحی به نام جراحی ارتوگناتیک آشنا می شوید.
در صورتی بیمار ناهنجاری فکی داشته باشد و قبل از بلوغ مراجعه کند، با ارتودنسی جدید (ارتودنسی ثابت، ارتودنسی نامرئی و...) به تنهایی و بدون نیاز به جراحی ناهنجاری بیمار را می توان درمان کرد ولیکن مراجعه دیر هنگام بیمار به همراه مشکلات فکی نیاز به جراحی خواهد داشت. بیماران ارتوسرجری یا بیماران ارتوگناتیک آن دسته از بیمارانی هستند که دارای مشکل فکی می باشند و پس از بلوغ به متخصص ارتودنسی مراجعه می نمایند.
انواع جراحی ارتوگناتیک
درمان ارتودنسی قبل از جراحی برای رفع مشکل نامرتبی و شلوغی دندان ها و منظم کردن دندانها خواهد بود زیرا تا دندانها منظم نباشند جراح فک وصورت نمی تواند فکین را جراحی کند. بنابراین پیش نیاز جراحی، ارتودنسی خواهد بود و ارتودنسی پس از جراحی برای هماهنگی بیشتر دو فک جراحی شده و نظم بهتر به دندانها و اصلاح هرگونه چرخش دندانها و تثبیت درمان جراحی به کار برده می شود.
این جراحی در بیمارستان تحت بیهوشی کامل انجام می شود. اگر فک بالای بیماری عقب باشد به آن Maxillary deficiency می گویند، در این صورت بیمار باید تحت جراحی قرار گیرد که فک بالا به جلو آورده شود به این نوع جراحی Maxillary advancement می گویند. اگر فک بالا جلو باشد یا به عبارت دیگر بیمار دارای Maxillary protrusion باشد، باید فک بالا به عقب برد شود که به آن جراحی Maxillary set back می گویند. اگر بیمار دارای فک پایین عقب باشد به عبارت دیگر دارای Mandibular deficiency باشد. باید فک پایین با جراحی به سمت جلو آورده شود که به آن جراحی Mandibular advancement می گویند.
اگر بیمار دارای فک پایین جلو باشد به عبارت دیگر دارای Mandibular prognathism باشد تحت جراحی Mandibular set back قرار می گیرد . اگر بیمار دارای Deep bite یا Open bite باشد تحت جراحی Lefort قرار می گیرد.
این مقاله را از تخصصی ترین کلینیک ارتودنسی دندان مطالعه کنید تا با تعریف دقیق هفت علت زبان سبز، علل به همراه نحوه برطرف کردن این مشکل اطلاعات ارزشمندی به دست بیاورید.
هفت علت زبان سبز
شرایط و حتی بیماری های مختلف ممکن است یک زبان سبز را ایجاد کند. برخی از مهمترین شرایط در این خصوص که علاوه بر تغییر رنگ زبان, باعث بر هم خوردن اصول اصلاح طرح لبخند نیز میشوند در ادامه مورد بررسی قرار گرفته اند:
زبان جغرافیایی یک وضعیت و بیماری بی ضرر است که موجب بروز دایره هایی در زبان می شود. این تکه ها اغلب به نظر می رسد به عنوان یک نقطه قرمز تیره با یک مرز بال سفید در ابتدا، اما آنها ممکن است در طول زمان تغییر رنگ بدهند.
لیکن پلان
لیکن پلان یک اختلال در سیستم ایمنی است که می تواند باعث بروز خارش و تغییر رنگ زبان شود.
سیفلیس
سیفلیس نوعی عفونت باکتریایی است که می تواند در طی بارداری از نظر جنسی انتقال یابد یا از مادر به کودک منتقل شود.
سرطان زبان
گرچه این بیماری بسیار شایعتر از عفونت دهان است، اما سرطان دهان نیز ممکن است علایم مشابهی با آن ایجاد کند. یکی از نشانه های سرطان دهانی، درد, زخم یا ضایعه در زبان است که نمی تواند درمان شود.
علل دیگری که میتوانند باعث تغییر رنگ زبان و یا زبان سبز شوند
سطح پایین بهداشت دهان و دندان
مصرف برخی آنتی بیوتیک ها
مصرف مواد مخدر
تغییر رنگ موقت ناشی از رنگ خوراکی بکار رفته در آب نبات، شیرینی و...
استفاده از روکش های دندانی غیر استاندارد و ارزان (برخی از مراکز دندانپرشکی به درخواست مراجعین از ارزانترین و بی کیفیت ترین لمینت دندان، ونیر کامپوزیت دندان و سایر روکش های دندانی استفاده میکنند که دچار رنگ پذیری میشوند. زبان با برخوررد با این رنگ که روی کامپوزیت دندان است دچار رنگپذیری میگردد)
خیلی از افراد بدون داشتن هیچ معیار یا ملاکی به اولین متخصص ارتودنسی دندانی که میرسند او را به عنوان متخصص خود انتخاب میکنند. هرچند که معیارهای خاصی برای انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی دندان وجود ندارد اما به نظر میرسد که داشتن حداقل چند معیار انتخابی میتواند به شما در انتخاب یک متخصص ارتودنسی خوب کمک کرده و دوره درمان موفقی را برایتان رقم بزند. در ادامه با چند معیار و فاکتور موثر در انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی دندان آشنا خواهید شد. اگر دوست ندارید درمان ارتودنسی خود را به هر کسی واگذار نکنید حتما برای خود چند معیار داشته باشید یا چند فاکتور زیر را در هنگام انتخاب متخصص در نظر بگیرید.
تجربه و تخصص
قبل از هر چیز مهم است بدانید که یک متخصص ارتودنسی خوب برای ارائه خدمات با کیفیت دارای دانش و تجربه بسیار بالایی است. ارتودنسی پیشرفته یک رشته تخصصی است که نیاز به آموزش گسترده دارد. متخصصی که انتخاب میکنید باید علاوه بر اینکه حتما فارغ التحصیل تخصص ارتودنسی دندان باشد، بلکه باید تجربه بسیار بالایی در این زمینه داشته باشد. تصور کنید که حتی در میان کسانی که تخصص دارند، کسانی که در اوایل راه هستند کارشان هنوز کیفیت زیاد ندارد و جا دارد تا به مهارت و تجربه متخصصانی که بیش از 10 سال انواع مشکلات را برطرف کرده و با انواع بیماران و مراجعان سروکار داشته اند برسند. بنابراین برای مثال بهترین متخصص ارتودنسی در کرج قطعا یک دندانپزشک عمومی نیست و حتما باید تخصص ارتودنسی داشته باشد و در عین حال سال ها تجربه موفق با تعداد زیادی بیمار و مراجع راضی و خوشحال داشته باشد.
اخلاق، پیگیری و صبوری
داشتن تخصص و تجربه برای موفقیت درمان ارتودنسی بسیار مهم است، اما پیگیری منظم، اخلاق، و صبوری متخصص از جمله فاکتورها یا معیارهای یک متخصص ارتودنسی خوب است که میتواند یک تجربه درمان عالی برای افراد رقم بزند
برنامه های پرداخت
در نظر گرفتن جنبه های مالی یکی از مهمترین عوامل، ملاک ها یا معیارهایی است که باید هنگام انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی دندان مورد توجه قرار گیرد. اگر توان مالی خوبی دارید این معیار را خط بزنید زیرا اگر هزینه ارتودنسی دندان را یکجا پرداخت کنید برای شما به صرفه تر است زیرا ممکن است برایتان کمتر حساب شود. اما اگر نمیتوانید همه هزینه ارتودنسی دندان را یکجا پرداخت کنید باید حین انتخاب متخصص ارتودنسی خوب حتما به دنبال متخصصی بگردید که به شما برنامه های مالی و پرداخت ارائه دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر خدمات دندانپزشکی ( ارتودنسی اقساطی، دندانپزشکی بارداری ، دندانپزشکی کودکان و...) می توانید به سایت دندانپزشکی ما مراجعه کنید.
