بهترین متخصص ارتودنسی در تهران در این مقاله سعی کرده است به بررسی حداقل 10 تا از فواید ارتودنسی دندان بپردازد و نشان دهد که چرا هر روز مردم بیشتری تمایل دارند تحت این درمان قرار بگیرند.
آشنایی با 10 تا از فواید ارتودنسی دندان
پیشگیری از بیماری لثه
اگر از لثه، دهان و دندان خود به درستی حمایت و حفاظت نکنید این امکان وجود دارد که بیماری لثه شکل بگیرید. بیماری لثه اصطلاحی است برای ملتهب و عفونی شدن لثه ها که میتواند علائمی چون درد و خونریزی داشته باشد و در صورت پیشرفت میتواند حتی به استخوان و سایر بخش های بدن گسترش یابد.
پوسیدگی دندان نیز یکی از مشکلات بزرگ حوزه دندانپزشکی است که آن هم بر اثر بهداشت ضعیف دهان و دندان ایجاد میشود. زمانی که به طور مرتب دندان ها را مسواک نزنیم، باکتری ها بر سطح دندان ها جولان میکنند. آن ها با انجام فعالیت خود محیط و اطراف دندان را اسیدی میکنند و باعث خوردگی، فرسایش و پوسیدگی مینای دندان میشوند.
پیشگیری از حفره دندان
با فرسایش مینای دندان که مهمترین پوشش و محافظ دندان است حفره هایی روی دندان ها ایجاد میشود که در صورت عدم درمان و رسیدگی، میتوانند به مغز نرم استخوان یا پالپ گسترش یافته و باعث مرگ دندان شوند. به طور مشابه در این خصوص نیز ارتودنسی میتواند با کمک به ارتقای بهداشت دهان و دندان موجبات پیشگیری از پوسیدگی دندان را فراهم کند.
کمک به گوارش غذا
کسانی که دندان های ناصافی دارند نمیتوانند به درستی بجوند و در واقع حداکثر توانایی لازم و مفید برای جویدن غذا و خوراکی ها را ندارند. زمانی که غذا به درستی و کامل جویده نشود احتمال ایجاد بیماری ها گوارشی یا دست کم علائم ناخوشایند مثل تهوع و استفراغ ناشی از سوء هاضمه وجود دارد. یکی از فواید ارتودنسی دندان کمک کردن به دستگاه گوارش است. چطور؟ ارتودنسی میتواند دندان ها و فک ها را صاف یا اصلاح کند. زمانی که دندان ها صاف باشند و فک ها بتوانند با قدرت بیشتری غذا را بجوند دیگر شما مثل سابق مشکلات گوارشی را تجربه نخواهید کرد.
آیا کشیدن دندان برای ارتودنسی ضروری است ؟ آیا برای انجام ارتودنسی، من باید بعضی از دندان هایم را بکشم؟ آیا کشیدن دندان باعث خرابی چهره من نمی شود ؟ این سوالاتی است که اکثر مراجعین ارتودنسی دندان با نگرانی از بهترین متخصص ارتودنسی خود می پرسند. ما در این مقاله به طور کامل به پاسخ این سوالات پرداخته ایم. چنانچه در این خصوص کنجکاو هستید پیشنهاد میکنیم حتما این مقاله را بخوانید تا به طور کامل با چون و چرایی کشیدن دندان در ارتودنسی آشنا شوید.
هدف از کشیدن دندان برای ارتودنسی چیست؟
کشیدن دندان برای ارتودنسی یکی از مهمترین بخش های درمان برای برخی از بیماران است. اینکار برای پیشبرد درمان و از بین بردن موانع احتمالی در طول یا بعد از درمان ارتودنسی انجام داده میشود. به عبارتی برخی از بیماران ممکن است دندان عقل نهفته داشته باشند یا اینکه دندان های دائمیشان با فرم نامناسب و بسیار کجی بیرون زده باشد که این باعث میشود سایر دندان کج شوند یا به آن ها آسیب وارد شود.
آیا هر کسی که ارتودنسی میکند باید یک یا تعدادی از دندان هایش را بکشد؟
خیر، همانطور که در بخش قبل نیز اشاره شد، کشیدن دندان برای ارتودنسی تنها محدود به برخی از افراد میشود و اینطور نیست که همه بیماران یک یا تعدادی از دندان های خود را بکشند.
لمینت دندان به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از محبوبترین روشهای زیبایی برای افرادی است که به دنبال ترمیم یا اصلاح طرح لبخند خود هستند. لمینتها میتوانند طی مدت زمان بسیار اندک تحول چشمگیری در لبخند افراد ایجاد کنند. و این تغییر و تحول اساسی در صورت نگهداری و مراقبت مناسب از آنها، تا سالیان سال پابرجا خواهد بود. این مقاله حاوی اطلاعات و نکاتی در خصوص لمینت دندان، کاربرد، نحوه نصب، مزایا، طول عمر و سایر نکات مرتبط با آنها است و خواندن آن برای افرادی که تصمیم به انجام لمینت دندان دارند میتواند مفید باشد. با بهترین متخصص ارتودنسی دندان همراه باشید.
لمینت دندان چیست؟
لمینت یا ونیر پرسلن (Porcelain Veneers) یک لایه دندانی نازک (ونیر دندان یاDental Veneers) است که به منظور زیبایی لبخند و یا ترمیم برخی از عیوب ظاهری دندانها به صورت اختصاصی بر اساس قالب تهیه شده از دندانهای شخص ساخته و روی دندانها نصب میشود. این ونیر دندان توسط بهترین متخصص ترمیمی و زیبایی به سطح جلوی دندانها متصل میشود.
لمینت دندان دقیقا چه کاربردی دارد و چه مشکلاتی را برطرف میکند؟
ونیر پرسلن برای مقاصد مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند و قادرند مشکلات زیادی را برطرف کنند. برخی از مهمترین عیوب و مشکلات دندان که با کمک لمینتها برطرف میشوند عبارتند از:
دندان های ترک خورده
لب پر شدن دندان
تغییر رنگ دائمی دندان که با روشهای محافظهکارانه مانند بلیچینگ دندان برطرف نمیشود. در این مواقع لمینت دندان بسیار کاربردیتر از روشهایی مانند ونیر کامپوزیت یا کامپوزیت دندان است.
وجود بافت عجیب و غیر طبیعی دندان (مانند فرورفتگی یا برآمدگی روی سطح جلوی دندانها)
کسانی که عیوب ظاهری و جزئی در خصوص دندان خود دارند میتوانند با مشورت گرفتن از یک متخصص دندانپزشکی ترمیمی زیبایی خوب اقدام به نصب ونیر دندانی کنند. افرادی که چنین کاری میکنند باید حتما بیشتر از 18 سال سن داشته باشند و تمامی دندانهای دائمی آنها در آمده باشد.
ونیر پرسلن برای مقاصد مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند و قادرند مشکلات زیادی را برطرف کنند. برخی از مهمترین عیوب و مشکلات دندان که با کمک لمینتها برطرف میشوند عبارتند از:
تغییر رنگ دائمی دندان که با روشهای محافظهکارانه مانند بلیچینگ دندان برطرف نمیشود. در این مواقع لمینت دندان بسیار کاربردیتر از روشهایی مانند ونیر کامپوزیت یا کامپوزیت دندان است.
کسانی که عیوب ظاهری و جزئی در خصوص دندان خود دارند میتوانند با مشورت گرفتن از یک متخصص دندانپزشکی ترمیمی زیبایی خوب اقدام به نصب ونیر دندانی کنند. افرادی که چنین کاری میکنند باید حتما بیشتر از 18 سال سن داشته باشند و تمامی دندانهای دائمی آنها در آمده باشد.
یک متخصص ترمیمی و زیبایی خوب قادر است تقریباً هر نقص ظاهری در سطح قدامی دندانها را با کمک لمینتها برطرف کند. با این حال اگر دندان شما دارای مشکلات ساختاری جدی باشد ابتدا باید با کمک یک متخصص ترمیمی خوب آنها را برطرف یا ترمیم کنید تا بتوانید با خیال راحتتری اقدام به نصب لمینت دندان کنید. شکستگی شدید و پوسیدگی دندان از جمله مشکلاتی هستند که باید پیش از لمینت گذاری دندان برطرف شوند. در خصوص پوسیدگی، بهتر آن است که حتما به جهت ترمیم دندان به یک دندانپزشک متخصص ترمیمی مراجعه کنید تا او با پر کردن دندان اقدام به ترمیم و مستحکم سازی دندان کند.
نصب لمینت به چند جلسه نیاز دارد؟
نصب ونیر پرسلن نیازمند 2 جلسه است و در کل، این فرآیند معمولاً بین دو تا سه هفته طول میکشد. شما و دندانپزشک زیبایی در مشاوره اولیه درباره جزئیات طرح درمان و نصب لمینت دندان صحبت خواهید کرد بنابراین جزئیات کامل و دقیق این فرآیند را حتما از زبان دندانپزشک خود خواهید شنید.
پس از عمل جراحی چاقی معمولاً در بیماران بای پس معده یا ساسی بای پس ، اختلال یا دشواری در بلع یا دیسفاژی وجود دارد. زمانی که بیمار سریع غذا میل کند و یا اینکه حجم زیادی از غذا را در یک وعده غذایی بخورد میتواند با چنین مشکلی روبرو شود. برای پیشگیری از این اتفاق بهتر است که لقمه های بسیار کوچک بردارید و هر لقمه را کاملا بجویید. دیسفاژی به طور معمول در ۶ ماه اول بعد از عمل لاغری رخ میدهد و می تواند به اندازه کافی شدید باشد که نوشیدن مایعات مشکل شود. اگر در این مدت مشکل در بلع دارید حتما با متخصص جراحی لاغری خودتان صحبت کنید.
لقمه کوچک بردارید و بعد از هر لقمه حداقل ۳۰ ثانیه صبر کنید تا لقمه بعدی را بردارید. غذا را کاملا بجویید و غذا را له شده وارد معده کنید مصرف غذاهایی را که سخت و سفت، خشک هستند را محدود کنید.
تنگی آناستوموتیک زمانی اتفاق می افتد که ناحیه اتصال بین کیسه به جا مانده (مثلا در بای پس معده) روده کوچک باریک شود که به طور بالقوه می تواند عبور غذا و مایعات از جمله آب را مسدود یا محدود کند. تنگی مسیر گوارشی ممکن است در هر دوره ای بعد از عمل لاغری ایجاد شود اما معمولا در هفته سوم و چهارم بعد از عمل لاغری رخ میدهد. علائم این مشکل عبارتند از:
حالت تهوع
استفراغ
درد و مشکل در بلع
پر شدن بخش فوقانی شکم
اگر در هفته سوم و چههارم بعد از عمل با هر کدام از مشکلات بالا روبرو شدید حتما به جراح لاغری خودتان اطلاع دهید.
همانطور که از نامش پیداست، بیماری لثه به شرایطی گفته میشود که لثه انسان را درگیر میکند. به این بیماری اصطلاحا پریودنتال هم گفته میشود. و به حالتی اطلاق میشود که لثه و استخوان زیر آن دچار التهاب و عفونت میشود. با بهترین دندانپزشک متخصص ترمیم و زیبایی همراه باشید.
انواع بیماری های لثه کدامند؟
ژنژیویت (gingivitis)
پریودنتیت (periodontitis)
بیماری لثه ژنژیویت چیست؟
ژنژیویت به التهاب لثه گفته میشود و از انواع بیماری های لثه و دندان است که معمولاً در اثر عفونت باکتریایی ایجاد می شود. در صورتی که التهاب لثه درمان نشود میتواند تبدیل به یک عفونت جدی و خطرناک تری به نام پریودنتیت شود. هم ژنژیویت و هم بیماری پریودنتیت از جمله شایعترین علل لق شدن و افتادن دندان ها هستند.
محل اطلاق و اتصال لثه ها به دندان خط لثه نام دارد. زمانی که شما غذا میخورید اما به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت نمیدهید، در این فضا ممکن است ساختاری به نام پلاک یا جرم دندان ایجاد شود. اگر پلاک دندان را به موقع برندارید و از شر آن خلاص نشوید، سخت و سفتر شده و تبدیل به تارتار میشود. خود پلاک در نتیجه فعالیت باکتری ها، ذرات ریز مواد غذایی، اسید و مواد معدنی ساخته میشود. یعنی پلاک به خودی خود سخت است. و اگر تبدیل به تارتار شودف اوضاع بدتر هم شده و سخت و سفت تر میشود. هرچه پلاک و تارتار بیشتر باشد احتمال عفونت و التهاب در حد فاصل دندان و لثه بیشتر میشود. درنتیجه بیماری لثه همراه با التهاب و پریودنتیت هم ممکن است ایجاد شود. در صورت عدم درمان بیماری لثه، مشکل حتی بدتر شده و بیماری فراتر میرود. در این حالت ممکن است استخوان زیرین بافت لثه دچار عفونت و التهاب شده و همین عفونت به بخش های مختلف بدن نیز گسترش یابد.
