از آنجا که موفقیت جراحی ایمپلنت دندان تا حد زیادی به کیفیت استخوانی که ایمپلنت در آن قرار میگیرد بستگی دارد، متخصص ایمپلنت ممکن است برای ایجاد مقدار کافی استخوان جهت قرار دادن ایمپلنت، انجام پیوند استخوان را ضروری بداند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
سینوس لیفت اغلب زمانی انجام میشود که ایمپلنت به جای دندانهای عقب (مولر) فک بالا جایگزین میشود. انجام سینوس لیفت در مواردی ضرورت مییابد که ارتفاع استخوان در فک بالا کافی نیست یا سینوسها خیلی به فک نزدیک هستند و به همین دلیل قرارگیری ایمپلنت را با مشکل مواجه میکنند. دلایل متعددی برای بروز این حالت وجود دارد از جمله:
بسیاری از افرادی که دندانهای فک بالایی خود را از دست دادهاند – به ویژه دندانهای عقب یا دندان مولر – برای قرارگیری ایمپلنت، به میزان کافی استخوان ندارند. به دلیل آناتومی جمجمه، نواحی خلفی (عقبی) فک بالا استخوان کمتری نسبت به فک پایین دارد.
استخوان ممکن است به دلیل ببیماری پریودنتال از بین رفته باشد.
از دست دادن دندان نیز ممکن است منجر به از بین رفتن استخوان شود. هنگامی که دندانی از دست میرود، استخوان زیر آن به تدریج تحلیل میرود. در صورتی که دندانی به مدت طولانی از دست رفته باشد، اغلب میزان کافی استخوان برای قرارگیری ایمپلنت در محل آن وجود نخواهد داشت.
سینوس ماگزیلا (فک بالا) ممکن است خیلی به محل قرارگیری ایمپلنت نزدیک باشد. شکل و اندازه این سینوس معمولا از فردی به فرد دیگر متفاوت است. سینوسها میتوانند با افزایش سن بزرگتر شوند.
سینوس لیفت معمولا قبل از جراحی ایمپلنت انجام میشود تا زمان کافی برای ترمیم استخوان وجود داشته باشد. اما در برخی موارد ممکن است هر دو عمل به طور همزمان انجام شوند. گرچه سینوس لیفت عمل غیر متداولی نیست، اما قرارگیری همه ایمپلنتها در این ناحیه ممکن است نیاز به سینوس لیفت نداشته باشند.
بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در این باره این گونه توضیح می دهد:
برای استفاده از ارتودنسی ( aligners) اولین گام ارزیابی و تشخیص وضعیت فردی شما نزد یک متخصص ارتودنسی است. این متخصص باید از آموزش های پیشرفته و تجارب ارتودنسی بالایی برخوردار باشد. یک ارتودنتیست ابتدا به وسیله رادیوگرافی های مناسب و تخصصی ، دندان ها ، فک ها و جمجمه شما را بررسی می کند. پس از بررسی و ارزیابی این اطلاعات می تواند به شما بگوید که آیا: می توانید دندان های خود را بدون به خطرانداختن سلامت کلی دندان ها به وسیله ارتودنسی (aligners ) صاف و ردیف کنید یا نه؟ جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
ارتودنسی نامرئی پلاستیکی چگونه کار می کند؟
این سیستم به عنوان جایگزین مناسبی برای ارتودنسی فلزی است. با استفاده از چند قالب پلاستیکی شفاف از نوع ارتودنسی متحرک می تواند دندان ها را مرتب و صاف کند. این قالب های پلاستیکی شفاف به طور کامل دندان ها را پوشش می دهند. مدت درمان در ارتودنسی نامرئی چقدر است؟ طول مدت درمان بستگی به وضعیت شما و نوع ارتودنسی نامرئی دارد. به طور معمول کل زمان درمان می تواند از شش ماه تا دو سال متغیر باشد.
آیا این سیستم ارتودنسی نامرئی در همه موارد جوابگو است؟
به طور معمول متخصصین ارتودنسی از این سیستم برای اصلاح ازدحام خفیف و یا فاصله متوسط دندان ها استفاده می کنند. اگر ارتودنتیست شما توانسته است با به کار بردن ارتودنسی سفید و شفاف دندان های جلویی شما را متناسب با دندان های عقب تان بکند ، تا نیروی گاز گرفتن به طور مساوی در تمام دندان هایتان بطور یکسان توزیع شود این ” ایده آل ” است. آیا ارتودنسی ( aligners) شفاف قادر است تمام نامرتبی های دندان را برطرف کند؟ اگر شما دچار تحلیل لثه هستید و یا دندان های شما خیلی نامرتب است و یا فاصله دندان های شما بسیار زیاد است . این ارتودنسی کارایی لازم را برای شما نمی تواند داشته باشد.
موارد منع استفاده از ارتودنسی شفاف به این ترتیب است:
درمواردی که بیمار دچارتحلیل لثه و کوچک شدن لثه شده است
در مواقعی که ازدحام دندان ها زیاد است
در مواردی که فاصله دندانی بیش از حد است
در مواردی که دندان های عقب هم علاوه بر دندان های جلو نامرتب است
در مواردی که دندان کج وجود داشته باشد
درمواردی که بیمار بسیار جوان باشد
در کل این سیستم تنها برای اختلات جزیی دندان های بزرگسالان کاربرد دارد.
به فاصلهی بین دندانهای پیشین که بیش از 0.5 میلیمتر باشد، دیاستم میگویند. دیاستم در زبان یونانی به معنای از هم جدا بودن و فاصله است. فاصلهای که ممکن است بین دندان ها در هر جایی از دهان به وجود بیاید، اما بیشتر در دندانهای قدامی بالایی و پایینی اتفاق میافتد. درصد وقوع این فاصله در بین دندان های قدامی بالا 14.8 و در بین دندان های قدامی پایین 1.6 است. با این که عده ای از افراد به فاصله بین دندان های خود عادت می کنند و نیازی به تغییر آن نمی بینند و عده ای دیگر فاصله بین دندان های جلویی خود را نشانه خوش شانسی می دانند و حاضر نیستند تغییری در آن ایجاد کنند، اما واقعیت آن است که تعداد بسیار بیشتری از افراد خواهان آنند که با بستن این فاصله ها و ایجاد تناسب بیشتر، زیبایی لبخند خود را ارتقاء دهند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
علل ایجاد کننده فاصله بین دندان ها کدامند ؟
ژنتیک و تاریخچه فامیلی
فیزیولوژیک: دیاستم میانی و یا فاصله بین دندان های ثنایا در سن 6 سالگی به میزان 98%، در 11 سالگی 49% و در 12 تا 18 سالگی 7% مشاهده می شود.
از ایمن ترین و محافظه کارانه ترین درمان ها جهت بستن دیاستم های دندانی، روش ارتودنسی دندان است. این درمان در موارد زیر تجویز می شود: زمانی که فاصله بین دندان های جلو بیش از 2 میلیمتر است. در این حالت اگر از درمان های ترمیمی استفاده شود، نسبت طول به عرض دندان ها نامتناسب شده و نسبت طلایی که یکی از اصول طراحی لبخند است به هم می ریزد. هنگامی که اندازه دندان ها به طور مادرزادی بزرگ است، با درمان های ترمیمی دندان ها بزرگ تر و حجیم تر شده و از تناسب خارج می شوند. در این موارد روش ارتودنسی درمان انتخابی است.
لمینت های سرامیکی: زمانی که علاوه بر وجود فواصل جنرالیزه، دندان ها از نظر رنگ و فرم نیز مشکلاتی داشته و نیازمند تصحیح باشند، لمینت دندان سرامیکی گزینه ی درمانی مناسبی محسوب می شود. در واقع با کمک لمینت های سرامیکی می توان تمامی مواردی را که بر طرح لبخند فرد تاثیر منفی دارند را با یک درمان اصلاح نمود.