تزریق آمپول بیحسی: آمپول هایی که در زمینه بی حسی در این دوران مورد استفاده قرار میگیرند معمولا دو نوع هستند : لیدوکائین که حاوی مقداری آدرنالین است که برای افزایش مقدار و زمان بی حسی به لیدوکائین اضافه می شود. این آدرنالین ممکن است بعد از تزریق باعث افت فشار بیمار شده و برای افرادی که مشکل فشار خون یا ناراحتی قلبی دارند استفاده نمیشود. برای اینکه افت فشار در مادران باردار ایجاد نشود توصیه شده است که از تزریق آمپولهای حاوی آدرنالین اجتناب کنیم
رادیوگرافی دندان: رادیوگرافی از مادران باردار مضر میباشد و اگر ضرورت نداشته باشد باید از آن پرهیز کرد. به ویژه برای جنین که مراحل رشد خود را میگذراند. تهیه عکس رادیوگرافی قبل از درمان دندانپزشکی و در ارتودنسی و بارداری یکی از نگرانیهای اصلی در طول دوره بارداری است. به این ترتیب متخصصان این کلینیک تمام تلاش خود را برای اجتناب از تهیه عکس رادیوگرافی به غیر از مواقعی که ناگزیر از تهیه آن باشند، انجام خواهند داد. به هر حال در صورتی که فرآیند درمان نیازمند تهیه عکس رادیوگرافی باشد، متخصصان درمان ارتودنسی ما از یک پوشش محافظ برای حفاظت از شما و کودک در برابر تاثیرات مضر پرتوی ایکس استفاده خواهند کرد.
تجویز دارو: در دوران بارداری داروها از جفت عبور میکنند بنابراین در تجویز آنها باید نهایت احتیاط رعایت شود. برای نمونه در صورت لزوم تجویز داروهای دسته پنیسیلین و آموکسیسیلین و ماکرولیدها مانعی ندارد ولی از تجویز تتراسیکلین باید اجتناب شود چراکه میتواند سبب صدمه به کبد مادر و تغییر رنگ دندانهای در حال تشکیل شود. تجویز استامینوفن و کدئین برای تسکین درد بلامانع است ولی از مصرف آسپرین به ویژه در اواخر سه ماهه سوم بارداری باید اجتناب شود.
ماههای پر خطر و کم خطر برای انجام خدمات دندانپزشکی بارداری
بدترین و خطرناکترین دوره برای انجام درمانهای دندانپزشکی بارداری سه ماهه اول است. چراکه در این ماهها اندامهای جنین در حال شکل گیری است و همچنین مادر احساس ناراحتی بیشتر میکند و نیز بیشترین سقطهای خود به خود در سه ماهه اول بارداری رخ میدهد بنابراین از انجام درمانهای دندانپزشکی در این ماهها خودداری شود. در سه ماهه اول نباید اقدام به اصلاح طرح لبخند با ایمپلنت دندان یا لمینت دندان کنید و کنترل پلاک و جرم دندانی و بهداشت دهان باید تنها علت مراجعه به دندانپزشک باشد. بهترین زمان برای درمانهای معمول دندانپزشکی در سه ماهه دوم است. چونکه اندامهای جنین شکلگرفته و مادر احساس بهتری دارد و احتمال سقط جنین نیز کاهش مییابد. در سه ماهه سوم به ویژه اواخر آن به دلیل افزایش ناراحتیهای مادر زمان مناسبی برای درمانهای معمول دندانپزشکی نیست. بهترین زمان درمانهای معمول دندانپزشکی سه ماهه دوم و بدترین زمان سه ماهه اول و اواخر سه ماهه سوم است مگر اجبار صورت بگیرد.
در ابتدا بخوانید تعریف بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران درباره ارتودنسی پیشگیری را:
ارتودنسی پیشگیری در کودکان یا پیشگیرانه راهی برای تشخیص و پیش بینی مشکلات دندان در کودکان است که توسط متخصصان ارتودنسی دندان انجام داده میشود. اگر کودکان خود را از سنین پایین به نزد این متخصصان ببرید آن ها میتواند با ارزیابی های دقیق نحوه رشد دندان کودک شما را مشاهده کرده و پیش بینی کند که الگوی رشد دندان ها چگونه است.
کودک شما ممکن است در صورت کوچک بودن فک، مال اکلوژن (بایت نادرست)، از بین رفتن زودرس دندان های شیری یا جوانه زدن دندان های دائمی در جایی دورتر از محل اصلی آن نیاز به ویزیت های اولیه و پیشگیرانه دارد. اگر فکر می کنید فرزند شما ممکن است به مراقبت های زودرس یا مداخله ای نیاز داشته باشد، با یک متخصص ارتودنسی خوب مشورت کنید.
در صورت نیاز و اگر قرار باشد درمانی صورت گیرد، جزئیات و نوع درمان ممکن است از یک کودک به کودک دیگری متفاوت باشد. متخصص ارتودنسی شما ممکن است یک وسیله پیشگیرانه را داخل دهان فرزند شما قرار داده تا خیلی زود مشکلش برطرف شود. اگر دستگاه ارتودنسی توصیه شده قابل جابجایی یا متحرک شما باید در نگهداری آن به کودکتان کمک کنید و مراقبت نحوه استفاده او از آن وسیله باشید.
آیا در دوران پیشگیری از مشکلات ارتودنسی فرزندم باید از دستورالعملهای خاصی پیروی کنم؟
بله، شما باید علاوه بر اینکه مطمئن باشید که کودکتان از دستگاه های تجویز شده به درستی استفاده میکند. باید مراقبت خورد و خوراک کودک خودتان باشید و تا پایان این دوره به طور منظم از او حمایت و مراقبت کنید.
اغلب افرادی که قصد دارند با استفاده از روشهای ارتودنسی دندان، ناهنجاریها و انحراف دندانهای خود را برطرف کنند، به این نتیجه رسیدهاند که داشتن دندانهای مرتب و لبخند زیبا تأثیر بسیار زیادی بر وضعیت ظاهری و زیبایی چهره آنها دارد. ما در کلینیک تخصصی ارتودنسی دندان با ارائه چندین روش مختلف ارتودنسی میتوانیم به شما کمک کنیم تا به لبخندی زیبا و دندانهایی تمیز و مرتب دست پیدا کنید. ارتودنسی لینگوال میتواند بهترین و کاملترین روش برای درمان ناهنجاریهای دندانی شما باشد. با استفاده از این روش شما میتوانید روز به روز، صافتر و مرتبتر شدن دندانهای خود را به چشم ببینید، بدون آنکه اصلاً بریسهای ارتودنسی در دهان شما مشخص باشد.
اصطلاح لینگوال یا مخفی در ارتودنسی به سطح داخلی دندان اشاره دارد. بریسهای مورد استفاده در ارتودنسی لینگوال مانند بریسهایی که در ارتودنسی ثابت استفاده میشوند، نیستند، بلکه این بریسها به سطح پشتی دندانها میچسبند و در حالت عادی مخفی بوده و در داخل دهان دیده نمیشوند. در حالی که بریسهای معمولی یا سنتی بر روی سطح جلویی دندانها چسبانده میشوند. وقتی که بریسها بر روی سطح داخلی دندانها قرار داشته باشند، از نظر ظاهری عملاً حالت مخفی داشته و امکان درمان ارتودنسی بدون ایجاد هیچگونه اشکالی در زیبایی و وضعیت ظاهری چهره را فراهم میکند.
افراد بزرگسال و نیز نوجوانان و جوانانی که میخواهند بدون آنکه کسی با دیدن آنها متوجه بریسهای ارتودنسی در دهانشان شود، دندانهای خود را صاف و مرتب کرده و لبخند زیبایی داشته باشند، میتوانند کاندیداهای خوبی برای ارتودنسی لینگوال یا ارتودنسی مخفی باشند. این روش بیشترین کارآیی را برای مواردی دارد که ناهنجاریها و انحراف دندانها بیشتر مربوط به دندانهای جلویی باشد. اگر شما هم به واسطه شغل خود به طور مکرر با مخاطبان یا مشتریان زیادی سر و کار دارید و میخواهید تصویر حرفهای و زیبا از چهره خود را حفظ کنید و در عین حال به دندانهای مرتب و لبخند زیباتری دست پیدا کنید، بریسهای لینگوال بهترین گزینه برای شما خواهد بود.
یک متخصص جراحی ارتودنسی در تهران که در زمینه بریسهای مخفی تجربه داشته باشد، میتواند با ارزیابی نیازها، اهداف و وضعیت دندانهایتان به شما کمک کند تا بدانید آیا ارتودنسی لینگوال با توجه به شرایط و سبک زندگی شما برایتان مناسب است یا خیر.