پاسخ بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران به این سوال:
مدت زمان ارتودنسی با توجه به نیازها و انتظارات شخصی بیماران به طور تقریبی بین 6 الی 36 ماه طول می کشد. و اینکه طول دوره درمان شما چقدر خواهد بود به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه با آن ها آشنا خواهید شد.
در برخی موارد حتی انتظارات هر فرد و نیاز او به انجام درمان های متفاوت می تواند تعیین کننده زمان نهایی درمان ارتودنسی باشد. اما با توجه به اینکه مشکلات و اختلالات فکی یا دندانی هر فرد فقط مختص به خود او است، از این رو هیچ متخصص ارتودنسی نمی تواند قبل از معاینه و بررسی مشکل خاص شما بازه زمانی مشخصی را برای این درمان تعیین کند. حتی زمانی که تحت ارزیابی متخصص قرار بگیرید باز هم نمیتوان یک عدد مشخص برای مدت زمان درمان ارئه داد. حتی بهترین متخصص ارتودنسی دندان نیز قادر نیست دقیقا بگوید فلان روز یا ماه درمان شما به اتمام میرسد.
با این حال ما در اینجا به چند گزینه ای که در تعیین مدت زمان ارتودنسی تاثیر مستقیم می گذارد را بیان می کنیم :
سن
شدت اختلالات فکی ودندانی ( مال اکلوژن )
بهداشت مناسب دهان و دندان
پیگیری برنامه درمانی از سوی بیمار
سلامت دندان ها
انتظارات شخصی
نوع درمان ارتودنسی ( ارتودنسی ثابت یا متحرک )
انتخاب نوع دستگاه ها
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر خدمات دندانپزشکی مثل دندانپزشکی و ارتودنسی در کودکان ، دندانپزشکی ترمیم و زیبایی ( لمینت دندان ، ایمپلنت دندان ، اصلاح طرح لبخند و...) دندانپزشکی بارداری و.... می توانید به سایت دندانپزشکی ما مراجعه کنید.
به طور معمول ارتودنتیست پس از اینکه قالب دندان های شما را تهیه کرد آن را به دندان سازی میفرستد. تا از روی قالب، ونیرهای متناسب با سایز دندان شما ساخته شوند. حدود 1 تا 2 هفته طول میکشید که ونیرهای مخصوص شما ساخته شده و به دست دندانپزشک شما برسد.
پس از آنکه ونیر دندان آماده شد، شما باید برای ارزیابی بیشتر به نزد دندانپزشک خود بروید. در این قرار ملاقات، دندانپزشک شما تناسب، شکل و هماهنگی رنگ لمینت ها را ارزیابی میکند تا مطمئن شود که آیا آنها برای شما مناسب هستند یا خیر.
پس از ارزیابی کلی لمینت، دندانپزشک دندانهای شما را کاملاً تمیز میکند. روند تمیز کردن دندان ها توسط دندانپزشک بسیار بسیار مهم است زیرا دندانپزشک نمیخواهد باکتری و یا مواد دیگری زیر ونیرها به دام بیافتند و باعث بروز عفونت و فرسودگی دندان ها شوند.
پس از تمیز کردن دندان ها، متخصص ارتودنسی با دقت بخشی از ضخامت مینای دندان ها را میتراشد. تراش مینا باعث میشود چسباندن ونیرها به دندان ها راحت تر صورت بگیرد.
سپس دندانپزشک شما به کمک یک سیمان مخصوص دندان، برای اتصال لمینت به دندان شما استفاده میکند. متخصصین در این بخش، از نور ماوراء بنفش برای سفت شدن سریع این سیمان استفاده می کنند، و به محض اینکه از مطب خارج شوید، لبخند جدید شما آماده بهره برداری خواهد بود!
جلسه اتصال ونیر به دندان ها به طور معمول تنها 2 ساعت طول خواهد کشید و اگر از بیحسی موضعی برای پیشبرد پروسه استفاده شود، میتوان انتظار داشت که 30 دقیقه دیگر در مطب حضور داشته باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر خدمات دندانپزشکی ( دندانپزشکی اطفال ، دندانپزشکی بارداری ، ایمپلنت دندان ، دندانپزشکترمیمی و زیبایی و...) می توانید به مجله تخصصی دندانپزشکی ما مراجعه کنید.
سنگ لوزه یکی از بیماریهای شایع لوزه هاست که لوزه ها قسمتی از سیستم دفاعی بدن و غدد لنفاوی هستند که در قاعده زبان، ناحیه حلق دهانی، ناحیه حلق بینی و دیواره پشتی حلق قرار دارند. لوزهها به طور 24 ساعته در حال محافظت از ما در برابر حمله باکتریها و ویروسها هستند و از ورود عفونت به ریه جلوگیری میکنند. لوزهها اگرچه برای سلامت بدن لازماند اما گاهی باعث ایجاد درد و ناراحتی میشوند. در سنگ لوزه ها تکههای غذا، باکتریها و سلولهای مرده پوست در حفرههایی که در زیر لوزهها قرار دارند گیر میافتند. به مرور زمان این تکههای غذایی و باکتریها، سخت و سفت شده و به صورت توپی زرد و سفید رنگ به وجود میآیند و اندازه آنها مختلف بوده و از کوچک تا بسیار بزرگ متغییر است. از نشانههای این بیماری سرماخوردگیهای مکرر و شایعترین آنها بوی بد دهان است. وجود باکتریها و باقی مانده مواد غذایی درون حفرههای زیر لوزه باعث ایجاد عفونت و در نهایت بوی بد دهان میشوند.
افرادی که شکاف لوزههایشان بیشتر و عمیقتر باشد بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه هستند و این بیماری در نوجوانان شایعتر است. یکی از اصلی ترین دلایل ایجاد این بیماری رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است. برای درمان سنگ لوزه میتوان از اقدامات پیشگیرانه، کنترلی و قطعی استفاده کرد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم. در بسیاری از موارد نیز سنگ لوزه خیلی قابل توجه نبوده و خود به خود برطرف میشود. اما اگر به اندازهای باشد که قابل رویت باشد ابتدا از راهکارهای خانگی و طبیعی برای درمان استفاده کنید. ولی اگر با کمک این روشها درمان نشده و باعث ناراحتی و دردتان شد حتما باید به دندانپزشک ترمیم و زیبایی مراجعه کنید.
حتی اگر دندانهای زیبا و سالمی داشته باشید باید هر روز از آنها مراقبت کنید تا از بروز مشکلات جدی جلوگیری کنید. بنابراین مراقبت از دهان و دندان به حفظ سلامت دندانها و جلوگیری از پیشرفت بیماریهای لثه کمک میکند. برای داشتن زندگی سالم، طولانی و بدون درد باید مراقبتهای لازم از دهان و دندان را انجام دهیم. برای سالم نگه داشتن دندانها باید به صورت روزانه از آنها مراقبت کنیم. برای این منظور با رعایت بهداشت مناسب دهان و دندان، تغذیه و رژیم سالم و مراجعه به کلینیک دندانپزشکی از بروز هرگونه بیماری مربوط به دهان و دندان جلوگیری کنیم.
یکی از راههای مراقبت از دهان و دندان مراجعه به دندانپزشکی است. حتی اگر احساس درد هم نداشته باشید بهتر است هر 6 ماه یکبار به دندانپزشکی مراجعه کنید و از سلامت دندانهای خود مطلع شوید. گام اول در این راه انتخاب یک دندانپزشک خوب است و بعد از اولین ملاقات تاریخ مراجعات بعدی را برای شما مشخص میکند.
بسیاری از ما از مسواک زدن در شب کوتاهی میکنیم و نسبت به آن بی توجه هستیم. مسواک زدن در شب قبل از خواب باعث میشود میکروبها و باکتریهایی که در طول روز در دهان تجمع کردهاند خلاص شوید. مسواک زدن باید حداقل 2 دقیقه زمان ببرد تا بتوانید در این زمان بر روی تمامی دندانها مسواک بزنید. در هر بار مسواک زدن از مسواک زدن بر روی دندانهای عقبی و پشت دندانها مطمعن شوید. دو بار در روز مسواک بزنید، بهترین زمان برای مسواک زدن شب قبل از خواب و صبح به هنگام بیدار شدن است.
انتخاب مناسب یک خمیر دندان از اهیت بالای برخوردار است. یک خمیر دندان خوب و مناسب دهان شما را خنک و خشبو میکند و باعث میشود دندانهای تمیز و زیبا داشته باشید. سعی کنید خمیردندان که انتخاب میکنید حتما دارای فلوراید باشد. فلوراید یک عامل اصلی در بهداشت دهان و دندان است.
پاسخ بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران به این سوال :
بیشتر مردم از راه های مختلفی که برای صاف و یکدست کردن دندان ها استفاده می شود بی اطلاع هستند. اکثر دندان پزشکان تنها از ارتودنسی متداول استفاده می کنند که همیشه هم نمی تواند موثر باشد و تنها ۵ درصد از دندانپزشکان از ارتودنسی فانکشنال برای درمان دندان های کج استفاده می کنند. اکنون این سوال پیش می آید که تفاوت این دو چیست؟
برای درک تفاوت این دو باید ابتدا تفاوت بین ارتودنسی و ارتوپدی را دریابید. ارتودنسی درمان جا به جایی یک دندان است ولی ارتوپدی با مشکلات استخوانی سروکار دارد.
در گذشته در آمریکا از ارتودنسی متداول برای درمان بیماران استفاده می شده است. در اوایل دهه ی هشتاد میلادی یک دندان پزشک عمومی به نام جان ویتزیگ روشی اروپایی به نام ارتودنسی فانکشنال برای درمان نامرتبی دندان معرفی کرد و به این طریق ارتودنسی به روش فانکشنال در آمریکا شروع به کار کرد.
در این قسمت به توضیح تفاوت ارتودنسی فانکشنال و متداول می پردازیم. از آنجایی که محتوا، روش کار و تئوری این دو روش متفاوت است به همین دلیل نتایج نیز متفاوت خواهد بود. ارتودنسی متداول در بزرگسالی قابل اجراست زیرا باید صبرکرد تا همه ی دندان های دائمی دربیایند. در صورتی که دندان ها به شدت به هم نزدیک و توی هم رفته باشند، ممکن است دندان کشیده شود تا جا برای برگشت دندان ها به حالت اصلی و صاف شدن وجود داشته باشد. به محض داشتن فضای کافی، دندان ها صاف می شوند. در ۹۰درصد اوقات ۴ دندان دو پایه کشیده می شود تا فضا ایجاد شود.
اما مشکل این روش این است که نیمرخ صورت بیمار صاف و نازیبا خواهد شد و لبخند بیمار باریک می شود به طوری که تنها ۶ دندان جلویی وی نمایان می شود. به علاوه دندان ها به عقب کشیده می شوند تا فضا های خالی ایجاد شده از کشیدن دندان های اضافی را پُر کنند که این می تواند منجر به اختلالات مفصل گیجگاهی فکی(TMJ) و مشکلات دستگاه تنفسی شود. این در حالی است که ارتودنسی فانکشنال در سنین بسیار پایین تری (حدود ۷ سالگی) قابل اجرا است. در حالی که بیمار هنوز در سنین رشد است، ارتودنسی باعث گسترش کام و ایجاد فضای لازم برای دندان های نامرتب خواهد شد. با گسترده شدن کام، تمام دندان های دائمی فضای کافی برای اصلاح شدن را خواهند داشت. به این روش که در آن استخوان جا به جا می شود، ارتوپدی می گویند.
آیا کشیدن دندان برای ارتودنسی ضروری است ؟ آیا برای انجام ارتودنسی، من باید بعضی از دندان هایم را بکشم؟ آیا کشیدن دندان باعث خرابی چهره من نمی شود ؟ این سوالاتی است که اکثر مراجعین ارتودنسی دندان با نگرانی از متخصص ارتودنسی خود می پرسند. ما در این مقاله به طور کامل به پاسخ این سوالات پرداخته ایم. چنانچه در این خصوص کنجکاو هستید پیشنهاد میکنیم حتما این مقاله را بخوانید تا به طور کامل با چون و چرایی کشیدن دندان در ارتودنسی آشنا شوید.
هدف از کشیدن دندان برای ارتودنسی چیست؟
کشیدن دندان برای ارتودنسی یکی از مهمترین بخش های درمان برای برخی از بیماران است. اینکار برای پیشبرد درمان و از بین بردن موانع احتمالی در طول یا بعد از درمان ارتودنسی انجام داده میشود. به عبارتی برخی از بیماران ممکن است دندان عقل نهفته داشته باشند یا اینکه دندان های دائمیشان با فرم نامناسب و بسیار کجی بیرون زده باشد که این باعث میشود سایر دندان کج شوند یا به آن ها آسیب وارد شود.
