زایلیتول یک قند طبیعی ۵ کربنه می باشد که استفاده از آن در زمینه ی کاهش ایجاد پوسیدگی دندان و دوباره معدنی شدن پوسیدگی های اولیه بسیار موثر و امیدوار کننده است. این ماده به طور طبیعی در میوه هایی مانند آلو و انواع توت ها و در سبزیجاتی مانند گل کلم و همچنین قارچ ها یافت می شود و به طور مصنوعی آن را از مواد گیاهی غنی از زایلیتول مانند چوب درخت توس و راس به دست میآورند. با بهترین متخصص ارتودنسی همراه باشید.
زایلیتول هر چند مزه ای شیرین دارد، اما بر خلاف شکر در دهان تبدیل به اسیدهایی نمی شود که پوسیدگی را ایجاد می کنند. زایلیتول به عنوان یک شیرین کننده طبیعی که باعث کاهش پوسیدگی میگردد توسط FDA و ADA به تایید رسیده است.هر چند زایلیتول در مزه به شیرینی ساکاروز است اما 33% نسبت به ساکاروز کالری کمتری دارد. پس نه تنها در افراد دیابتی گزینه ای قابل استفاده است، بلکه در کسانی که افزایش وزن دارند نیز جایگزینی مناسب می باشد.
زایلیتول چگونه از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند ؟
زایلیتول میزان استرپتوکوک موتانس (باکتریهای پوسیدگیزا) را در پلاک و بزاق کاهش داده و موجب جلوگیری از ایجاد پوسیدگی دندان ها می شود. زایلیتول این کار را به کمک دو ویژگی منحصر به فرد خود انجام می دهد.:
1- خاصیت غیر قابل تخمیر بودن
2- خاصیت ضدچسبندگی یا آنتی ادهزیو
همچنین زایلیتول با افزایش ترشح بزاق به جلوگیری از ایجاد پوسیدگی کمک می کند. چند دقیقه پس از مصرف زایلیتول افزایش ترشح بزاق میتواند به نوبه خود باعث کاهش PH تا میزان خنثی شود. PH خنثی و پایدار سبب جلوگیری از برداشت ماده معدنی از دندان (دمینرالیزاسیون) شده و در کنار آن افزایش ترشح بزاق میزان بیشتری از کلسیم و فسفات را در دسترس قرار میدهد تا دوباره معدنی شدن دندان (رمینرالیزاسیون) تسهیل گردد.
درست مانند بزرگسالان، کودکان نیز می توانند حساسیت دندان را تجربه کنند. حساسیت دندان کودکان معمولاً بعد از خوردن غذاهای گرم یا سرد یا بعد از مسواک زدن تجربه میشود که با احساس سوزش دردناک و حس ناخوشایندی همراه است. در ادامه مقاله با بهترین متخصص ارتودنسی همراه باشید.
چرا دندانها حساس می شوند؟
حساسیت دندان وقتی رخ می دهد که عاج (دنتین)، یک بافت متخلخل که در زیر مینای دندان در معرض دید قرار بگیرد. عاج دارای کانالهای میکروسکوپی به نام توبولها است که مسیرهای عصبی هستند. هنگامی که این لولهها در اثر از بین رفتن مینای دندان یا بافت لثه بدون حمایت پوشش قرار داشته باشند یا در معرض دید باشند، اعصاب توسط محرک ها از جمله مسواک زدن دندان، گرما یا سرما یا در برخی موارد مصرف مواد غذایی شیرین و قندی به راحتی تحریک می شوند. در این حالت دندان فوراً احساس ناراحتی می کند، اما بلافاصله بعد از دور شدن عامل محرک (مثل سرما و گرما) حساسیت فروکش میکند. حساسیت دندان کودکان نیز به همین شکل رخ میدهد و مشابه حساسیت بزرگسالان است. علاوه بر این حساسیت دندان از جمله شکایات شایع در دندانپزشکی بارداری نیز هست.
دلایل مختلفی برای حساس شدن دندان در کودکان وجود دارد که متخصصان دندانپزشکی کودکان ما در ادامه به توضیح آن ها پرداخته اند:
درآمدن یا جوانه زدن دندان های دائمی
وارد شدن آسیب به دندان
روشهای نادرست مسواک زدن
پوسیدگی دندان و سوراخ شدن آن
مشکلات سینوس
مواد پرکننده دندان (بیشتر از جنس نقره)
درمان حساسیت دندان کودکان
رعایت شیوه های مناسب بهداشت دهان و دندان
خمیردندان دندانهای ضدحساسیت
درمان های ترمیمی
هرگونه آسیب به دندانهای کودک شما، از جمله ترک برداشتن، لب پر شدن یا ایجاد حفره ها ، ممکن است نیاز به درمان های ترمیمی دندانپزشکی از جمله پر کردن دندان یا تاج باشد. اگر کودک شما با مواد پر کننده نقره ای حساسیت دارد میتوانید از روش هایی مانند کامپوزیت دندان برای ترمیم دندانش استفاده کنید. (برای بزرگسالان معمولا جهت درمان حساسیت دندان از روکش های دندانپزشکی مانند ونیر کامپوزیت، لمینت دندان و سایر ونیرها استفاده میشود.)
اگر حفره ها و سوراخ های دندانی باعث حساسیت دندان کودکان شما می شوند، فلورایدتراپی می تواند به کاهش حساسیت کمک کند. فلوراید مینای دندان شما را تقویت می کند و خطرات پوسیدگی گسترده دندان را کاهش می دهد.
امروز در این مقاله (برنامه مراقبت از سلامتی دهان و دندان) از بهترین متخصص ارتودنسی قصد بررسی موارد ضروری در مراقبت از بهداشت دهان و دندان داریم. از جمله (نیاز های بهداشت دهان فردی ، ایجاد برنامه روزانه ، اهمیت فلوراید ، چه موقع مسواک بزنیم ، نقش سیگار و … )
1. نیازهای بهداشت دهان خود را درک کنید. با دندانپزشک خود یا دیگر متخصصان دندانپزشک در ارتباط با شرایط خاصی که در حوزه بهداشت دهان و دندان دارید صحبت کنید یا هرچیزی که بهداشت دهان و دندان شما را تحت تاثیر قرار میده . به عنوان مثال، درمان های سرطان، دندانپزشکی بارداری، بیماری های قلبی، دیابت، لوازم دندانپزشکی (پروتزهای دندانی مثل ایمپلنت دندان و بریج و... ) می توانند بر بهداشت دهان و دندان شما تأثیر بگذارند و ممکن است در مراقبت از دهان و دندان شما تغییر ایجاد کنند.
2. برنامه روزانه سلامت دهان و دندان بنویسید و سپس آنرا اجرا کنید. بر اساس بحث و گفتگو با ارائه دهندگان مراقبت بهداشت دهان و دندان در مورد شرایط بهداشتی شما ممکن است یک روال روزانه بهداشت دهان و دندان ایجاد کنید .
3. از فلوراید استفاده کنید. کودکان و بزرگسالان از مصرف فلوراید سود می برند. فلوراید دندان ها را در کودکان تقویت می کند و مانع از افتادن دندان در کودکان و بزرگسالان می شود.
4. مسواک ، نخ دندان ، شتشوی روزانه دندان هایتان را حداقل دوبار در روز مسواک بزنید ( صبح و قبل از خواب شبانه) و حداقل یک بار نخ دندان بکشید . خیلی بهتر میشود اگر بعد از هر وعده غذایی و میان وعده ها مسواک بزنید . این کار ها باعث از بین رفتن پلاک ها میشود و مانع از تجمع آنها میشود ، پلاک ها با قند موجود در مواد غذایی که میخورید ترکیب میشوند و منجر به تشکلیل اسید هایی میشوند که باعث پوسیدگی دندان میشوند.
5. اگر از محصولات تنباکو استفاده می کنید، ترک کنید. سیگار کشیدن یا استفاده از دیگر محصولات تنباکو بدون دود (جویدنی) خطر ابتلا به سرطان دهان و سرطان حنجره، رحم و مری را افزایش می دهد؛ بیماری لثه؛ بوی بد دهان؛ تغییر رنگ دندان و گاهی روکش هایی مثل لمینت دندان ؛ و سایر مشکلات بهداشت دهان و دندان عمومی.
جدیدا سیستم دیمون بیشتر از روش های دیگر ارتودنسی دندان آن به گوش ما میخورد. چرا این نوع ارتودنسی تا این در بین مردم محبوب شده است؟ اصلا ارتودنسی دیمون چیست و چه فرقی با درمان های دیگر دارد؟ چه مزایایی دارد و چرا باید به آن فکر کنیم؟ پاسخ همه این سوالات را در مقاله کامل زیر پیدا کنید.
ارتودنسی دیمون یعنی چی؟
دیمون انقلابی بزرگ در حوزه ارتودنسی ایجاد کرده و متخصصان معتقدند این سیستم ارتودنسی به نوعی رولز-رویس دنیای بریس های ارتودنسی است. این سیستم براکتی، به گونه ای طراحی شده که طول دوره درمان و صاف شدن دندان ها و مراجعه به متخصص ارتودنسی را کاهش داده و از طرفی باعث صرفه جویی در زمان، هزینه و همچنین موجبات راحتی بیشتر بیماران را فراهم میکند. براکت دیمون به حفظ بیشتر بهداشت دهان و دندان کمک میکنند و به دلیل اینکه اغلب اوقات خودش، خودش را تنظیم میکند نیاز به مراجعه مکرر به کلینیک دندانپزشکی را به شدت کاهش میدهد.
بر خلاف بریس های سنتی و فلزی مرسوم که در آن سیم های قوس دار ارتودنسی از میان براکت های فلزی عبور کرده و فشار لازم برای صاف شدن دندان ها، توسط متخصص باید مکررا تنظیم شود، در ارتودنسی دیمون، ویژگی براکت دیمون باعث میشود که یک مکانیزم اسلاید مانند به سیم قوس دار مخصوصی اجازه دهد تا آزادانه حرکت کرده و فشار وارد شده به براکت ها و دندان ها را تنظیمم کند. به عبارتی، به جای اینکه چندین بار به صورت مکرر و تا پایان دوره درمان به بهترین متخصص ارتودنسی دندان مراجعه کنیم تا سیم قوس دار را تنظیم کند، براکت دیمون طوری تنظیم میشود، که بعد از حرکت دادن دندان ها به میزان مشخص و از پیش تعیین شده ای، سیم را آزاد گذاشته تا دوباره به طور آزادانه حرکت کرده و با اعمال فشار مشخص دیگری، دوباره دندان ها را کمی بیشتر به سمت صاف شدن سوق دهد. اینکار آنقدر ادامه پیدا میکند تا دندان ها صاف شوند.
با این تفاسیر احتمالا بتوانید تشخیص دهید که فرق ارتودنسی ثابت معمولی با ارتودنسی دیمون چیست. همانطور که ذکر شد مهمترین تفاوت میتواند کاهش درد ناشی از جابجایی دندان ها باشد زیرا با براکت دیمون فشار حساب شده ای به دندان ها وارد میشود و درد آن بسیار کمتر میشود.
روکش دندان یک ساختار کوچک به شکل تاج دندان طبیعی شما است که روی دندانهای آسیب دیده قرار میگیرد. نه تنها استحکام را به دندانهای ضعیف برمیگردانند بلکه ویژگیهای ظاهری دندان طبیعی را، چه از لحاظ زیبایی و چه از لحاظ شکل و اندازه به آن برمیگردانند. با بهترین متخصص ارتودنسی دندان همراه باشید.
در چه مواقعی باید از انواع روکش ها استفاده کرد؟
برای محافظت از دندانهای ضعیف
برای ترمیم و بازسازی دندان
برای کمک به نگهداشتن پل یا بریج دندانپزشکی
برای تصحیح دندانهایی با شکلهای غیرطبیعی و یا دچار تغییر رنگ شدید
انواع روکش از لحاظ ماندگاری یا مدت زمان استفاده به دو دسته دائمی و موقت تقسیم میشوند. از روکشهای موقت در دو حالت استفاده میشود. در حالت اول زمانی که دندان شیری کودکان دچار آسیب شده از این روکشها استفاده میشود. با کمک روکشی از جنس استیل ضد زنگ تا زمان در آمدن دندان دائمی یک روکش موقت دندانی برای محافظت از دندان آسیب دیده شیری قرار دهده میشود. در حالت دوم بزرگسالان از یک روکش دندانی موقت استفاده میکنند. بعد از انجام فرآیندهایی مانند درمان ریشه دندان یا ترمیم یک دندان با پوسیدگی گسترده، و تا آماده شدن روکش دندان دائمی و مخصوص شما، یک روکش موقت برایتان نصب میشود. بعد از اینک روکش دندان دائمی شما از لابراتوار دندانسازی رسید، روکش موقت برداشته شده و به جای آن نمونه دائمی نصب میشود. روکش موقت دندان برای بزرگسالان به طور معمول در مطب متخصص ترمیمی و زیبایی گذاشته میشود و جنس آن معمولا از آکریل یا استیل ضدزنگ است.
از زمانهای بسیار قدیم روکشهای دندان از طلای زرد ساخته میشد و امروزه هنوز هم در برخی مراکز ترمیمی و زیبایی از روکشهایی با این جنس استفاده میشود. علاوه بر طلا، روکشها را از موادی مانند نیکل، کروم و پالادیوم نیز میسازند.
روکش تمام سرامیک
در ساخت روکش های تمام سرامیک به هیچ عنوان از هیچ ماده دیگری استفاده نشده است و تماما از سرامیک استفاده میشود. این امر باعث شده که به مرور زمان این روکشها رنگ طبیعی خود (همرنگ دندان) را حفظ کنند.
روکش زیرکونیا
روکش دندان زیرکونیا یکی از رایجترین انواع روکشهای تمام سرامیک هستند که اغلب به عنوان یک گزینه مطمئن و زیبا برای دندانهای خلفی استفاده میشوند.