پاسخ بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران به این سوال :
اول از همه باید بدانید که منظور از پالاتال همان سقف دهان یا کام شما است. و یک پالاتال اکسپندر یا همان وسیع کننده به دستگاهی گفته میشود که سقف دهان شما را وسیع و پهن تر از آنچه که هست میکند. برخی از افراد (معمولا بچه ها) بنا به دلایلی سقف دهان کوچکی دارند که منجر به بروز انواع ناهنجاری های فکی (مال اکلوژن) میشود. ناهنجاری های فکی نیز خودشان باعث بروز مشکلاتی مثل دشواری در تکلم و جویدن و زشت شدن ظاهر افراد میشوند. متخصصان ارتودنسی دندان با کمک یک پالاتال اکسپندر یا وسیع کننده کام کاری میکنند که این مشکلات حل شده و یا دیگر به وجود نیایند. از این وسیله معمولا پیش از سن بلوغ و در زمانی که هنوز فک ها و سقف دهان به طور کامل رشد نکرده اند استفاده میشود تا به تدریج باعث پهن شدن کام دهان شوند.
معمولا در سه وضعیت یا شرایط مختلف متخصصان ارتودنسی ترجیح میدهند برای برطرف کردن و یا اصلاح ناهنجاری فکی و دهانی از پالاتال اکسپندرها استفاده کنند.
موقعیت اول: کراس بایت
زمانی است که شخص کراس بایت خفیف تا شدید دارد. یعنی زمانی که فک های بالا و پایین با هم هم تراز نیستند و باعث میشود دندان های جلویی یکی از فک ها، دندان های جلویی دیگری را بپوشاند.
زمانی که ازدحام دندان ها در دهان زیاد است یا به اصطلاح دهان شلوغ است یا کراودینگ وجود دارد. این اتفاق زمانی رخ میدهد که فک ها کوچک است یا دندان ها بزرگند و وقتی جوانه میزنند فضای کافی برای قرار گیری ندارند. بنابراین دندان ها هر کدام به یک سمت متمایل میشوند. اگر کودکی فک کوچک داشته باشد، یک متخصص ارتودنسی الاینر خوب میتواند با کمک وسیع کننده کام کاری کند که تا قبل از رویش دندان دائمی فضای کافی برای آن ها ایجاد شود.
موقعیت سوم: دندان نهفته
زمانی که دندان نهفته وجود داشته باشد و بنا به دلایلی نتواند جوانه بزن نیز مشکلاتی برای شخص به وجود خواهد آمد. متخصص ارتودنسی میتواند با کمک پالاتال اکسپندرها فضای لازم برای دندان های نهفته یجاد کند تا بدون کشیدن و در اوردن دندان مشکل را حل کند.
همواره یکی از بهترین و نخستین انتخاب ها برای جایگزینی دندان از دست رفته کاشت ایمپلنت دندان است، ایمپلنت دندانی که در فک و لثه قرار می گیرد، همانند یک دندان طبیعی عمل می کند. در کاشت ایمپلنت دندان دیگر نیازی به تراش سایر دندان های سالم اطراف وجود ندارد. ایمپلنت های دندانی یک نوع پایه تیتانیومی سازگار با سلولهای بدن افراد می باشند، ایمپلنت ها به عنوان یک جایگزین خوب، دائمی به جای یک یا تعدادی دندان از دست رفته توسط متخصصان ایمپلنت در کلینیک ترمیم و زیبایی دندان مورد استفاده قرار می گیرند.
کدام ایمپلنت مناسب تر است؟
امروزه ایمپلنت های موجود در بازار انواع مختلفی دارند و در برندهای مختلف وارد بازار می شوند، تشخیص اینکه کدام نوع ایمپلنت برای فردی که به دندانپزشکی برای کاشت دندان مراجعه کرده است مناسب می باشد به عهده متخصص ایمپلنت می باشد.
جراحی کاشت ایمپلنت دندان معمولان تحت بی حسی موضعی انجام می گیرد، بنابراین نباید دردی در طول عمل جراحی کاشت ایمپلنت حس بشود، بعد از اتمام بی حسی و جراحی ناراحتیهایی وجود خواهد داشت که این ناراحتی برای افراد مختلف متفاوت می باشد، می توان گفت دردی که حس می شود, مانند درد کشیدن دندان است که این درد نیز با داروهای ضد دردی که توسط متخصص ترمیم و زیبایی دندان تجویز خواهد شد مدیریت می شود.
رعایت بهداشت دهان و دندان
حفظ بهداشت دهان و دندان ها بعد از کاشت ایمپلنت در راستای جلوگیری از ایجاد پلاک و باکتریهای دندانی و آسیب دیدن لثه و دندان ها ضروری می باشد. حفظ بهداشت دهان و دندان به صورت مطلوب بعد کاشت دندان دارای اهمیت ویژه می باشد.
عمر ایمپلنت های دندانی چند سال است؟
ایمپلنت دندان میتواند برای یک عمر و یا مدت زمان کوتاه تر مورد استفاده قرار بگیرد، میزان عمر ایمپلنت دندانها به عوامل مختلفی مانند میزان حفظ و رعایت بهداشت دهان و دندان، معاینات و چکاپ های منظم دندانپزشکی، رعایت دستورالعملهای مراقبتی و . . . بستگی دارد.
تعرفه و قیمت ایمپلنت دندان بسته به محل قرار گیری ایمپلت، وضعیت لثه و تعداد ایمپلنت می تواند متفاوت باشد، برای اطلاع از قیمت های دقیق تر لازم است به دندانپزشکی مراجعه شود.
پدیده تجمع غذا در فواصل بین دندانی در اثر شرایط گوناگونی پدید می آید. تجمع غذایی در همه دندان ها اتفاق نمی افتد و بیشتر در یک یا چند تا از دندان ها دیده می شود. در زیر به برخی از شرایط ایجاد تجمع غذایی در فواصل بین دندانی اشاره ای می کنیم. با کلینیک دندانپزشکی ترمیم و زیبایی دندان همراه باشید.
علل تجمع غذایی در فواصل بین دندانی
احتمال دارد بعد از درمان دندان ها و پر کردن آنها با مواد پر کننده، این مواد بعد از گذشت زمانی از دندان ها جدا شوند یا بریزند و فضاهای خالی ای در فواصل بین دندانی ایجاد کنند که باز محل خوبی برای غذاهای مانده در دهان است.
رفع گیر غذایی دندان
احتمال دیگر این است که روکش دندان یا پروتز دندان حرکت کند و شرایط لازم برای تجمع غذایی را فراهم آورد. البته گفتنی است که دندان ها به صورت نرمال همیشه در تحرک هستند، این تحرک های بین دندانی نیز می توانند یکی از عوامل ایجاد تجمع غذایی باشند. دندان ها در حرکت های طبیعی خودشان با دندان های کناری یا دندان هایی که به تازگی ترمیم (درمانترمیمی دندان) شده اند برخورد می کنند و اگر این برخوردها شدت زیادی داشته باشند منجر به ساییده شدن دندان ها می گردد، ساییدگی دندان ها می تواند فاصله بین دندانی را باعث شود و مانده غذاها را در خود جا بدهد.
اگر علت تجمع غذایی در فواصل بین دندانی به خوبی و درستی تشخیص داده شود می توان برای آن درمان مناسبی را تجویز کرد. در بسیاری از موارد با درمان و پر کردن اصولی فواصل بین دندانی می توان این پدیده را برطرف نمود. عوض کردن مواد پرکننده دندان ها یا تعویض روکش دندان راهکار دیگری است که می تواند این مشکل را برطرف کند.
درمان گیر غذایی دندان
شما می توانید از پوسیدگی بین دندان های خود جلوگیری کنید و تنها یک راه مناسب برای آن وجود دارد و آن استفاده از نخ دندان است. اگر نخ دندان را به روش درستی استفاده کنید بیشتر مشکلات مربوط به پوسیدگی دندان از بین می رود و احتما تجمع غذایی فواصل بین دندانی نیز کمتر می شود.
درست مانند بزرگسالان، کودکان نیز می توانند حساسیت دندان را تجربه کنند. حساسیت دندان کودکان معمولاً بعد از خوردن غذاهای گرم یا سرد یا بعد از مسواک زدن تجربه میشود که با احساس سوزش دردناک و حس ناخوشایندی همراه است.