آیا هر کسی که ارتودنسی میکند باید یک یا تعدادی از دندان هایش را بکشد؟
خیر، همانطور که در بخش قبل نیز اشاره شد، کشیدن دندان برای ارتودنسی تنها محدود به برخی از افراد میشود و اینطور نیست که همه بیماران یک یا تعدادی از دندان های خود را بکشند.
حقیقت این است که آمالگام یا مواد سیاه رنگ و کامپوزیت یا مواد همرنگ دندان هر دو بر اساس مزایا و معایبی که دارند در بعضی موارد تجویز میشوند و نمیتوان به طور مطلق در مورد هر کدام حکم صادر نمود.
آمالگام یا مواد سیاه رنگ به دندان باند نمیشود، به همین دلیل برای قرار دادن آنها در حفره دندانی باید گیر مکانیکی ایجاد کرد، در نتیجه میزان بیشتری از نسج سالم دندان جهت ایجاد یک ساختار هندسی گیردار برداشته میشود. در حالی که کامپوزیتها یا مواد همرنگ دندان به دندان باند میشوند و برای ترمیم دندانها توسط این مواد، فقط باید پوسیدگیها حذف شوند. مشخص است که با استفاده از کامپوزیتها ترمیمهایی به مراتب محافظهکارانهتر نسبت به آمالگام خواهیم داشت.
در بسیاری از موارد این سوال پرسیده میشود که مگر آمالگام ماده قویتری نسبت به کامپوزیت نیست؟ آمالگام به خودی خود مادهای با خصوصیات مکانیکی بالاتر نسبت به کامپوزیت است ولی زمانی که این دو ماده در دندان قرار داده میشوند به علت باند شدن کامپوزیت به دندان، دندان ترمیم شده با کامپوزیت دندان در بسیاری موارد استحکام در برابر شکست بالاتری نسبت به دندان ترمیم شده با آمالگام دارد.
البته معمولا زمان لازم برای قرار دادن یک ترمیم کامپوزیت معمولاً بیشتر از آمالگام است.
در ترمیم کامپوزیت باید بتوان حفره را طی انجام ترمیم، خشک و تمیز نگهداشت. زمانی که نمیتوان حفره را ایزوله کرد مثل زمانی که دندان خیلی عقب باشد یا ترشح بزاق بسیار زیاد باشد، بهتر است کامپوزیت مورد استفاده قرار نگیرد زیرا وجود آلودگی و رطوبت ،باند کامپوزیت به دندان را مختل کرده و در مدت زمان کوتاهی در زیر ترمیم پوسیدگی ایجاد خواهد شد.
در کسانی که به دلیل مشکلات مفصل فک قادر به باز نگه داشتن دهان به مدت طولانی نیستند بهتر است از آمالگام استفاده شود.
نیازهای ارتودنسی دندان بیماران منحصر به فرد است، همچنین ترجیحات آنها برای درمان متفاوت است. برای پاسخگویی به نیازها و خواسته های هر بیمار، یک متخصص ارتودنسی خوب باید تمام روش های رایج و دم دست ارتودنسی را به بیماران خود ارائه دهد تا یک دوره درمان ایده آل داشته باشند.
در خصوص خانم های باردار هم باید بدانیم که آن ها نیازهای ویژه ای دارند و ممکن است هر دستگاه ارتودنسی یا هر روش ارتودنسی برای آن ها مناسب نباشد. در این بین اگر شما به بهترین متخصص ارتودنسی شهر خودتان مراجعه کرده باشیید (مثلا بهترین متخصص ارتودنسی در کرج) مطمئن خواهید بود که یک روش ایمن و موفق بارداری دوره ارتودنسی شما در دوره بارداری در نظر خواهد گرفت.
بهترین روش های ارتودنسی که بهترین متخصص ارتودنسی دندان میتواند برای یک خانم باردار در نظر بگیرید عبارتند از:
ارتودنسی ثابت فلزی
رایجترین روش ارتودنسی، استفاده از بریس های فلزی ثابت است که تحت عنوان ارتودنسی ثابت شناخته میشود. این سیستم از براکت ها، سیم های قوس دار و چند بخش دیگر تشکیل شده اند که با اعمال فشار روی دندان ها باعث صاف شدن آن ها میشوند. هزینه ارتودنسی با این روش، نسبت به سایر روش های دیگر، کم است و تاثیرگذاری آن نیز دست کمی از روش های دیگر ندارد. سایر روش های ارتودنسی ثابت که برای زنان باردار مناسب هستند عبارتند از: سیستم دیمون (هزینه ارتودنسی دیمون بالا است اما ایده آل ترین روش برای ارتودنسی در دوره دندانپزشکی بارداری است) ارتودنسی سرامیکی
ارتودنسی متحرک اینویزیلاین
ارتودنسی با دستگاه های متحرک با قابیلیت جابجایی نیز برای خانم های باردار یک گزینه ایده آل محسوب میشود. چنانچه با ارتودنسی ثابت راحت نیستید میتوانید یکی از دستگاه های ارتودنسی متحرک را برای دوره درمان خودتان انتخاب کنید. اینویزیلاین ها از جمله مهمترین دستگاه های متحرک هستند که به ارتودنسی نامرئی نیز شهرت دارند. قیمت ارتودنسی متحرک با پلاکهای شفاف اتودنسی معمولا بالاتر از هزینه ارتودنسی ثابت معمولی است.
درمان با ریتینرها (فقط ریتینر)
در بعضی موارد، مشکلات ارتودنسی ممکن است بسیار جزئی باشد. در این موارد ممکن است استفاده از نگهدارنده ها (ریتینر ارتودنسی) کافی باشد تا تغییراتی را که برای صاف کردن دندانها و بهبود بایت لازم است فراهم کند. اگر باردار هستید و در عین حال مشکل ارتودنسی دارید میتوانید با مراجعه به یک متخصص ارتودنسی خوب اقدام به صاف کردن دندان ها تنها با کمک ریتینر ها کنید.
توضیحات بهترین متخصص ارتودنسیدندان در کرج و تهران در این باره :
در صورتی که قصد دارید هر چه سریع تر دندان هایتان را صاف و یکدست کنید، لمینت ها می توانند بهترین گزینه برایتان باشند. نصب لمینت ها تنها ۳ جلسه طول می کشد؛ یک جلسه برای مشاوره و دو جلسه برای ساخت و نصب آنها روی دندان. به غیر از رعایت بهداشت دهان و دندان، لمینت ها نیاز به هیچگونه مراقبت و نگهداری خاصی ندارند. لمینت دندان می تواند بسیار هزینه بر باشد و باید هر ۱۰ سال یکبار تعویض شوند.
یکی دیگر از معایب لمینت ها این است که در واقع در طی این فرآیند، مینای دندان در حد چند دهم میلی متر تراشیده می شود. بنابراین در صورتی که دندان هایتان مشکل خاصی ندارند و تنها برای مرتب کردن دندان ها لمینت را انتخاب کردید، باید در نظر بگیرید که با این کار به چند دندان آسیب وارد می کنید. بریس های ارتودنسی دندان هایتان را دست نخورده نگه داشته و هیچ آسیبی به آنها وارد نمی کنند، به همین دلیل روش غیر تهاجمی تری برای صاف کردن دندان ها محسوب می شود. علاوه بر آن، بریس ها قادرند ناهنجاری های فک و مشکلات بایت را نیز اصلاح کنند، که در واقع بر سلامت کلی فرد اثر گذار خواهد بود. طول مدت درمان با بریس های ارتودنسی به طور قابل توجهی بیشتر از لمینت ها می باشد (به طور متوسط ۱ تا ۳ سال) اما صبور بودن شما می تواند به لبخندی طبیعی تر و سالم تر و کم هزینه تر منجر شود.
همیشه هم مجبور نیستید بین ارتودنسی یا لمینت یکی را انتخاب کنید
در برخی موارد می توان برای نتیجه گیری بهتر از لمینت و ارتودنسی در یک راستا و به صورت مکمل استفاده کرد. متخصص ارتودنسی به کمک متخصص ترمیم و زیبایی دندان می توانند با استفاده از ترکیب چند روش، لبخندی زیبا را برای بیمار طراحی کنند. اگر در زعفرانیه زندگی می کنید بهتر است یک متخصص ارتودنسی در زعفرانیه پیدا کنید و به وی مراجعه کنید زیرا به دلیل طولانی بودن مدت درمان ارتودنسی، طی کردن مسیر برای مراجعه به ارتودنتیست طاقت فرسا و دشوار می باشد
در این مقاله به بررسی کیست های دهانی و کیست لب یا همان موکوسل پرداخته ایم ، که شامل مواردی همچون علت پیداش این کیست ها ، علائم و نحوه تشخیص و نحوه درمان آنها است. این مقاله را با افتخار از تخصصی ترین مجله دندانپزشکی ارتودنسی مطالعه بفرمایید.
علت ایجاد کیست
در مرکز موکوسل یک غده بزاقی کوچک قرار دارد ، که باعث بزاق دهان شماست . بزاق شما از طریق غدد بزاقی به داخل دهان انتقال می یابد. در این مشکل، یکی از این کانال ها می تواند آسیب دیده یا مسدود شود. این مشکل اغلب زمانی اتفاق می افتد که شما بارها و بارها لب یا گونه پایین خود را گاز میگیرید . خوردن ضربه ای به صورت نیز میتواند باعث اختلال در این مجرا ها شود. به خاطر بیاورید که آیا در یک ماه اخیر ضربه ای به سر شما خورده است ؟ مثلا برخورد توپ بسکتبال ، شاید همین علت اصلی کیست شما باشد.
موکوسل ها اغلب در داخل لب پایین شما، لثه ها، سقف دهان یا زیر زبان شما شکل میگیرد. با وجود این علائم زیبایی طرح لبخند نیز به خطر میافتد. متحرک و بدون درد است نرم، گرد، گنبد شکل سطح مرواریدی یا نیمه روشن یا رنگش مایل به قرمز باشد قطر 2 تا 10 میلیمتر داشته باشد
آیا با وجود موکوسل میتوان اصلاح طرح لبخند انجام داد؟
دندانپزشکان معمولا تا زمانی که متوجه مشکلات دهان و دندان شما شوند برخی پروسه های دندانپزشکی را در نظر نمیگیرند. برای مثال تا زمان برطرف شدن موکوسل محال است که عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان انجام داده شود زیرا احتمال شکست عمل را بالا میبرد. به طور مشابه انجام پروسه های دندانپزشکی زیبایی مانند نصب ونیر دندان نیز به دلیل اینکه میتواند بدتر شود به تاخیر میافتد. نصب لمینت دندان، ونیر کامپوزیت و در کل کامپوزیت دندان حتما باید در شرایطی که مشکلات این چنینی وجود ندارد انجام گردد.
درمان موکوسل ها
از بین بردن غده
پزشک یا دندانپزشک ممکن است از چاقوی جراحی یا لیزر استفاده کند .
ایجاد مجرای جدید
به این روش اصطلاحات marsupialization میگویند. این تکنیک به شکل جدید کانال کمک می کند و به بزاق کمک می کند تا از غده بزاق خارج شود در اصل این عمل بهتر از خارج کردن غده است زیرا برداشتن ساختارهای طبیعی میتواند عملکرد داخل دهان را با مشکل مواجه کند اما بازسازی یا ایجاد مجرای جدید پروسه بهتری است.
زنان باردار یا کسانی که در آستانه بارداری هستند از ما میپرسند که آیا با وجود بارداری میتوان ارتودنسی دندان انجام داد یا خیر؟ با مجله اینترنتی دندانپزشکی ارتودکتر همراه باشید تا در این مقاله به پاسخ این سوال دست یابید.
آیا ارتودنسی در دوره بارداری امکان پذیر است؟
دوره بارداری از جمله مهمترین و حساس ترین دوره های زندگی هر خانمی است. در این دوره بسیاری از درمان های پزشکی و همچنین مصرف اغلب داروها و یا مکمل ها ممنوع است زیرا ممکن است برای سلامتی مادر و جنین مضر باشند. اما به نظر نمیرسد که درمان ارتودنسی دندان در این دوره ممنوع باشد. بنابراین بله، این درمان امکانپذیر است و تحت شرایطی، میتوانید زمانی که باردار هستید، توسط یک متخصص ارتودنسی خوب طول درمان با بریس ها را آغاز کنید.
نکاتی که خانم های باردار باید در خصوص ارتودنسی بدانند
زنانی که در طول ارتودنسی باردار شده اند میتوانند با احتیاط و زیر نظر متخصص ارتودنسی دندان خود ادامه طول درمان خود را سپری کنند. ففظ باید به این نکته توجه کنند که علاوه بر متخصصشان، باید به یک دندانپزشک عمومی خوب هم سر بزنند و تمام ملاقات ها یا جلسات ویزیت دندانپزشکی و ارتودنسی را با متخصص زنان و زایمان خود هماهنگ کنند. خانم هایی که قصد بارداری دارند و میخواهند در طول بارداری درمان ارتودنسی و دندانپزشکی بارداری را شروع کنند هرچند که میتوانند اینکار را انجام دهند، اما بهتر است که صبر کنند تا بارداری و شیردهی آن ها تمام شود. زیرا ارتودنسی برخی چالش هایی را برای افراد پیش می آورد که ممکن است صبر و تحمل مادر باردار را تحت تاثیر قرار داده و برایش ناخوشایند شود.