روکش فلز
سرامیک استحکام و زیبایی دو ویژگی و خصیصه قابل توجه در این روکشها هستند.
ونیر دندان یا لبخند سالم..افرادی که دارای لبخند سالم هستند مایل به نشان دادن آنها هستند، اما برای افرادی که دندان های خرد شده، تغییر رنگ داده شده و یا شکسته هستند، لبخند می تواند تجربه ای بد و دردناک باشد. خوشبختانه گزینه های متعددی برای کمک به حل مشکل دندان وجود دارد و یکی از محبوب ترین ها برای بیماران مسن تر، ونیرهای دندانپزشکی چینی است.
فنرهای چینی، همانطور که توسط آکادمی آمریکایی دندانپزشکی لوازم آرایشی توضیح داده شده اند، تکه های نازکی از مواد چینی هستند. فنرها قوی هستند، طبیعی هستند و مطابق با شکل و رنگ دندان های شما ساخته شده اند . طبق گزارش آکادمی دندانپزشکی عمومی آمریکا، برای گذاشتن ونیر روی دندان ها، دندانپزشک حدود یک میلیمتر مینا را از سطح هر دندان حذف می کند. بعد، دندانپزشک یک قالب را شکل میدهد و آن را به یک آزمایشگاه دندانپزشکی ارسال می کند که در آن فنج های سفارشی توسط تکنسین دندانپزشکی ساخته شده است. هنگامی که در نهایت آماده می شود، دندانپزشک و بهترین متخصص ارتودنسی شما با سیمان خاص خود مواد را به دندان هایتان متصل می کند.
مزایا و معایب
به غیر از داشتن بهترین دندان ها ،یکی از بزرگترین ارزش ها در روکش های پرسلن این است که ساختار دندان که از بین رفته است و برای این نوع از درمان ها ممکن است نیاز به بیهوشی نداشته باشید. مواد مورد استفاده در آنها همچنین در برابر لکه هایی مانند قهوه، چای و دیگر مواد غذایی که دندان های طبیعی به راحتی محافظت نمی کند مقاوم هستند. با این وجود گاهی اوقات مینای دندان از بین میروند، اما این روش غیرقابل برگشت است. همچنین در نظر داشته باشید که زمانی که دندان سیمان شده است، رنگ را نمی توان اصلاح کرد. شما همچنین ممکن است چند روز حساسیت دمایی داشته باشید. فنرها قوی هستند، اما آنها می توانند توسط جویدن یخ و… آسیب ببینند، بنابراین شما باید این عادت ها را در حد امکان ترک کنید.
امروزه افراد زیادی دچار مشکلات بهداشت دهان و دندان از جمله ناتوانی در حفظ سلامت دندان به دلیل بروز برخی از مشکلات مانند از بین رفتن دندان هایشان میشوند این می تواند ناشی از خوردن بعضی از غذاها، نوشیدن نوشیدنی ها، کمبود ویتامین های اساسی، عفونت های دهان و دندان و یا مشکلات روزمره بهداشت دهان و دندان باشد. با این حال، هنگامی که یک فرد قادر به جلوگیری از این عمل نیست، مراجعه به یک دکتر یا دندانپزشک کار عاقلانه ای خواهد بود. آن ها می توانند علت اصلی را تعیین کنند و با روش هایی مانند تنظیم یک رژیم غذایی سالم که مانع از دست رفتن سلامت دندان شما می شوند را بکار گیرند.
پرسینگ روشی است که در آن بخشی از داخل دهان یا اطراف آن برای رد کردن یا وارد کردن یک میله کوچک فلزی سوراخ میشود. اینکار مشابه سوراخ کردن گوش است با این تفاوت که در بخش های مختلف بدن مخصوصا صورت انجام داده میشود. در ادامه با مجله اینترنتی دندانپزشکی همراه باشید.
انواع رایج پیرسینگ عبارتند از:
سوراخ کردن زبان
سوراخ کردن لب
سوراخ های گونه
سوراخ کردن عضلات
تاثیر پیرسینگ دهان بر دندان ها چیست؟
بروز انواع عفونت ها
تحلیل رفتن مینای دندان
وارد شدن آسیب به لثه
وارد شدن آسیب عصبی به دندان
از دست دادن حس چشایی
از بین رفتن دندان
افزایش طول درمان ارتودنسی
عفونتهای ناشی از سوراخ شدن دهان
ارتباط پیرسنیگ دهان با بیماری لثه (جراحی زیبایی لثه)
پیرسینگ به مینای دندان آسیب میزند
برخورد فلز بکار رفته در پیرسینگ به دندان ها میتواند باعث تحلیل مینای دندان شود. مینای دندان سطحی و محکم ترین لایه دندان است که از دندان های شما محافظت میکند. زمانی که پیرسینگ بیش از حد با مینای دندان در تماس باشد میتواند باعث وارد شدن آسیب به آن و یا تحلیل رفتنش شود. تحلیل مینای دندان میتواند باعث درد و حساسیت آن شود.
مسائل و مشکلات مربوط به ویزیت و معاینات دهان و دندان
اغلب درمان های دندانپزشکی یا بهتر بگوییم اغلب پروسه های دندانپزشکی نیازمند تصویربرداری با کمک اشعه ایکس هستند. اشعه ایکس به دندانپزشک و بهترین متخصص ترمیمی و زیبایی این امکان را میدهد که وضعیت فعلی دهان و دندان بیماران را بررسی کرده و مشخص کنند برای برطرف کردن مشکلات احتمالی دندان چه کاری انجام دهند.
بعد از اینکه درمان ارتودنسی به پایان میرسد معمولا به جهت صاف ماندن دندان ها ما باید از نگهدارنده ارتودنسی یا ریتینر ها استفاده کنیم. اگر بعد از ارتودنسی پیرسینگ دهان انجام دهیم دندان هایی که صاف شده اند کم کم کج میشوند. به هیچ عنوان نباید بعد از ارتودنسی اینکار را انجام داد. زیرا هم مانع از استفاده از نگهدارنده ها میشود و هم اینکه روند کج شدن دندان ها را تسریع میبخشد.
شواهد حاکی از آن است که زنان باردار که دارای بیماری لثه هستند احتمال اینکه نوزاد آنها زودرس و خیلی کوچک باشد زیاد است. بنابراین مراقبت های دهانی در طول بارداری امری بسیار مهم است در حالی که تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است، به نظر می رسد که بیماری های دهان باعث افزایش سطح مایعات بیولوژیکی می شود که می توانند این عمل را تحریک کنند. داده ها همچنین نشان می دهد که وقتی که بیماری لثه در دوران بارداری بدتر می شود، خطر ابتلا به کمبود وزن نوزاد وجود دارد.برای کمک، به حداقل رساندن خطرات در دوران بارداری با مجله اینترنتی ارتودنسی در این مقاله همراه باشید.
زنان با توجه به حاملگی باید برای بازرسی و درمان هر گونه مشکلات و مراقبت از دهان قبل ار بارداری به دندانپزشک خود مراجعه کنند. در طول بارداری، دندان ها و لثه ها نیاز به توجه خاصی دارند، یک رژیم متعادل و مراجعه به یک دندانپزشک به طور مرتب کمک می کند تا مشکلات دندانپزشکی در دوران حاملگی کاهش یابد. برای برخی از زنان، بیماری صبحگاهی یکی از نشانه های عمده بارداری است. که همراه با حالت تهوع است، اگر اسید اضافی در دهان شما چسبیده باشد، ممکن است دندان هایتان را از بین ببرد.
اطمینان حاصل کنید که دهان خود را با آب و یا یک دهانشویه فلوراید شستشو دهید تا سطح اسید را تحت کنترل نگه دارید. حاملگی باعث خشکی دهان شده به همین دلیل زنان را در معرض خطر بیشتری برای مشکلات مانند پوسیدگی دندان و عفونت قرار میدهد. برای افزایش هیدراته، و برای افزایش میزان تولید بزاق آب آشامیدنی زیادی بخورید. اکثر زنان در طول بارداری تغییراتی در لثه ها مشاهده می کنند؛ علائم مشترک لثه هایی هستند که در حین مسواک زدن دچار قرمزی و خونریزی می شوند. بعضی از زنان نیز دارای تورم شدید و خونریزی لثه هستند. همه این تغییرات به عنوان “ژنژیویت بارداری” نامیده می شوند و می توانند از ماه دوم بارداری شروع شوند. این وضعیت در ماه هشتم به اوج خود میرسد و پس از تولد کودک اغلب از بین میرود. برای به حداقل رساندن اثرات ژنژیویت بارداری، تمرین بهداشت دهان و دندان و استفاده از مسواک روزانه 2 بار و به مدت 2 دقیقه الزامی است. استفاده از دهانشویه نیز ممکن است به جلوگیری از التهاب لثه و پلاک دندان کمک کند.
جدیدا سیستم دیمون بیشتر از روش های دیگر ارتودنسی دندان آن به گوش ما میخورد. چرا این نوع ارتودنسی تا این در بین مردم محبوب شده است؟ اصلا ارتودنسی دیمون چیست و چه فرقی با درمان های دیگر دارد؟ چه مزایایی دارد و چرا باید به آن فکر کنیم؟ پاسخ همه این سوالات را در مقاله کامل زیر از مجله اینترنتی ارتودنسی پیدا کنید.
ارتودنسی دیمون یعنی چی؟
دیمون انقلابی بزرگ در حوزه ارتودنسی ایجاد کرده و متخصصان معتقدند این سیستم ارتودنسی به نوعی رولز-رویس دنیای بریس های ارتودنسی است. این سیستم براکتی، به گونه ای طراحی شده که طول دوره درمان و صاف شدن دندان ها و مراجعه به متخصص ارتودنسی را کاهش داده و از طرفی باعث صرفه جویی در زمان، هزینه و همچنین موجبات راحتی بیشتر بیماران را فراهم میکند. براکت دیمون به حفظ بیشتر بهداشت دهان و دندان کمک میکنند و به دلیل اینکه اغلب اوقات خودش، خودش را تنظیم میکند نیاز به مراجعه مکرر به کلینیک دندانپزشکی را به شدت کاهش میدهد.
بر خلاف بریس های سنتی و فلزی مرسوم که در آن سیم های قوس دار ارتودنسی از میان براکت های فلزی عبور کرده و فشار لازم برای صاف شدن دندان ها، توسط متخصص باید مکررا تنظیم شود، در ارتودنسی دیمون، ویژگی براکت دیمون باعث میشود که یک مکانیزم اسلاید مانند به سیم قوس دار مخصوصی اجازه دهد تا آزادانه حرکت کرده و فشار وارد شده به براکت ها و دندان ها را تنظیمم کند.
تفاوت شاخص بریس معمولی با ارتودنسی دیمون چیست؟
با این تفاسیر احتمالا بتوانید تشخیص دهید که فرق ارتودنسی ثابت معمولی با ارتودنسی دیمون چیست. همانطور که ذکر شد مهمترین تفاوت میتواند کاهش درد ناشی از جابجایی دندان ها باشد زیرا با براکت دیمون فشار حساب شده ای به دندان ها وارد میشود و درد آن بسیار کمتر میشود.
تفاوت سایر روش های ارتودنسی با ارتودنسی دیمون چیست؟
همانطور که میدانید به در ارتودنسی ثابت ساده به دندان ها براکت متصل میشود. سپس از بین براکت ها سیم قوس دارد عبور داده میشود. برای اینکه سیم بتواند بهتر به براکت ها متصل شده و به اصطلاح به آن ها لنگر شود، از او-رینگ ها یا الاستیک های حلقه مانند کوچکی استفاده میشود. مشکل حلقه های لاستیکی او-رینگ این است که آنها اصطکاک زیادی ایجاد می کنند و حرکت دندان را کندتر و دردناک تر می کنند. آنها همچنین رطوبت زیادی در اطراف خود جذب می کنند و باعث افزایش پلاک و تشکیل باکتری می شوند. این امر حفظ بهداشت دهان و دندان را مشکل تر می کند.
بزرگسالان و ارتودنسی دیمون شفاف
در مقایسه با سایر سیستم های ارتودنسی کودکان ثابت، اگر بپرسید برای بزرگسالان بزرگترین مزیت ارتودنسی دیمون چیست؟ خواهیم گفت که سیستم ارتودنسی دیمون شفاف نیز در دسترس است و اگر کسی بخواهد یک ارتودنسی نامرئی داشته باشد، دیمون شفاف بهترین گزینه برای او خواهد بود.
جرمگیری دندان پروسهای است که بطور روتین به منظور برداشتن جرههای بالا و زیرلثه انجام میشود. پلاک میکروبی و جرمها عامل ایجادکننده بیماریهای لثه هستند. به همین دلیل انجام مرتب جرمگیری سبب پیشگیری و همچنین بهبود بیماریهای لثه و پریودنتال خواهد شد.
بزرگترین هدف جرمگیری حذف پلاک دندانی است:
پلاک دندانی یا پلاک باکتریایی دشمن شماره یک دندانهای شما است و اگر به طور مرتب بهداشت دهان و دندان را رعایت نکنیم با شکلگیری پلاک و نهایتا سخت شدن آن و تشکیل جرم، بیماریها و مشکلات زیادی برای ما پیش خواهند آمد. هدف اصلی جرم گیری دندان نیر مبارزه با این پلاکها و درمان مشکلات موجود و پیشگیری از عوارض آینده است.
جرم گیری چگونه انجام میشود؟
پروسه جرم گیری دندان شامل حذف پلاک دندانی و بالاخص باکتری های بیهوازی و مخرب همراه پلاک از سطح دندان درست در زیر خط لثه است. این روش باید قبل از شروع عوارض و مشکلات ناشی از تشکیل و ماندگاری پلاک و بیماریهای لثه (مانند از دست رفتن دندان و …) صورت بگیرد. دندانپزشک ترمیمی خوب برای انجام این پروسه از دو روش رایج و مرسوم کمک میگیرند. هرچند که هر دو روش به منظور از بین بردن پلاکها مورد استفاده قرار میگیرد اما نحوه انجام آنها با هم تفاوتهای اساسی دارد.