حساسیت دندان وقتی رخ می دهد که عاج (دنتین)، یک بافت متخلخل که در زیر مینای دندان در معرض دید قرار بگیرد. عاج دارای کانالهای میکروسکوپی به نام توبولها است که مسیرهای عصبی هستند. هنگامی که این لولهها در اثر از بین رفتن مینای دندان یا بافت لثه بدون حمایت پوشش قرار داشته باشند یا در معرض دید باشند، اعصاب توسط محرک ها از جمله مسواک زدن دندان، گرما یا سرما یا در برخی موارد مصرف مواد غذایی شیرین و قندی به راحتی تحریک می شوند. در این حالت دندان فوراً احساس ناراحتی می کند، اما بلافاصله بعد از دور شدن عامل محرک (مثل سرما و گرما) حساسیت فروکش میکند. حساسیت دندان کودکان نیز به همین شکل رخ میدهد و مشابه حساسیت بزرگسالان است. علاوه بر این حساسیت دندان از جمله شکایات شایع در دندانپزشکی بارداری نیز هست.
علل حساسیت دندان کودکان
دلایل مختلفی برای حساس شدن دندان در کودکان وجود دارد که متخصص ارتودنسی و دندانپزشکی کودکان ما در ادامه به توضیح آن ها پرداخته اند:
درآمدن یا جوانه زدن دندان های دائمی
وارد شدن آسیب به دندان
روشهای نادرست مسواک زدن
پوسیدگی دندان و سوراخ شدن آن
مشکلات سینوس
درمان حساسیت دندان کودکان
چه در حوزه دندانپزشکی بارداری و چه در حوزه دندانپزشکی کودکان ما چندین شیوه درمان حساسیت دندان داریم. در ادامه با برخی از این روش ها آشنا خواهید شد.
قبل از اینکه به کودک زیر 12 سال اجازه دهید از خمیردندان ضد حساسیت جهت مسواک زدن استفاده کند حتما از دندانپزشک کودکان خود مشورت بگیرید.
درمان های ترمیمی
هرگونه آسیب به دندانهای کودک شما، از جمله ترک برداشتن، لب پر شدن یا ایجاد حفره ها ، ممکن است نیاز به درمان های ترمیمی دندانپزشکی از جمله پر کردن دندان یا تاج باشد. اگر کودک شما با مواد پر کننده نقره ای حساسیت دارد میتوانید از روش هایی مانند کامپوزیت دندان برای ترمیم دندانش استفاده کنید. (برای بزرگسالان معمولا جهت درمان حساسیت دندان از روکش های دندانپزشکی مانند ونیر دندان، لمینت دندان و سایر ونیرها استفاده میشود.)
فلوراید درمانی
اگر حفره ها و سوراخ های دندانی باعث حساسیت دندان کودکان شما می شوند، فلورایدتراپی می تواند به کاهش حساسیت کمک کند. فلوراید مینای دندان شما را تقویت می کند و خطرات پوسیدگی گسترده دندان را کاهش می دهد.
مشکلات مالاکلوژن (مشکلات مربوط به عدم هماهنگی دندان ها و مخصوصا فکین با یکدیگر که باعث میشوند فک ها و دندان ها در موقعیت غیرنرمال قرار بگیرند.) از جمله نگرانی های دندانپزشکی شایع در میان افراد مختلف هستند. کسانی که از این مشکلات رنج میبرند نیاز به درمان ارتودنسی دارند. بنابراین آن ها باید به دنبال یک متخصص ارتودنسی خوب باشند. این افراد باید حتما یک متخصص ارتودنسی خوب پیدا کنند تا بتوانند طی دوره درمان از مهارت ها، تجربه و همچنین مشاوره او جهت رفع مال اکلوژن خود کمک بگیرند. این مقاله حاوی اطلاعاتی است که به شما کمک میکند نه تنها یک متخصص ارتودنسی خوب بلکه بهترین متخصص ارتودنسی دندان شهر خودتان(مثلا بهترین متخصص ارتودنسی در کرج ) را انتخاب کنید. حتما این مقاله را بخوانید.
چرا انتخاب متخصص ارتودنسی برای افراد بسیار مهم است؟
پروسه درمان ارتودنسی یکی از طولانی ترین پروسه های دندانپزشکی است که معمولا چیزی بین 6 تا 2 سال طول میکشد و حتی ممکن است برای برخی ها بیشتر از 2 سال و برای مثال تا 3 سال هم طول بکشد. 6 تا 3 سال واقعا مدت زمان زیادی است و فراموش نکنیم که از لحظه شروع اولین مراحل ارتودنسی دندان تا لحظه پایان ارتودنسی و شروع کار با ریتینرها شما تنها با یک متخصص سروکار دارید و کل درمان شما بر عهده همان یک متخصص است. بنابراین انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی دندان برای اینکار بسیار مهم است. مهم است که شما متخصصی انتخاب کنید که هم اخلاق خوبی داشته باشد و هم مهارت، تجربه و سایر فاکتورهای لازم جهت مدیریت مراجعان را داشته باشد.
خیلی از افراد بدون داشتن هیچ معیار یا ملاکی به اولین متخصص ارتودنسی دندانی که میرسند او را به عنوان متخصص خود انتخاب میکنند. هرچند که معیارهای خاصی برای انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی دندان وجود ندارد اما به نظر میرسد که داشتن حداقل چند معیار انتخابی میتواند به شما در انتخاب یک متخصص ارتودنسی خوب کمک کرده و دوره درمان موفقی را برایتان رقم بزند. در ادامه با چند معیار و فاکتور موثر در انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی دندان آشنا خواهید شد. اگر دوست ندارید درمان خود را به هر کسی واگذار نکنید حتما برای خود چند معیار داشته باشید یا چند فاکتور زیر را در هنگام انتخاب متخصص در نظر بگیرید.
درمان های مختلفی در این تخصص بر روی دندان ها صورت میگیرد، که در ادامه با برخی از این درمان ها بیشتر آشنا خواهید شد. اگر میخواهید بدانید که دندانپزشکی زیبایی ارتودنسی دندان چگونه میتواند به لبخند شما زیبایی ببخشد ادامه مقاله را از دست ندهید.
زیبایی دندان با کمک گرفتن از کامپوزیتها
طی فرآیند کامپوزیت دندان، موادی که همرنگ دندان ها هستند با کمک چسپ های مخصوصی به بخش جلویی دندان ها متصل میشوند یا پیوند میخورند. اگر دندان ها به صورت جزئی کج شده باشند و به کمک کامپوزیت ظاهر نامناسب آن ها را پنهان کنند، به آن زیبایی بدون کمک از ارتودنسی گفته میشود.
دندان هایی که آسیب وارد شده به آن ها نسبتا وسیعتر است را میتوان با کمک روکش دندان ترمیم کرده و زیباتر نشان داد. هرچند که کارایی ونیرها در زیبایی دندان بیشتر است اما چون روکش ها سطح بیشتری را میپوشانند، و کم هزینه تر هستند، با استقبال بیشتر مواجه هستند.
دندان های که تغییر رنگ داده اند یا عیوب ظاهری دارند طی این روش با کمک لایه هایی از سرامیک پوشانده میشوند و جز زیبایی، چیزی از آن ها دیده نمیشود. استفاده از لمینت ها سرامیکی مستلزم تراش خوردن بخشی از ضخامت مینا است
ایمپلنت ها
زمانی که یکی از دندان ها به هر دلیلی بی افتد جای خالی آن معمولا مشکل بزرگی در زیبایی دندان های شما خواهد بود. برای جبران این مشکل، ایمپلنت ها میتوانند گزینه بسیار مناسبی باشند تا علاوه بر پر کردن فضای خالی، ظاهری بهتر به طرح لبخند ببخشند. هرچند که ایمپلنت دندان بیشتر برای بهبود و اصطلاح است اما نمیتوان تاثیر آن در مفهوم زیبایی را در نظر نگرفت.
سفید کردن دندان ها با فرآیند بلیچینگ
قطعا یکی فاکتورهای دخلیل در ظاهر دندان ها رنگ آن ها است. دندان هایی که سفید هستند نشان میدهند افراد به بهداشت و سلامتی خود اهمیت میدهند و برعکس دندان هایی که تیره و بد رنگ هستند نشان میدهند اوضاع سلامت عمومی اشخاص اصلا جالب نیست.
بله ، این مدل بریس ها نیز مانند ارتودنسی متحرک و سایر روش های ارتودنسی نامرئی هم دارای معایبی است که بهتر است قبل از انتخاب آن با همه جوانب آن آشنایی داشته باشیم. در ادامه با مهمترین معایب ارتودنسی لینگوال آشنا خواهید شد.