بهترین روش ارتودنسی برای خانم های باردار چیست؟
خانم های باردار نیازهای ویژه ای دارند و ممکن است هر دستگاه ارتودنسی یا هر روش ارتودنسی برای آن ها مناسب نباشد. بهترین روش های ارتودنسی که بهترین متخصص ارتودنسی میتواند برای یک خانم باردار در نظر بگیرد عبارتند از:
ارتودنسی ثابت فلزی
رایجترین روش ارتودنسی، استفاده از بریس های فلزی ثابت است که تحت عنوان ارتودنسی ثابترنگی شناخته میشود.
ارتودنسی متحرک اینویزیلاین
ارتودنسی با دستگاه های متحرک با قابیلیت جابجایی نیز برای خانم های باردار یک گزینه ایده آل محسوب میشود. چنانچه با ارتودنسی ثابت راحت نیستید میتوانید یکی از دستگاه های ارتودنسی متحرک را برای دوره درمان خودتان انتخاب کنید.
درمان با ریتینرها
در بعضی موارد، مشکلات ارتودنسی ممکن است بسیار جزئی باشد. در این موارد ممکن است استفاده از نگهدارنده ها کافی باشد.
این شاخه از دندانپزشکی همچنین شامل معالجه برخی از مشکلات و معضلهایی میشود که در سایر رشتههای مهم دندانپزشکی مانند اندودنتیکس، پروستودنتیکس و پریودنتیکس به درمان آن ها اقدام میشود. این موضوع به این دلیل است که بسیاری از بیماران به مراقبتهای چند جانبه دندانپزشکی نیاز دارند. به این معنی که برخی از مشکلات دندانپزشکی ممکن است برای درمان به بیش از یک متخصص نیاز داشته باشند. با مجله اینترنتی دندانپزشکی ارتودنتیست همراه باشید.
دندانپزشک ترمیمی دندان کیست؟
در حالی که دندانپزشکی ترمیمی دندان در حال حاضر توسط انجمن دندانپزشکی آمریکا به عنوان یک تخصص دندانپزشکی شناخته نشده است، اما دندانپزشکان عمومی بدون آموزشهای اضافی و یا مجوزهای خاص، قادر به انجام بسیاری از پروسهها و روشهای ترمیم دندان هستند. اینکه چه دندانپزشکی پروسههای دندانپزشکی ترمیمی دندان را انجام میدهد بستگی به سطح دشواری پروسه دارد. با این حال بسیاری از پروسههای این رشته از جمله پر کردن دندان، روکش دندان) روکش های تمام سرامیک و...) ، قرار دادن تاج، بریج یا پل دندانی، پروتز کامل و پارسیل و ایمپلنت دندان توسط متخصص پروتز دندان یا پروستودنتیست انجام داده میشود.
بیشتر دندانپزشکانی که به نوعی یک دندانپزشک ترمیمی خوب شناخته میشوند سعی میکنند قبل از نیاز به روشهای جایگزین دندان مانند انواع قرار دادن پروتز، ایملپنت دندان و …، دندانهای طبیعی شما را در حالت سالم حفظ کنند. و در صورت آسیب، آنها را تا آنجا که ممکن است ترمیم کنند. برای مثال، زمانی که پوسیدگی دندان باعث شده بخش زیادی از دندان از بین برود، یک دندانپزشک ترمیمی سعی میکند که با کمک انواع مواد پر کننده دندان اقدام به ترمیم دندان پوسیده کند تا بتواند دندان را حفظ کند.
متخصص دندانپزشکی پروتز (پروستودنتیست) اغلب به عنوان دندانپزشک ترمیمی شناخته میشود. هدف این دندانپزشک این است که دندانهای طبیعی شما را تا حد ممکن در جایگاه طبیعی خودشان حفظ کند. اگر دندانها از بین بروند، جایگزین دندانهای از دست رفته با ایمپلنت دندان، پل دندانپزشکی، پروتز دندان کامل یا پارسیل برای حفظ سلامت داخل دهان و عملکردهای دهانی از اهداف دیگر دندانپزشکان ترمیمی دندان است.
جراحی افزایش طول تاج اولین مرحله ی درمان برای نگهداری دندان هایی است که دچار پوسیدگی و یا شکستگی عمیق و زیر لثه ای شده اند. با کمک این جراحی می توان چنین دندان هایی را در مقابل خطر کشیده شدن حفظ نمود. این عمل بوسیله ی برداشت از لثه و استخوان در ناحیه ای از دندان که زیر لثه قرار گرفته، انجام می شود تا قسمت سالم دندان کاملا خارج از لثه و استخوان قرار گیرد. به این ترتیب گیر و دید و دسترسی کافی برای انجام درمان های بعدی فراهم خواهد شد
جهت آشنایی با نحوه انجام دندانپزشکی در دوران بارداری اینجا کلیک کنید.
در چه مواردی جراحی افزایش طول تاج تجویز میگردد ؟
در مواردی که هدف، حفظ دندان و درمان آن است :
در دندان هایی شکسته و یا دندان های با پوسیدگی های شدید و زیر لثه، امکان انجام این جراحی منجر به حفظ دندان می شود. به این ترتیب که با جراحی افزایش طول تاج می توان دندان را از خطر کشیده شدن نجات داد.
در مواردی که هدف، زیبایی لبخند است:
فرم و طول دندانها یکی از عوامل زیبایی لبخند است. به طور ایده ال به هنگام لبخند باید میزان بسیار کمی و حداکثر تا 2 میلی متر از لثه دیده شود. در بعضی از افراد طول دندان ها کوتاه بوده و به هنگام لبخند میزان زیادی از لثه ها دیده می شود. به این نوع لبخند اصطلاحا لبخند لثه ای یا gummy smile گفته می شود که از نظر اصول طراحی لبخند، لبخندی غیر جذاب را باعث می شود.
تصحیح لبخند لثه ای با جراحی افزایش طول تاج انجام می شود که یکی از انواع جراحی های زیبایی لثه را شامل می شود. جراحی افزایش طول تاج ممکن است بر روی چند دندان انجام شود که به طول لبخند فرد بستگی دارد.
معمولا پس از انجام این جراحی، برای رسیدن به لبخندی ایده ال، درمان های زیبایی مانند لمینت دندان و یا کامپوزیت دندان بر روی دندان ها انجام می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر خدمات دندانپزشکی (ایمپلنت دندان ، ارتودنسی ،دندانپزشکی اطفال و...) می توانید به سایت دندانپزشکی ما مراجعه کنید.
استرس زیاد و بیش از حد معضل بزرگی است که می تواند نه تنها بر سلامت روان بلکه بر سلامت جسمی شما نیز تأثیر بگذارد. سلامت دهان و دندان شما نیز از این قاعده مستثنی نیست، اما آیا این موضوع میتواند روی ارتودنسی دندان تاثیر بگذارد؟
تاثیر استرس بر ارتودنسی: استرس میتواند باعث براکسیسم شود
استرس به طرق مختلفی می تواند بر سلامتی شما و همچنین درمان ارتودنسی شما تأثیر بگذارد. یک عارضه جانبی استرس که می تواند بر سلامت دهان و دندان شما تأثیر بگذارد براکسیسم است. براکسیسم همان دندان قروچه است. دندان قروچه هم همانطور که میدانید حالتی است ارادی یا غیر ارادای که در آن شخص دندان هایش را به هم میسابد. این مشکل معمولا در طول شب به صورت ناخودآگاه و در طول خواب انجام داده میشود. اما بعضی اوقات ممکن است به صورت خودآگاه و زمانی که شخص دچار استرس میشود انجام داده شود.
شاید شما کمتر چنین چیزی را تجربه کرده باشید اما بسیاری از افراد زمانی که تحت استرس و فشار هستند متوجه میشوند که داخل دهان یا اطراف لب هایشان زخم میشود. زخم های داخل دهان یا اطراف لب معمولا به دنبال تغییرات هورمونی ایجاد میشوند. حتی در برخی موارد شخصی که استرس شدید دارد ممکن است ناخودآگاه با دندان های خود زبان، لب و فضای داخلی گونه های خود را گاز بزند. و به این صورت باعث ایجاد زخم دهانی شود. اگر شخصی تحت ارتودنسی باشد و همزمان با تجربه استرس، زبان و یا لب خود را گاز بگیرید و یا اینکه بر اثر تغییرات هورمونی باعث زخم های دهانی شود، میتواند درد و مشکلات دیگری طی درمان تجربه کند.
استرس بر توانایی بدن شما در روند بهبودی تأثیر دارد
اگر قصد انجام ارتودنسی دارید و یا اینکه به هر هدف دیگری به بهترین متخصص ارتودنسی در تهران مراجعه کرده باشید، باید بدانید که استرس میتواند روی زمان بهبودی زخم های احتمالی تاثیر داشته باشد. برای مثال نصب براکت ها و سیم ارتودنسی میتواند کمی درد داشته باشد. اگر شما استرس داشته باشید این درد شاید برای شما بیشتر شود و مدت زمان آن به جای چند ساعت به چند روز افزایش پیدا کند.
استرس باعث تغییر در عادات و رژیم غذایی میشود
بسیاری از افراد حین تجربه استرس تمایل دارند که غذاهای ناسالم مصرف کنند. معمولا این افراد در چنین مواقعی احساساتی برخورد کرده و پرخوری یا مصرف خوراکی ها و نوشیدنی های مضر را راهی برای کاهش استرس میبینند.
مدیریت اختلالات خواب که مرتبط با سلامت دهان است نیاز به کار گروهی و همکاری بین دندانپزشک یا ارتودنتیست و جراح دارد. در ابتدا جراحی برای درمان آپنه خواب انجام می گیرد. سپس ارتودنسی دندان برای رفع مشکلات دندانی وارد عمل می شود. یک متخصص ارتودنسی خوب می تواند با مرتب کردن دندان های بهم ریخته و درمان هر نوع مال اکلوژن ( ناهنجاری دندانی ) باعث بهبود مشکلات خواب شما شود.
چگونه می توان با ارتودنسی به بهبود مشکلات خواب کمک کرد؟
برخی از درمان های ارتودنسی می توانند به طور قابل توجهی مشکلات خواب را بهبود ببخشند. پژوهش و مطالعه در زمینه تاثیر ارتودنسی بر بهبود کیفیت خواب هنوز تکمیل نشده است. اما ارتودنسی پتانسیل آنرا دارد که تنفس دهانی به ویژه در کودکان را بهبود ببخشد. زیرا این کودکان نمی توانند به دلیل موقعیت فک و یا دندان هایی که از دهان خارج شده است لب های خود را ببندند. یک متخصص ارتودنسی کودکان می تواند به والدین اطمینان دهد که کودک آنها درمان خواهد شد. زیرا درمان ارتودنسی می تواند کمک کند تا دهان کودک به طور طبیعی در شب بسته شود و او بتواند از طریق بینی نفس بکشد.
درمان ارتودنسی کودکان می تواند علائم تنفس دهانی مانند overbite(اوربایت یا جلو زدگی دندان های جلویی) را درمان کند. استفاده از لوازم ارتودنسی متحرک و پوشیدن نگهدارنده های شبانه یا گارد در شب می تواند از آسیب رساندن به دندان های کودک شما در خواب محافظت کند. اصلاح بایت ( شش تا هشت دندان جلویی ) می تواند از سایش دندان های پیشین به همدیگرجلوگیری کند. همچنین به وسیله درمان ارتودنسی می توان شاهد بهبود در مفصل و رفع اختلالات مفصلی بود. محافظ های متحرک شبانه می توانند بروکسیسم را در کودک شما از بین ببرند. تمرینات تقویت فک نیز شرایط را بهتر کرده و باعث بهبود مشکلات خواب در کود ک شما می شود. بنابراین اگر کودک شما در معرض مشکلات خواب است بهتر است هر چه سریعتر او را به یک متخصص ارتودنسی کودکان نشان دهید.
یکی ازشناخته شده ترین انواع این روکش ها در ترمیمو زیبایی دندان، IPS empress می باشد. روکش های تقویت شده با لوسایت به علت شباهت ضریب انکسار (refractive index) دو جزء بکار رفته در آن ( کریستال و گلاس) شفافیت زیادی دارند و میتوانند با رنگ دندانهای مجاور تا حد زیادی هماهنگ شوند. اما مقاومت در برابر شکست آنها تا 160 مگا پاسکال است و فقط به عنوان روکش تک واحدی قابل کاربرد هستند و نمی توان از آن ها برای جایگزینی دندان از دست رفته به صورت بریج استفاده کرد.