همانطور که گفته شد به طور کلی دو روش برای جرمگیری دندان وجود دارد که این دو روش عبارتند از: اسکیلینگ یا جرم گیری دندان با کمک ابزارهای مخصوص و دستی دندانپزشکی اسکیلینگ با کمک ابزار جرمگیری اولتراسونیک جرم گیری هیچ آسیبی به دندان ها نمیرساند: در خصوص جرم گیری دندان باورهای اشتباه زیادی وجود دارد، از جمله:
لق شدن دندانها: یکی از رایجترین باورهای اشتباه، ضعیف شدن یا لق شدن دندانها و یا جابجایی و حرکت دندان است. این باور اشتباه از آنجا منشاء گرفته که زمانی که بیماری پیشرفته لثه وجود داشته باشد، دندانها استخوان حمایتکننده خود را از دست میدهند و دچار لقی میشوند.
فاصله گرفتن دندانها: در برخی موارد نیز ممکن است شخص تصور کند بین دندانهایش فاصله افتاده و فکر کند که این فاصله به خاطر انجام جرم گیری است. این فاصله به جهت برداشته شدن پلاک و جرم دندان است که برای مدتها بین دندانها شکل گرفته است و نیازی به درمان برایبستن فاصله بین دندان ها ندارد . این فاصله همان فضایی است که متعلق به لثه بوده و باید توسط لثه پر میشده ولی جرمها آن را اشغال کرده بودند.
پیشگیری از بروز بیماری، کمترین فایده جرمگیری است:
زودن جرمهای دندانی فواید بسیار زیادی دارد. برخی از مهمترین فواید جرم گیری دندان عبارتند از:
پیشگیری از پوسیدگی دندان و ایجاد حفره دندانی
پیشگیری از بیماری پریودنتال
از بین بردن لکه های دندانی
پیشگیری یا از بین بردن بوی بد دهان
صرفهجویی در هزینه و کاهش نیاز به پروسههای زیبایی دندان (که بسیار هزینه بر هستند)
لومینیرزها هم نوعی روکش دندان یا ونیر هستند با این تفاوت که توسط یک شرکت یا لابراتوار خاص ساخته شده و دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند. میتوان گفت که لومینیرزها در اصل یک برند روکش دندان هستند. به این ونیرها معمولا ونیر یا روکش آماده میگویند و به مراتب نازک تر و ظریفتر از لمینت دندان هستند. برای درک تفاوت و فرق لمینت دندان و لومینیرزها بهتر است برخی از ویژگی های این روکش ها را نیز بدانید.
از سایر ونیرها شفاف تر هستند
دقیقا مانند سایر ونیرها دندانپزشک ترمیمی خوب از لومینیرزها برای پنهان کردن و پوشاندن دندان های دچار تغییر رنگ و دارای شکل غیرطبیعی استفاده میکند. آن ها هرچند نازک هستند اما ظاهری شبیه به لمینت ها دارند. با این وجود چون خیلی نازک و ظریف هستند اگر دندان کسی خیلی دچار تغییر رنگ شده باشد توصیه میشود که به جای لومینیرز از لمینت یا سایر روکش های دندانی استفاده کند زیرا در این حالت رنگ دندان در پشت لومینیرز قابل مشاهده خواهد بود.
ما برای نصب سایر روکشها معمولا نیاز داریم که بخشی از ضخامت مینای دندان را تراش دهیم تا جا برای روکش باز شده و طبیعی به نظر برسد. اما از آنجا که ونیر لومینیرز بسیار نازک است معمولا نیازی به تراشیدن مینای دندان نداریم. به همین دلیل انجام یا نصب این روکش ها قابل بازگشت است به این معنی که شخص هر گاه بخواهد لومینیرها را بردارد میتواند بدون آسیب به مینای دندان اینکار را انجام دهد. حال آنکه ما در خصوص لمینت دندان چنین چیزی نداریم. بنابراین برگشت پذیری با عدم بازگشت پروسه نیز فرق لمینت دندان و لومینیرز است.
دقیقا مشابه نصب سایر روکش های دندانی، نصب لومینیرز نیز نیازمند دو جلسه است که معمولا جلسه اول به مشاوره، ارزیابی و تهیه قالب از دندان های شما اختصاص داده میشود. بعد از قالب گیری، نوبت به ساخت لومینیرز منحصر به فرد شما میرسد که توسط لابراتوار ساخته میشود. و آماده شدن آن چیزی بین 2 تا 4 هفته زمان نیاز دارد. برعکس نصب لمنیت ها که در جلسه اول مینای دندان تراش داده میشود و تا آماده شدن لمینت روکش موقت نصب میشود، ما برای لومینیرز چنین چیزی نداریم و از روکش موقت استفاده نمیکنیم چون مینا تراش نخورده است. ماندگاری بالایی دارند سازندگان لومینیرز ادعا میکنند که این روکش ها میتوانند بیش از 20 سال نیز دوام داشته باشند با این حال برخی دندانپزشکان معتقدند که این ونیرهای دندانی چیزی بین 10 تا 20 سال ماندگار هستند و پس از آن نیازمند تعویض خواهند بود.
مقرون به صرفه هستند
هزینه و قیمت لومینیرز چیزی بین 800 تا 2000 دلار است. (هزینه ها در کشور ما متغیر است و شاید کمتر باشد.) البته قیمت لومینیرز ذکر شده به ازای هر واحد دندان است. از آنجا که نصب لومینیرزها در حوزه دندانپزشکی ترمیم زیبایی است و هیچ توجیه پزشکی ندارد لذا، هزینه آن را نیز به هیچ عنوان نمیتوان از بیمه درخواست کرد زیرا اصولا بیمه ها تنها کارهای درمانی و پزشکی را تحت پوشش قرار میدهند. و در آخر تفاوت هزینه و قیمیت را نیز به عنوان فرق لمینت دندان و لومینیرز حتما در نظر داشته باشید.
توضیحات و دندانپزشک ترمیمی خوب بهترین متخصص ارتودنسی در کرج وتهران این باره مطابق سایر روش های ارتودنسی، نصب براکت دیمون نیز نیازمند طی شدن مراحل خاصی است که در ادامه با 0 تا 100 آن آشنا خواهید شد:
1. تصویربرداری
برای طراحی لبخند بینظیر شما، ما در اولین مرحله از دهان شما عکس برداری میکنیم. عکسبرداری به ما این امکان را میدهد تا موقعیت دقیق قرار گیری دندان ها، میزان کج بودنشان را مشاهده میکنیم و برآورد میکنیم که چه نیرویی و چه سیستمی برای منظم و یکدست کردن دندان های شما نیاز است. سپس از دندان های شما قالب میگیریم تا بهترین براکت های دیمون را بر اساس وضعیت دندان هایتان به صورت سفارشی تهیه کنیم. پیشرفته ترین فناوری موجود در کلینیک ما، به ما این امکان را می دهد تا جای جای براکت ها را تنظیم کنیم و درمان بیماران را به حدی تنظیم کنیم که قبلاً تا این اندازه امکان پذیر نبوده است. با شخصی سازی براکت ها، ما درمانی سریع، بدون درد برای مشا در نظر میگیریم که زیبایی را به لبخند شما بازگرداند.
به طور معمول تعبیه بریس های شما طی یک قرار ملاقات و تا یک ساعت طول می کشد. این قرار ملاقات شامل تمیز کردن دندان ها، چسباندن براکت ها به دندان ها و سپس تعبیه سیم قوس دار سفارشی و مخصوص است. این سیم خاص که برای ساخت آن، از فناوری های جدید استفاده شده است، نیروی لازم جهت صاف شدن دندان های شما تامین میکند. بعد از اتمام اتصال بریس ها، به شما توصیه هایی کامل درباره سیستم و نحوه نگهداری و مراقبت از آن میدهیم.
بعد از تنظیم اولیه، تنظیمات بعدی شما را برنامه ریزی خواهیم کرد. بریس های دیمون به نسبت بریس های معمولی به تنظیمات کمتری نیاز دارند و قرار ملاقات بعدی شما میماند برای تعویض سیم قوس دار و بررسی میزان پیشرفت صاف شدن دندان هایتان.
4. برداشتن بریس ها
ارتودنسی دیمون کلییر برای دستیابی به لبخند کامل نسبت به بریس های معمولی، زمان کمتری میطلبد و طول مدت درمان بستگی به شرایط فردی شما دارد. پس از رسیدن به نتیجه مطلوب، بریس شما برداشته می شود. بعد از برداشتن ارتودنسی دیمون شما باید برای حفظ موقعیت دندان صاف شده خود برای مدت معینی از نگهدارنده ارتودنسی استفاده کنید.
بسیاری از افراد گمان میکنند که اصلاح موقعیت دندانها تنها از طریق بریس امکانپذیر است. در حالی که در بسیاری از شرایط این گمان درست است، اما راههای جایگزین دیگری نیز برای اصلاح مشکلات ارتودنسی دندان وجود دارد.
در فرآیند درمان از ابزار ارتودنسی مختلفی برای درمان انواع مشکلات دندانی و ارتودنسی بهره گرفته می شود. در درمان ارتودنسی ابزارها و وسایل متعددی برای انواع مشکلات دندانی و ارتودنسی بکار میرود که این ابزار و وسایل ارتودنسی میتوانند ثابت و یا متحرک باشند. که در اینجا فهرستی از انواع وسایل و تجهیزات ارتودنسی را بهترین متخصص ارتودنسی در تهران برای شما ارائه کرده است.
بریسها
بهطور کلی از بریسها برای “اصلاح موقعیت دندانها” استفاده میشود. به عبارتدیگر، آنها فقط برای ما یک اتصالی را ایجاد میکنند که به کمک آن میتوانیم دندانها را احاطه کرده و به نحو دلخواه حرکت دهیم. بهطور معمول، این وسایل ارتودنسی شامل باندهایی هستند که بروی دندانهای مولر (دندانهای آسیای بزرگ) (بهطور کامل اطراف دندان را در برمیگیرند) نصب میشوند، سپس توسط براکتها به بقیه دندانها متصل میگردند. از یک نوع چسب مخصوص استفاده میشود تا براکتها به دندانها متصل شوند. این چسب به اندازه کافی قوی میباشد تا بریسها را در طول درمان در موقعیت خود حفظ نماید، اما نباید زیاد محکم باشند زیرا که پس از اتمام درمان، بریسها باید برداشته شوند.
هنگامیکه بین رشد فک بالا و پایین اختلاف وجود داشته باشد از این ابزار استفاده میشود. در این حالت دندانها و فک بالا از دندانها و فک پایین جلوتر واقع میشوند. در بیمارانی که برای اصلاح جویدن خود از اکسترکشن استفاده میکنند، این دستگاه کمک میکند هنگام نزدیک کردن فاصلههای دندانی، دندانهای عقبی بالا، به سمت جلو نلغزند. هدگیر دارای یک تکیهگاه است که در پشت گردن نصب میشود. قسمت داخلی دستگاه هدگیر بر روی لولهای که در کنار اولین دندان آسیاب بزرگ قرار دارد، نصب میشود.
بهداشت دهان و دندان در هر شرایطی و در هر سنی مهم است، اما دندانپزشکی بارداری از اهمیت خاصی برخوردار است. در دوران بارداری به علت تغییرات هورمونی مادر، خطر ابتلا به بیماریهای دهان و دندان افزایش مییابد. در این دوران لثهها کمی آسیب پذیرتر میشوند که در صورت بی توجهی در بهداشت دهان، لثهها تحریک، ملتهب و دچار خون ریزی میشوند. از آنجا که سلامت دهان مادر ارتباط نزدیکی با سلامت جنین دارد، رعایت نکاتی بسیار ساده میتواند به سلامتی مادر در دوران بارداری و پس از آن کمک قابل توجهی کند. با بهترین متخصص ارتودنسی همراه باشید.
از جمله بیماریها و مشکلاتی که ممکن است در این دوره به وجود آید عبارتند از:
تومور حاملگی یا تومور لثه
گاهی اوقات تغییرات هورمونی در دوران بارداری باعث تغییر حجم لثه میشود که به این بافت تغییر حجم یافته و ملتهب تومور حاملگی میگویند. این تومور بدون ضرر و خوشخیم است که در سه ماهه دوم بارداری برای بعضی از بانوان اتفاق میافتد. این مشکل ممکن است پس از تولد نوزاد از بین برود ولی اگر برای فرد مشکلاتی در خوردن و آشامیدن ایجاد کند باید حتما به دندانپزشک مراجعه کند.
شایعترین بیماری در دوران بارداری ژنژیویت است که در اثر این بیماری بافت سطحی لثه ملتهب میشود. در دوران بارداری به علت بالا رفتن سطح بعضی از هورمونها این بیماری تشدید مییابد. اقدامات بهداشتی دهان و دندان از جمله مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و همچنین استفاده از دهانشویههای مناسب و مراجعه به دندانپزشکی برای حل این مشکل توصیه میشود.
اگر قصد باردار شدن دارید بهتر است قبل از آن از سلامت دهان و دندان خود مطمعن شوید و درمان هایی مثل ایمپلنت دندان ، ارتودسی ، لمینت دندان ... را از تا جایی که ممکن است قبل از بارداری انجام دهید. . هم چنین تحقیقات و بررسیها نشان از ارتباط بین بیماری لثه و زایمان زودرس دارد. چرا که بیماریهای دهان و دندان به علت افزایش سطح هورمونهای زنانه و واکنش به جرم و پلاک دندان تشدید مییابند و در نتیجه باعث زایمان زودرس و مشکلات دیگری میشود. بنابراین باید در خصوص درمان چنین مشکلاتی اقدام کرده و به دندانپزشکی مراجعه کنند.