عصب کشی یا درمان ریشه در اغلب موارد در دندان هایی که دچار پوسیدگی عمیق و دندان درد هستند باید صورت بگیرد. در این گونه موارد پس از عفونت دندان، مغز آسیب دیده ی آن و بافت های مینا و عاج دندان تغییر ماهیت می دهند. در این هنگام به خاطر دارا بودن باکتری های پوسیدگی زا و قابل گسترش چاره ای جز خارج کردن عفونت و پر کردن کانال های خالی وعصب کشی یا روت کانال تراپی باقی نمی ماند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
تاثیر جنبش ارتودنسی و حرکات دندانی بر دندان های عصب کشی شده
درمان ارتودنسی در اغلب موارد نیاز دارد که دندان ها را به حرکت وادار کند. این حرکت ممکن است در دندان هایی که ریشه آنها درمان شده است به توجه خاصی نیاز داشته باشد . متخصص ارتودنسی قادر است نیروهای ارتودنتیک را در شکل ها و جهت هایی به دندان روت کانال شده وارد کند که هیچ آثار مخربی در آن به وجود نیاید . بنابراین وارد آوردن نیروهای ارتودنسی به دندان عصب کشی شده تنها باعث جابه جا شدن و قرارگیری آن در وضعیت مطلوب خواهد شد. بررسی مشکلات دندان عصب کشی شده قبل از ارتودنسی هدف از این بررسی این است که تاثیر مسائل اندو قبل از درمان ارتودنسی در نظر گرفته شود. همچنین تغییراتی که ممکن است در پالپ ، بافت سخت و منطقه پری اپیکال دندان در طول و بعد از درمان ارتودنسی رخ دهد مورد بررسی قرار بگیرد .
برای کمک به درک مطلب بالا و توجیه موضوع ، موارد زیر مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت :
ضایعه پری اپیکال
ضایعات التهابی پری اپیکال
نکروز پالپ آسپتیک
1) جنبش ارتودنسی در دندان های روت کانال شده بدون ضایعه پری اپیکال
2) جنبش ارتودنسی در دندان های درمان ریشه شده با ضایعات التهابی پری اپیکال
3)جنبش ارتودنسی در دندان با توجه به ( مردگی بافت ) نکروز پالپ آسپتیک
در همه این شرایط برای تغییر مکان دادن دندانی که درمان ریشه شده است متخصص ارتودنسی به یک ارزیابی دقیق و تحقیقات بالینی در طول درمان نیاز دارد .(برای آشنایی با بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران می توانید به سایت دندانپزشکی در کلینیک مراجعه کنید.) درمان ارتودنسی در دندان های روت کانال بدون ضایعه پری اپیکال بیماری های پری اپیکال دندانی در اثر نقصان درمان ریشه بوجود می آیند . ضایعات پری اپیکال اگر به موقع تشخیص داده شوند کنترل و درمان راحت تر و موفق تری خواهند داشت . در طول چندین دهه ، تا سال 1990 عملا هیچ جنبش دندان که عصب کشی یا درمان ریشه شده بودند مورد توجه خاصی قرار نمی گرفت . گرچه این دندان ها می توانستند در معرض خطر بیشتری از تحلیل ریشه در هنگام حرکت ارتودنسی قرار گیرند .
در گذشته درمان ارتودنسی اغلب در طیف جوان و نوجوان وجود داشت. آنها دارای دندان های سالم و بدون صدمات دندانی بودند . با بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی بزرگسالان بسیاری به درمان ارتودنسی رو آوردند.
در مواردی که تعداد زیادی از دندانهای فرد از بین رفته یا نیاز به جایگزینی دارند، اوردنچر نسبت به ایمپلنتهای جایگزین تک دندان، راه حل مقرون به صرفهتری در دندانپزشکی زیبایی است. ایمپلنت اوردنچر یک پروتز دندان مصنوعی است که توسط ایمپلنتهای دندانی طی جراحی در فک شما قرار داده میشود. ایمپلنت دندان با ثبات و استحکام بالایی از دنچر (دندان مصنوعی) محافظت میکند و نسبت به دندانهای مصنوعی سنتی مزایای بسیاری دارد. اوردنچر بسته به شرایط استخوان، لثه و سایر فاکتورها، با تعداد متفاوتی از ایمپلنت طراحی میشود.
در این حالت اوردنچر به طور مستقیم روی لثه شما قرار گرفته و به ایمپلنتهایی که در فک بالا یا پایین قرار دارند، متصل میشود. این نوع اوردنچر قابل در آوردن است و از طریق اتصالات محکم و ثابت موجود در دنچر به ایمپلنت متصل میشود.
در این حالت اوردنچر به اتصالات روی یک نوار فلزی وصل میشود که این نوار فلزی طی جراحی به ایمپلنتهای فک بالا یا پایین متصل میشود. این نوع اوردنچر قابل در آوردن است و از طریق اتصالات ثابت موجود در دندان مصنوعی درون نوار فلزی محکم میشود.
ایمپلنت ثابت
در این حالت اوردنچر مستقیما به ایمپلنتهای قرار داده شده در فک بالا یا پایین متصل میشود. این نوع اوردنچر فقط توسط دندانپزشک قابل برداشتن است. این حالت بیشترین شباهت را به دندانها و لثه طبیعی دارد. اطلاعات بیشتر درباره ایمپلنتهای دندانی اوردنچر
آیا شما کاندید مناسبی برای این نوع درمان هستید؟
به طور کلی اگر فردی به اندازهای سالم باشد که بتوان دندانش را کشید، کاندید مناسبی برای قرار دادن ایمپلنت اوردنچر است. کاندیدهای بالقوه اوردنچر افرادی هستند که از عدم ثبات دندانهای مصنوعی خود ناراضیاند، همچنین افراد بیدندان با شرایط دندانی خیلی پیچیده که نمیتوانند به طور موفقیتآمیزی پروتزهای ثابت یا متحرک را در دهان نگه دارند. تحقیقات نشان داده که افزایش سن یا پوکی استخوان نیز مانعی برای بهبودی یا اتصال موفقیتآمیز ایمپلنت نیست.
رضایت بیماران به چه میزان است؟
مطالعات، افزایش رضایت بیماران و نیز بهبود کیفیت زندگی آنها را هنگام استفاده از اوردنچر متصل به ایمپلنت نسبت به دندانهای مصنوعی معمولی نشان میدهد.
تکمیل فرآیند درمان چقدر طول میکشد؟
مراحل درمان از آغاز تا پایان میتواند طی ۳ تا ۴ ماه کامل شود. قرار دادن ایمپلنت دندانی نیز بدون هیچگونه بیحسی موضعی انجام میشود.
عصب کشی یا درمان ریشه در اغلب موارد در دندان هایی که دچار پوسیدگی عمیق و دندان درد هستند باید صورت بگیرد. در این گونه موارد پس از عفونت دندان، مغز آسیب دیده ی آن و بافت های مینا و عاج دندان تغییر ماهیت می دهند. در این هنگام به خاطر دارا بودن باکتری های پوسیدگی زا و قابل گسترش چاره ای جز خارج کردن عفونت و پر کردن کانال های خالی وعصب کشی یا روت کانال تراپی باقی نمی ماند. تاثیر جنبش ارتودنسی کامل و حرکات دندانی بر دندان های عصب کشی شده درمان ارتودنسی در اغلب موارد نیاز دارد که دندان ها را به حرکت وادار کند. این حرکت ممکن است در دندان هایی که ریشه آنها درمان شده است به توجه خاصی نیاز داشته باشد . متخصص ارتودنسی قادر است نیروهای ارتودنتیک را در شکل ها و جهت هایی به دندان روت کانال شده وارد کند که هیچ آثار مخربی در آن به وجود نیاید . بنابراین وارد آوردن نیروهای ارتودنسی به دندان عصب کشی شده تنها باعث جابه جا شدن و قرارگیری آن در وضعیت مطلوب خواهد شد. بررسی مشکلات دندان عصب کشی شده قبل از درمان های ارتودنسی هدف از این بررسی این است که تاثیر مسائل اندو قبل از درمان ارتودنسی در نظر گرفته شود. همچنین تغییراتی که ممکن است در پالپ ، بافت سخت و منطقه پری اپیکال دندان در طول و بعد از درمان ارتودنسی رخ دهد مورد بررسی قرار بگیرد .
برای کمک به درک مطلب بالا و توجیه موضوع ، موارد زیر مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت :
ضایعه پری اپیکال
ضایعات التهابی پری اپیکال
نکروز پالپ آسپتیک
1) جنبش ارتودنسی در دندان های روت کانال شده بدون ضایعه پری اپیکال
2) جنبش ارتودنسی در دندان های درمان ریشه شده با ضایعات التهابی پری اپیکال
3)جنبش ارتودنسی در دندان با توجه به ( مردگی بافت ) نکروز پالپ آسپتیک
در همه این شرایط برای تغییر مکان دادن دندانی که درمان ریشه شده است متخصص ارتودنسی به یک ارزیابی دقیق و تحقیقات بالینی در طول درمان نیاز دارد .(برای آشنایی با بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران می توانید به سایت دندانپزشکی در کلینیک مراجعه کنید.)