جهت آشنایی با نحوه انجام دندانپزشکی در دوران بارداری اینجا کلیک کنید.
روکش های زیرکونیا
روکش های زیرکونیا روکش های تمام سرامیکی هستند که در سال های اخیر مورد استقبال فراوان قرار گرفته اند. این مسئله از آنروست که زیرکونیا بالاترین استحکام را در میان سرامیک ها داراست، به طوری که استحکام روکش های زیرکونیا قابل مقایسه با روکش های فلزسرامیک (PFM) می باشد. در عین حال که نمای طبیعی تری را نیز در مقایسه با روکش های فلزسرامیک ایجاد می کنند.
از مزایای این نوع از روکش های زیرکونیا این است که استحکام خمشی بسیار بالایی در حد 1200 مگاپاسکال دارند. در نتیجه می توان از آن ها با اطمینان خاطر در دندان های خلفی (عقبی) استفاده کرد. البته روکش های زیرکونیای مونولیتیک، اپک (مات) هستند و این علت دیگری است که عموما برای دندان های عقب که کمتر در معرض دید هستند به کار می روند. این روکش ها را در موارد زیر می توان به کار برد: به این دلیل که روکش های زیرکونیا مونولیتیک استحکام خمشی و مقاومت در برابر شکست بالایی را نشان می دهند، هنگامی که فرد تعدادی از دندان های خود را از دست داده است، می توان از آن ها به صورت بریج استفاده کرد. این روکش ها در افرادی که براکسیزم یا دندان قروچه دارند قابل استفاده هستند. ساختار یکپارچه و مستحکم آن ها در برابر نیروهای چندین برابری که در اثر براکسیزم به دندان ها وارد می شود مقاومت می کند. زمانی که فضای بین فکیِ اندکی وجود دارد، می توان از این روکش ها استفاده کرد. به این دلیل که در ضخامت های کم هم استحکام قابل قبولی از خود نشان می دهند و نیازی نیست جهت تامین فضا برای روکش به میزان زیادی از بافت دندان تراشیده شود. گاهی از اوقات ساختار دندان زیرین تغییر رنگ شدید دارد، مانند زمانی که دندان دارای پست و کور و یا ایمپلنت دندان است. روکش های زیرکونیا مونولیتیک کاملا این قابلیت را دارند که رنگ تیره ی زیرین را پوشش دهند. آیا پریدگی های کوچک را بدون نیاز به تعویض روکش می توان تعمیر کرد ؟ پریدگی های کوچک یا chipping را می توان بوسیله ی قرار دادن کامپوزیت دندان در آن ناحیه تعمیر کرد. اتصال بین سرامیک و کامپوزیت توسط باندهای بخصوصی ک قابلیت اتصال این دو ماده ی متفاوت به هم را دارند، انجام می شود. هر چند قدرت این باند زیاد نیست اما نیاز به تعویض روکش را به تعویق می اندازد.
پکیج پیشگیری و مراقبتی بهداشت دهان و دندان به منظور پیشگیری از پوسیدگی یا caries free شدن:
اگر چه حذف مکانیکی پلاک میکروبی با استفاده از مسواک و نخ دندان در پیشگیری از پوسیدگی و مشکلات لثه ای اهمیت فراوان دارد، اما برای کنترل پوسیدگی های دندانی کافی نیست. به این منظور نیاز به استفاده از مکمل هایی شیمیایی چون فلوراید، زایلیتول، کلسیم و فسفات است. در عین حال داشتن رژیم غذایی مناسب برای رسیدن به این منظور ضروری است. با بهترین کلینیک دندانپزشکی ترمیم و زیبایی دندان همراه باشید.
در پروسه ی پیشگیری از پوسیدگی آیا نیاز به دندانپزشک داریم؟
90% بیشگیری از ایجاد پوسیدگی دندانی و بیماری های لثه ای به دستان خود ما قابل انجام بوده و با کسب اطلاعات کامل در مورد چگونگی رعایت بهداشت دهان و همچنین تصحیح عادات تغذیه ای قابل دستیابی است. تنها چکاپ های دوره ای از طریق معاینات کلینیکی و رادیوگرافی توسط دندانپزشک انجام می شود تا از بابت موثر بودن روند درمان اطمینان خاطر حاصل شود.
اولین قدم برای بدون پوسیدگی شدن یا caries free شدن کدام است؟
اولین قدم در درمان های پیشگیری، حذف عامل ایجاد کننده ی بیماری های دندانی است. بیش از 90% بیماری های دندانی به علت تجمع پلاک میکروبی است و ایجاد بیماری های لثه ای و پوسیدگی دندان به دلیل حضور این بیو فیلم باکتریال است. پلاک میکروبی لایه ی نازک شیری رنگ و چسبنده و در ناحیه ی طوق (گردن) دندان ها و در مجاورت خط لثه ای است. هدف از مسواک زدن و نخ زدن، حذف پلاک میکروبی و بهداشت و سلامت دهان و بدن است. برای رسیدن به این هدف اولین گام را باید محکم برداشت.
آیا تعداد دفعات وزمان مسواک و نخ زدن برای همه ی افراد یکسان است؟
بسته به وجود و یا عدم وجود پوسیدگی و مشکلات لثه ای در دهان، تعداد دندان هایی که روکش شده و یا ترمیم شده اند و همچنین وجود فاکتورهای مستعدکننده چون ارث، مصرف سیگار و … تعداد دفعات و زمان مسواک و نخ زدن در افراد مختلف متغیر است. با انجام صحیح بهداشت دهان و برداشت کامل پلاک میکروبی ، حس خوب و خوشایندی ایجاد می شود که تجربه ی همین حس خوب می تواند مبنای ایجاد یک عادت صحیح در طولانی مدت باشد.
توضیحات بهترین متخصص ارتودنسی دندان در کرج و تهران در این باره :
تاثیر استرس بر ارتودنسی: استرس میتواند باعث براکسیسم شود
استرس به طرق مختلفی می تواند بر سلامتی شما و همچنین درمان ارتودنسی دندان شما تأثیر بگذارد. یک عارضه جانبی استرس که می تواند بر سلامت دهان و دندان شما تأثیر بگذارد براکسیسم است. براکسیسم همان دندان قروچه است. دندان قروچه هم همانطور که میدانید حالتی است ارادی یا غیر ارادای که در آن شخص دندان هایش را به هم میسابد. این مشکل معمولا در طول شب به صورت ناخودآگاه و در طول خواب انجام داده میشود. اما بعضی اوقات ممکن است به صورت خودآگاه و زمانی که شخص دچار استرس میشود انجام داده شود.
جهت آشنایی با نحوه انجام دندانپزشکی در دوران بارداری اینجا کلیک کنید.
استرس باعث ایجاد زخم دهان می شود
شاید شما کمتر چنین چیزی را تجربه کرده باشید اما بسیاری از افراد زمانی که تحت استرس و فشار هستند متوجه میشوند که داخل دهان یا اطراف لب هایشان زخم میشود. زخم های داخل دهان یا اطراف لب معمولا به دنبال تغییرات هورمونی ایجاد میشوند. حتی در برخی موارد شخصی که استرس شدید دارد ممکن است ناخودآگاه با دندان های خود زبان، لب و فضای داخلی گونه های خود را گاز بزند. و به این صورت باعث ایجاد زخم دهانی شود. اگر شخصی تحت ارتودنسی باشد و همزمان با تجربه استرس، زبان و یا لب خود را گاز بگیرید و یا اینکه بر اثر تغییرات هورمونی باعث زخم های دهانی شود، میتواند درد و مشکلات دیگری طی درمان تجربه کند. مخصوصا اینکه بریس های ارتودنسی میتوانند با برخورد به این زخم ها درد زیادی ایجاد کنند.
استرس بر توانایی بدن شما در روند بهبودی تأثیر دارد
اگر قصد انجام ارتودنسی دارید و یا اینکه به هر هدف دیگری به دندانپزشکی مراجعه کرده باشید، باید بدانید که استرس میتواند روی زمان بهبودی زخم های احتمالی تاثیر داشته باشد. برای مثال نصب براکت ها و سیم ارتودنسی میتواند کمی درد داشته باشد. اگر شما استرس داشته باشید این درد شاید برای شما بیشتر شود و مدت زمان آن به جای چند ساعت به چند روز افزایش پیدا کند.
استرس باعث تغییر در عادات و رژیم غذایی میشود
بسیاری از افراد حین تجربه استرس تمایل دارند که غذاهای ناسالم مصرف کنند. معمولا این افراد در چنین مواقعی احساساتی برخورد کرده و پرخوری یا مصرف خوراکی ها و نوشیدنی های مضر را راهی برای کاهش استرس میبینند.
هنگامی که شما به دنبال جلوگیری از بیماری ورم لثه یا بیماری لثه هستید، مهم است که هر روز دهانشویه را در برنامه مراقبت از دهان خود قرار دهید. این مقاله را ازتخصصی ترین کلینیک ارتودنسی دندان میخوانید.
بیماری لثه چیست؟
بیماری های لثه از شایعترین علل مراجعه افراد به کلینیک های دندانپزشکی هستند. این بیماری ها اغلب با ورم لثه و التهاب آن همراه هستتند. جینجویت و بیماری پریوودنتال مهمترین بیماری های مربوط به لثه هستند. این بیماری ها باعث تخریب بافت لثه میشوند و علاوه بر سلامتی عمومی بدن تهدید جدی برای زیبایی طرح لبخند نیز به شمار میروند.
این بیماری را هرچه زودتر درمان کنیم بهتر است زیرا میتواند باعث عفونت لثه، استخوان فک و حتی مشکلات قلبی شود. درمان اولیه شامل پیشگیری است، درمان ثانویه شامل جرم گیری دندان و درمان نهایی شامل انواع جراحی های لثه است. گاهی اوقات در کنار این روش های برای بهبود طرح لبخند اقدامات زیر نیز در نظر گرفته میشود:
یکی از کارهایی که افراد مبتلا باید انجام دهند تسکین و کاهش ورم لثه است که به روش های مختلفی انجام داده میشود. هر روشی که بتواند ورم و التهاب بافت را کاهش دهد یا بخواباند میتواند به کاهش تورم بافت لثه نیز کمک کند. یکی از این روش ها استفاده از بهترین دهانشویه ها است. دهانشویه ها میتوانند تحریک لثه را کاهش داده و به درمان بیماری آن کمک کند. بهترین دهانشویه آن است که حاوی فلوراید باشد و میزان تحریک ساختارهای دهان توسط آن ناچیز و حداقلی باشد. حین انتخاب بهترین دهانشویه که میزان ورم لثه را کاهش میده به دو عامل اصلی زیر توجه کنید:
ونیر دندان لایههایی نازک و به رنگ طبیعی دندان ها هستند که برای بهبود ظاهر به سطوح جلوی دندان ها متصل میشوند. به این مواد لمینت نیز گفته میشود. ونیرها غالباً از جنس پرسلین یا رزین کامپوزیت هستند که به صورت دائم به سطح دندان های شما چسبانده میشود. با بهترین کلینیک دندانپزشکی ارتودنسی دندان همراه باشید.
از ونیرهای دندانی میتوان برای درمان تعدادی از مشکلات مختلف مربوط به دندان ها استفاده کرد. برخی از مشکلات مربوط به زیبایی دندان (طرح لبخند) که به کمک ونیر درمان میشوند عبارتند از:
شکسته شدن یا ترک برداشتن دندان ها
فرسودگی دندان ها
تغییر رنگ دندان ها
دندانی که کوچکتر از حد معمول است و با سایر دندان ها همخوانی ندارد
برخی از افراد تنها به منظور پوشاندن دندان های فرسایش یافته یا شکسته از ونیر ها استفاده میکنند. اما بسیاری دیگر به طور متوسط بین 6 تا 8 دندان خود را لمینت میکنند تا طرح لبخند ایده آل و یکدستی داشته باشند. استفاده از ونیر کامپوزیت بر روی 8 دندان جلویی در میان اغلب افراد رایج است.
به طور معمول بیشتر ونیرهای دندانی از جنس پرسلین یا سرامیک هستند. استفاده از ونیرهای دندانپزشکی معمولی و مرسوم در مقایسه با نمونه های جایگزین دیگر که با نام لمینت کامپوزیت شناخته میشوند، نیاز به آماده سازی بیشتری دارد. استفاده از لمینت سرامیکی دندان همراه با تراش بخشی از ضخامت مینی دندان خواهد بود. این امر امکان قرارگیری و اتصال مناسب را فراهم می کند. نکته مهم درباره لمینت سرامیکی این است که نصب این مواد غیرقابل برگشت است. و می تواند دردناک باشد گه اغلب نیاز به بی حسی موضعی نیز دارد. از طرف دیگر، لمینت ها کامپوزیتی ممکن است نیاز به آماده سازی کمی هستند. نصب این لمینت ها بر روی مینای دندان آسانتر است و معمولا نیازی به بی حسی موضعی ندارند. نصب لمینت دندان مانند فرآیند کاشت دندان یا تاج نیست. ونیرها سطح جلوی دندان را می پوشانند. در حالی که ایمپلنت ها جایگزین کل دندان میشوند.