قیمت ارتودنسی لینگوال: بریس لینگوال گرانتر از سایر دستگاه های ارتودنسی دندان هستند
آنها سفارشی و مختص به خود شما ساخته می شوند بنابراین هزینه ارتودنسی دندان با سیستم لینگوال بیشتر از هزینه ارتودنسی با بریس های فلزی جلو دندانی است. در حالی که سایر بریس ها در اندازه های استاندارد ساخته می شوند و برای همگان قابل استفاده می باشد. برای ساخت بریس پشت دندانی باید از دندان های شما اسکن تهیه شود. به وسیله تهیه اسکن می توان برای طراحی و ساخت هر یک از براکت ها به طوری که مناسب برای پشت هر دندان باشد اقدامات لازم را به عمل آورد. به همین دلیل این نوع بریس از سایر انواع دیگر گرانتر است بنابراین اگر میتوانید خوب هزینه ارتودنسی لینگوال را بپردازید سمت آن بروید..
اگر چه این نوع بریس به خاطر پنهان بودنش شهرت پیدا کرده است اما همیشه هم پنهان نیست. برخی از بیماران نیاز به پوشیدن نوارهای لاستیکی یا کش ارتودنسی دندان دارند. این کش ها در ردیف های بالا و پایین لبه های زبانه هستند و می توانند قابل مشاهده باشند. البته می توان آنها را قبل از خوردن و نوشیدن یا هنگام عکس گرفتن بیرون آورد و سپس جایگزین کرد. مدت درمان در بریس های پشت دندانی طولانی تر است.
بریس های لینگوال در ابتدا درمان تغییراتی در گفتار ایجاد می کنند
این ارتودنسی دندان می تواند پس از نصب و تا مدت کوتاهی بر روی گفتار بیمار تغییراتی ایجاد کند. فضای پشت دندانی جایی است که زبان در آن قرار دارد. برخی از این فضاهای زبانی به وسیله بریس پشت دندانی اشغال می شود. تا زمانی که زبان بتواند جای تازه ای برای خود پیدا کند تغییراتی هر چند کوتاه در گفتار بیمار ایجاد می شود.
ذرات مواد غذایی در پشت آنها گیر می کند
بیمارانی که بریس پشت دندانی دارند باید دقت بیشتری در هنگام مسواک زدن دندان های خود داشته باشند. زیرا بیرون آوردن مانده مواد غذایی گیر کرده در پشت دندان دشوار است. همچنین زمان بیشتری برای برداشتن ذرات غذایی به دام افتاده در لای سیم ها و براکت لازم است ، زیرا نمی بینید که چه کار می کنید. با داشتن ارتودنسی دندان رایگان لینگوال شما باید بهداشت دهان و دندان خود را دو چندان کنید تا از بروز پلاک و پوسیدگی دندان جلوگیری کنید.
شاید شما هم منتظر هستید تا دندان های زیبای کودک شما از زیر لثه بیرون بیایند و دندان ها زیبایی لبخند او را دوچندان کند. ولی پس از مدتی می فهمید که رنگ دندان های شیری سفید کودک به تدریج سیاه می شود.
اگر دندان های شیری کودک تان زرد یا نارنجی است، بیشتر به خاطر تمیز نشدن درست آنهاست. پلاک دندان با ذره های خوراکی ها باعث ایجاد لکه می کند. از سایر علت های سیاهی یا تغییر رنگ دندان شیری کودکان آسیب رسیدن به دندان ها یا لثه ها است که با زمین خوردن یا ضربه ایجاد می شود، همینطور سیاه شدن دندان با قطره آهن، هم یکی دیگر از علت های سیاهی دندان کودکان است. احتمال دارد مینای دندان کودک شما به صورت ارثی ضعیف باشد که منجر به کرمی و زرد شدن دندان های کودک می شود و احتمال پوسیدگی دندان های او بیشتر می شود. کودکی که در لحظه تولد دچار یرقان شده است نیز ممکن است دندان شیری سبز رنگی داشته باشد. عفونت ها و بیماری های حادی نظیر هپاتیت و برخی از موارد بیماری قلبی هم بر تغییر رنگ دندان های کودکان اثر می گذارد. استفاده بیش از اندازه فلورید به وسیله نوشیدن آب و استفاده از خمیردندان در زمان کودکی سبب مبتلا شدن کودک شما به بیماری ای به نام فلوروزیس می شود که این بیماری منجر به تغییر رنگ دندان های شیری یا دائمی می گردد.
برخی از لکه های سیاه و یا قهوه ای رنگ دندان را می توان با بلیچینگ ترمیم کرد، اما احتمال دارد دندانپزشک متخصص کودکان شما بلیچینگ را به منزله یک روش درمانی سفارش نکند. اگر نگران تغییر رنگ دندان های کودک خود هستید، با دندانپزشکی کودکان در این باره صحبت کنید. تا راهکارهای رفع این سیاهی را بدانید و نکته های بیشتری در باره بهداشت دندان کودک به دست بیاورید.
پیشگیری از سیاهی دندان های کودکان
دندان های نوزادتان را کامل مسواک بزنید
در زمان خواب به کودک تان شیر یا آب میوه ندهید
تا هنگامی که کودک خمیر دندان را قورت ندهد، اجازه ندهید خمیر دندان مصرف کند
اظهار نظر بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در اینباره:
لبخند ما یکی از اولین چیزهایی است که مردم در مورد ما متوجه میشوند، بنابراین به دنبال آن هستیم که ظاهر خوبی داشته باشیم. براکت شش ماهه یک بریس شفاف است که برای صاف کردن دندانهای جلویی شما در حدود شش ماه طراحی شده است. این درمان نتایج سریعی را حاصل میکند، زیرا بر روی مشکلات مربوط به زیبایی و صاف کردن دندانهای جلو تمرکز دارد. این نوع درمان گاهی اوقات ارتودنسی کوتاه مدت نامیده میشود.
بزرگترین مزیت براکت شش ماهه، این است که درمان حدود شش ماه طول میکشد. درمان جامع ارتودنسی (که تمام دندانها را صاف و مرتب میکند و بر شیوه قرارگیری آنها روی هم تاثیر میگذارد) حدود 12 تا 18 ماه طول میکشد. درمان براکت شش ماهه به این دلیل که دندانهای شما را سریعتر حرکت میدهد، درمان سریعتری نیست بلکه به این دلیل سریعتر است که فقط دندانهای جلو را صاف میکند.
درمان بریس شش ماهه دارای براکتهای شفاف و سیمهای به رنگ دندان است که به طور غیر قابل مشاهدهای با دندانهایتان ادغام میشوند. بریسهای شفاف انتخاب محبوبی در بین بیماران است و میتوان آنها را هم برای درمان کوتاه مدت و هم درمان جامع ارتودنسی استفاده کرد.
درمان قابل استطاعت
سرعت براکت شش ماه معمولا در قیمت آن منعکس میشود و در اغلب موارد هزینه کمتری نسبت به درمان ارتودنسی کامل دربردارد. این هزینه ممکن است منعکس کننده هزینه بریس، طول درمان شما، یا حتی مهارت و تجربه پزشک شما باشد.
معایب
نتایج در معرض خطر
از آنجایی که براکت شش ماهه فقط دندانهای جلو را اصلاح میکند، چگونگی قرارگیری دندانها را بهبود نخواهد داد (حتی ممکن است متوجه شوید که دندانهایتان پس از درمان بدتر شده است). درمان جامع ارتودنسی نه تنها تمام دندانهای شما را اصلاح میکند بلکه باعث میشود که هماهنگی و عملکرد دندانها بهبود یابد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر خدمات دندانپزشکی ( دندانپزشکی بارداری، دندانپزشکی کودکان و....) می توانید به سایت دندانپزشکی ارتودنسی ما مراجعه کنید.
این سوال بدون شک پرتکرارترین سوالی است که مراجعان از ما میپرسند. برای همین ما سعی میکنیم هم محدوده قیمت لمینت دندان را در این مقاله به شما ارائه دهیم، بلکه عوامل تاثیر گذار روی این قیمت را نیز برایتان توضیح دهیم. ابتدا اجازه دهید که محدوده هزینه لمینت دندان را عنوان کنیم. محدوده قیمت لمینت بین 1,400,000 تا 1,600,000 تومان است. یعنی به طور میانگین 1.5 میلیون تومان برای هر یک عدد دندان. با این حساب احتمالا میدانید که روش محاسبه در مجموع به چه صورتی است. شما قیمت ذکر شده را ضربدر تعداد دندان های لمینت شده کنید. برای مثال اگر میخواهید 8 دندان خود را لمینت کنید باید چیزی حدود 8.4 میلیون تومان پرداخت کنید.