درمان ارتودنسی در دندان های روت کانال بدون ضایعه پری اپیکال بیماری های پری اپیکال دندانی در اثر نقصان درمان ریشه بوجود می آیند . ضایعات پری اپیکال اگر به موقع تشخیص داده شوند کنترل و درمان راحت تر و موفق تری خواهند داشت . در طول چندین دهه ، تا سال 1990 عملا هیچ جنبش دندان که عصب کشی یا درمان ریشه شده بودند مورد توجه خاصی قرار نمی گرفت . گرچه این دندان ها می توانستند در معرض خطر بیشتری از تحلیل ریشه در هنگام حرکت ارتودنسی قرار گیرند . در گذشته درمان ارتودنسی اغلب در طیف جوان و نوجوان وجود داشت. آنها دارای دندان های سالم و بدون صدمات دندانی بودند . با بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی بزرگسالان بسیاری به درمان ارتودنسی رو آوردند
از آنجا که موفقیت جراحی ایمپلنت دندان در دندانپزشکی زیبایی تا حد زیادی به کیفیت استخوانی که ایمپلنت در آن قرار میگیرد بستگی دارد، متخصص ایمپلنت ممکن است برای ایجاد مقدار کافی استخوان جهت قرار دادن ایمپلنت، انجام پیوند استخوان را ضروری بداند.
سینوس لیفت اغلب زمانی انجام میشود که ایمپلنت به جای دندانهای عقب (مولر) فک بالا جایگزین میشود. انجام سینوس لیفت در مواردی ضرورت مییابد که ارتفاع استخوان در فک بالا کافی نیست یا سینوسها خیلی به فک نزدیک هستند و به همین دلیل قرارگیری ایمپلنت را با مشکل مواجه میکنند. دلایل متعددی برای بروز این حالت وجود دارد از جمله:
بسیاری از افرادی که دندانهای فک بالایی خود را از دست دادهاند – به ویژه دندانهای عقب یا دندان مولر – برای قرارگیری ایمپلنت، به میزان کافی استخوان ندارند. به دلیل آناتومی جمجمه، نواحی خلفی (عقبی) فک بالا استخوان کمتری نسبت به فک پایین دارد.
استخوان ممکن است به دلیل ببیماری پریودنتال از بین رفته باشد.
از دست دادن دندان نیز ممکن است منجر به از بین رفتن استخوان شود. هنگامی که دندانی از دست میرود، استخوان زیر آن به تدریج تحلیل میرود. در صورتی که دندانی به مدت طولانی از دست رفته باشد، اغلب میزان کافی استخوان برای قرارگیری ایمپلنت در محل آن وجود نخواهد داشت.
سینوس ماگزیلا (فک بالا) ممکن است خیلی به محل قرارگیری ایمپلنت نزدیک باشد. شکل و اندازه این سینوس معمولا از فردی به فرد دیگر متفاوت است. سینوسها میتوانند با افزایش سن بزرگتر شوند.
سینوس لیفت معمولا قبل از جراحی ایمپلنت انجام میشود تا زمان کافی برای ترمیم استخوان وجود داشته باشد. اما در برخی موارد ممکن است هر دو عمل به طور همزمان انجام شوند. گرچه سینوس لیفت عمل غیر متداولی نیست، اما قرارگیری همه ایمپلنتها در این ناحیه ممکن است نیاز به سینوس لیفت نداشته باشند.
لمینت های سرامیکی یا ونیرهای سرامیکی، در کدام موارد درمان مناسبند ؟
ونیر دندان سرامیکی یا همان لمینت ها در مواقعی که خواسته ها و انتظارات زیبایی بیمار بالا باشد کاربرد دارند. این ونیرها در سالهای اخیر به صورت گسترده به عنوان یکی از ایده ال ترین طرح درمان ها در دندانپزشکی زیبایی مورد قبول واقع شده اند. لمینت ها لایه نازکی از سرامیک هستند که برای پوشاندن دندان های تغییر رنگ یافته یا تغییر شکل داده و مرتب کردن دندان های از قبل ترمیم شده به کار می روند. همچنین در مقایسه با روکش های تمام سرامیک ، لمینت دندان نیاز به برداشتن میزان بسیار کمتری از بافت دندان دارند.
در کدام موارد لمینت های سرامیکی گزینه ی درمانی مناسب محسوب می شوند ؟
تغییر رنگ های خارجی دندان که با بلیچینگ از بین نمی روند تغییر رنگ های داخلی ناشی از:
بالا رفتن سن
ساییده شدن دندان ناشی از عوامل مکانیکی و شیمیایی
نقایص رشدی و تکاملی مینایی
فلوئوروزیس
تغییر رنگ ناشی از مصرف تتراسایکلین
تغییر رنگ دندان های درمان ریشه شده که در مقابل بلیچینگ مقاوم هستند
تصحیح شکل دندان هایی که فرم آناتومیک صحیح ندارند مانند دندان های ثنایای دوم
حفظ ساختار دندان، در لمینت ها تنها حدود 0.3 تا 0.7 میلی متر از یک سطح دندان تراش داده میشود که در مقایسه با انواع مختلف روکش ها که تراش دور تا دور دندان ها انجام شده و بین 1 تا 2 میلی متر از بافت دندان برداشته می شود، درمانی بسیار محافظه کارانه تر محسوب می گردد.
به دلیل این عمق تراش کم و محدود به مینا معمولاً نیازی به تزریق بی حسی نمی باشد.
زیبایی طبیعی، در لمینت های سرامیکی انعکاس و عبور نور شبیه به دندان های طبیعی می باشد.
مقاوم در برابر رنگ پذیری، در مواردی مانند مصرف بالای چای و قهوه در طول روز و یا مصرف سیگار دچار تغییر رنگ نمی شوند.
باند یا اتصال شیمیایی قوی به دندان و مقاومت دربرابر نفوذ مایعات
سازگاری زیستی خیلی خوب، لثه ها با سرامیک ها سازگار بوده و آن ها را به خوبی تحمل می کنند، در نتیجه در صورت بهداشت دهان مناسب، لثه ها پس از درمان لمینت کاملا سالم و نرمال خواهند بود.
بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در این باره این گونه توضیح می دهد:
برای استفاده از درمان های ارتودنسی ( aligners) اولین گام ارزیابی و تشخیص وضعیت فردی شما نزد یک متخصص ارتودنسی است. این متخصص باید از آموزش های پیشرفته و تجارب ارتودنسی بالایی برخوردار باشد. یک ارتودنتیست ابتدا به وسیله رادیوگرافی های مناسب و تخصصی ، دندان ها ، فک ها و جمجمه شما را بررسی می کند. پس از بررسی و ارزیابی این اطلاعات می تواند به شما بگوید که آیا: می توانید دندان های خود را بدون به خطرانداختن سلامت کلی دندان ها به وسیله ارتودنسی (aligners ) صاف و ردیف کنید یا نه؟
ارتودنسی نامرئی پلاستیکی چگونه کار می کند؟
این سیستم به عنوان جایگزین مناسبی برای ارتودنسی فلزی است. با استفاده از چند قالب پلاستیکی شفاف از نوع ارتودنسی متحرک می تواند دندان ها را مرتب و صاف کند. این قالب های پلاستیکی شفاف به طور کامل دندان ها را پوشش می دهند. مدت درمان در ارتودنسی نامرئی چقدر است؟ طول مدت درمان بستگی به وضعیت شما و نوع ارتودنسی نامرئی دارد. به طور معمول کل زمان درمان می تواند از شش ماه تا دو سال متغیر باشد.
آیا این سیستم ارتودنسی نامرئی در همه موارد جوابگو است؟
به طور معمول متخصصین ارتودنسی از این سیستم برای اصلاح ازدحام خفیف و یا فاصله متوسط دندان ها استفاده می کنند. اگر ارتودنتیست شما توانسته است با به کار بردن ارتودنسی شفاف دندان های جلویی شما را متناسب با دندان های عقب تان بکند ، تا نیروی گاز گرفتن به طور مساوی در تمام دندان هایتان بطور یکسان توزیع شود این ” ایده آل ” است. آیا ارتودنسی ( aligners) شفاف قادر است تمام نامرتبی های دندان را برطرف کند؟ اگر شما دچار تحلیل لثه هستید و یا دندان های شما خیلی نامرتب است و یا فاصله دندان های شما بسیار زیاد است . این ارتودنسی کارایی لازم را برای شما نمی تواند داشته باشد.