بزرگترین فایده استفاده از این مواد، بهبود ظاهر دندان های شما است. این مواد برای شما لبخند زیباتر، یکدست و درخشان تری به ارمغان خواهد آورد. ونیرهای دندانی اغلب برای درمان مشکلات زیر استفاده می شوند:
دندانهای شکسته یا ترک برداشته شده
تغییر شدید رنگ دندان ها که با جرمگیری قابل اصلاح نباشد.
توضیحات بهترین متخصص ارتودنسی دندان در کرج و تهران در این باره :
مسواک بین دندانی مسواکی است که از آن برای تمیز کردن فاصله بین دندان ها در دندان های ارتودنسی شده استفاده می شود. با استفاده از مسواک های معمولی شما تنها می توانید جلو ، پشت و سطح دندان هایتان را تمیز کنید. اما به خاطر داشته باشید که سطوح بین دندان های شما جایی است که باکتری ها خود را در آنجا پنهان می کنند. این برس ها به صورت اختصاصی مخصوص قسمت هایی ساخته شده اند که مسواک های معمولی به آن مناطق دسترسی ندارند. البته این مسواک به غیر از استفاده در درمان ارتودنسی دندان کاربرد های دیگری هم دارد.
پس از انتخاب نوع مناسب مسواک (بسته به فاصله بین دندان)
از مسواک بین دندانی حداقل روزی یک بار ترجیحا بعد از وعده اصلی غذایتان استفاده کنید .
مسواک را بدون فشار وارد فضای بین دندان هایتان کرده و به آرامی و بطور مایل از بالا به پایین برای فک بالا و از پایین به بالا برای فک پایین در بین فضا ی دندان ها حرکت دهید .
از مسواک بین دندانی برای ماساژ لثه نیز استفاده می کنند .
به این ترتیب که به منظور خون رسانی به بافت لثه در اطراف ایمپلنت از مسواک بین دندانی مناسب استفاده می کنند.
این کار باعث می شود ایمپلنت دندان نسبت به هجوم باکتری مقاوم شده و کمتر آسیب ببیند .
جراحی زیبایی لثه، یک روش جراحی برای اصلاح ناهنجاریهای لثه و مخاط آلوئول است که این ناهنجاریها به دلایل آناتومیک یا تروما به وجود آمدهاند. جراحی زیبایی لثه فقط شامل جراحی موکوژینژیوال میشود.
روشهای مختلف جراحی زیبایی لثه برای فرم دادن مجدد یا پیوند بافت جدید در نواحی از لثه که زیبایی فرد را تحت تأثیر قرار میدهد مانند بخش بالایی دندانهای جلویی، در قسمتهایی که بافت لثه اضافه وجود دارد یا برای پوشش ریشه دندانها در نواحی که بافت لثه از بین رفته است، بکار گرفته میشوند. عدم وجود حجم کافی از بافت لثه نیز میتواند با جراحیهای لثه اصلاح شود. با مجله ارتودنسی دندان همراه باشید.
انواع جراحی زیبایی لثه
1-اصلاح لبخند لثهای یا خط لثه نامتقارن
معمولاً کوتاه دیده شدن دندانها هنگام لبخند زدن، به دلیل وجود بافت اضافی لثه است و نه شکل نامناسب دندانها. در صورتی که دندانها خیلی کوتاه به نظر بیایند یا لثه بیش از حد معمول بعضی از دندانها را بپوشاند در حالی که بعضی دیگر از دندانها طول طبیعی دارند، افزایش طول تاج دندان میتواند راه حل مناسبی برای بازگردندان زیبایی طرح لبخند باشد. در این روش، برای در معرض قرار گرفتن مقدار بیشتری از دندانها، بافت اضافی لثه برداشته میشود. سپس برای داشتن لبخندی جدید و زیبا، خط لثه فرم داده میشود.
گاهی تحلیل لثه موجب قرار گرفتن ریشه دندانها در معرض دید میشود که این امر منجر به بلند به نظر رسیدن دندانها و ایجاد ظاهری مسنتر میشود. تحلیل لثه میتواند در نتیجه عوامل مختلفی مثل بیماریهای پریودنتال ایجاد گردد. جراحی پیوند لثه و دیگر روشهای پوششدهی ریشه، برای پوشاندن ریشههای در معرض دید، کاهش میزان تحلیل لثه در آینده و حفاظت از ریشههای حساس در برابر پوسیدگی انجام میشوند.
از دست دادن دندان میتواند موجب ایجاد فرورفتگی در لثه و استخوان فک، در جایی که قبلاً دندان وجود داشته است، شود. این عارضه به این دلیل که استخوان فک دیگر دندانی را نگه نمیدارد، اتفاق میافتد. فرورفتگی ایجاد شده نه تنها ظاهری غیر طبیعی دارد بلکه موجب بلندتر به نظر رسیدن دندان ایمپلنت شده نسبت به دندانهای مجاور میشود. تقویت ریج میتواند این فرورفتگیها را پر کرده و ظاهری طبیعی برای لثه و فک ایجاد کند. پس از آن،ایمپلنت دندان میتواند با ظاهری طبیعی ساخته شود و جایگزین دندان از دست رفته گردد.
آیا در بارداری می توان ارتودنسی دندان کرد؟ آیا با وجود یک بچه در شکم میتوان تحت درمان اصلاح فرم دندان ها قرار گرفت؟ آیا ارتودنسی در بارداری ضرر دارد؟ آیا ارتودنسی با بارداری تداخل دارد؟ عوارض و خطرات این درمان در حاملگی کدامند؟ جوانب مثبت این درمان چیست؟ آیا ارتودنسی در بارداری را میتوانم به بعد از زایمان موکول کنم؟ اصلا بهترین زمان انجام این درمان قبل از حاملگی است یا حین و یا بعد از آن؟. خواندن این مقاله را از دست ندهید زیرا بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران به تمام این سوالات پاسخ داده است. پیدا نخواهید کرد.
قبل، حین یا بعد از بارداری، بهترین دوره برای ارتودنسی کدام است؟
اینکه خانم های که در سنین بارداری قرار دارند چه وقت برای اصلاح مشکلات دندان های خود به متخصص ارتودنسی دندان مراجعه کنند همیشه یک چالش است. این خانم ها میتوانند از هر زمانی پیش، حین یا بعد از بارداری خود اقدام به درمان کنند
بارداری چگونه روی دهان و دندان خانم های حامله تاثیر میگذارد؟
بارداری دوره حساسی است که میتواند تغییرات بسیار زیادی در آن به وجود بیاید. بر اثر تغییرات هورمونی طیف وسیعی از تغییرات که شامل برخی مشکلات و جوانب منفی نیز میشود در این دوره به وجود می آید. به عنوان مثال، حاملگی باعث می شود که بعضی از خانم ها التهاب لثه و یا حتی عفونت آن را تجربه کنند. یه این وضعیت بیشتر بیماری لثه گفته میشود.
ارتودنسی در بارداری با وجود لق شدن دندان ها
ما به لق شدن دندان ها در طی بارداری اشاره کردیم. دقت کنید که موضوع اصلی ما هم ارتودنسی در بارداری است. و لق بودن دندان چیزی نیست که متخصص ارتودنسی را مجاب کند برای شما درمانی انجام دهد. زیرا یک دندان لق میتواند با دستگاه های ارتودنسی ثابت بی افتد و حتی درمان را با شکست مواجه کند.
اما خب، به این نکته هم باید اشاره کرد که همه خانم ها در این دوره، لق شدن دندان ها را تجربه نخواهند کرد. و یا حتی اکر تجربه کنند جزئی و موقتی است. با این وجود حتی اگر دندان های شما در این دوره لق نشده باشند نیز، باید مراقب باشید و به متخصص ارتودنسی خود بگویید تمام نکات و توصیه های لازم را به شما گوشزد کند. تا بهترین درمان ارتودنسی در دوران بارداری را داشته باشید.
آیا با وجود ارتودنسی در بارداری، رسیدگی به بهداشت دهان و دندان آسان است؟
یکی از مشکلات رایج ارتودنسی در میان اکثر بیماران، دشواری مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و تمیز کردن دهان و دندان با وجود دستگاه های ارتودنسی مثل بریس ها است. به دلیل وجود این دستگاه ها شما مثل همیشه نمیتوانید مسواک بزنید و مجبورید که وقت و دقت بیشتری برای این کار اختصاص دهید. این امر به بیماران عادی همیشه تاکید میشود اما تاکید بیشتر ما برای خانم های باردار است. زیرا مشکلاتی مانند تهوع و استفراغ را به کررات تجربه میکنند و تمیز کردن دهان و دندان یا رسیدگی به بهداشت دهان در این خصوص برایشان کمی دشوارتر از سایر بیماران میشود. با این حال اگر دستگاه های شما از نوع ارتودنسی متحرک باشد کمتر با این مساله روبرو خواهید شد.
به فاصلهی بین دندانهای پیشین که بیش از 0.5 میلیمتر باشد، دیاستم میگویند. دیاستم در زبان یونانی به معنای از هم جدا بودن و فاصله است. فاصلهای که ممکن است بین دندان ها در هر جایی از دهان به وجود بیاید، اما بیشتر در دندانهای قدامی بالایی و پایینی اتفاق میافتد روی زیبایی طرح لبخند بسیار تاثیر گذار است.
از ایمن ترین و محافظه کارانه ترین درمان ها جهت بستن دیاستم های دندانی، روش ارتودنسی است. زمانی که فاصله بین دندان های جلو بیش از 2 میلیمتر است. در این حالت اگر از درمان های ترمیمی استفاده شود، نسبت طول به عرض دندان ها نامتناسب شده و نسبت طلایی که یکی از اصول طراحی لبخند است به هم می ریزد. هنگامی که اندازه دندان ها به طور مادرزادی بزرگ است، با درمان های ترمیمی دندان ها بزرگ تر و حجیم تر شده و از تناسب خارج می شوند. در این موارد روش ارتودنسی درمان انتخابی است. در افرادی که علاوه بر وجود فاصله بین دندان ها، به دلایل مختلف مانند: غیر قرینه بودن فضای بین دندان ها، دندان های بیرون زده، انحراف میدلاین (خط وسط دندان های ثنایا) نیاز به درمان ارتودنسی دارند.
درمان های ترمیمی و زیبایی:
لمینت دندان
زمانی که علاوه بر وجود فواصل جنرالیزه، دندان ها از نظر رنگ و فرم نیز مشکلاتی داشته و نیازمند تصحیح باشند، لمینت های سرامیکی گزینه ی درمانی مناسبی محسوب می شوند. .
درمان کامپوزیت
با بهبود خصوصیات فیزیکی و مکانیکی کامپوزیت ها، این روش به یکی از رایج ترین درمان ها جهت بستن فاصله بین دندان ها تبدیل شده است. خصوصا زمانی که دیاستم میانی بین دو دندان ثنایا وجود داشته باشد.
درد دندان ، به هر دردی که در دندان یا اطراف آن بوجود می آید دندان درد می گویند این درد اغلب هم شدید و ناخوشایند است. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
علت درد دندان
از شایعترین مواردی که باعث دندان درد می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد.
این موارد عبارتند از:
بیماری لثه
پوسیدگی دندان
دندان های حساس
التهاب پالپ دندان
دندان ترک خورده یا آسیب دیده
آبسه
درد دندان در اثر بیماری لثه
بیماری لثه با عفونت لثه مشخص می شود. هنگامی که عفونت در لثه ها رخ می دهد ، لثه ها ملتهب ، داغ ، قرمز و متورم می شوند. در صورتی که درمان مناسبی صورت نگیرد ، عفونت لثه وخیم تر شده و باعث جدا شدن لثه از دندان می شود. در این هنگام جیب هایی تشکیل می شود که باکتری های بیشتری را در خود جای می دهد. سپس ریشه دندان در معرض پلاک قرار می گیرد و مستعد پوسیدگی دندان می شود. همچنین دندان به گرما و سرما حساسیت نشان می دهد و عمل جویدن دشوار می شود.
پوسیدگی دندان به فرسایش و تشکیل حفره در سطح بیرونی مینای دندان اشاره دارد. هنگامی که پلاک ( لایه ای از باکتری های چسبنده ) روی مینای دندان تشکیل می شود. این پلاک می تواند اسید تولید کرده و مینای دندان شما را ضعیف و یا حتی سوراخ کند. زیرا پلاک دندان ، از قند ها و نشاسته ها و مانده مواد غذایی در دهان شما استفاده می کند. پلاک این مواد را با بزاق دهان ترکیب کرده و اسید تولید می کند. با گذشت زمان مینای دندان شکسته شده و حفره شکل می گیرد.