البته باید در نظر بگیریم که با توجه به ماهیت متفاوت این دو پروسه، نباید آن ها را با هم مقایسه کرد، اما ما در خصوص اصلاح کج بودن دندان ها می توانیم تا حدودی یک مقایسه ساده بین آن ها داشته باشیم. در ادامه با توجه به نظر بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران به مقایسه این دو در چند زمینه پرداخته ایم.
روش صاف شدن دندان کج با ارتودنسی
اگر قصد ارتودنسی دندان کج دارید بهتر است بدانید که روش های متفاوتی برای این هدف در دسترس است. یک متخصص ارتودنسی خوب بسته به شدت کجی دندانتان می تواند از انواع روش ارتودنسی زیر استفاده کند: انواع ارتودنسی نامرئی (شامل پلاک های شفاف ارتودنسی، اینویزیلاین ها و …) انواع ارتودنسی متحرک (به طور مشابه انواع پلاک های ارتودنسی) انواع ارتودنسی ثابت (لینگوال، دیمون، سرامیکی، فلزی معمولی و …)
اما اگر مقصد ونیر دندان کج را دارید گزینه های روی میز کاهش میابد. متخصص ترمیمی و زیبایی دندان با انواع ونیر زیر کجی دندان ها را پنهان میکند: لمینت دندان یا ونیر پرسلین ونیر کامپوزیت لومینیرز و سایر ونیر های مشابه در این میان لمینت دندان کج رایجتر است. زیرا هم زیبایی بیشتری دارد و هم ماندگاری بالاتری به نسبت سایر ونیرهای دارد.
مدت زمان اصلاح دندان های کج با هر دو روش
درمان ارتودنسی برای صاف کردن دندان های کج شده به زمانی بین یک تا دو سال برای تکمیل درمان نیاز دارد. مدت زمان ارتودنسی دندان که معمولا طولانی است به عنوان یک نقطه ضعف نسبت به درمان های دیگر به حساب می آید. اما بهترین روش است زیرا ماندگاری آن زیاد است و لبخند را به صورت چشمگیری زیباتر می کند. در حالی که انتخاب ونیرهایی مانن لمینت برای دندان کج به طور معمول درعرض چند هفته ساخته شده و طی یک جلسه به اتمام می رسد .به عبارتی ونیرها تنها در یک جلسه و نهایتا دو جلسه نصب میشوند و کج بودن دندانها را پنهان میکند.
هزینه ارتودنسی می تواند یک نگرانی محسوب شود. اما گرفتن نتایج همیشگی و موثر، هزینه ها را توجیه می کند. هزینه ارتودنسی بسته به روش درمان، نوع و شدت مشکل و سایر فاکتورهای موثر بین 4.5 تا 10 میلیون برای هر فک متغیر است. هزینه ونیر به ازای هر دندان حدود 1.5 میلیون تومان است.
مال اکولوژن، بی نظمی دندان یا اختلالات فکی و دندانی یک مشکل عدم همترازی است که میتواند منجر به عوارض خطرناکی برای سلامت دهان شود. با بهترین متخصص ارتودنسی همراه باشید.
این مشکل تحت عناوین زیر نیز شناخته میشود:
شلوغی دندانها
کراس بایت
اوربایت دندانهای فاصلهدار
اپن بایت
علل بههم ریختگی و شلوغی دندانها
لب و کام شکافته استفاده مکرر از پستانک بعد از سن 3 سالگی استفاده طولانی مدت از شیشه شیر در اوایل کودکی مکیدن شست در اوایل کودکی آسیبدیدگیهایی که باعث ناهمتراز شدن فکها میشوند تومور در دهان یا فک داشتن دندانهایی با شکلهای غیرطبیعی یا دندانهای نهفته مراقبت ضعیف از دندانها که منجر به جاگیری ناصحیح مواد پر کننده دندان، روکشها یا بریسها میشود.
ناهمترازی دندانها تغییر ظاهر صورت گاز گرفتن مکرر زبان و داخل گونهها ناراحتی در هنگام گاز زدن یا جویدن مشکلات گفتاری، از جمله نوک زبانی صحبت کردن نفس کشیدن از دهان به جای بینی
اکثر افراد مبتلا به مال اکلوژن خفیف نیازی به درمان ندارند. اما، در صورت شدید بودن مال اکولوژن، دندانپزشک بیمار را به یک متخصص ارتودنسی ارجاع میدهد. متخصص ارتودنسی نیز بسته به نوع مال اکولوژن، درمانهای مختلفی را توصیه میکند، از جمله: بریس برای اصلاح وضعیت قرارگیری دندانها کشیدن برخی دندانها برای اصلاح شلوغی تغییر شکل، روکش کردن یا متصل کردن دندانها به یکدیگر جراحی جهت تغییر شکل یا کوتاه کردن فک استفاده از سیم و ورقهای فلزی برای تثبیت استخوان فک
البته ممکن است درمانهای مورد استفاده برای این عارضه نیز باعث برخی عوارض شوند، از جمله:
پوسیدگی دندانها درد یا ناراحتی تحریک و حساس شدن دهان به خاطر استفاده از وسایلی مانند بریسها مشکل در جویدن یا حرف زدن در طول درمان
رفع مشکلات نامرتبی دندانها در کودکان و بزرگسالان
درمان مال اکولوژن یا بههم ریختگی و شلوغی دندانها در کودکان و بزرگسالان باعث اصلاح این مشکل میشود. درمان زود هنگام نامرتبی دندان کودکان طول درمان و هزینه آن را کاهش میدهد. بزرگسالان نیز میتوانند نتایج خوبی از درمان بگیرند. البته، درمان بزرگسالان طولانیتر و گرانتر است. هر چه درمان زودتر شروع شود، نتیجه به دست آمده بهتر خواهد بود.
داشتن لبخندی زیبا یا یک طرح لبخند ایده آل یکی از ویژگیهایی است که امروزه طرفداران بسیاری دارد. تاثیرگذارترین عامل برای داشتن لبخندی زیبا، زیبایی دندانها است. اما برخی از افراد به علت داشتن دندانهای بد شکل و ناموزون از داشتن لبخندی زیبا محروم هستند. یکی از راههایی که به داشتن دندانهایی زیبا و نهایتا لبخندی زیبا به شما کمک میکند لمینت دندان است. با بهترین متخصص ارتودنسی دندان همراه باشید.
لمینت دندان چیست؟
لامینت ها مانند ونیر کامپوزیت نوعی ونیر دندان هستند. آن ها که به ونیر لایه ای مشهور هستند پوستههای ظریف و شیشهای شکلی هستند که در عین حال از استحکام بالایی برخوردار هستند. لمینیت دندان روشی است که در آن از مواد همرنگ دندان یا سفید رنگ استفاده شده و برای ایجاد تغییر در فرم، شکل، رنگ و طول دندانها یا بستن فاصله بین دندانها و درمان دندانهای شکسته روی دندان قرار داده میشود. بدین ترتیب به صورت لایههایی بر روی دندانها قرار میگیرند و ایراد و نواقص دندان را میپوشانند. در صورت انتخاب صحیح روش درمانی توسط پزشک متخصص برای ساخت لمینیتهای سرامیکی همیشه نیاز به تراش دندان نبوده و فقط آماده سازى مختصرى جهت قرارگیری آن بدون هیچ آسیبى به بافت طبیعى دندان امکان پذیر است.
کاربرد این ونیر دندانی نیز برطرف کردن یا ترمیم موارد زیر است: دندانهای تیره و لک دار شده درمان کانال ریشه دندان دندانهای شکسته شده بهم ریختگی های متوسط تا خفیف دندانی بستن فواصل دندانی ناهنجارهای دندانی مادرزادی افزایش ارتفاع طول تاجها دندان های متمایل به سمت زبان
لمینت سرامیکی:از جنس سرامیکی و یا چینی هستند. دارای ظاهری زیبا، ثبات رنگ بیشتر و همچنین نسبت به لمینت کامپوزیتی مقاومتر هستند.(روکش های تمام سرامیک)
لمینت کامپوزیتی:در این نوع تراش کمتری به دندان داده میشود و هزینه این نوع کمتر از لمینت سرامیکی است.
مزایای لمینت دندان چیست؟
زیبایی چشمگیر و طبیعی بودن عدم رنگ پذیری و مقاومت به تغییر رنگ بدون نیاز به بی حسی مدت زمان کوتاه درمان
معایب آن چیست؟
در صورت شکستگی و یا پریدگی باید کل لامینت در دندان تعویض شود. اگر کمی تراش دندان بیش از حد باشد و به عاج دندان برسد، ممکن است زودتر بیفتد. بعد از قرار دادن بر روی دندان رنگ و شکل آن قابل تغییر نیست. کاربردی برای دندانها با پوسیدگی دندان وسیع و پرکردهگیهای قدیمی ندارد. هزینه نسبتا گرانی دارد.
مادهی چسبندهی نرم، شفاف و محکم اتصالیافتهای که روی سطح دندانها تجمع مییابد، به شکل شایع پلاک خوانده میشود. این ساختمان با اصطلاح پلاک باکتریایی یا پلاک میکروبی بهتر توصیف میشود، چرا که تقریبا تمام آن از باکتریها و تولیدات آنها تشکیل میشود. چسبندگی پلاک به سطح دندانها و سایر ساختمانهای جامد در دهان به حدی محکم است که جریان بزاق یا اسپری آرام آب بر روی این سطوح قادر به جدا کردن آن نمیباشد.
درواقع تجمع پلاک روی دندانها نتیجهی سلسله وقایعی فوقالعاده سازمانیافته و برنامهریزیشده است. بقای موجودات در محیط دهان به توانایی آنها به اتصال سطوح بستگی دارد. باکتریهایی که قادر نباشند به سطوح دهانی مثل مخاط و سطوح دندانی چسبندگی پیدا کنند و معلق بمانند، با بزاق دهان شسته شده و حذف میشوند. باکتریهای موجود در پلاک دندانی که عمدتا از نوع استرپتوکوکها هستند، دو خاصیت مهم دارند: خاصیت چسبندگی به دندانها و یا هر ساختمان جامد دیگری در دهان مثل ترمیمها، بریسها ی ارتودنسی و یا انواع پروتز مثل روکشها) لمینت دندان و...) و پروتز پارسیل و حتی جرمهای دندانی خاصیت پیوستگی به یکدیگر و تشکیل توده یا کلنی دادن
در مراحل اولیهی تشکیل پلاک این مجموعه قابلیت بیماریزایی ندارد، زیرا به طور اعم از جوامع هوازی تشکیل شده و عموما فاقد تعداد کافی یا انواع خاص از باکتریهای بیماریزا میباشد. بنابراین توانایی تولید مقادیر کافی از محصولات مخرب حاصل از متابولیسم را دارا نمیباشد.
چگونه پلاک دندانی سبب ایجاد بیماریهای لثهای میشود؟
پلاک دندانی به دو دستهی فوقلثهای و تحتلثهای تقسیم میگردد. پلاک فوقلثهای در قسمت بالای مارجینهای (لبهها) لثهها و یا درست در محاذات مارجینهای لثهای دیده میشوند و پلاک تحتلثهای در زیر مارجینهای لثهای، بین دندان و بافت شیار لثهای مشاهده میگردند. و گاهی ممکن است فرد را ملزم به انجام جراحی زیبایی لثه بکند.
چه عواملی تجمع پلاک را مستعد میسازند؟
بعضی از فاکتورها موجب میگردند تجمع و گیر پلاک دندانی تسریع شده و در عینحال برداشت آن توسط شخص دشوارتر گردد. این عوامل شامل موارد زیر هستند: فاکتورهای آناتومیک نظیر قرارگیری نامناسب دندانها، روی هم قرار گرفتن دندانها و دندانهای چرخشیافته یا کجشده. پلاک در سطوح خشن ترمیمها( مثلا پرکردن دندان ) نسبت به ترمیمهایی که سطح آنها به خوبی پرداخت شده است، راحتتر تجمع مییابد. لبههای لثهای ترمیم زیرلثهای منجر به تشکیل بیشتر پلاک میکروبی میشود و رعایت بهداشت لثه در این موارد نسبت به حالاتی که لبه ترمیم در حد و یا بالاتر از لبهی لثه میباشد، دشوارتر است. پروتزهای پارسیل متحرک غالبا منجر به افزایش تشکیل پلاک بر روی دندانهای پایه میشوند، که این مسئله ریسک مشکلات لثهای و پوسیدگی دندانها افزایش میدهد. دستگاههای ثابت ارتودنسی که آنها را به سختی میتوان تمیز نمود، بخصوص براکتها، بندها، سیمها یا الاستیکهایی که خیلی به لبه لثه نزدیک میباشند.
دندانپزشکان و بهترین متخصص ارتودنسی در روش فیلینگ کامپوزیت دندان بر روی سطح دندان ها ترکیبی که از مواد که همانند مینا بوده بر روی دندان های فرد قرار داده و بعد از آن فرم مورد نظر را به آن اعمال نموده و بعد از اینکه استحکام خود را حفظ نمود مورد پولیش قرار می گیرد.
پل دندان: در برخی از موارد دندان های مصنوعی به فک اتصال داده می شوند و در موارد دیگر نیز به صورت یک پل با یکدیگر اتصال برقرار می کنند.توسط این روش دندان مصنوعی به دندان های طبیعی مجاور با استفاده از یک قلاب متصل داده می شود ولی این روش روشی قدیمی بوده زیرا وجود این قلاب ها در دهان قابل مشاهده می باشد برای همین خیلی مورد پسند قرار نمی گیرد. پل های دندان دارای جلوه ای زیبا بوده و کاملا بی دردسر که از این دو موارد می توان از ویژگی های بارز این روش نام برد. راحت بودن از استفاده این پل ها به قدری است که فرد گاهی فراموش می کند از اینکه دندانی مصنوعی در دهان دارد.و در برخی از موارد نیز از اتصال جهت ترمیم دندان ها استفاده می شود.