به فاصلهی بین دندانهای پیشین که بیش از 0.5 میلیمتر باشد، دیاستم میگویند. دیاستم در زبان یونانی به معنای از هم جدا بودن و فاصله است. فاصلهای که ممکن است بین دندان ها در هر جایی از دهان به وجود بیاید، اما بیشتر در دندانهای قدامی بالایی و پایینی اتفاق میافتد. درصد وقوع این فاصله در بین دندان های قدامی بالا 14.8 و در بین دندان های قدامی پایین 1.6 است. با این که عده ای از افراد به فاصله بین دندان های خود عادت می کنند و نیازی به تغییر آن نمی بینند و عده ای دیگر فاصله بین دندان های جلویی خود را نشانه خوش شانسی می دانند و حاضر نیستند تغییری در آن ایجاد کنند، اما واقعیت آن است که تعداد بسیار بیشتری از افراد خواهان آنند که با بستن این فاصله ها و ایجاد تناسب بیشتر، زیبایی لبخند خود را ارتقاء دهند.
از ایمن ترین و محافظه کارانه ترین درمان ها جهت بستن دیاستم های دندانی، روش ارتودنسی دندان است. این درمان در موارد زیر تجویز می شود: زمانی که فاصله بین دندان های جلو بیش از 2 میلیمتر است. در این حالت اگر از درمان های ترمیمی استفاده شود، نسبت طول به عرض دندان ها نامتناسب شده و نسبت طلایی که یکی از اصول طراحی لبخند است به هم می ریزد. هنگامی که اندازه دندان ها به طور مادرزادی بزرگ است، با درمان های ترمیمی دندان ها بزرگ تر و حجیم تر شده و از تناسب خارج می شوند. در این موارد روش ارتودنسی درمان انتخابی است.
زمانی که علاوه بر وجود فواصل جنرالیزه، دندان ها از نظر رنگ و فرم نیز مشکلاتی داشته و نیازمند تصحیح باشند، لمینت دندان سرامیکی گزینه ی درمانی مناسبی محسوب می شود. در واقع با کمک لمینت های سرامیکی می توان تمامی مواردی را که بر طرح لبخند فرد تاثیر منفی دارند را با یک درمان اصلاح نمود.
درمان های ارتودنسی دندان به منظور زیبایی امروزه تقاضای بسیاری پیدا کرده است.از آنجایی که بسیاری از افرادی که تصمیم به ارتودنسی دارند هدفشان تنها “زیبایی” است، در این مقاله ما در این باره صحبت خواهیم کرد و اطلاعاتی در این زمینه و موارد مرتبط در اختیار خوانندگان قرار خواهیم داد. برای آنشنایی با بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران می توانید به سایت دندانپزشکی در کلینیک مراجعه کنید.
تاثیر درمان ارتودنسی بر زیبایی نیمه پایینی صورت
ارتودنسی دندان می تواند قسمت های پایینی صورت را کاملا تحت تاثیر قرار دهد :
فرم لب و ارتفاع بینی تا چانه را اصلاح کند
لبخند زیبا بیافریند
صورت گرد را کشیده کند
از کشیده گی زیاد صورت بکاهد
لب های بیرون زده را خوش فرم و کمی به سمت داخل متمایل کند
لب های باریک را برجسته کند
ارتودنسی به منظور زیبایی لبخند
یک لبخند زیبا برای همه ما دارای اهمیت بسیاری است. در گذشته بسیاری از بزرگسالان از داشتن براکت های ارتودنسی روی دندان هایشان خجالت می کشیدند. یا نمی خواستند برای زیبایی لبخند خود هزینه ای کنند. یا نمی توانستند زمانی را برای این کار صرف کنند. در اینجا ما به پاسخ به سوالات رایج و ترس بی مورد از ارتودنسی به منظور زیبایی پرداخته ایم.
اگر دندان های شما فقط نامرتب هستند. یا اینکه شما قصد دارید آنها را مرتب کنید و طرح لبخند خود را اصلاح کنید. درمان ارتودنسی به شما کمک خواهد کرد تا به خواسته خود برسید. واقعیت این است که یک نفر از هر پنج بیمار ارتودنسی یک فرد بزرگسال است. در درمان ارتودنسی هیچ محدودیت سنی برای بیماران بزرگسال با لثه های سالم وجود ندارد. درمان ارتودنسی به شما اجازه می دهد تا شما یک لبخند زیبا را که در تمام طول مدت عمر به آن می اندیشید برایتان به ارمغان بیاورد.
البته تفاوت زیادی بین ناراحتی و درد وجود دارد و بسیاری از ناراحتی های به وجود آمده کوتاه مدت است. ناراحتی عادت نداشتن به براکت های ارتودنسی ناراحتی غذا خوردن و جویدن خوراکی ها و میوه ها ناراحتی فشاری که با نوک انگشتان متخصص ارتودنسی شما در ابتدای ورود دستگاه به دهانتان می آید
اورژانس ارتودنسی تنها در چند مورد اضطراری واقعی برای درمان ارتودنسی دندان وجود دارد. یا به عبارتی اورژانس ارتودنسی عبارتند از :
آسیب به دندان ، صورت و یا دهان
عفونت یا تورم لثه ، دهان و یا صورت
ناراحتی یا درد شدید و غیر قابل کنترل در این مناطق
در هر یک از شرایط بالا شما باید در اسرع وقت به دنبال رفتن به اتاق اورژانس ارتودنسی باشید. به طور کلی دندانپزشکانی که برای اورژانس ارتودنسی کار می کنند آموزش دیده اند که مسئولیت رسیدگی به طیف وسیعی از مشکلات دهان و دندان را به عهده بگیرند. آنها می توانند به احتمال زیاد ابزارهای تشخیصی و بیهوشی و درمان را که شما نیاز دارید برایتان بکار ببرند. برای مثال اگر دندان شما شکسته شده باشد دندانپزشک اورژانس می تواند این مشکل را فوری برایتان درمان کند و دندان شکسته شما را ترمیم کند. به همین ترتیب در مواقع درد یا تورم شدید که نشانه ای از عفونت یا بیماری است در بخش اورژانس ارتودنسی ویزیت خواهید شد. پس از آن شما باید به فکر گرفتن یک وقت اورژانسی از نزدیک ترین متخصص ارتودنسی نزدیک به محل سکونت خود باشید.( مثلا اگر ساکن کرج هستید بهترین متخصص ارتودنسی در کرج را انتخاب کنید.)
مراجعه به اورژانس ارتودنسی هنگام شکستن و شل شدن لوازم ارتودنسی
در صورتی که قادرید سعی کنید آنرا بردارید برداشته و کنار بگذارید. تا در ملاقات خود با اردتودنتیست تان آنرا نشان دهید. اگر این امکان پذیر نیست ، سعی کنید برای پوشش بخش هایی از دستگاه که باعث التهاب شده اند از موم ارتودنسی که در شروع درمان از ارتودنتیست خود دریافت کرده اید استفاده کنید.