به طور کلی عوامل مختلفی هستند که روی هزینه نهایی ونیر دندان لمینتی تاثیر میگذارند. ما در این مقاله تنها مهمترین عوامل را بررسی خواهیم کرد. بر همین اساس مهمترین عوامل عبارتند تاثیرگذار از:
نوع مواد اولیه بکار رفته در ساخت روکش ها: این روکش ها را از چند نوع سرامیک مختلف میسازند که هر کدام قیمت خود را دارند.
شخص متخصص دندانپزشکی زیبایی: تخصص و تجربه دندانپزشکی که برای شما لمینت ها را نصب میکند میتواند روی قیمت لمینت دندان تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.
محل انجام لمینت گذاری دندان: موقعیت جغرافیایی یا جایی که کار روکش لمنیتی خود را انجام میدهید نیز روی هزینه ها تاثیر خواهد گذاشت.
تعداد دندان هایی که میخواهید لمینت کنید: هرچه تعداد بالا باشد هزینه ها بیشتر میشود.
روش ساخت و آماده کردن لمینت ها: این روکش ها یا به صورت تخصصی در کلینیک دندانپزشکی با کمک تجهیزات خاص ساخته میشوند یا در لابراتوار توسط توسط متخصصین ساخت روکش دندان انجام میشود.
و در نهایت آزمایشگاه یا لابراتوار انتخابی جهت ساخت روکش ها: برخی از لابراتوراها برای ساخت روکش ها و انواع ونیر هزینه های زیادی درخواست میکنند.
برای انجام لمینت دندان با هزینه مناسب به کجا مراجعه کنم؟
چنانچه برای زیباسازی طرح لبخند خود مصمم هستید به یک کلینیک یا دندانپزشک درمان ارتودنسی مراجعه کنید به شما پیشنهاد میکنیم که سری به گنیجنه مقالات سایت ما بزنید و اگر وقت مطالعه ندارید میتوانید با ما تماس بگیرید تا به شما در این خصوص کمک کنیم.
بریس پشت دندانی یا ارتودنسی لینگوال یکی از انواع درمان ارتودنسی است که طرفداران خاص خود را دارد. بعضی از بیماران نگران این هستند که دهان پر از فلز آنها را همه ببینند. آنها می پرسند که آیا برای دریافت ارتودنسی دندان راه دیگری هم وجود دارد؟ در جواب ما میگوییم بله، دستگاه هایی با اتصالات خاص وجود دارد که به جای جلو دندان های شما، در پشت دندان ها قرار می گیرند. این اتصالات همان بریس ها پشت دندانی هستند که توسط متخصص ارتودنسی دندان نصب میشوند. اگر شما نیاز به دریافت ارتودنسی ثابت هستید و نمی خواهید قطعات فلزی در دهان خود را به نمایش بگذارید میتوانید از این نوع دستگاه های ثابت استفاده کرده و صاحب لبخندی با دندان های بهتری شوید.
ارتودنسی لینگوال، درمانی ایده آل برای بزرگسالان و خجالتی ها
توصیه های بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در این باره :
ارتودنسی لینگوال یا ارتودنسی زبانی یا پشت دندانی یک انتخاب بی نظیر برای افراد بزرگسال است. این افراد کسانی هستند که درمان آنها تنها باید به وسیله ارتودنسی ثابت صورت بگیرد. از طرفی به دلیل موقعیت های شغلی یا سایر موارد نمی خواهند بریس های آنها را دیگران ببینند. از اینرو بزرگترین مزیت بریس های پشت دندانی مانند ارتودنسی نامرئی یا و ارتودنسی متحرک، پنهان بودن آنها است. باند ها نیز در این نوع بریس در ظاهر دیده نمی شوند. به همین دلیل افرادی که از این نوع ارتودنسی استفاده می کنند هنگامی که در عکس لبخند می زنند هیچ کس متوجه بریس آنها در دهان نمی شود
ارتودنسی لینگوال محبوب جوانانی که رویداد مهمی در پیش دارند
بریس پشت دندانی یا ارتودنسی لینگوال می تواند در برخی از موارد مشکل کج بودن دندان جوانان را حل کند. چنین مشکلاتی در موقعیت هایی مانند جشن فارغ التحصیلی یا مراسم رسمی مهمی مانند جشن عروسی که جوانان در پیش رو دارند جوانان را تحت تاثیر قرار میدهند. با استفاده از این ارتودنسی دیگر نیازی نیست که آنها مراسم خود را تا پایان درمان به عقب بیندازند. زیرا بزرگترین فایده ارتودنسی لینگوال با بریس پشت دندانی پنهان بودن آن است.
اغلب ما درباره تفاوت بین درمان های رایج و روتین درمان ارتودنسی و ارتودنسی پیشگیرانه سؤال می شود. یکی از این سوال ها این است که “چرا کودک به ارتودنسی پیشگیری، زودرس یا پیشگیرانه نیاز دارد؟ و این امر چگونه می تواند در درازمدت به کودک کوچک دلبند شما کمک کند؟ ما میخواهیم در این مقاله درباره این موضوع اطلاعات و نکاتی خدمت شما کاربران و مراجعان دکتر علیرضا خدیوی ارائه دهیم.
چه زمانی باید کودک را به دندانپزشک نشان داد؟
مطابق اعلام انجمن دندانپزشکی کشورهای پیشرفته ای مثل استرالیا و آمریکا، زمانی که کودکان اولین دندان های خود را در آوردند (یا معمولا از سن 12 ماهگی) باید به نزد یک دندانپزشک برده شوند. شاید فکر کنید که خیلی زود است و چرا باید کودک را در این سن به دندانپزشکی برد؟ اما برای سلامتی دهان و دندان بهتر است همواره از سنین پایین به دندانپزشکان مراجعه کنید. از طرفی دندانپزشکان توصیه میکنند که از سن 7 سالگی نیز کودکان را به بهترین متخصص ارتودنسی نشان دهید تا کار ارتودنسی پیشگیرانه را از این سن آغاز کند.
ارتودنسی پیشگیرانه چیست؟
ارتودنسی پیشگیری در کودکان یا پیشگیرانه راهی برای تشخیص و پیش بینی مشکلات دندان در کودکان است که توسط متخصصان ارتودنسی انجام داده میشود. اگر کودکان خود را از سنین پایین به نزد این متخصصان ببرید آن ها میتواند با ارزیابی های دقیق نحوه رشد دندان کودک شما را مشاهده کرده و پیش بینی کند که الگوی رشد دندان ها چگونه است. اگر متخصص تشخیص دهد که مشکلی در خصوص دندان های کودک شما وجود دارد و در آینده احتمالا با دردسر همراه باشد، در همان زمان، مقدمات پیشگیری و درمان آن را آماده میکند.
بهترین سن برای شروع ارتودنسی پیشگیرانه چیست؟
به نظر میرسد که بهترین سن ارتودنسی زیبایی دندان کودکان سن 7 سالگی باشد. اما به صورت جزئی بهترین زمان این نوع ارتودنسی بستگی به شرایط کودک شما و نوع مشکلاتش دارد. چه بسا اصلا طی جلسات ویزیت ارتودنسی پیشگیری متخصص تشخیص دهد که کودک شما فعلا هیچ مشکلی ندارد و تنها او را ارزیابی کند.
به دلیل تأثیر مضر نیکوتین، تنباکو و سیگار، جراحی کاشت دندان در همه اشخاصی که سیگار میکشند موفقیت آمیز نخواهد بود. سیگار و دود آن از چند روش مختلف روی میزان موفقیت این عمل جراحی تاثیر میگذارند:
دود سیگار باعث صدمه به لثه ها و استخوان های فک میشود: دود سیگار ساختارهای موجود در قسمت داخلی دهان شما را می سوزاند و حتی می تواند به غدد بزاقی آسیب وارد کرده یا آن ها را مسدود کند. و این اتفاق باعث خشکی دهان می شود. زیرا سیگار عملا دشمن غدد تولید کننده بزاق است. کمبود بزاق می تواند منجر به پوسیدگی دندان و بیماری لثه شود و توده استخوانی که ایمپلنت را احاطه کرده تضعیف میکند.
نیکوتین باعث کاهش سرعت عملکرد سیستم دفاعی و سیستم ایمنی بدن می شود: نیکوتین از هر طریقی که وارد بدن شود، جریان اکسیژن و خونرسانی را به استخوان و بافت دهان محدود می کند. از آنجا که در دوره نقاهت ایمپلنت، استخوان فک به این اکسیژن و جریان خون احتیاج دارد، قرار گرفتن در معرض نیکوتین باعث کاهش سطح عملکرد دفاعی و ایمنی بدن و در نتیجه کاهش توانایی در روند بهبودی میشود.