پل های چسبان : در مواردی که ستون و پایه های کنار دندان سالم بوده عاری از هیچگونه پر شدگی باشد،پل چسبان را می توان مورد استفاده قرار داد تا زیبایی و ظاهر دندان های شما بیشتر باشد.تفاوت عمده این روش با روش اتصال در این است که به مقدار خیلی کمی از مینای دندان تراش داده می شود.به طوری که این روش در حفظ سلامت دندان های مجاور نیز تأثیر گذار است و آسیبی به آنها وارد نخواهد کرد.و در مرحله بعد پل های چسبان را به محل های از دندان که تراشیده شده می چسبانند.
کج شدن دندان علل مختلفی دارد و تنها ناشی از یک علت خاص نیست. مهم ترین علل کج شدن دندان که در نهایت باعث می شوند شما برای ارتودنسی دندان کج خود به متخصص ارتودنسی خوب مراجعه کنید(برای آشنایی با بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران می توانید به سایت دندانپشکی دکتر درویش پور مراجعه کنید.) عبارتند از:
اندازه فک: کوچک بودن اندازه فک از مهم ترین علل کج شدن دندان ها است. زمانی که دندان ها فضای کافی برای رشد نداشته باشند، به صورت کج از لثه بیرون می ایند. این مشکل معمولا باید پیش از رویش دندان های دائمی کودکان توسط متخصص برطرف شود. با بهترین متخصص ارتودنسی همراه باشید.
عادات اشتباه کودکی (موسوم به عادات میوفانکشنال): مکیدن انگشت های دست و پا یا اشیاء میتواند باعث کج شدن دندان شود. رفلاکس بلع نادرست حین بلیعدن مواد غذایی نیز یکی از این موارد است.
مشکلات مال اکلوژن: مشکلاتی که اشاره به عدم هماهنگی فک ها با هم دارند (مانند اوربایت، آندربایت، دیپ بایت و ..)
سایر علل ژنتیک و مسائل ارثی بهداشت ضعیف دهان و دندان: عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باعث ایجاد بیماری لثه شده که در صورت عدم درمان می تواند به شل یا لق شدن دندان ها منجر شود. این موضوع می تواند به مرور زمان باعث کج شدن دندان ها نیز شود. رژیم غذایی نامناسب به همراه مورد بالا از جمله علل کج شدن دندان در بزرگسالی هستند. آسیب و صدمه به صورت و دهان (مهمترین علت کج شدن دندان در بزرگسالی)
دیابت بیماری چندان ساده ای نیست و اگر نتوان آن را مدیریت کرد زندگی کردن با آن بسیار مشکل خواهد بود. دیابتی ها هموارده دغدغه های سلامتی زیادی در رابطه با بیماری خود دارند. برای مثال آن ها همواره بابت سلامت دهان و دندان خود نگرانند و حتی اگر دندانی از دست بدهند بسیار سخت میتوانند جایگزینی برای آن پیدا کنند. ما در این مقاله میخواهیم ببینیم که آیا دیابتی های میتوانند ایمپلنت کنند و برای دندان های از دست رفته خود یک ایمپلنت دندان عالی داشته باشند یا خیر. با دندانپزشک ترمیمی خوب همراه باشید.
دیابت و ایمپلنت: دیابت یک عامل خطر برای ایمپلنت گذاری است
یکی از نگرانی های رایج و شایع در خصوص مبتلایان به دیابت نوع 1 یا نوع 2 این است که آیا با وجود شرایط و وضعیت بیماریشان میتوانند ایمپلنت دندان داشته باشند؟ آن ها به این موضوع فکر میکنند که کاشت این وسیله در فکشان چه تاثیرات مثبت و منفی روی سلامتی آن ها خواهد گذاشت؟ این بیماران حق دارند نگران باشند. زیرا دیابت و ایمپلنت میتوانند کمی با هم مشکل و تداخل داشته باشند. به عبارتی دیابت میتواند احتمال شکست ایمپلنت و ناموفق بودن آن را افزایش دهد. چون زخم ها در بیماران دیابتی به کندی ترمیم میشوند. اما این باعث نمیشود که ما این عزیزان را از عمل کردن منصرف کنیم.
وقتی میگوییم که انجام جراحی ایمپلنت برای برخی از بیماران با خطر شکست مواجه است به این معنی نیست که عمل این اشخاص حتما با شکست مواجه میشود. برای مثال اگر میگوییم دیابت یک خطر بزرگ برای کاشت ایمپلنت است به هیچ وجه منظورمان این نیست که تک تک عزیزانی که دیابت دارند نمیتوانند ایمپلنت داشته باشند.
بنابراین هرچند کاشت ایمپلنت برای دیابتی ها امکان پذیر است، اما کسانی که دیابت دارند در خطر بیشتری برای شکست ایمپلنت و یا ناموفق بودن آن قرار دارند. مخصوصا اگر دیابت از کنترل خارج شده باشد و یا در مدیریت آن سهل انگاری شود احتمالا متخصص و جراح دندان اصلا زیر بار عمل نرود. اما خوشبختانه اگر دیابت از چند ماه قبل از عمل به خوبی کنترل شود، بدون هیچ مشکلی و با امید بیشتری میتوان عمل را انجام داد.
کش ها در واقع یکی از انواع مختلف دستگاه های ارتودنسی ساده اما موثر محسوب میشوند. به این کش ها باند یا الاستیک ارتودنسی هم میگویند. ما با کمک این کش ها به دندان ها فشار وارد میکنیم تا به تغییر جهت و موقعیت آن ها کمک کنیم. این کش های الاستیک معمولا بین براکت های پایین و و بالا قرار میگرند و با اعمال فشار به اصلاح ناهماهنگی دندان ها در فکین بالا و پایین کمک میکنند. با بهترین متخصص درمان ترمیم و زیبایی دندان همراه باشید.
نحوه عملکرد کش ارتودنسی دندان چگونه است؟
شاید با خودتان فکر کنید که این کشهای نازک و کوچک چگونه میتوانند دندان های ما را مرتب کنند درحالی که براکت ها با آن همه ابهت و استحکام به زود اینکار را انجام میدهند؟ سوال خوبی است. در جواب باید گفت که همه دستگاه های ارتودنسی با هدف خاصی استفاده میشود. شاید در ظاهر اینطور به نظر برسد که الاستیک ارتودنسی نمیتواند به تراز شدن دندان هایتان کمک کند اما اینطور نیست. این کش ها به صورت متناوب با وارد کردن فشاری هرچند محدود میتوانند دندان های ما را به صورت نامحسوس جابجا کنند. اما خودشان به تنهایی چنین عملکردی ندارند بلکه حتما باید در کنار بریس ها استفاده شوند.
اگر در کنار بریس ها از الاستیک ارتودنسی استفاده می کنید احتمالا در خوردن غذاهای جامد و یا غذاهایی که نیازمند جویدن زیاد هستند به مشکل بر میخورید و باید کش را دربیاورید.
ممکن است با گذاشتن کش تا مدتی دچار زخم در دهان شوید اما طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد
از انجایی که دوران بارداری یک از حساسترین دوران زندگی بانوان است. بنابراین باید در انجام بسیاری از فعالیتها تجدید نظر و با دقت و با راهنمایی متخصص تغذیه، ورزشها و داروهای لازم را انتخاب کنید. برای انجام خدمات دندانپزشکی بارداری نیز باید بسیار دقت کرد و ملاحظات لازم را انجام داد. با بهترین متخصص ارتودنسی همراه باشید.
با توجه به موارد گفته شده نکات زیر باید در زمان ارتودنسی در بارداری مد نظر گرفته شود:
در دوران بارداری دندانها و لثهها به علت تغییرات هورمونی و افزایش جریان خون حساستر میشوند. وجود این حساسیت در کنار درد طبیعی ناشی از ارتودنسی ممکن است برای مادران باردار دردناک باشد. به علت تغییرات هورمونی در این دوران قابلیت جا به جایی دندانها افزایش پیدا میکند و این موضوع بر روند درمان ارتودنسی اثر میگذارد. در اینجا پزشک متخصص با انتخاب بهترین نوع بریس متناسب با شرایط مادر باردار، برای دستیابی به بهترین و مطلوبترین نتیجه تخصص و تجربه خود را به کار میگیرد.
افزایش هورمونهای استروژن و پروژسترون میتواند به واکنش لثه به جرم و پلاک را تحت تاثیر قرار دهد. این امر ممکن است باعث افزایش خطر ابتلا به بیماریهای لثه شود. ایجاد این وضعیت در مادران بارداری که ارتودنسی کردهاند(یا نکردهاند) امری طبیعی است. اگر برای درمان ارتودنسی در دوران بارداری نیاز به کشیدن یک یا چند دندان باشد. بهتر است درمان را به بعد از زایمان موکول کنند چرا که برای کشیدن دندان نیاز به داروی بی حسی است که برای سلامت نوزاد خطر دارد. در این دوران مراقبت از دندانهای سیمکشی شده بسیار دشوار است.
مادران بارداری که در دوران بارداری خود تهوع صبحگاهی دارند استفاده درست از کشهای ارتودنسی و نگهدارندههای ارتودنسی را برای آنها محدود میکند. کاهش اشتها و حالت تهوع از دیگر علائم دوران بارداری است حال اگر در این دوران ارتودنسی هم انجام شده باشد غذا خوردن را دشوارتر میکند. بعد از تهوع باید به خوبی دندانهای خود را مسواک بزنند زیرا اسید ناشی از مواد لا به لای دندانها باقی میماند، و آسیب جدی به دندانها وارد میکند. بناراین مراقبت و رعایت بهداشت دهان و دندان در این دوران با وجود ارتودنسی بیشتر از قبل احساس میشود. هنگام قرار دادن براکتها در دهان، دستکاری و یا جا به جایی آنها نیازی به بی حسی و استفاده از داروی آرام بخش نیست. بنابراین بانوان بارداری که تمایل به ارتودنسی دارند نباید نگران این موضوع باشند.
به تمام روش هایی که منجر به سفید شدن دندان ها میشود بلیچینگ دندان گفته میشود. مهمترین مساله که در خصوص سفید کردن دندان ها مطرح است هزینه بلیچینگ دندان است. ما روش های مختلفی برای رسیدن به این هدف داریم که هر کدام هزینه خاص خود را دارند. با بهترین کلینیک ترمیم و زیبایی دندان همراه باشید.
هزینه بلیچینگ دندان به صورت حدودی چقدر است؟
بر اساس نوع روشی که برای سفید کردن دندان ها بکار برده میشود هزینه بلیچینگ دندان نیز متفاوت است. به طور کلی قیمت این کار برای آفیس بلیچینگ یا سفید کردن دندان ها در مطب دندانپزشک حدود 1.000.000 میلیون تومان است. قیمت بلیچینگ دندان با در خانه و با کمک محصولات سفید کننده نیز چیزی حدود 2.000.000 است.
هزینه آفیس بلیچینگ: هزینه بلیچینگ دندان در مطب چقدر است؟
سفید شدن چشمگیر دندان ها در مدت زمان کوتاه، مهمترین مزیت آفیس بلیچینگ دندان در داخل مطب دندانپزشک است. این پروتکل شامل استفاده از ژل پراکسید با غلظت نسبتاً زیاد است که توسط دندانپزشک زیبایی دندان یا تکنسین آموزش دیده به دندان ها اعمال میشود. در آفیس بلیچینگ مقداری پراکسید طی چند نوبت و هر بار برای مدت زمان 15 تا 20 دقیقه روی دندان ها باقی می ماند که حداکثر تا یک ساعت طول خواهد کشید. کسانی که با مشکل شدیدد تغییر رنگ دندان مواجه هستند ممکن است توصیه شود که چند جلسه بلیچینگ کنند یا از هوم بلیچینگ کمک بگیرید. هزینه بلیچینگ دندان در مطب دندانپزشک چیزی حدود 1 میلیون تومان است. قیمت بلیچینگ دندان در خارج از کشور نیز 650 دلار برای هر جلسه است.
هزینه هوم بلیچینگ: هزینه بلیچینگ دندان در خانه چقدر است؟
هزینه بلیچینگ دندان در خانه نزدیک 2 میلیون تومان است. همین هزینه در خارج از کشور 100 تا 400 دلار است. اگر سفید کردن دندان ها در مطب دندانپزشکی برایتان مقدور نیست میتوانید رو به هوم بلیچینگ دندان بیاورید. محصولاتی هستند که به توصیه دندانپزشکان جهت سفید شدن دندان ها در خانه و بدون مداخله دندانپزشک قابل خریداری هستند. استفاده از این کیت های سفید کننده دندان در خانه بسیار آسان است و مقادیر پرکسید بکار رفته در آن ها نیز کمتر است.
تحلیل لثه یا (Gum recession) به حالتی گفته میشود که در آن لثه (gingiva) یعنی بافتی که اطراف دندان را احاطه کرده عقبنشینی میکند و بخش هایی از ریشه دندان در معرض دید قرار میگیرد. تحلیل رفتن لثه مشکلی بسیار شایع در میان مراجعان به مراکز دندانپزشکی است و ممکن است حتی در سالمترین افراد نیز مشاهده شود. با بهترین متخصص ارتودنسی همراه باشید.