ممکن است برای شما قابل استفاده باشد. اگر قسمتی از سیم از براکت شما بیرون زده و باعث خراش و آزردگی در ناحیه گونه و لثه شده است. شما می توانید سیم بیرون زده را با یک پاک کن که درانتهای مداد قرار گرفته است به سر جای اصلی خود ببرید. به عنوان آخرین راه چاره شما ممکن است سعی کنید سیم بیرون زده را با یک برش ناخن گیرکه قبلا ضد عفونی شده است بیرون بیاورید
مصرف مواد مخدر باعث اختلال در دریافت نیروهای ارتودنسی به دندان ها می شود. مواد مضر موجود در مولکول های مواد مخدر که به طور منظم توسط بیماران مصرف می شوند می توانند از طریق گردش خون وارد سلول های بافت لثه ها شوند و بر روی نیروهای مکانیکی دستگاه های ارتودنسی اثرات منفی اعمال کنند. مهم است که ارتودنتیست ها بررسی دقیق و کاملی داشته باشند از سابقه قبلی بیمار مبنی بر مصرف یا عدم مصرف مواد مخدر بخصوص در افراد جوان که طیف بیشتری از مصرف کنندگان مواد مخدر را شامل می شوند. به هر حال سابقه مصرف مواد مخدر باید بخش جدایی ناپذیری از برنامه هر متخصص ارتودنسی برای تشخیص و درمان ارتودنسی باشد. حرکت ارتودنسی و فعالیت استخوان وابسته به عوامل سیستمیک می باشد
بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در این باره اینگونه توضیج می دهد: امکان گیر کردن غذایی در اطراف براکت های ارتودنسی و تبدیل شدن براکت ها به پناهگاه مناسبی برای باکتری ها از عمده دلایلی است که فرد سیگاری باید قبل از انجام ارتودنسی دندان اقدام به ترک سیگار خود بکند. رنگ لثه سالم صورتی است و با قوام و سفتی خوبی به دندان ها چسبیده است. هنگامی که فرد با مصرف دخانیات از داشتن لثه سالم محروم می شود درمان ارتودنسی نیز امکان پذیر نمی باشد. ترک سیگار و درمان لثه اولین گام برای آغاز درمان ارتودنسی می باشد.
استعمال دخانیات چه عوارضی بر روی دندان به جا می گذارد؟
استعمال دخانیات باعث تیرگی رنگ دندان ها و افزایش پلاک های دندانی می شود. مصرف دخانیات رشد پلاک های میکروبی را سرعت می بخشد. در نهایت اصلی ترین عامل پوسیدگی دندان در افراد مصرف کننده این مواد می باشد. مصرف مواد مخدر باعث اختلال در دریافت نیروهای ارتودنسی به دندان ها می شود.
تنباکو دارای موادی است که باعث کند شدن جریان خون در لثه ها می شود. به همین خاطر است که در اثر مصرف تنباکو لثه ها دچار فقر غذایی و کمبود اکسیژن می شوند. فقر غذایی لثه ها روند ترمیم بافتی لثه ها را مختل می کند. بنابراین شانس ابتلا ی مصرف کنندگان تنباکو به بیماری های لثه دو برابر دیگران است. لق شدن دندان ها در اثر مصرف دخانیات سموم ناشی از دود سیگار در محل ورود به دهان جذب نسج نرم می شوند و دندان ها را مستعد پوسیدگی می کنند. به مرور زمان و جمع شدن جرم در زیر لثه ها باعث لقی دندان ها می شوند.
میزان موفقیت ایمپلنتهای دندانی و مراقبتهایی بعد از گذاشتن ایمپلنت ایمپلنتهای دندانی بهترین روش دندانپزشکی برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته هستند. ایمپلنتها یک جایگزین موفق، با دوام بالا و ظاهر کاملا طبیعی هستند که جزئی از استخوان فک میشوند و به سلامت آن کمک میکنند. بخش پایهای ایمپلنت دندان جایگزین ریشه دندان از دست رفته میشود. سپس یک تاج دندانی با ظاهر کاملا طبیعی روی آن گذاشته میشود.
دندان در اساس از دو بخش تشکیل شده است: تاج (بخش بالای بافت لثه) و ریشه (بخشی از دندان که در استخوان معلق است و توسط لیگامانهای پریودنتال -اطراف دندان- احاطه شده است که دندان را در محل نگه میدارند). پایه ایمپلنت دندانی یک جایگزین واقعی برای ریشه است اما برخلاف آن، در بخشی از استخوان فک که قبلا توسط دندان یا دندانهایی اشغال شده بود محکم قرار گرفته میشود. نکته جالب در مورد ایمپلنتهای دندانی این است که ایمپلنت واقعا در استخوان ادغام شده و جوش میخورد، فرآیندی که یکپارچگی استخوان (osseo-integration) نامیده میشود. بیشتر بخشهای ایمپلنت دندانی از تیتانیوم خالص تجاری ساخته میشوند که از سالها پیش در پزشکی و دندانپزشکی استفاده میشود، چرا که خاصیت استئوفیلی (استخوان دوستی) دارد و توسط بدن به عنوان ماده خارجی شناخته نمیشود. فرآیند واقعی osseo-integration در واقع یک ادغام بیوشیمیایی بین سلولهای زنده استخوان و مواد استخوانی با یک لایه اکسید شکل گرفته در سطح تیتانیوم است.
یک معاینه کامل توسط متخصص ایمپلنت باید انجام شود تا مشخص شود چه مقدار حجم و تراکم استخوانی در محل دندان از دست رفته دارید، چرا که مقدار مشخصی از استخوان برای حمایت از ایمپلنت لازم است. اما حتی اگر دچار کمبود استخوان نیز بودید، تکنیکهای ساده بازسازی استخوان که برای سالها با موفقیت استفاده شدهاند میتوانند سلامت استخوان محافظ دندان را بهبود بخشیده تا بتوانید کاندید مناسبی برای دریافت ایمپلنت دندانی باشید.
ایمپلنتهای دندانی میزان موفقیت خیلی بالایی دارند. مطالعات مستند بالینی و تحقیقاتی میزان موفقیت ایمپلنت را بیش از ۹۵%، بالاتر از هر نوع دیگر از درمانهای جایگزین دندان نشان دادهاند. میزان موفقیت ایمپلنت حتی در نواحی با تراکم استخوانی کم، بالا است. به محض جوش خوردن ایمپلنت در استخوان، دوام آن یک عمر طول میکشد.
ارتودنسی دندان مدرن در دهه گذشته با افزایش نوآوری در زمینه کوتاه شدن طول درمان در بیماران بزرگسال به اهداف بلند مدت خود چند گام نزدیکتر شده است .
براکت های نسل جدید ارتودنسی مدرن
براکت های نسل جدید ارتودنسی مدرن بریس دیمون هستند که بسیار سبک تر و متنوع تر از انواع سنتی هستند. آنها قابلیت حرکت دندان ها را در جهات مختلف دارا می باشند. بریس دیمون با کم کردن میزان اصطکاک در بین سیم قوس دار ارتودنسی و شیار داخلی براکت حرکت ارتودنسی را سریعترکرده است. همچنین مدت زمان انجام درمان های ارتودنسی را هم بطور محسوسی کاهش یافته است . از دیگر پیشرفت های کنونی ارتودنسی زودبازه مدرن می توان به شفافیت براکت های جدید اشاره کرد که باعث تحولی در درمان ارتودنسی شده اند. براکت های کریستالی باعث رو آوردن افراد بیشتری به درمان ارتودنسی شده است.
سیم های ارتودنسی مدرن
سیم ها ی نسل جدید هم از گذشته تا کنون سیر صعودی خود را به خوبی طی کرده اند. با گذشت زمان و ارتقا دانش ارتودنسی سیم های نیکل تیتانیوم که داری قابلیت انعطاف پذیری بیشتری نسبت به گذشته هستند و حرکات دندان ها را با سرعت بالاتری امکان پذیر می کنند برای کمک به ارتودنسی پا به عرصه ی این دانش گذاشتند .
از دیگر پیشرفت های ارتودنسی مدرن می توان به نکشیدن دندان در ارتودنسی پیشرفته امروزه اشاره کرد. در گذشته برای ایجاد فضا به منظور جا گیری دندان هایی که خارج از قوس دندانی بوده اند ارتودنتیست ها مجبور به کشیدن دندان هایی می شدند که غالبا سالم هم بوده اند. امروزه با استفاده از دست آورد های ارتودنسی مدرن در اکثر موارد ارتودنتیست ها از کشیدن دندان امتناع می کنند. نداشتن محدودیت سنی برای ارتودنسی مدرن امروزه با استفاده از روش های ارتودنسی نوین گزینه محدودیت سنی از این نوع درمان برداشته شده است. در گذشته افرادی بودند که به خاطربالا رفتن سن به دلیل تغییرات دندان در اثر افزایش سن با وجود دندان های نامرتب در دهانشان از درمان ارتودنسی ناامید بودند .
ارتودنسی نامرئی
این ارتودنسی در سال های اخیر در ایران مورد استفاده قرار گرفته است. تا چند سال قبل ارتودنتیست ها از طلق های شیشه ای ارتودنسی نامرئی فقط برای درمان های خاصی استفاده می کردند. در ساخت ارتودنسی نامرئی از هیچ فلزی استفاده نمی شود. بنابراین زخم و خراشی هم درموقع استفاده در دهان بیمار بوجود نمی آید.