حساسیت و درد دندان
بعضی اوقات وقتی که یک یا چند دندان شما در معرض هوای سرد ، مایعات یا غذاهای خاصی قرار می گیرد ممکن است دندان های شما حساس شوند. این بدان معنی است که دندان شما به یک یا چند محرک حساسیت پیدا کرده است. درد دندان در اثر بروکسیسم دندان قروچه شبانه یا بروکسیسم توسط فشار دادن دندان ها و سایش آنها در شب است. این عمل اغلب به هنگام خواب و در شب رخ می دهد. با گذشت زمان و تکرار های مکرر ممکن است باعث حساسیت دندان و دندان درد شود.
نظر بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در این باره :
اگر دچار بروکسیسم مربوط به خواب هستید ، دندانپزشک عمومی شما ممکن است به شما پیشنهاد ملاقات با یک متخصص ارتودنسی را بدهد. یک ارتودنتیست پس از معاینه شخص شما ، ممکن است درمان ارتودنسی را برای شما در نظر بگیرد. در این گونه موارد به طور معمول یک متخصص ارتودنسی بریس متحرک را برای شما تجویز می کند. اما به خاطر داشته باشید این محافظ ، تنها دندان های شما را در برابر آسیب محافظت می کند اما نمی تواند علت بروز بروکسیسم و تعداد قسمت های آنرا کاهش دهد. بنابراین شما تمرکز خود را بر روی بخش اساسی برنامه درمانی خود قرار دهید. زیرا علت بروکسیسم ممکن است ناشی از استرس باشد.
برای رسیدن به موفقیت در کاشت ایمپلنت دندان باید شرایط لازم را برای قرارگرفتن ایمپلنت داخل استخوان فک و فیکس شدن و جوش خوردن ایمپلنت فراهم کرد، بدین منظور باید مدت زمان به خصوصی را برای جوش خوردن ایمپلنت تیتانیومی به آن اختصاص داد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
برای نائل شدن به هدف فیکس شدن مناسب ایمپلنت باید در مواردی، دقت های لازم را به عمل اورد، همچون : تغییرات در فرم ایمپلنت دندان، مواد به کار برده در ساخت ایمپلنت دندان، تحریک تولید استخوان لازم و جوش خوردن دقیق ایمپلنت.
زمان لازم برای درمان ایمپلنت دندان تقریبا ۲-۳ جلسه می باشد که نباید میان آن ها فاصله بیفند تا بتوان تاج را هم روی ایمپلنت دندان سوار کرد.
قبل از به وجود امدن روش درمان ایمپلنت، افرادی که دندان های خود را به هر دلیل از دست می دادند، می بایست از دندان مصنوعی استفاده می کردند.
در واقع قبل از درمان با مشکلاتی همچون مشکل در تکلم و تغذیه روبرو می بودند و پس از درمان نیز با مشکلات ناشی از دندان مصنوعی مواجه می شدند.
همچنین از لحاظ هزینه نیز برای دندان های مصنوعی تقریبا هزینه ای با روش حال حاضر یعنی ایمپلنت دندان صرف می کردند.
در حال حاضر با پیشرفت علم دنداپزشکی و ابداع روش ایمپلنت دندان برای جبران دندان های از دست رفته و یا شکسته و همچنین حل شدن مشکلات ناشی از بی دندانی، حل این مشکل برای بیماران بسیار آسان و در عین حال پیشرفته شده اند.
به طور مثال افرادی که دندان های خراب دارند و پوسیدگی آن ها به حدی است که دندان آن ها دیگر قابل استفاده نیست، در این موارد احتیاجی به نگرانی برای بیمار نیست و به سادگی می توان این مشکل را با درمان ایمپلنت حل کرد. مزیت ایمپلنت عاری بودن از عوارض و مشکلات احتمالی است. اما اگر بخواهیم در رابطه با هزینه کاشت ایمپلنت دندان صحبت کنیم، باید گفت هزینه ایمپلنتبستگی به عوامل مختلفی دارد. متخصص ایمپلنت می تواند در این رابطه به صورت دقیق به شما اطلاعات لازم را بدهد.
در صورت لزوم رویای خود، گزینه های زیادی وجود دارد. در حالی که بسیاری از درمان های بدون نسخه وجود دارد که ممکن است مفید باشد، بهترین راه برای افزایش زیبایی کلی طرح لبخند شما این است که با یک دندانپزشک برای درمان حرفه ای ملاقات کنید .جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
علل تغییر رنگ دندان
ابتدا یک کلمه کوتاه در مورد تغییر رنگ دندان از آن به همین دلیل است که بسیاری از مردم به دنبال دندانسفید کردن. برخی از شایع ترین علل تغییر رنگ دندان عبارتند از: سیگار تنباکو جویدن قهوه چای شراب نوشیدنی های غیر الکلی زغال اخته هویج گوجه فرنگی Curries ما همچنین باید اشاره کنیم که فرآیند پیری طبیعی باعث ایجاد تغییر رنگ پوست در زمان می شود. در مورد محصولات توتون و تنباکو، این فقط یک دلیل قانع کننده برای ترک کردن یا استفاده از آنها در وهله اول است. همانطور که در مورد مواد دیگر، پس از مصرف هر یک از موارد فوق، دندان هایتان را از خودداری کنید، از آن استفاده نکنید.
درمان سفید کننده دندان شامل عوامل سفید کننده است که ساختار دندان واقعی را روشن کرده و سفید می کنند. در حالی که خصوصیات ممکن است در سیستم های سفید کننده دندان های مختلف متفاوت باشد، این اصل اساسی در متغیراست.
بله همانطور که با هر درمان دندانپزشکی، خطرات مربوط به سفید شدن دندان وجود دارد، چه در دفتر دندانپزشک و چه در خانه با استفاده از یک کیت سفید کننده انجام می شود. در زیر برخی از خطرات مشترک است.
حساسیت دندان و سفید شدن دندانها
حساسیت دندان اغلب به مدت یک یا دو روز پس از درمان سفید پوست دندان ها ادامه می یابد. این یک عارضه طبیعی است، اما برای بعضی از بیماران می تواند بسیار ناراحت کننده باشد. خوردن غذاهای ابدار و اجتناب از نوشیدنی های گرم و یا سرد باعث می شود این حساسیت قابل کنترل باشد.
اگر به دنبال راهی کم هزینه تر برای زیبا کردن لبخند خود هستید، و میخواهید یک طرح لبخند بی نقص داشته باشید، میتوانید روی روکش کامپوزیت حساب کنید. شاید نگاه ها و تمایلات بیشتر افراد به لمینت دندان باشد، اما واقعیت این است که هزینه تمام شده لمینت بالا است. و کسانی که توانایی پردخت هزینه آن را ندارند، باید به دنبال یک روش جایگزین برای بهبود طرح لبخند و ترمیم دندان خود باشند. ونیر کامپوزیتی را میتوان با بودجه محدود و اندک نیز برای دندان انتخاب کرد. زیرا در عین زیبایی، عملکردی نسبتا مشابه با لمینت های سرامیکی دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
ترمیم دندان و اصلاح طرح لبخند با روکش کامپوزیت
درست به مانند همه انواع ونیرها، استفاده از کامپوزیت دندان ر نیز برای دو هدف زیر مرسوم است:
ایجاد تغییرات کلی در ظاهر دندان ها
تغییر نسبی شکل و ترمیم دندان
بهبود رنگ
تفاوت اجرای لمینت دندان با روکش
نصب و اعمال لمینت دندان ، نیازمند چندین مرحله مهم و حساس است، که باید با دقت هرچه تمامتر انجام شود. در مقایسه با لمینت، معمولا کامپوزیتها نیازمند زمان زیادی نیستد و خوشبختانه ساختار دندان چندان دستکاری نمیشود. در این درمان ترمیمی، دندان تراش نمیخورد و از حجم آن کاسته نمیشود، بلکه به راحتی بر روی سطوح دندان چسپانده میشود. به عبارتی این روش ترمیم دندان معمولا نسبتا سریع و بدون دردسر است.
کامپوزیت دندان برای چه مواردی استفاده می شود؟
دندانپزشکان از این متد درمانی برای برطرف کردن مشکلات زیر استفاده میکنند:
لکه دار شدن دندان ها یا تغییر فاحش رنگ آن ها
دندانهایی که کج شده اند
ترمیم ترک برداشتن یا خوردشدکی جزئی تا متوسط دندان
کاهش فاصله مابین دندان ها یا از بین بردن این فاصله
اولین مرحله در این شیوه درمانی، درست مانند سایر درمان های دندانپزشکی، ویزیت شدن توسط دندانپزشک است. بیمار باید طی یک جلسه اختصاصی توسط دندانپزشک ویزیت شده و مشخص شود که آیا میتواند تحت این درمان قرار بگیرد یا خیر.
طی این جلسه وضعیت سلامت لثه دهان و دندان ارزیابی شده و دندانپزشک از وجود یا عدم وجود عفونت یا بیماری لثه اطمینان حاصل میکند.
در مرحله بعدی دندانپزشک در رابطه با نوع و رنگ نهایی کامپوزیت با بیمار صحبت خواهد کرد. و قبل از شروع پروسه معمولا دندان ها با تجهزیات مخصوص شستشو داده خواهند شد.
دندانپزشک تا آنجا که ممکن است سطح و اطراف دندانی که قصد روکش کردن آن را دارد خشک میکند زیرا رطوبت بیش از حد میتواند در فرآیند نصلب روکش تداخل ایجاد کند.
در مراحل پایانی کار، دندناپزشک با دقت تمام مواد کامپوزیتی را به صورت لایه لایه روی دندان قرار داده و فرم مناسبی به مواد میدهد. در نهایت نیز موادکامپوزیتی برای تکمیل فرآیند درمان، صیقل داده خواهند شد.
بازگشت درمان ارتودنسی تنها در عده معدودی از بیماران دیده شده است. نتیجه درمان اغلب برای حدود 95% از بیماران رضایت خاطر را به همراه می آورد. در 5% باقیمانده، برگشت درمان ارتودنسی دندان ممکن است به بررسی مجددی نیاز داشته باشند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
آیا بعد از درمان احتمال برگشت ارتودنسی وجود دارد؟
پاسخ کوتاه بله است. در برخی از موارد، تغییرات دندانی احتمال دارد پس از چند دهه صورت بگیرد. این تغییرات شاید به دلیل افزایش سن و گذشت زمان باشد. دراین صورت به خاطر ناچیز بودن آن نگران کننده نمی باشد. به همین دلیل این تغییرات مرتبط با برگشت درمان ارتودنسی نیست و در یک رده قرار نمی گیرند. علاوه بر آن، امروزه متخصص ارتودنسی دندان اغلب به بیمار پیشنهاد می کند که از پلاک های متحرک خود (ریتینر ارتودنسی) برای 3 الی 5 شب در هفته استفاده کنند. این کار باید برای همه مدت عمر صورت بگیرد. زیرا حرکت دندان بعد از ارتودنسی دندان به آهستگی اتفاق می افتد و به طور معمول پس از ده ها سال قابل مشاهده می شوند.
آیا برای همه روش های ارتودنسی امکان بازگشت وجود دارد؟
ما در این رشته با انواع روش های ارتودنسی اقدام به صاف و هماهنگ کردن دندان ها میکنیم. مهمترین دستگاه هایی که به این امر به ما کمک میکنند عبارتند از:
ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی لینگوال
ارتودنسی دیمون
ارتودنسی فانکشنال
ارتودنسی ثابت
چنانچه بعد از هر کدام از این روش ها، به دستورالعمل های متخصص توجه نکنید و از نگهدارنده ها نیز به درستی استفاده نکنید، احتمال برگشت ارتودنسی وجود خواهد داشت.
استفاده از ریتینر به جلوگیری از برگشت ارتودنسی کمک میکند
استفاده مستمر از پلاک های متحرک (که خود نوعی ارتودنسی متحرک هستند) می تواند بسیار مفید باشد. زیرا به بیماران این امکان را می دهد تا به این وسیله بتوانند فرایند جابجایی و انتقال دندان ها بعد از درمان را که با افزایش سن به سمت جلو و عقب حرکت می کنند متوقف کنند.