علائم تحلیل لثه کدامند؟
بالا رفتن یا به اصطلاح عقب نشینی لثه، از خط لثه در حالت نرمال، معمولا در همان ابتدا قابل تشخیص است اما علائمی نیز دارد که با کمک آنها میتوانید به راحتی آن را تشخیص داده و شدت آن را مشخص کنید. رایجترین علائم تحلیل لثه عبارتند از:
نمایان شدن ریشه دندان و در نتیجه بلند دیده شدن دندانها
هرچند که هر یک از دندانهای شما همواره طول مشخصی دارد، اما به طور معمول در افرادی که لثههای سالمی دارند، تنها تاج دندانها قابل مشاهده است. با تحلیل رفتن بافت لثه و با نمایان شدن ریشه دندان، به نظر میرسد که دندانها بلندتر شدهاند. وقتی لثه به دلیل بیماری پریودنتال بالا برود، دندانها حتی بسیار طولانیتر از حد طبیعی به نظر میرسند. اگر دندانهای جلو فرد دچار تحلیل لثه شوند، شاید نیاز به اصلاح طرح لبخند و جراحی زیبایی لثه با درمانهای مختلف باشد.
با تحلیل لثهها و قرار گرفتن ریشه دندانها در معرض دید، ممکن است عاج دندانها در ناحیهی ریشه به محیط دهان باز شوند و در نتیجه دندانها بسیار حساس شده و فرد درد ناراحت کنندهای داشته باشد.
لق شدن دندانها
افرادی که به دلیل بیماری لثه و پریودنتال دچار تحلیل لثه میشوند، ممکن است متوجه شوندکه یک یا چند دندان آنها لق شده است. این مشکل معمولا نشان دهنده ایجاد تجمعات پلاک و جرم در زیر لثه است. هر چه فاصله بین لثه و دندان بیشتر شود باکتریهای بیشتری میتوانند وارد این فاصله شوند و موجودیت دندان را به خطر بیندازند.
علت تحلیل رفتن لثه چست؟
شایعترین عللی که باعث کوچک شدن و یا عقب رفتن لثهها میشود عبارتند از:
بارداری تغییرات زیادی را در بدن شما به وجود می آورد، اما ممکن است انتظار نداشته باشید تغییری در سلامت دهان شما ایجاد کند. انجمن دندانپزشکی توصیه می کند که همه زنان باردار قبل از به دنیا آوردن یک نوزاد جهت مراقبت از حفره های دندانی و مسائل مربوط به حاملگی به دندانپزشک خود مراجعه کنند.
بارداری و التهاب لثه
التهاب و خونریزی لثه (گینویویت) در دوران بارداری شایع است. تغییرات در سطوح هورمون در بدن شما می تواند باعث افزایش گردش خون در ناحیه لثه شود، بنابراین خطر خونریزی افزایش می یابد. این تغییرات همچنین می تواند باعث ایجاد پلاک و لکه های دندان شود، بنابراین احتمال عفونت باکتریایی افزایش می یابد. حداقل دو بار در روز (یا بیشتر) مسواک زدن در دوران بارداری برای حفاظت از لثه الزامی است.
از آنجایی که پلاک می تواند به آسانی بر روی لثه ها و دندان ها لکه ایجاد کند، حتی می تواند باعث پوسیدگی و خرابی کامل دندان ها شود. عواملی مانند استفراغ همچنین می تواند پوسیدگی را ترویج دهد، زیرا باعث ایجاد محیط اسیدی می شود که مینای دندان را مختل می کند. مشکلات دهانی نه تنها برای مادران بلکه برای کودک نیز خطرناک است، از جمله مواردی مانند پریودنتیت و پوسیدگی جدی دندان، خطر ابتلا به دیابت و پره اکلامپسی را افزایش می دهد که یک وضعیت خطرناک است که با فشار خون بالا، میزان بالای پروتئین آن در ادرار و تورم در اندام ها مشاهده می شود.
دندان های سست
دندان ها می توانند در دوران بارداری شل شوند، حتی اگر لثه ها سالم باشند، به علت افزایش سطح پروژسترون و استروژن که بر لگنی که از دندان ها حمایت می کنند، تاثیر می گذارد. این وضعیت گذرا است و منجربه از دست رفتن دندان ها نمی شود. اگر از شکنندگی دندان هایتان ناراضی هستید با مراجعه به بهترین متخصص ارتودنسی اطمینان حاصل کنید که این مشکلات بدلیل تغییر هورمون ها است.
لق شدن دندان یکی از نگرانیهای اصلی بیمارانی است که در حال سپری کردن دوره درمان ارتودنسی دندان خود هستند. به همین دلیل در این مقاله، توضیحاتی در خصوص احتمال لق شدن دندان در زمان درمان ارتودنسی ارائه خواهیم کرد
آیا ممکن است در طول ارتودنسی دندان من لق شده و بیافتد؟
لازم است بدانید که تنها در چند روز اول که براکتهای ارتودنسی ثابت گذاشته می شوند دندان ها ممکن است کمی تحت فشار قرار گرفته و تکان بخورند. به همین دلیل ممکن است به برخی از بیماران احساس لق شدن دندان دست دهد. این مساله یک امر طبیعی است گرچه در برخی وارد ممکن است در صورتی که متخصص ارتودنسی آن را از قبل توضیح نداده باشد باعث نگرانی بیمار شود.
حرکت دندان از موقعیت کج و ناتراز خود به سمت یک موقعیت جدید و صاف با اعمال فشار توسط انواع ارتودنسی متحرک و ثابت صورت می گیرد. یعنی برای اینکه دندان کج شما کم کم صاف شود لازم است که به آن نیروهایی از طرف دستگاه های ارتودنسی وارد شود. همین موضوع باعث می شود که شما حس کنید دندان شما شل یا لق شده است. دلیل اصلی احساس لق شدن دندان در ارتودنسی همین موضوع است.
فشار ناشی از دستگاه های ارتودنسی به کدام بخش از دندان ها اعمال می شود؟
این فشار به بخش های مختلف دندان شما از جمله بخش های زیر وارد می شود:
تاج دندان
ریشه دندان
لیگامان پریودنتال
استخوان نگهدانده اطراف دندان
دلایل موجه لق شدن دندان در ارتودنسی
در برخی موارد ممکن است واقعا دندان لق شود. اما اگر شما به یک متخصص ارتودنسی خوب مراجعه کرد
ه باشید و تمام دستورالعمل های توصیه شده را رعایت کرده باشید به هیچ عنوان با لق شدن دندان در ارتودنسی مواجه نخواهید شد. بلکه تنها کسانی که متخصص خوبی انتخاب نکرده باشند و همچنین بهداشت دهان و دندان را رعایت نکنند ممکن است دندانشان در طول ارتودنسی لق شود. مهم ترین علت شل شدن دندان در ارتودنسی، بیماری های لثه ( پریودنتال ) می باشد که این بیماری در بزرگسالان شایع تر از کودکان است و بر اثر عدم رعایت مسائل بهداشتی رخ میدهد.
یکی از مهم ترین وظایف ارتودنسی دندان هماهنگ، یکدست و صاف کردن دندان های کج است. بنابراین بله پاسخ به سوالی که در عنوان مقاله مطرح شده قطعا “بله” است. و دندان هایی که کج هستند (کم یا زیاد) باید ارتودنسی شوند تا به موقعیت صاف و طبیعی خود برگردند. با بهترین متخصص ارتودنسی دندان همراه باشید.
به جز ارتودنسی دندان کج، چه روش هایی برای صاف شدن دندان ها وجود دارد؟
کج بودن دندان ها به هر دلیلی که رخ بدهد، می تواند ظاهر لبخند را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. در اغلب موارد برای برطرف کردن این مشکل و بهبود طرح لبخند از ارتودنسی دندان کج کمک گرفته می شود. اما راه های دیگری نیز برای این هدف وجود دارد. برای مثال استفاده از انواع ونیر دندان می تواند به بهبود طرح لبخند و صاف شدن ظاهری دندان ها کمک کند.
همانطور که در مقدمه نیز اشاره کردیم، دو روش برای اصلاح فرم کج دندان ها ارتودنسی دندان یا همان ارتودنسی دندان کج است با استفاده از ونیر دندان. اما به نسبت ونیر ها ارتودنسی (ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی متحرک و..) بهترین روش اصلاح این مشکل است. زیرا با کمک این درمان دندان را به روش های اصولی صاف کرده و باعث بهبود طرح لبخند میشوند اما با ونیر دندان تنها دندان ها را به صورت ظاهری از کج بودن در آورده ایم. در واقع با یک روکش نازک، کاری کرده ایم که دندان دیگر کج به نظر نرسد.
ونیر های دندان پوسته های نازک و همرنگ دندان هستند که روی سطح خارجی دندان ها را می پوشانند. برای نصب آن ها لازم است که مقداری از سطح مینای دندان تراشیده شود. بعد از تراشیدن دندان ها، ونیرها را میتوان با یک چسپ مخصوص به جلوی دندان ها متصل کرد. با کمک ونیرهای دندانی میتوان مشکلات ظاهری دندان را برطرف کرد. مهمترین مشکلات ظاهری که با ونیر پنهان میشوند عبارتند از:
در دوران بارداری که یک از حساسترین دوران زندگی زنها است تغییرات زیادی در بدن به وجود میآید. از جمله مشکلات شایع در دوران بارداری دندان درد است که مشکلات زیادی را به وجود میآورد. در دوران بارداری به علت تغییرات هورمونی و بالا رفتن سطح هورمونها احتمال درد دندان بیشتر شده و نهایتا منجر به حساس شدن لثهها و افزایش بزاق میشود. حساس شدن لثهها در این دوران ایجاد تورم و التهاب و در مواردی هم خونریزی لثه را منجر میشود. در دوران بارداری باید مراقب خیلی چیزها باشید و در راس همه آنها مراقبت از دندانها و لثهها است. زنانی که تصمیم به باردار شدن دارند باید قبل از بارداری از سلامت دندانهای خود مطمعن شده و حتما به متخصص دندانپزشکی در بارداری مراجعه کنند.
علت درد دندان در دوران بارداری
از مهمترین علل درد دندان در دوران بارداری پوسیدگی دندان است. پوسیدگی دندان در این دوران به علل مختلفی به وجود میآید که در این مطلب بهترین متخصص ارتودنسی دندان به آنها میپردازد.
تغییر رژیم غذایی: در دوران بارداری عوامل هورمونی و روانی باعث ایجاد تغییر در رژیم غذایی فرد میشوند. در این دوران سطح استفاده از شکر به علت تغییراتی که گفته شد افزایش پیدا میکند. به همین علت زنان باردار در این دوران با خطر دندان درد به علت پوسیدگی دندان مواجه میشوند.
التهاب لثه بارداری: در دوران بارداری تغییرات هورمونی باعث ایجاد التهاب و درد لثه میشود. به این شرایط اصطلاحا التهاب لثه بارداری گفته میشود. در صورت عدم درمان امکان پیشرفت و تبدیل شدن آن به یک بیماری پریودنتال که یک عفونت جدی و آبسه لثه است وجود خواهد داشت. عفونت به وجود آمده میتواند باعث ایجاد درد دندان در دوران بارداری شود. بیش از نیمی از زنان باردار با علائم التهاب لثه در دوران بارداری مواجه میشوند. کمبود کلسیم: برای شکل گیری استخوانهای کودک کلسیم مادهای ضروری است. بنابراین زنان باردار باید مصرف کلسیم در رژیم غذایی خود را افزایش دهند. از طرفی کمبود کلسیم در زنان باردار باعث از بین رفتن مینای دندان و در نهایت پوسیدگی و درد دندان میشود. بسیاری از زنان باردار در این دوران دچار کمبود کلسیم شده و نهایتا درد دندان را تجربه میکنند. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان: در این دوران زنان باردار به بسیاری از بوها، و طعم و مزهها حساس میشوند. به همین علت به بو و مزه خمیردندان حساس شده و تمایلی برای مسواک زدن دندانهای حود ندارند. در نتیجه عدم رعایت بهداشت دهان و دندان در این دوران منجر به ایجاد درد دندان میشوند.
شما ممکن است در طول سالها از دندانهایتان به خوبی مراقبت زیادی کرده باشید. برای مثال همیشه به موقع مسواک زده باشید، به خوبی نخ دندان کشیده باشید و همواره به فکر لبخند خود بوده باشید. حتی اگر تمام کارهای لازم برای تمیز نگه داشتن دندان های خود را انجام دهید، اما با وجود معضلی مثل فاصله بین دندان ها ، نمیتوانید انتظار داشته باشید که دندان ها عملکرد خوب خود را همچنان داشته باشند. به عبارتی تمیزی دندان ها همواره تضمینی برای بهبود عملکرد آن ها نیست. برای اینکه در کنار درخشندگی لبخند خود عملکرد گفتاری و جویدنی خوبی داشته باشید لازم است که تمام مشکلات تراز دندان ها شامل فاصله بین دندانها را اصلاح و درمان کنید. ما در این مقاله درباره این مشکل و تمام راه حل های برطرف کردن آن مطالب مفیدی را به شما ارائه خواهیم کرد.
علت فاصله افتادن بین دندان ها: چه عواملی باعث ایجاد شکاف بین دندانها می شود؟
شکاف یا فاصله بین دندان ها در اصطلاح دندانپزشکی به دیاستما مشهور است. دیاستما یا همین فاصله ها معمولا بین دو دندان جلویی در فک فوقانی دیده میشود. اما این فاصه تنها در بین این دو دندان وجود ندارد و اساسا بین هر دو دندان در هر بخشی از دندان ها ممکن است چنین چیزی ببینیم. دیاستما معمولا در میان کودکان شایع است اما بزرگسالان نیز میتوانند چنین چیزی داشته باشند. دلایل مختلفی برای ایجاد فاصله بین دندان ها وجود دارد که در ادامه با برخی از مهمترین علل آن آشنا خواهید شد:
همانطور که خواندید، دلایل مختلفی برای ایجاد شکاف و فاصله بین دندان های شما وجود دارد. حتی اگر این شکاف شما را از منظر زیبایی شناسی آزار ندهد، مهم است که در صورت ابتلا به بیماری لثه، حتما به یک دندانپزشک یا بهترین متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. مشکل فاصله بین دندانها تنها مربوط به مسائل زیبایی شناختی نمیشود و بلع و جویدن را نیز با مشکل مواجه میکند. کسانی که از موضوع رنج میبرند معمولا نمیتوانند به درستی غذا بجوند و اگر غذا در فضای بین دو دندان گیر کند معمولا کمی درد را نیز تجربه میکنند. هم به خاطر زیبایی و هم برای حفظ عملکرد، این فضا باید بسته شود.