لیزر در درمان ارتودنسی می تواند کاربرد هایی داشته باشد. بسیاری از انواع لیزرهای دندانپزشکی که در حال حاضر در دسترس هستند می توانند برای برنامه های کاربردی بافت سخت و نرم دندان در زمینه ارتودنسی دندان نیز کاربرد داشته باشند. برای دستیابی به اثرات مطلوب در بافت هدف ، آگاهی از ویژگی های لیزری مانند:
برای درمان ارتودنسی می توان از لیزر در بسیاری از برنامه های کاربردی مشترک استفاده کرد . از جمله تسریع حرکت دندان در استخوان و آماده سازی مینا قبل از باند ، باند در براکت های سرامیکی و کاهش درد پس از نیروی وارده از سوی ارتودنسی . یا پیشگیری از دمیلینه مینای دندان همچنین برنامه های کاربردی بافت نرم حد فاصل لثه و طول تاج را می توانید با استفاده از لیزرهای دندانپزشکی به دست بیاورید .
کاهش درد با استفاده از لیزر در ارتودنسی
به خوبی شناخته شده است که پس از استفاده از پلاک ارتودنسی بیمار به مدت دو الی چهارروز احساس درد یا ناراحتی دارد. برای جلوگیری از افزایش درجه حرارت بالا در بافت هدف می توان از لیزر به عنوان یک درمان ضد درد برای بیماران ارتودنسی استفاده کرد. بسیاری از محققان گزارش داده اند که استفاده از لیزر دارای اثرات ضد درد برای کاهش درد ناشی از درمان ارتودنسی است. با توجه به یافته بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران می توان به این نتیجه رسید که استفاده از لیزر تنها در کنترل درد ناشی از ارتودنسی موثر است.
مزایای استفاده از لیزر در ارتودنسی ساده و دندانپزشکی
تشخیص پوسیدگی های دندانی در مراحل اولیه
حذف باکتری های آسیب رسان زیر لثه و درون ریشه دندان
کاهش استرس در بیماران تحت درمان با لیزر
لیزرباعث انعقاد خون شد ه به ویژه برای افرادی که مشکل انعقاد خون دارند در جراحی بافت نرم در مسیر برش انعقادمناسبی ایجاد می کند
لیزرباعث بسته شدن عروق لنفاوی می شود و به این ترتیب التهاب ناشی از جراحی کمتر می شود.
برش های لیزر بسیار ریز دقیق و کنترل شده هستند
بیمار حداقل درد را احساس خواهد کرد
ضربه فرز ممکن است باعث ایجاد ترک های ریزمیکروسکوپی به روی دندان شود اما با بهره گیری از لیزر بوجود آمدن
معایب استفاده از لیزر در دندانپزشکی
عدم کارایی در درمان پوسیدگی های بین دندانی و درمان ریشه
عدم کارایی برای ترمیم دندان هایی که قبلا ترمیم فلزی داشته اند
یک تیم پژوهشی سوئدی توسط دکتر P.I. Branemark کشف کرد که استخوان می تواند با تیتانیوم پیوند داده شود. او این استخوان-ایمپلنت-رابط “osseointegration” نامیده است. این آغاز دندانپزشکی ایمپلنت بود. موفقیت ایمپلنت های دندانی مربوط به این کشف است. در سال 1982، این تیم 91 درصد موفقیت در فک پایین را بیش از 15 سال گزارش کرد. میزان موفقیت 96 درصد بهبود یافته است. اکثر ایمپلنت های از جنس پیچ تیتانیوم هستند.
عوامل در دستیابی به موفقیت از جمله عمل جراحی آترومائید با مته های کم سرعت وجود دارد و تجربه جراحان پزشک که در هر سال کمتر از 50 ایمپلنت دارای عوارض بیشتری هستند. بیمار باید کیفیت و محتوای استخوان درست کند تا ایمپلنت دندان را در ابتدا ثابت کند. حداقل باید بیمار حداقل 8 میلی متر ارتفاع عمودی استخوان و 6 میلی متر عرض داشته باشد. اگر کمبود استخوان وجود دارد، بسیاری از روش های استخراج استخوان وجود دارد که می توانند انجام شوند. ما می توانیم از استخوان گرفته شده از فک پایین بیمار یا استخوان گرفته شده از استخوان گاو استفاده کنیم. برای پزشک مهم است که یک سابقه پزشکی و امتحان بالینی را با بیمار انجام دهد. برخی از مشکلات پزشکی وجود دارد که باعث می شود ایمپلنت های ضد حادثه ای وجود دارد، اگر بیمار دچار بیماری های شکننده، بیماری کبدی یا اختلال خونریزی شدید باشد، پس آنها برای کاشت ایمپلنت نامزد نیستند.
حفظ ایمپلنت ها برای موفقیت بسیار مهم است. ایمپلنت ها می توانند ژنژیویت و از دست دادن استخوان درست همانند دندان های طبیعی ایجاد کنند، بنابراین باید آنها را با دندانه های طبیعی و نخاعی بشویید. دفاتر بسیاری وجود دارد که “دندان ها را در یک روز” یا “بلافاصله ایمپلنت” تبلیغ می کنند. این برای همه بیماران امکان پذیر نیست. بیمار باید فراوانی از استخوان بسیار متراکم داشته باشد تا این امکان وجود داشته باشد. موفقیت این روش کمتر قابل اعتماد است زیرا قبل از قرار دادن دندان ها، ابتلا به پوکی استخوان رخ نداده است. مهم است که متخصص ایمپلنت خود را دو بار در سال بررسی کنید تا ایمپلنت شما بررسی و تمیز شود. ‘
ایمپلنت های دندانی معمولا توسط جراحان دهان و فک و یا پریودنتال ها قرار می گیرند، اگر چه بعضی از دندانپزشکان عمومی ممکن است آموزش بیشتری برای یادگیری برای قرار دادن ایمپلنت ها انجام دهند. هزینه ایمپلنت های دندانی از 1800 تا 2200 دلار متغیر است. این شامل هزینه تاج و یا هیچ پیوند استخوان اضافی نیست. مراقب باشید از کلون های ایمپلنت – از دکتر خود بپرسید که ایمپلنت دریافت می کنید. شما می خواهید ایمپلنت تولید شده توسط یک شرکت معتبر باشد
والدینی که برای اولین بار فرزندان خود را برای مراجعه به متخصص ارتودنسی جهت تشخیص درمان ارتودنسی همراهی میکنند، ممکن است سوالاتی در مورد نیاز به عکس برداری از دندان داشته باشند. آیا دندانپزشکی که شما را به متخصص ارتودنسی ارجاع داده است، از دندانهای کودک شما را قبل از این که به اینجا بیایید، عکس گرفته است؟ چرا لازم است مجموعه عکس دیگری از دندانها گرفته شود؟ متخصص ارتودنسی در عکس دندان چه چیزی میبیند که دندانپزشک نمیتواند مشاهده کند؟ همچنین ممکن است نگرانیهای قابل انتظاری درباره افزایش خطر ابتلا به سرطان در ارتباط با پرتوها وجود داشته باشد و نگرانیهای عملی دیگری در مورد چگونگی نشاندن کودکان کم سن و سال برای مدت زمان کافی جهت گرفتن عکس مناسب از دندان وجود خواهد داشت.
عکس برداری از دندان چه کاری انجام میدهد؟
عکس گرفتن از دندان (معرفی) یک ابزار تشخیصی ضروری در بین مجموعه ابزارهای متخصص ارتودنسی کامل است. این تست عکس برداری از پرتوهای تابشی متمرکز برای مشاهده داخل بافت نرم و ساختار اسکلتی زیرین، از جمله دندانها استفاده میکند. بسته به اینکه پرتوها داخل یا خارج از دهان مورد استفاده قرار بگیرند، اطلاعات متفاوتی در مورد وضعیت دندانهای شما به متخصص ارتودنسی ارائه میدهند
متخصص ارتودنسی با عکس برداری از دندان چه چیزی را مشاهده میکند?
بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهرا اینگونه به این سوال پاسخ میدهد : که انواع عکس برداری از دندان که در مطبهای دندانپزشکی و متخصص ارتودنسی انجام میشود، اطلاعات مختلفی را ارائه میدهند و این دو اغلب قابل جایگزینی نیستند. در حالی که دندانپزشکان از عکس دندان برای تشخیص مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان و بیماری های لثه استفاده میکنند، متخصصین ارتودنسی از این عکسها برای ارزیابی مشکلات مربوط به همترازی دندانها و مشکلات فک استفاده مینمایند. مسائلی از قبیل شلوغی دندانها، نامرتبی، اوربایت و فاصله بین دندانها همگی با عکس برداری ارتودنسی از دندان قابل مشاهده هستند
بعضی از والدین احتمالا شنیده اند که در اثر عکس گرفتن از دندان (معرفی) با اشعه ایکس، افزایش خطر ابتلا به برخی از سرطانها وجود دارد. اگر چه درست است که خطر ابتلا به سرطان به نسبت شدت قرار گیری در معرض تابش اشعه افزایش مییابد، مهم است بدانیم که میزان اشعهای که توسط یک دستگاه اشعه ایکس منتشر میشود، کمتر از میزانی است که در طی یک پرواز هواپیمایی با آن مواجه میشوید و متخصصان بر این باورند که مزایای این آزمایش بیشتر از خطرات آن است.
لمینت دندان ( لمینتهای سرامیکی که با نام ونیر سرامیکی نیز شناخته می شوند) پوسته ی نازکی است که بر اساس نیاز هر شخص طراحی شده و در ساخت آن ها از مواد رنگ دندان استفاده می شود. این پوسته ها روی سطح جلویی دندان ها نصب می شوند و رنگ، شکل، اندازه و طول دندان را تغییر می دهند و طرح لبخند زیبا را برای دندان هایتان به ارمغان می آورند.
لمینت های سرامیکی(پرسلینی) از ترکیب چند لایه ی نازک سرامیکی تشکیل شده اند که جایگزین مینای دندان طبیعی و لایه ای چسبناک می شوند.
برخلاف تصور عامه براى ساخت لمینیت هاى سرامیکى همیشه نیاز به تراش دندان نیست ودر صورت انتخاب صحیح روش درمانى توسط دندانپزشک متخصص تنها آماده سازى مختصرى جهت نشستن لمینیت ها بدون هیچ آسیبى به بافت طبیعى دندان امکان پذیر است.
از آنجایی که فواید لمنیت دندان در کنار جنبه ی زیبایی آن حائز اهمیت است، پیوست صحیح و محکم دندان طبیعی و لمینت سرامیکی ضروری است. میان دندان طبیعی و لمینت از رزین حساس به نور استفاده می شود تا پس از نصب لمینت بتوان با تاباندن اشعه ای خاص آن را محکم کرد.
در صورتی که دندانپزشکتان متخصص ترمیم و زیبایی باشد و در این زمینه از تجربه کافی برخوردار باشد دندان های طبیعی تان آسیبی نخواهند دید. دندانپزشک قبل از شروع روند لمینت گذاری، عکس کلی از فک و دهان را برایتان تجویز می کند و دندان هایتان را به طور کامل آزمایش می کند تا از سالم بودن و مناسب بودن دندان برای نصب لمینت اطمینان حاصل کند. اگر پزشکتان تشخیص دهد که لمینت برای شما گزینه مناسبی نیست می توانید از دیگر گزینه ها مثل ونیر کامپوزیت دندان، باندینگ، ارتودنسی دندان، سفید کردن دندان و یا فقط تراشیدن دندان ها استفاده کنید.
استفاده از سفید کننده های دندان در دندانپزشکیترمیم و زیبایی دندان یک راه مناسب برای بدست آوردن لبخند زیبا است. اما در این باره باید همه جوانب را در نظر گرفت. بسیاری از سفید کننده های خانگی ممکن است علاوه بر خطر از دست رفتن پول ، بدون مجوز ارائه شوند. این محصولات می توانند دندان های شما را در معرض آسیب های جبران ناپذیری قرار دهند و مینای دندان شما را تخریب کنند. بنابراین بیایید این چهار نکته را با هم مرور کنیم.
برای سفید کردن دندان در نظر داشته باشید که بسیار مهم است که این عمل را نزد یک دندانپزشک واجد شرایط باید انجام دهید.
2. آیا ازخمیر دندان انتظار معجره دارید؟
از خمیر دندان خود انتظار نداشته باشید که دندان های مرواریدی به شما بدهد. تمام خمیر دندان ها درست مانند مواد شوینده روی سطح دندان ها اثر می گذارند. وقتی این مواد به وسیله برس های مسواک بر روی دندان شما کشیده می شوند ، تنها می توانند لکه های سطحی را از بین ببرند.
در صورتی که دندان های شما نامرتب و کج و روی هم افتاده باشد با سفید کردن آنها به تنهایی مشکل شما بر طرف نمی شود. دندان های نامرتب حتی اگر سفید هم باشند زیبا نیستند. در این صورت اگر شما خواهان دندان های مرواریدی و مرتبی هستید بهتر است از درمان ارتودنسی کمک بگیرید. یک متخصص ارتودنسی با معاینه دندان های به شما راه حل هایی برای بر طرف کردن ایرادات آنها می دهد.( برای آشنایی با بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران می توانید به سایت دندانپزشکی در کلینیک مراجعه کنید.) در اولین بازدید با یک ارتودنتیست شما می توانید از هزینه ارتودنسی و مدت زمان درمان اطلاع حاصل کنید.
4.تنها یک بار در سال از سفید کننده دندان استفاده کنید
سفید کننده های دندان با قیمت مناسب و به راحتی قابل سفارش هستند. اما اگر از آنها بیش از حد استفاده شود باعث حساسیت و آسیب به دندان ها می شوند. همچنین احتمال دارد که باعث ایجاد لکه های سفید بر روی لثه شوند که ایده آل نیستند. بنابراین بهتر است در استفاده از آنها همه جوانب را در نظر بگیرید.
سوراخ کردن دندان و اتصال سنگهای قیمتی و سایر جواهرات دندانی به یک حالت مد و زیبایی جانبی تبدیل شده است.
نحوه اعمال سنگهای دندانی
دو راه برای نصب سنگهای قیمتی بر روی دندان وجود دارد.
گزینه طولانی مدت
گزینه کوتاه مدت
گزینه طولانی مدت
برای نصب نگین قیمتی بر روی دندان اگر شما راه طولانی مدت را انتخاب کردید ، این راه شامل حفر یک سوراخ کوچک در دندان شما است. این عمل حتما باید نزد یک دندانپزشک ترمیم و زیبایی دندان و نصب جواهرات دندان انجام شود. استفاده از این روش هرچند باعث می شود که نگین دندان به مدت طولانی به شما خدمت کند اما اشکالاتی دارد. این روش دردناک ، مشکل ساز و غیر قابل برگشت است. بسیاری از افرادی که این روش را انتخاب کرده اند بعدا پشیمان شده اند.
با انتخاب این گزینه شما راضی تر خواهید شد. بازدید شما کوتاه مدت و بدون درد خواهد بود. انجام این عمل بیش از ده دقیقه طول نمی کشد. نگین توسط استیکر قدرتمند به دندان شما وصل می شود. این فرآیند مشابه نصب بریس ارتودنسی است. همانطور که یک متخصص ارتودنسی براکت ها را در هنگام درمان ارتودنسی بر روی دندان شما می چسباند ، نگین دندان هم چسبانده می شود.(برای آشنایی با بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران می توانید به سایت دندانپزشکی در کلینیک مراجعه کنید.) در این روش نیازی به سوراخ کردن دندان ها یا استفاده از ابزارهای ترسناک دیگر نیست. این یک تکنیک بسیار ساده و بدون درد است. دندانپزشک شما در مورد نحوه انجام این روش به شما توضیحاتی خواهد داد. پس از نصب نگین بر روی دندان شما در صورت لزوم مهار بندی را انجام می دهد. اگر چه مهار بندی ممکن است قدری خشن به نظر بیاید اما چند دقیقه بیشتر طول نمی کشد. سپس شما می توانید با لبخند چشمک زن جدید ، اتاق دندانپزشکی را ترک کنید.
آیا سوراخ کردن دندان سلامتی دندان ما را به خطر می اندازد؟
در واقع نه ، برای نصب جواهرات حتما لازم نیست که دندان شما کاملا سوراخ شود. اما این عمل می تواند تغییراتی را در مینای دندان های شما بوجود بیاورد.