دخانیات و نیکوتین مانع از آمیختن و احاطه کردن ایمپنت توسط استخوان میشود: علاوه بر کاهش جریان خون و اکسیژن به استخوان جهت ترمیم، نیکوتین و سیگار کشیدن مانع از فرآیند همجوشی یا جوش خوردن استخوان فک به ایمپلنت دندانی میشود. آزمایشات بالینی نشان داده است که افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیر سیگاری در معرض خطر بیشتری برای شکست فرآیند استئواینتگریشن هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در ایمپلنت دندان ، هزینه ایمپلنت و هم چنین سایر خدمات دندانپزشکی ( ارتودنسی دندان ، دندانپزشکی اطفال و...) می توانی به سایت دانستنی های ارتودنسی ما مراجعه کنید.
علل زیادی ممکن است باعث شروع خونریزی از بافت های داخل دهان از جمله زبان شوند. گاهی اوقات ممکن است بر اثر یک گزش ساده زبان با دندان، متوجه خونریزی شوید، گاهی اوقات نیز ممکن است این ریزش خون علامت سرطان زبان باشد و گاهی هم ممکن است به دلیل نصب دستگاه های دندانپزشکی مانند انواع ونیر دندان (شامل لمینت دندان، ونیر دندان، ونیر کامپوزیت) و سایر پروسه های مرتبط دیگر در فرآیندهای اصلاح طرح لبخند باشد. در هر صورت علل زیادی وجود دارند که باعث بروز این خونریزی میشوند.
همانطور که گفته شد دلایل خونریزی از بافت های داخل دهان از جمله زبان شما متفاوت است اما میتوان با دنبال کردن چند دستورالعمل کلی احتمال خونریزی را به حداقل کاهش داد. چند نکته ساده در این خصوص عبارتند از:
با مراجعه مرتب به یک کلینیک دندانپزشکی خوب و مسواک زدن به موقع دندانهای خود طبق دستورالعمل، سلامتی دهان را حفظ کنید.
اگر پروتز دندان استفاده میکنید هر روز مطابق دستور دندانپزشک آن ها را تمیز کنید.
از مصرف سیگار و نوشیدن زیاد الکل خودداری کنید.
اگر ونیر دندان مانند لمینت دندان ، ونیر کامپوزیت، کامپوزیت دندان و سایر روکش های دندانی دارید با مراقبت درست از آن ها مانع از ترک برداشتن یا شکستن آن ها شوید. و اگر هنوز اقدام به نصب ونیر نکرده اید برای اینکار حتما به بهترین کلینیک دندانپزشکی شهر خودتان مراجعه کنید.
بهترین سن ارتودنسی کودکان 10 تا 14 سالگی است زیرا آن ها میتوانند مسولیت مراقبت از دستگاه های ارتودنسی سنتی را بر عهده بگیرند. اگر قبل از این سن کودک ارتودنسی کند به دلیل اینکه هنوز نمیتواند به درستی از براکت ها و سیم ها مراقبت کنند امکان شکسته شدن آن ها و آسیب به زبان و در نهایت خونریزی زبان وجود دارد. لذا کودکان را توصیه به مراجعه نزد متخصصان ارتودنسی در سنین 10 تا 14 سالگی کنید.
اگر ایمپلنت دندان دارید با مراقبت درست و پیگیری های دندانپزشگی از بروز عفونت یا وارد شدن آسیب از سوی ایمپلنت به زبان پیشگیری کنید.
شل شدن هیلینگگپ (یک قطعه کوچک روی ایمپلنت که فلزی است)
این امکان وجود دارد که پیچ ایمپلنت شل شود. دندانپزشک در این مواقع باید کلاهک ایمپلنت را بردارد، آن را تمیز کرده و دوباره نصب کند. اگر اینکار انجام نشود بیمار درد ایمپلنت دندان را تجریه خواهد کرد.
کسانی که قصد کاشت ایمپلنت دارند باید دارای بافت استخوانی مناسبی باشند. اگر فک بیمار از تراکم استخوانی خوبی برخوردار نباشد ایمپلنت میتواند به فک آسیب بزند و شل شود. این میتواند باعث بروز درد دندان و فک شود.
بروز عفونت
چنانچه کوچکترین عفونتی در بافت لثه ایجاد شود بیمار میتواند درد زیادی را تجربه کند. بنابراین بیمار باید با احساس یا مشاهده علایم عفونت لثه، در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کند. اگر عفونت زود تشخیص داده نشود احتمال شکست نتیجه عمل بالا است و بیمار به شدت درد ایمپلنت را احساس خواهد کرد.
اگر عمل به درستی صورت گیرد پایه ایمپلنت به راحتی به استخوان فک میچسپد و محکم میشود. اما اگر چنین نشود ممکن است استخوان اجازه چسپیدن ایمپلنت را به خود ندهد. درنتیجه ایمپلنت شل شده و بسیار دردناک خواهد شد.
وارد شدن آسیب به استخوان
یکی از موارد نادر حین کاشت ایمپلنت سوختگی استخوان است. دریل میتواند گرما ایجاد کند و باعث صدمه دیدن استخوان شود. اگر آسیب جدی باشد، جراح و متخصص ایمپلنت باید قطعه و استخوان آسیب دیده را بردارد.
صدمه دیدن عروق عصبی
اینکه عصب یا عروق عصبی طی این عمل آسیب ببینند بسیار نادر است. بروز این اتفاق به جراح و متخصص ایمپلنت بستگی دارد. اگر او حین دریل کردن به عصب آسیب بزند، بیمار درد زیادی را تجربه میکند و احتمالا باید ایمپلنت دندان برداشته شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه ایمپلنت دندان و هم چنین آشنایی با سایر روش های دندانپزشکی و دانستنی های ترمیم و زیبایی دندان ( بریج دندان ،پروتز دندان ، دندانپزشکی کودکان و...) می توانید به سایت دندانپزشکی ما مراجعه کنید.
هزینه ها و قیمت ونیر کامپوزیت دندان نسبت به سایر روکش های دندانی مانند لمینت دندان پایین تر است. اگر قیمت یک واحد لمینت دندان 1.5 میلیون تومان باشد قیمت کامپوزیت دندان تقریبا نصف و حدود 700 یا 800 هزار تومان است. علت پایین بودن این هزینه هم دو دلیل است.
اول اینکه کامپوزیت دندان در مطب دندانپزشک ساخته میشود
دوم اینکه برخلاف لمینت دندان تنها در یک جلسه صورت میگیرد
به عبارتی همه چیز در مطب دندانپزشک زیبایی دندان صورت میگیرد و هزینه های اضافی لابراتورا از قیمت کامپوزیت دندان کم میشود.
چنانچه برای زیباسازی دندان و طرح لبخند خود مصمم هستید به یک کلینیک یا دندانپزشک زیبایی مراجعه کنید به شما پیشنهاد میکنیم که سری به گنیجنه مقالات سایت ما در زمینه (دانستنی های ترمیم و زیبایی دندان) بزنید و اگر وقت مطالعه ندارید میتوانید با ما تماس بگیرید تا به شما در این خصوص کمک کنیم.
راه های زیادی برای خلاص شدن از شر درد دندان بعد از عمل ایمپلنت گذاری وجود دارد. برخی از این راه حل ها عبارتند از:
مراجعه به یک متخصص ایمپلنت باتجربه یا مطب دندانپزشکی معتبر
برخی از افراد به دلیل اینکه فلان دندانپزشکیترمیمی یا فلان کلینیک قیمت های بسیار پایینی دارند برای کاشت ایمپلنت خود دچار اشتباه میشوند. ایمپلنت های ارزان قیمت همیشه گزینه مناسبی برای شما نیستند. انتخاب نوع ایمپلنت و متخصص ایمپلنت مستقیما روی تجربه درد بعد از عمل ایمپلنت تاثیرگذار است. به زبان بسیار ساده و به قول معروف گفتنی “هرچی پول بدی همونقدر آش میخوری”. پس برای کمک به برای تسکین درد دندان بعد از ایمپلنت از همان ابتدا به یک کلینیک خوب مراجعه کنید.
تمام دستورالعمل های متخصص ایمپلنت را مو به مو انجام دهید
بعد از عمل، دندانپزشک به شما توصیه هایی ارائه میدهد. برای مثال نحوه غذا خوردن، رژیم غذایی احتمالی، نگهداری از ایمپلنت، تمیز کرن دندان ها و راه های تسکین درد دندان بعد از ایمپلنت را ارئه میدهد. به تمامی این توصیه ها گوش کنید و آن ها را انجام دهید.