پوسیدگی دندان ، بیماری عفونی دندانها است که موجب حل شدن و تخریب بافتهای دندانها میشود. درک این نکته که تخریب سطح دندان و ایجاد حفره در دندانها نشانهی عفونتی باکتریایی است، بسیار اهمیت دارد.
پوسیدگی دندان چگونه آغاز میشود؟
ضایعات پوسیدگی تنها زیر تودهای از باکتریها که قادر به ایجاد محیطی با شرایط اسیدی کافی باشند، ایجاد میگردند. این اسیدها موجب برداشت مادهی معدنی از سطح دندانها شده و روند پوسیدگی دندانی از همین جا آغاز میشود. و در بهترین حالت ممکن است شما را نیازمند پرکردن دندان کند .
پلاک باکتریایی، برای زنده ماندن نیاز به کربوهیدرات دارد. با مصرف مواد غذایی مختلف کربوهیدراتهای مورد نیاز باکتریها را به آنها میرسانیم. باکتریها، کربوهیدراتها را جهت تامین انرژیشان به مصرف میرسانند و در عوض اسیدهای آلی تولید میکنند. همین اسیدها هستند که از طریق حل کردن ساختمانهای معدنی دندان، ضایعه پوسیدگی را ایجاد میکنند. علل ایجادکننده پوسیدگی کدامند؟ چهار فاکتور مهم در ایجاد پوسیدگی نقش دارند که بدون وجود هریک از این فاکتورها امکان ایجاد پوسیدگی وجود نخواهد داشت. این چهار فاکتور عبارتند از: میزبان میکروبهای محیط دهان مواد غذایی زمان جهت ایجاد پوسیدگی، باید شرایط مساعد برای هر یک از این فاکتورها وجود داشته باشند. به عبارت دیگر، پوسیدگی نیاز به یک میزبان مستعد، میکروبی که بتواند ایجاد پوسیدگی کند و یک ماده غذایی مناسب که بتواند برای مدت کافی در محیط دهان باقی بماند، دارد.
چه عواملی سبب مستعد شدن فرد در برابر پوسیدگی میشود؟
اولین عامل مهم در ایجاد پوسیدگی وجود میزبان مستعد است. عواملی که از یک فرد عادی میزبانی مستعد در برابر پوسیدگی میسازد، موارد مختلفی را شامل میشود. این موارد عواملی هستند که موجب سهولت استقرار باکتریها و باقی ماندن طولانیتر آنها در محیط میشوند و یا سبب میشوند که حذف باکتریها سختتر انجام شود.
نامنظم قرار گرفتن دندانها (جلو و عقب بودن دندانها)
روی هم قرار گرفتن دندانها که سبب گیر پلاک میکروبی و حذف ناکامل پلاک از مابین دندانها میشود.
وجود شیارهای عمیق در دندانها که مسواک به راحتی به عمق آنها دسترسی ندارد.
تحلیل لثه و باز شدن سطح ریشه دندان ها به محیط دهان در افرادی که بیماری لثه یا پریودنتال دارند. که ممکنن است گاهی بیمار را مجبور به انجام جراحی زیبایی لثه کنند.
وجود ترمیمها یا پرکردگیهایی که توسط یک دندانپزشک ترمیمی خوب یا بهترین متخصص ارتودنسی و با تجربه انجاک نشده و لبههایی برجسته، ناصاف یا پالیش نشده دارند.
چسبیدن بریسهای ارتودنسی بر روی سطح دندانها و یا وجود پروتز پارسیل در داخل دهان که از یک طرف گیر پلاک میکروبی را افزایش میدهند و از طرف دیگر حذف پلاک را دشوار میکنند.
پر کردن دندان با کامپوزیت مزایای زیادی دارد اما مهمترین مزایای آن در اصطلاح طرح لبخند عبارتند از:
همرنگ دندان هستند و کسی متوجه پوسیدگی دندان و پرشدن آن نمیشود: چون همرنگ دندانها هستند با رنگ طبیعی آنها آمیخته میشوند و به سختی قابل تشخیص هستند. به خوبی به سطح دندان متصل میشوند و بافت باقیمانده دندان را تقویت میکنند. حداکثر مقدار دندان را حفظ می کند: برخلاف مواد پرکننده آمالگام، در کامپوزیتها به علت باند شدن آنها به دندان، نیاز به برداشت از بافت سالم دندان جهت ایجاد گیر مکانیکی وجود ندارد، در نتیجه نیاز کمی به تراش و دریل دندان میباشد.
معایب برخی از معایب پر کردن دندن با کامپوزیت عبارتند از:
در بازسازیهای وسیع به علت ماهیت پلیمری این مواد ممکن است chipping یا پریدگیهای کوچک پیش آید. مدت زمان پر کردن دندان با این ماده طولانی است.
ماندگاری
امروزه با پیشرفتی که در ساختار کامپوزیتها صورت گرفته، ماندگاری آنها بسیار طولانیتر شده است. پر کردن دندان با کامپوزیت معمولاً حدود 8 تا 10 سال ماندگار خواهد بود. که البته اگر به خوبی از آن مراقبت شود، پتانسیل این را دارد که دوام بیشتری داشته باشد. برای اینکه مواد پر کننده دندان شما دوام بیشتری داشته باشند حتما روزانه دندانهای خود را مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. مراقبت منظم از دندانها و حفظ بهداشت دهان و دندان میتواند مانع از ایجاد پوسیدگی مابین مواد کامپوزیت و دندان شود. علاوه بر این سعی کنید که سالانه دست کم دوبار به یک دندانپزشک ترمیمی خوب مراجعه کنید. همچنین برای جلوگیری از آسیب رسیدن به کامپوزیت خود، حتماً از جویدن مواد سفت و سخت مانند ناخن، یخ و .. خودداری کنید و سعی کنید با دندان خود اقدام به باز کردن بسته محصولات غذایی و موارد مشابه دیگر نکنید.
شکاف یا فاصله بین دندان ها در اصطلاح دندانپزشکی به دیاستما مشهور است. دیاستما یا همین فاصله ها معمولا بین دو دندان جلویی در فک فوقانی دیده میشود. اما این فاصه تنها در بین این دو دندان وجود ندارد و اساسا بین هر دو دندان در هر بخشی از دندان ها ممکن است چنین چیزی ببینیم. دیاستما معمولا در میان کودکان شایع است اما بزرگسالان نیز میتوانند چنین چیزی داشته باشند. دلایل مختلفی برای ایجاد فاصله بین دندان ها وجود دارد که در ادامه با برخی از مهمترین علل آن توسط دندانپزشک ترمیمی خوب آشنا خواهید شد:
عدم تناسب استخوان فک با دندان ها
اگر بین اندازه استخوان فک و اندازه دندانها ناسازگاری و ناهماهنگی وجود داشته باشد (مثلا یکی از آنها خیلی کوچک یا خیلی بزرگ باشد)، در این صورت فضای اضافی بین دندانها یا شلوغی دندان ها را تجربه خواهید کرد. (نکته: به طور معمول یک تناسب منطقی بین اندازه دندان ها و فک وجود دارد)
از دست دادن یا کشیدن دندان
گاهی اوقات ممکن است یکی از دندان ها کشیده شود یا به طور کلی بمیرد. در این صورت یک جای خالی در روی لثه ایجاد میشود. ما کاری به این جای خالی نداریم زیرا میتوانیم با روش های مختلفی مثل ایمپلنت دندان، بریج و یا پروتز دندان آن را پر کنیم. اما اگر این جای خالی پر نشود، دندان های مجاور به سمت این جای خالی حرکت میکنند. بنابراین بین سایر دندان ها فاصله می افتد.
لبیال فرنوم همان بخشی از دهان است که لثه های فک بالایی در بخش جلو را به بخش داخلی لب بالایی متصل میکند. این فرنوم یک زائده کوچکی است که اگر لب خود را بالا بدهید به راحتی قابل مشاهده است. زمانی که این زائده بزرگ شود میتواند بین دو دندان جلویی قرار گرفته و باعث ایجاد فاصله بین دندان ها شود. این مشکل با کمک عمل جراحی و ارتودنسی دندان قابل حل است.
عادات بد کودکی مانند مکیدن انگشت شست می تواند دندانهای جلو را بیشتر به سمت خارج هل دهد و باعث ایجاد فاصله بین دندان ها شود. علاوه بر مکیدن انگشت شست، مکیدن بیش از حد پستانک ها نیز میتوانید چنین نتیجه ای به دنبال داشته باشد.
عفونت و بیماری
عفونت لثه و در نهایت بروز بیماری لثه میتواند بسیار خطرناک باشد و به هیچ عنوان نباید به آن بی توجهی شود. بیماری لثه باعث ضعیف شدن و یا تحلیل رفتن استخوان فک میشود. استخوان فک در نقش حامی و پشتیبان زیر لثه ها قرار دارد. آسیب وارد شدن به لثه و استخوان نیز میتواند علت ایجاد فاصله بین دندانها باشد.
چه آرامش بزرگی وقتی بعد از یک مدت طولانیِ چندین ماهه، بلاخره دستگاه های ارتودنسی دندان برداشته میشوند. و چه نا امیدی بزرگی وقتی بعد از برداشتن بریس ها، دندان ها نه تنها سفید نیستند بلکه زرد هم شده اند. براستی چرا بعد از برداشتن این دستگاه ها دندان ها تغییر رنگ میدهند؟ چطور باید دوباره دندان ها را سفید کرد؟ اصلا چطور باید به بلیچینگ دندان یا سفید کردن دندان بعد از ارتودنسی پرداخت؟ با دندانپزشک ترمیمی خوب همراه باشید تا در این مقاله به صورت مفصل و کامل در این باره اطلاعاتی به شما تقدیم کند.
همه به بلیچینگ دندان یا سفید کردن دندان ها بعد از ارتودنسی نیاز دارند
موضوع تغییر رنگ دندان ها در میان کسانی که تحت درمان ارتودنسی قرار میگیرند امری طبیعی است. مخصوصا در کسانی که توجه کمتری به بهداشت دهان و دندان خود دارند و برای مثال به طور منظم مسواک نمیزنند یا سیگار میکشند، این تغییر رنگ واضح تر است. در ادامه با تمام علل زرد شدن دندان در ارتودنسی و نحوه سفید کردن آن بعد از برداشتن دستگاه ها آشنا خواهیم شد.
زرد شدن دندان بعد از ارتودنسی، چرا بعد از ارتودنسی دندان ها زرد میشوند؟
به طور معمول در اغلب افرادی که ارتودنسی ثابت انجام میدهند، روی دندان های خود لکه های زرد یا حتی سفید رنگی ایجاد میشود. هرچند که شاید این تغییررنگ یا لکه دار شدن جزئی باشد، اما در هر صورت ناخوشایند است. این تغییر رنگ بی دلیل نیست و خود به خود تنها به خاطر دستگاه های ارتودنسی انجام نمیشود. در ادامه با چند علت زرد شدن دندان بعد از ارتودنسی اشاره خواهد شد.
آیا بلافاصله بعد از براشتن بریس ها میتوان بلیچینگ دندان کرد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که بله شما میتوانید بلافاصله بعد از برداشتن بریس ها شروع به سفید کردن دندان خود کنید. اما باید برای اینکار توصیه ها و نکاتی را رعایت کنید. از آنجایی که مینای دندان بلافاصله بعد از خارج کردن بریس ها تا حدود 1 ماه بعد از آن حساس است لذا استفاده ناشیانه از برخی روش های بلیچینگ میتواند به مینای دندان آسیب برساند و آن را دچار فرسایش کند.
با گذشت دو ماه از عمل جراحی چاقی ( عمل اسلیو ، بای پس معده ، جراحی ساسی معده ) ، اکثر بیماران آماده اضافه کردن میوه و سبزیجات تازه به مینی وعده های غذایی روزانه خود هستند و می توانند یک رژیم غذایی سالم “عادی” را از سر بگیرند. به یاد داشته باشید که به آرامی غذا بخورید و با لقمه های کوچک بردارید. بهتر است که در این هفته از مصرف میوه ها همراه با پوستشان خودداری کنید هرچند که برخی از بیماران ممکن است بتوانند چنین کاری انجام دهند و هیچ مشکلی برایشان پیش نیاید. میوه ها و سبزیجات تازه مملو از ویتامین ها، مواد معدنی ، آنتی اکسیدان ها و فیبر هستند تا به بدن کمک کنند عملکردهای لازم زندگی را انجام داده و سطح انرژی شما را افزایش دهند.
با کاهش سریع وزن در طی ۳ تا ۶ ماه اول بعد از عمل، ممکن است موارد زیر را تجربه کید:
بدن درد
احساس سرماخوردگی
ریزش موی سر
خستگی بیش از حد
تغییرات خلق و خو
این موارد همگی موقتی هستند و خیلی زود آن ها ا پشت سر خواهید گذاشت. اما برای کمک میتوانید با تیم جراحی و مخصوصا متخصص جراحی لاغری خودتان در این خصوص مشور کنید.
عمل لاغری غالبا باعث کاهش دیابت و یا مدیریت بهتر آن میشود. با این وجود اگر برای مدیریت آن دارو مصرف میکنید بهتر است بعد از عمل به طور منظم به متخصص یا پزشکی که کنترل دیابتتان را برعهده دارد سر بزنید.