امروزه بسیاری از بزرگسالان از معالجه ارتودنسی دندان استقبال می کنند. خوشبختانه این روزها گزینه های درمانی بیشتری نسبت به گذشته وجود دارد. یکیی از بهترین روش های ارتودنسی برای بزرگسالان دستگاه های ارتودنسی نامرئی هستند. ارتودنسی نامرئی میتواند پاسخگوی نیازهای ارتودنسی مراجعان باشد و دلایل زیادی وجود دارد که چرا این سیستم ها بهترین گزینه برای بزرگسالان هستند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
ارتودنسی نامرئی چیست؟
یک متخصص ارتودنسی در تهران از روش های مختلفی برای صاف کردن دندان های مراجعانش استفاده میکند. دکتر علیرضا خدیوی برای اینکه بتواند روند درمان را به خوبی شروع کرده و به پایان برساند لازم است که از دستگاه هایی استفاده کند. به استفاده از دستگاه هایی که شفاف هستند یا به راحتی نمیتوان آن ها را دید در اصطلاح ارتودنسی نامرئی یا ارتودنسی شفاف گفته میشود. مهمترین دلیل استفاده از این دستگاه ها قابلیت کمتر دیده شدن آن ها است به طوری که کسی متوجه نمیشود شما ارتودنسی کرده اید.
خود ارتودنسی نامرئی نیز دسته بندی های زیادی دارد و دستگاه های زیادی وجود دارند که به نوعی ارتودسی ناپیدا، شفاف یا نامرئی خوانده میشوند. رایجترین دستگاه های ارتونسی نامرئی برای بزرگسالان مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از:
اینویزیلاین ها
الاینترها
پلاک هاش شفاف ارتودنسی
ریتینر ها
ارتودسنی لینگوال
ارتودنسی سرامیکی با بریس سرامیکی
ارتودنسی دیمون شفاف
مهمترین نوع ارتودنسی نامرئی چیست؟
به نظر میرسد که پر استفاده ترین روش ارتودنسی نامرئی استفاده از پلاک های شفاف ارتودنسی و براکت های سرامیکی باشد. پلاک های ارتودنسی شفاف معمولا در دسته ارتودنسی متحرک قرار دارند اما براکت های سرامیکی در دسته ارتودنسی متحرک.
به دستگاه هایی که با کمک آن ها میتوان دوره درمان را کاهش داد و خیلی زود به لبخندی زیبا دست یافت در اصطلاح ارتودنسی سریع گفته میشود. میتوان در مواردی که مشکل ارتودنسی جزئی است از اینویزیلاین ها و سایر پلاک های ارتودنسی برای درمان سریع ارتودنسی استفاده کرد. اما دقت داشته باشید که درمان سریع تنها برای دندان های جلویی است که میزان کج بودن یا شمکل آن ها جزئی است. اما در هر صورت میتوان تمامی مشکلات ارتودنسی و درجات بسیار جزئی مال اکلوژن های مختلف را با این روش درمان کرد.
پاسخ بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران به این سوال :
در صورتی که بیمار توصیه های ارتودنتیست خود را نادیده بگیرد ممکن است با برگشت ارتودنسی دندان مواجه شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
این موارد ممکن است به اشکال زیر باشد:
برگشت نامرتبی دندان ها
باز شدن مجدد فضای بین دندانی یا فاصله بین دندان ها پس از ارتودنسی
برگشت مشکلات فکی
برگشت نامرتبی دندان ها
شلوغی و نامرتبی دندان ها می تواند عملکرد مناسب دندان ها را مختل کند. این نامرتبی اگر درمان نشود ممکن است باعث افزایش احتمال به وجود آمدن پوسیدگی در دندان ها شود. یا باعث مستعد شدن لثه برای احتمال ابتلا به انواع بیماری های لثه شود. به طور معمول ارتودنتیست شما قادر است تنها به وسیله بزرگ کردن قوس دندان ها درمان شما را انجام دهد. این کار بدون خارج کردن هیچ دندانی از دهان شما صورت می گیرد. از این رو کجی و نامرتبی دندان ها را می توان با کمترین خطر و بدست آوردن بهترین نتیجه انجام دهد.
رشد منفی فک یعنی چه؟ و چه تاثیری در برگشت ارتودنسی دارد؟
پس از پایان دوران بلوغ ممکن است فک دوباره به حالت قبلی خود نزدیک شود. رشد منفی فک در اثر وراثت است. زیرا رشد استخوانی ما از الگوی خانوادگی پیروی می کند. اگر پس از درمان ارتودنسی بیمار در اثر اتمام دوران بلوغ و رشد منفی فک مجددا با برگشت ارتودنسی مواجه شد درمان به صورت دیگری انجام می شود. این بار برای مقابله با کجی و نامرتبی دندان ها، متخصص ارتودنسی شما اقدام به کشیدن دندان یا جراحی فک می نماید.
در صورتی که دندان های شما کوچک باشد احتمالا بعد از ارتودنسی تمایل دندان ها به حرکت و جابجایی بیشتر باشد. در نتیجه ما شاهد ایجاد فاصله بین دندان ها خواهیم بود. این مشکل میتواند نتیجه چند سال درمان را کاملا با شکست مواجه میکند مگر اینکه از نگهدارنده های ارتودنسی به صورت مکرر استفاده شود.
بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران به این سوالات اینگونه پاسخ می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
آیا جویدن آدامس درد ارتودنسی را کاهش میدهد؟
همانطور که میدانید ارتودنسی حین تنظیم سیم قوس دار کمی درد دارد و ممکن است در برخی اوقات دیگر، حس ناخوشایندی به افراد بدهد. برخی از افراد بر این باورند که جویدن آدامس در این شرایط میتواند باعث کاهش درد و احساس ناخوشایند ناشی از ارتودنسی شوند. اما حقیقت این است که هیچ حقیقت علمی برای اثبات این ادعا وجود ندارد و حتی اگر چنین باشد عوارض و خطرات جویدن آدامس در این دوره بیشتر از فواید آن است.
اصولا حتی کسی که تحت عنوان بهترین متخصص ارتودنسی شناخته میشود نیز بیماران را از جویدن آدامس منع نمی کند. با این حال، همین متخصصان به شدت مخالف جویدن آن هستند. اگرچه انواع خاصی از آدامس وجود دارد که کمتر از سایرین به دستگاه های ارتودنسی می چسبند، اما در هر صورت جویدن چنین چیزهایی برای درمان ارتودنسی مضر است و بهتر است انجام داده نشود.
آیا جویدن آدامس بدون قند هنگام ارتودنسی کار درستی است؟
تعداد زیادی از افرادی که تحت درمان ارتودنسی ثابت یا ارتودنسی متحرک یا حتی ارتودنسی نامرئی هستند و حتی تعدادی از متخصصان دندانپزشکی (از جمله متخصصان ارتودنسی) بر این عقیده هستند که جویدن آدمس های فاقد قند یا بدون قند حین ارتودنسی منعی ندارد. آن ها میگویند که آدامس های بدون قند اساسا قدرت چسپندگی کمتری دارند و خیلی کم پیش می آید که به دستگاه های ارتودنسی بچسپند. علاوه بر این، حتی اگر دندان به بریس ها بچسپد، به دندان آسیب نمی رساند زیرا عاری از قند است.
هر دو این ادعاها حقیقت دارد. با این حال، در حالی این ممکن است جویدن آدامس بدون قند بهتر از آدامس های معمولی باشد، اما به هر روی نباید حین درمان ارتودنسی آدامس بجویید زیرا خطرات ناشی از آن بسیار زیاد است و میتواند درمان شما را به تاخیر بیاندازد. در ادامه با برخی از علل عدم جویدن آدامس طی ارتودنسی آشنا خواهید شد.
سوراخ کردن دهان و رد کردن یک فلز از آن که با نام پیرسینگ دهان شناخته میشود یک روش آرایشی زیبایی محبوب در میان جوانان است. این روزها افراد زیادی تمایل دارند که از این روش برای تغییر ظاهر و ایجاد تنوع در صورت استفاده کنند. با این وجود، انجام این کار خطراتی به همراه دارد. ما در این مقاله درباره تاثیر پیرسینگ دهان بر دندان ها مطالبی ارائه خواهیم کرد و به شما نشان میدهیم که این روش چه مشکلاتی برای دهان و دندان شما ایجاد میکند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
پیرسینگ دهان چیست؟
پیرسینگ همانطور که در مقدمه نیز گفته شد، روشی است که در آن بخشی از داخل دهان یا اطراف آن برای رد کردن یا وارد کردن یک میله کوچک فلزی سوراخ میشود. اینکار مشابه سوراخ کردن گوش است با این تفاوت که در بخش های مختلف بدن مخصوصا صورت انجام داده میشود.
کسانی که اینکار را انجام میدهند به صورت دائمی قبول میکنند که یک قطعه فلز را از سوراخ ایجاد شده رد کرده و نگهدارند. این کار میتواند تاثیراتی روی دهان و دندان داشته باشد. شایعترین خطرات این روش روی دهان و دندان عبارت است از:
بروز انواع عفونت ها
تحلیل رفتن مینای دندان
وارد شدن آسیب به لثه
وارد شدن آسیب عصبی به دندان
از دست دادن حس چشایی
از بین رفتن دندان
افزایش طول درمان ارتودنسی
عفونتهای ناشی از سوراخ شدن دهان
همه میخواهند که داخل دهانشان تمیز و پاکیزه باشد. با این وجود دست کم 800 تا 1000 نوع باکتری در داخل دهان وجود دارد که جایشگاه طبیعیشان همانجا است. زمانی که در داخل دهان زخمی ایجاد شود اغلب این باکتری ها میتوانند از طریث آن وارد خون شوند و مشکل ساز شوند.
یکی از مهمترین عواملی که میتواند پیشرفت درمان ارتودنسی دندان (ارتودنسی ثابت، ارتودنسی نامرئی و..) را با مشکل مواجه کند آسیب بیماری لثه است. تخمین زده می شود که 35٪ از افرادی که پیرسینگ دهان انجام داده اند طی 4 سال اول بعد از اینکار به بیماری لثه مبتلا میشوند. پیرسینگ میتواند باعث ایجاد زخم دهان شود و مسیری برای ورود باکتری ها به پوست و خون ایجاد کند. به طور مشابه میتواند باعث ایجاد فاصله بین لثه و استخوان شود. این فاصله میتواند منبع خوبی برای رشد باکتری ها و ایجاد بیماری لثه شود.
دندانپزشکی ترمیم و زیبایی نوعی سرمایه گذاری برای آینده می باشد با بالا رفتن سن، بسیاری از ویژگی های جسمانی افراد تغییر خواهد کرد. با این حال مهم نیست چند سال دارید زیرا تحقیقات نشان داده است که لبخند افراد همیشه اثر بخشی خود را بر اطرافیان دارد. برخی افراد برای اثرگذاری بیشتر روی اطرافیان زیر تیغ جراحی های زیبایی می روند اما نهایتا لبخند تنها چیزی است که تاثیر فراوانی در اولین نگاه بر طرف مقابل می گذارد. دندانپزشکی ترمیم و زیبایی ترکیب هنر و علم است با اینکه یک دندانپزشک عمومی هم می تواند برخی درمان های ترمیم و زیبایی را (مانند لمینت دندان و کامپوزیت دندان ) انجام دهد و با استفاده از ابزار های کامل لبخندی را تغییر دهد یا احیا کند اما این کافی نیست.
دندانپزشکی ترمیم و زیبایی نیازمند آموزش های تخصصی، گذراندن تحصیلات مرتبط و درک زیبایی ساختاری صورت می باشد تا نتایج درست و مفیدی از آن به دست آید. لبخند وسیله ی قدرتمندی است بیشتر مردم معتقدند که در نگاه اول لبخندی زیبا بسیار اثرگذار تر از هر ویژگی دیگری است.( مانند مو، لباس و غیره) علاوه بر آن گروهی دیگر از مردم نیز معتقدند که افراد خنده رو نسبت به دیگران جذاب تر، بامزه تر و جالب تر می باشند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
تفاوت دندانپزشکی ترمیمی با دندانپزشکی زیبایی
شاید همه شنیده باشند که دندانپزشکی زیبایی روشی برای ساختن لبخندی زیبا می باشد. اما گاهی قبل از آغاز روند زیبا سازی دندان لازم است روی دندان اقدامات ترمیمی کوچکی انجام شود تا آن دندان پایه ی خوبی برای مواد دندانپزشکی زیبایی باشد. و این جایی است که دندانپزشکی ترمیمی با زیبایی تلاقی می کند. دندانپزشکی ترمیمی شامل مدیریت و روش هایی است که دندانپزشک برای سالم نگه داشتن دهان انجام می دهد. این اقدامات ترمیمی شامل قراردادن ایمپلنت دندان، دندان مصنوعی، پرکردگی و روکش می باشد. این اقدامات دندانپزشکی نیاز به گذراندن دوره تخصصی ندارند و تنها شامل پیشگیری و اقدامات اصلاحی می باشند که دندانپزشکان پس از گذراندن دوره ی عمومی دندانپزشکی قادر به انجام آنها هستند. بنابراین اولویت دندانپزشکی ترمیمی بهبود عملکرد دهان و دندان و به حداکثر رساندن آن است در حالی که تمرکز دندانپزشکی زیبایی بر جنبه های زیبایی دهان و دندان و به ارمغان آوردن لبخندی زیبا برای بیمار است که البته هر دو در یک راستا عمل می کنند.