برای درمان درد ایمپلنت معمولا برای شما دارو تجویز میشود. اگر حس کردید که دارهای تجویزی نمیتوانند تمام درد شما را تسکین دهند حتما با جراح خود صحبت کنید تا داروهای دیگر یا همان داروها را با دوز بالاتر برایتان تجویز کند.
آب نمک را فراموش نکنید
استفاده از آب نمک همیشه برای حفظ سلامت دهان و دندان ایده خوبی است. قرقره کردن آب نمک بعد از عمل می تواند تا حد زیادی باعث کاهش درد ایمپلنت دندان شود. زیرا نمک می تواند جلوی رشد عفونت را بگیرد.
تا زمان اتصال کامل ایمپلنت به بافت استخوانی و تثبیت موقعیت آن لطفا از مصرف مواد غذایی سفت و سخت خودداری کنید. به جای این غذاها سعی کنید که رو به خوردن مواد غذایی نرم و البته خنک بیاورید.
بهداشت دهان و دندان خود را حفظ کنید
برای کاهش درد ایمپلنت دندان حتما هر روز حداقل 3 بار دندان های خود را با مسواک نرم بشویید اما از دو روز بعد عمل ایمپلنت دندان شروع به مسواک زدن کنید.
خوب استراحت کنید
عمل کاشت ایمپلنت نیز مشابه سایر اعمال دیگری که بر روی بدن انجام میشود نیازمند طی کردن دوره نقاهت است. تا مدتی بعد از عمل باید به خودتان و البته دهان و فک خود استراحت بیشتری بدهید. هرچه آرامش و استراحت شما بیشتر باشد بازیابی و بهبودی شما زودتر اتفاق خواهد افتاد.
کش های ارتودنسی در دو نوع اصلی وجود دارند. زنجیر قدرت (chain) و کش بین قوسی ( باند های لاستیکی ) این کش ها به منظور فشار یا کشیدن دندان در یک جهت خاص به کمک دندانپزشکیارتودنسی ( ارتودنسی ثابت فک بالا و...) آمده اند.
باند های لاستیکی
از سوی دیگر باند های لاستیکی را می بینیم که تا حدودی بزرگتر هستند آنها نیز در رنگ های مختلف دیده می شوند. یک متخصص ارتودنسی همچون دکتر خدیوی از باند های لاستیکی به منظور اعمال فشار بر روی دندان ها استفاده می کند. از این باند های لاستیکی می توان در آندربایت و برای تصحیح هم ترازی فک و کاهش اوربایت در تنظیمات استفاده کرد. اما رایج ترین مصرف این باند های پلاستیکی در اتصال بین فک بالا به پایین و بین دو قوس فکی است.
مواد تشکیل دهنده کش های ارتودنسی
این کش ها هم از لاتکس و هم از غیر لاتکس ساخته شده اند. کش های ساخته شده از لاتکس پر مصرف ترین و متداول ترین نوع کش ها در ارتودنسی محسوب می شوند. با این حال در صورتی که بیمار به لاتکس حساسیت داشته باشد می توان از نوع غیر لاتکس آن استفاده کرد.
درحالی که براکت ها ، سیم و زنجیر مسئول حرکت و انتقال دندان در امتداد خط لثه هستند. باندهای لاستیکی به منظور ردیف و هم تراز کردن خط بالا و پایین فک به دندان ها فشار می آورند. آنها همچنین می توانند برای سرعت بخشیدن به روند حرکت و یا صاف کردن دندان مورد استفاده قرار بگیرند. پس از پایان به کارگیری باندهای الاستیکی بیمار قادر است دندان های خود را به راحتی با هم جفت کند. در نتیجه رابطه صحیحی که بین فک ها و تناسب دندان ها به وجود می آید و زیبایی لبخند حاصل خواهد شد.
زنجیر الاستیک
این زنجیر به منظور اعمال نیروی به دندان ها و در درجات مختلف استفاده می کند. نوع درجات آن بسته به مال اکلوژن بیمار و تشخیص ارتودنتیست دارد. همچنین نوع گره خوردن کش بر روی دندان نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زنجیر الاستیک برای بستن فضای بین دندان ها و یا به حرکت درآوردن یک گروه خاص از دندان ها در یک جهت استفاده می شود.
زنجیر قدرت
این نوع از زنجیر الاستیک به عنوان ” زنجیر قدرت ” شناخته شده است. دندانی که به زنجیر قدرت اتصال پیدا کرده است در هر ملاقات ارزیابی خواهد شد. پس از پیگیری تغییرات جای کش در آن تغییر خواهد کرد.
اظهار نظر بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در این باره :
ارتودنسی علاوه بر این که دندانها را ردیف و مرتب میکند، بر سلامت عمومی نیز اثر میگذارد. در مقاله حاضر به بررسی تاثیر ارتودنسی بر سلامت عمومی و فواید آن میپردازیم، درمانی که لبخندی بیعیب و نقص را بر لبان بیمار مینشاند و به او کمک میکند تا زندگی سالمتر و لذتبخشتری را پیش رو داشته باشد.
تاثیر ارتودنسی بر سلامت عمومی
بسیاری از بیماران دندانهایشان را ارتودنسی میکنند تا دندانهای خود را با سیمکشی ردیف و مرتب کنند و از داشتن لبخندی زیبا لذت ببرند. اما مزایای ارتودنسی به صاف کردن دندانها ختم نمیشود و ارتودنسی سلامتی را نیز ارتقاء میدهد؛ فایدهای که شاید بسیاری از بیماران ارتودنسی از آن اطلاع نداشته باشند. جالب است بدانید که ارتودنسی با بهجا گذاشتن اثرهای زیر به سلامتی بیمار نیز کمک میکند.
دندانهای کج و نامرتب راحتتر از دندانهای ردیف و مرتب لبپر میشود و میشکند. ارتودنسی نقصهای مربوط به نامرتبی دندانها را اصلاح میکند تا بیمار بتواند مادامالعمر از نعمت داشتن دندانهایی سالم، مرتب و با عملکرد بهینه برخوردار شود.
پس از مرتب شدن دندانها فشار کمتری به استخوانهای فک وارد میشود
بینظمی یا کج بودن دندانها عملکرد فک را نیز مختل میکند، این اختلال به سایش غیرعادی دندانها میانجامد که به نوبه خود ناراحتی یا درد و حتی پوسیدگی سریع دندانها را در پی دارد. ارتودنسی تواناییهای جویدن، گاز زدن و صحبت کردن را بهبود میدهد. بیمار به دلیل همراستا نبودن مفصلهای فک یا سایش دندانها در اثر روی هم قرار گرفتنشان دچار درد میشود. اما پس از آن که ارتودنسی دندانها و فک را منظم کرد، در جای مناسب قرار داد و عملکرد آنها را بهینه ساخت، درد نیز آرام میشود.
شواهدی پزشکی در دست است که رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان ابتلا به عارضههایی گوناگون را به دنبال دارد که دامنه آن فراتر از دهان است و شامل بیماریهایی مانند دیابت، سکته مغزی، ناراحتی قلبی و عوارض گوناگون برای بانوان باردار میشود. باکتریهای موجود در دهان وارد جریان خون، ریه و دستگاه گوارش میشود و کل سیستم ایمنی را به خطر میاندازد. چنانچه دندانها مرتب نباشد، خوردن خوراکیهای سفتی مانند هویج یا چیپس دشوار میشود؛ در نتیجه بیمار از خوردن غذاهایی پرهیز میکند که سالماند و مواد مغذی لازم را برای بدن تامین میکنند.
ارتقاء اعتماد به نفس
ارتودنسی کردن و مرتب شدن دندانها اعتماد به نفس و حس رضایت از خویشتن را نیز بهبود میدهد. با داشتن دندانهایی ردیف و مرتب دهان، سالم و لبخند، زیبا و درخشان میشود. همانطور که اشاره شد، مزیت ارتودنسی منحصر به مرتب کردن دندانها و ارتقاء سلامت دهان و دندان نمیشود. پس از آن که ارتودنسی، تمام و نامرتبی دندانها اصلاح شد، کیفیت زندگی بیمار نیز بهبود مییابد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دانستنی های ترمیم و زیبایی دندان مثل( دندانپزشکی بارداری ، دندانپزشکی کودکان و...) می توانید به سایت دندانپزشکی ما مراجعه کنید.