امروزه با توجه به پیشرفتهایی که در زمینه علم و تکنولوژی به خصوص زیباسازی دهان و دندان صورت گرفته، یکی از روشهایی که برای داشتن لبخندی زیبا به کار میرود روکش دندان ها (ونیر دندان، لمینت دندان) میباشد. با اعمال این روشهای زیبایی بسیاری از عیوب دندانها بر طرف شده و جلوه ظاهری دندان و لبخند فرد را نیز بسیار زیباتر میسازد. با دندانپزشک ترمیمی خوب همراه باشید. ونیر دندان لایه نازکی از نوعی چینی به نام پرسلن یا کامپوزیت است که بر روی مینای دندان قرار میگیرد. ونیر دندان ظاهر دندانهایی که دارای نواقصی چون مینای فرسوده دندان، نامرتبی و فاصلهدار بودن دندانها، تغییر رنگ، و شکستگیها و ترکهای دندان هستند را میپوشاند.
انواع ونیر دندان
ونیرهای دندان معمولا از جنس پرسلن (سرامیکی) یا رزین کامپوزیت هستند. ونیر سرامیکی: این ونیرها معمولا چینی یا سرامیک هستند و مواد اصلی آنها شیشه است به همین علت است که قابلیت تغییر رنگ را ندارند. رنگ این ونیرها را میتوان متناسب با رنگ دندانهای مجاور تهیه کرد تا طرح لبخند طبیعی و زیبا به فرد هدیه دهد. از مزایای این ونیرها میتوان به استحکام و دوام بالا، مقاوم در برابر لک، همرنگ بودن با دندان و نصب آسان اشاره کرد.
ونیر رزین کامپوزیت: نوعی دیگری از ونیرهای دندانی ونیر کامپوزیت است که برای پوشاندن ترکها، لب پر شدگیها، شکستگیها و فواصل بین دندانی استفاده میشود. با استفاده از این نوع ونیرها دندان کمتر تخریب شده همچنین دارای قیمت کمتری نسبت به ونیرهای سرامیکی هستند. این ونیرها در یک جلسه نصب شده و در صورت آسیب دیدن به آسانی قابلیت ترمیم را دارند.
مسواک زدن و استفاده از نخ دندان راه های روزمره و لازم برای داشتن طرح لبخند زیبا و حفظ دندان های روشن، سفید و سالم است. با این حال، اگر شما هنگام لبخند زدن احساس کنید که در دندان هایتان کمبود درخشندگی یا زرد تر شدن دیده می شود هیچ چیزی برای نگران شدن نیست چون شما تنها نفر نیستید که به این مشکل دچار شده است. هنگامی که یک آکادمی دندانپزشکی و لوازم آرایشی ایرانی از مردم می پرسید چه چیزی را در مورد لبخندشان بیشتر دوست دارند و به آن توجه خاصی دارند شایع ترین پاسخ، دندان های سفید تر بود. در ادامه با مجله اینترنتی دندانپزشکی همراه باشید.
چرا رنگ دندان های من تغییر یافته است؟
با گذشت زمان، دندان هایتان به دلایل مختلف می توانند از سفید تا نه چندان روشن و زرد به نظر برسند که عوامل مهمی در این امر تاثیر گذار هستند که شاخص ترین آن ها را در زیر آورده ایم:
نه، به همین دلیل است که قبل از تصمیم گیری برای سفید کردن دندان ها، با دندانپزشک خود صحبت کنید، زیرا سفید کننده ها ممکن است تمام انواع تغییر رنگ را تصحیح نکنند. به عنوان مثال، دندان های زرد احتمالا به خوبی سفید می شوند، اما ممکن است دندان های قهوه ای با این روش پاسخ ندهند و دندان هایی با رنگ های خاکستری ممکن است در همه جا سفید نشوند. سفید کردن روی کلاه، روکش، تاج و یا پر کردن کار نمی کند. اگر تغییر رنگ دندان شما به علت دارو یا آسیب دندان ایجاد شود، این کار نیز موثر نخواهد بود.
بعضی از افراد بعد از فرایند سفید کردن دندان های خود دچار حساسیت دندان می شوند. این اتفاق زمانی می افتد که پراکسید در سفید کننده از طریق مینا به لایه نرم دنتین می رسد و عصب دندان شما را تحریک می کند. در بیشتر موارد حساسیت موقتی است. شما می توانید درمان را به تاخیر بیاندازید، سپس دوباره امتحان کنید. بیش از حد از سفید کننده ها نیز می تواند به مینای دندان یا لثه آسیب برساند، بنابراین مطمئن شوید که راه درست را انتخاب کرده اید و حتما با بهترین متخصص ارتودنسی خود صحبت کنید.
بریس های ارتودنسی دندان برای مرتب کردن و صاف کردن دندان ها بر روی آنها کار گذاشته میشوند. این تجهیزات موقعیت دندانها را تصحیح میکنند، ظاهر لبخند شما را زیباتر میسازند و دهان شما را سالمتر نگه میدارد و نحوه صحبت کردن شما را نیز ارتقا میدهد، بنابراین استفاده از آنها کاملاً مفید و ارزشمند است. هرچند، اگر تکنیکهای مسواک زدن به درستی رعایت نشوند، شما ممکن است با لک دندان، پوسیدگی یا عفونت لثه روبرو شوید. با بهترین متخصص ارتودنسی در تهران همراه باشید.
برای طرز صحیح مسواک زدن بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
از یک مسواک بین دندانی با سر زاویهدار استفاده کنید و به گونهای مسواک بزنید که مسواک با اطراف بریسها انطباق پیدا کند.
اگر از یک مسواک معمولی برقی یا سونیک استفاده میکنید، این را بدانید که حرکت مسواک در دهان شما، هنگامی که از بریس استفاده می کنید، به اندازه کافی صورت نمیگیرد. همچنین احتمالاً موهای مسواک بسیار زود ساییده شده و از بین میروند چرا که موها به بریس گیر میکنند.
اگر از مسواک معمولی استفاده میکنید، شما باید دندانهای خود را به گونه ای مسواک کنید که موهای مسواک هم با زاویه به سمت بالا و هم به سمت پایین با دندانهایتان تماس پیدا کنند تا بتوانید دندانها را با وجود بریس به خوبی تمیز کنید
دندانهای شما چند وجه دارند وجه بالایی، وجه داخلی، تاج دندان. همه این بخشها باید تمیز شوند، بنابراین یک مسواک کوچک و انعطاف پذیر تهیه کنید تا به سادگی در دهان شما حرکت کند.
برای تمیز کردن سطح خارجی دندان ها باید به صورت زیر عمل کنید:
از سطح خارجی دندانهای پایینی خود آغاز کنید. دندانهایتان را بر روی یکدیگر بگذارید. در حالی که مسواک را به آرامی بر روی دندان های پایین خود حرکت میدهید، آن را به آرامی به عقب و جلو بکشید.
اکنون بخش خارجی دندانهای بالایی خود را مسواک کنید. همانطور که دندانهایتان هنوز بر روی یکدیگر قرار دارند، به آرامی و با حرکت دایره ای، دندانها را مسواک کنید. توجه داشته باشید که مسواک را در راستای تمام دندانهای جلویی خود حرکت دهید و همچنین سعی کنید مسواک به اندازه کافی به عقب و به سطح خارجی دندانهای آسیا دسترسی داشته باشد.
اگر از مسواک معمولی استفاده میکنید، شما میتوانید مسواک را هم به سمت خط لثه و هم به سمت بالای دندانها کج کنید.
از مسواکهای کوچک گرد برای مسواک زدن بریسها استفاده کنید.
عمل جراحی ارتودنسی که به عنوان جراحی اصلاح فک نیز شناخته می شود در دوران کودکی انجام داده نمیشود. چرا؟ چون فک در این سنین معمولا هنوز به طور کامل رشد نکرده و ما هرچقدر جراحی را به بهترین روش هم انجام دهیم باز هم ممکن است ناهنجاری دوباره عود کند. چاره کار این است که صبر کنیم فک کودک و نوجوان شما از رشد باز ایستد و کاملا رشد خود را طی کند. این اتفاق تقریبا از سن 16 تا 18 سالگی یا کمی اینور و آن ور تر خواهد افتاد. در این سنین شما باید کودک خود را به یک متخصص ارتودنسی کودکان ببرید. اگر متخصص بتواند به تنهایی با انواع دستگاه های ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی متحرک یا ثابت مشکل ناهنجاری و کج بودن دندان و فک را اصلاح کند نیازی به جراحی نیست اما اگر دستگاه های ارتودنسی به تنهایی کافی نباشند لاجرم شما را به یک جراح فک ارجاع خواهد داد.
فک و دندان ها نقش مهمی در عملکردهای حیاتی بدن ما دارند. صحبت کردن و جویدن غذا مهمترین عملکردهایی هستند که مستقیما به عملکرد دندان ها و فک مرتبط هستند. هر گونه مشکل در این دو بخش از بدن میتواند هم صحبت کردن و هم گوارش غذا را تحت تاثیر قرار دهد. ما با انجام عمل جراحی ارتودنسی یا جراحی فک یا جراحی ارتوگناتیک قصد داریم هم زیبایی را به چهره کودک شما بازگردانیم و هم عملکرد او را ارتقاء داده یا دست کم حفظ کنیم.
مزایای جراحی فک در کودکان چیست؟
جراح ارتودنسی برای اصلاح بی نظمی استخوان های فک، روی تنظیم فک و دندان ها با هم تمرکز دارد. این جراح در کنار همه این اقدامات به فکر بهبود زیبایی ظاهری و اصلاح طرح لبخند بیماران نیز هست. عمل جراحی فک یا جراحی ارتوگناتیک فواید زیادی دارد. برخی از مهمترین و شناخته شده ترین مزایای جراحی فک عبارت است از: شکل گیری ظاهری متعادل در بخش تحتانی صورت شما. کمک به بهبود عملکرد دندانهای. بهبود خواب، تنفس، جویدن و بلع. بهبود وضعیت روحی بیمار افزایش اعتماد به نفس
مهمترین بخش جراحی ارتودنسی کودکان چیست؟
هنگامی که مشکلات فک تنها با درمان ارتودنسی قابل حل نیست ، جراحی اصلاحی یا ارتوگناتیک ارتودنسی می تواند تنها گزینه درمان و اصلاح باشد. بیشتر موارد جراحی شامل اصلاح حالت فک ها و فیکس کردن آن ها با پیچ و پلاک ارتوپدی ظریف است. طی دوره نقاهت و بعد از آن نیز متخصص ارتودنسی دندان اقدام به نصببریس ثابت میکند تا درمان کامل شود. (برای آشنایی با بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران می توانید به سایت مجله اینترنتی ارتودنسی ما مراجعه کنید. )
به منظور ماندگاری طولانی تر لمینت دندان یکی از روش های ترمیم و زیبایی دندان باید از اعمال نیروهای سنگین و مستقیم بر آن ها خودداری کرد. به این معنا که عاداتی مانند: جویدن ناخن، بین دندان قرار دادن اجسام سخت مانند گیره ی سر و خوردن یخ باید کنار گذاشته شوند و از گاز زدن مواد خوراکی سفت مانند هویج خام و غیره باید اجتناب گردد.
دندان قروچه یا براکسیزم نیرویی بسیار بالاتر از نیروی معمول جویدن بر دندان ها وارد می کند و در نتیجه لمینت ها را در خطر شکستگی قرار می دهد. در تحقیقی که در سال 2012 انجام شد، این ریسک شکستگی تا هشت برابر بیشتر ارزیابی شده است. بعضی از افراد شاید قادر باشند که براکسیزم خود را به نحو موفقیت آمیزی در طول روز کنترل کنند، اما در حین خواب این عمل غیرممکن است. در نتیجه چنین افرادی نیاز به استفاده از نایت گارد در طول شب دارند تا فشار و استرس وارده به لمینت ها به حداقل میزان رسیده و ماندگاری آن ها طولانی تر گردد.
مورد دیگری که بر کیفیت زیبایی لمینت ها اثرگذار است، نوعی از رنگ پذیری به نام رنگ پذیری لبه ای است. با اینکه لمینت ها از سرامیک ساخته می شوند و در مقابل رنگ پذیری کاملا مقاوم هستند، اما آن ها با سمانی که رزینی بوده و قابلیت تغییر رنگ را دارد به دندان ها چسبیده می شوند. در نتیجه اگر سمان حدواسط بین دندان و لمینت دچار تغییر رنگ شود، در لبه های ونیر ها این تغییر رنگ قابل مشاهده خواهد بود. دو راه حل برای پیشگیری از این مشکل وجود دارد: 1 – بهداشت دهان مناسب و حذف کامل پلاک میکروبی 2 – به حداقل رساندن مصرف موادی که تغییر رنگ خارجی بر روی دندان ها ایجاد می کنند مانند مصرف سیگار و مایعاتی چون چای، قهوه و نوشابه های رنگی
به حداقل رساندن مصرف مواد با حرارت های بسیار بالا و پایین:
قرار گرفتن ونیر سرامیکی بر روی دندان ساندویچی از سه ماده ی مختلف ایجاد می کند: مینای سطح دندان، سمان چسباننده و ونیر سرامیکی هر کدام از این مواد در حرارت های مختلف به میزان متفاوتی منبسط و منقبض می شوند. در نتیجه بهتر است مصرف مواد بسیار گرم و یا بسیار سرد را محدود کرد تا با گذشت زمان ونیرهای سرامیکی به نقطه ای نرسند که دچار ترک و یا شکستگی شوند.
کنترل عادات مخربی که موجب تحلیل لثه ی دندان های لمینت شده می شوند:
تحلیل لثه علتی است که بر طول عمر لمینت ها اثر دارد . در هنگام ساخت لمینت ها، لبه ی آن ها در حد لثه و یا به میزان بسیار کمی زیر لثه قرار می گیرند. اگر لثه ها دچار تحلیل شوند، هر چند عملکرد خود لمینت هیچ مشکلی نداشته باشد اما ظاهر ناخوشایند آن باعث می شود که نیاز به تعویض آن بوجود آید.