سوراخ کردن دندان چگونه انجام می شود؟
به طور معمول سنگهای دندانی روی دندان های قدامی یا جلویی قرار می گیرند. مینای دندان باید از قبل آماده سازی شود. این آماده سازی می تواند باعث ایجاد تغییرات دائمی در سطح دندان شما شود. فردی که این آماده سازی را بر روی دندان شما انجام می دهد باید یک دندانپزشک حرفه ای باشد. در غیر این صورت ممکن است تغییراتی که ایجاد شده در دراز مدت سلامت دهان و دندان شما را به خطر بیندازد.
جرمگیری قبل از درمان ارتودنسی دندان یکی از مواردی است که باید به آن توجه شود. تا پس از اتمام دوره ی ارتودنسی دندان های مرتب، سالم و تمیزی داشته باشیم.
علت جرم گیری قبل از ارتودنسی چیست؟
دلایل زیادی وجود دارد که یک متخصص ارتودنسی ترجیح می دهد با همکاری با دندانپزشک قبل از شروع درمان ابتدا دندان های شما را جرم گیری کند سپس درمان را آغاز کند.
یک ارتودنتیست می خواهد بداند که آیا دندان های شما به اندازه کافی سالم هستند ؟
لثه ها و استخوان های نگهدارنده دندان شما از مقاومت خوبی برخوردار هستند؟
ارتودنتیست چه هدفی را دنبال می کند؟
یک متخصص ارتودنسی قبل از شروع کار اهدافی را در نظر دارد. او بررسی می کند که آیا :
حمایت استخوان نگهدارنده دندان شما کافی است آیا معایب دندان های شما تحت نظر یک دندانپزشک بر طرف شده است؟
لثه های شما در سلامت عالی هستند آیا جرم دندان لثه را تخریب و دندان را شل می کند ؟
جرم ها رسوباتی هستند که از املاح موجود در غذا به مرور زمان بر روی دندان ها می نشینند. اگر به موقع با جرمگیری این حجم اضافی از روی دندان ها برداشته نشوند مقداری از استخوان نگهدارنده دندان تحلیل می رود. این امر باعث تخریب لثه و در نهایت شل شد ن دندان سالم می شوند. به همین خاطر است که متخصص ارتودنسی شما قبل از نصب براکت ها ، اقدام به جرمگیری قبل از ارتودنسی می کند.
چرا باید جرمگیری قبل از ارتودنسی دندان صورت بگیرد؟
بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران اینگونه به این سوال پاسخ می دهد:
اگر قبل از نصب پلاکت ها جرم گیری صورت نگیرد و با وجود جرم روی دندان ارتودنسی دندان صورت بگیرد دندان ها مستعد پوسیدگی می شوند. عمل جرم گیری به بهداشت دهان و دندان کمک کرده ، بوی بد دهان را از بین برده و تمیز کردن دندان های ارتودنسی شده را راحتر می کند.
آیا جرمگیری قبل از ارتودنسی باعث حساس شدن دندان ها می شود ؟
جرم ها به علت ضخامتی که روی دندان ها دارند مانند یک عایق حرارتی عمل می کنند. جرم ها تا حدودی جلوی احساس سرما و گرمای دندان را می گیرند. پس از انجام عمل جرم گیری مراجعین به دندانپزشکی تصور می کنند که دندان هایشان حساس شده. اما دکترشان به آنها اطمینان می دهد که این حساسیت موقت است و پس از چند روز از بین می رود. استفاده از دهان شویه کلرهگزیدین تا حدود زیادی این حساسیت را کاهش می دهد.
آبسه: عفونت دندانی اغلب به دلیل مردن و متلاشی شدن عصب (پالپ) درون دندان در نوک ریشه ی دندان ایجاد می شود. آبسه دندان چرکهایی است که در ریشه دندان جمع شده و باعث عفونی شدن آن میشود و ممکن است در صورت عدم درمان به موقع بتواند به تدریج به فضاهای عمقی مانند فضاهای اطراف حلق، مجاری تنفسی و حتی اطراف مغز راه پیدا کند و موجب انسداد راههای تنفسی، درگیری مغز و مننژیت (التهاب پرده مغز) و آلوده کردن خون و حتی مرگ شود
اکلوژن: در دندانپزشکی به نحوه جفت شدن دندان ها بر روی یکدیگر حین استراحت و حین جویدن و بلعیدن اکلوژن گفته می شود و یکی از مهم ترین مسائلی است که یک دندانپزشک هنگام انجام هر ترمیم و یا بازسازی یک یا چند دندان به آن توجه می نماید. اکلوژن در ارتودنسی، پروتز، ترمیمی و سایر رشته های دندانپزشکی از اهمیت به سزائی برخوردار است
آمالگام دندانی (آلیاژ جیوه با چند فلز دیگر): آمالگام دندانی ترکیب نصف به نصف از جیوه ی مایع و پودر نقره، مس، قلع، روی و سایر فلزات است. آمالگام به دندان نمی چسبد، بنابراین حفره ها به نحوی تراش می خورند که پس از سفت شدن آمالگام بتوانند آن را در خود نگه دارند. نگرانی هایی در مورد استفاده از این فلزات، بخصوص جیوه در آمالگام دندانی برای سلامتی وجود دارد.
ارتودنتیک (ارتودنسی):“ارتو” به معنی درست کردن و “دنت” به معنی دندان است. این دندانپزشکان اغلب بهترین متخصص ارتودنسی که دندان ها را با استفاده از بریس ارتودنسی صاف می کنند. آن ها این کار را توسط گسترش قوس های دندانی یا کشیدن بعضی دندان ها برای باز کردن فضا انجام می دهند. ارتودنسی ممکن است ثابت یا متحرک باشد.
ایمپلنت ها: فلزی اغلب از فلز تیتانیوم برای قرار دادن به جای ریشه ی دندان ها بکار می روند (که نباید آن ها را با پست که درون ریشه ی دندان قرار می گیرد اشتباه گرفت). می توان ازایمپلنت دندان برای تقویت روکش، بریج دندان یا دندان مصنوعی استفاده کرد.
اینله: ترمیم (اغلب طلا یا سرامیک) که اغلب در لابراتوار دندانپزشکی ساخته می شود و در محل مورد نظر در دندان چسبانده می شود. نیاز به قالب گیری، دو بار مراجعه به دندانپزشکی و پرکردگی های موقت در خلال این مدت دارد، مگر اینکه بلافاصله در محل، توسط دستگاه مخصوص از طریق یک تصویر اسکن شده از دندان ساخته شود. اینلی و آنلی که به آنها به ترتیب اینله و آنله نیز گفته میشود، ترمیمهای دندانی هستند که همانند پر کردن دندان برای ترمیم پوسیدگی دندان استفاده میشود
براکت شل شده شما بر روی دندان هایتان دردسر ایجاد کرده!!! یا شاید از روی دندان هایتان به طور کامل افتاده است!
نگران نباشید!
این مشکل می تواند به راحتی توسط متخصص ارتودنسی شما حل شود. تیم ارتودنسی دندان شما می تواند به شما کمک کند تا قدم به قدم درجهت حل مشکلتان پیش بروید.
مشکل از کجا است؟
اجازه دهید مسئله را به درستی ارزیابی کنیم. در ابتدا بررسی کنید که آیا اتصال سیم به براکت هنوز برقرار است. اگر چنین است و اگر براکت هنوز با سیم اتصال دارد آن را به آرامی و با استفاده از یک گوش پاک کن آهسته فشار دهید. براکت شل شده را به سر جای اصلی خود ببرید کمی حوصله به خرج دهید و براکت را آهسته به سر جای اصلی خود ببرید. استفاده از موم ارتودنسی هم در این موارد برای نگه داشتن براکت شل شده یا شکسته شده توصیه می شود. اگر براکت شل شده شما می تواند به راحتی از محل خارج شود بهتر است آنرا بیرون بیاورید. براکت جدا شده را از دهان خود خارج کنید و هنگام مراجعه به مطب آنرا به ارتودنتیست خود بدهید. بهتر است مراحل زیر را ابتدا مطالعه کنید سپس اقدامات لازم را انجام دهید.
مرحله اول
برخی از سوالاتی که ممکن است بخواهید از خودتان بپرسید عبارتند از:
درکدام دندانتان احساس شل شدن براکت دارید؟
آیا این تنها مسئله شما است؟
آیا در اثر شل شدن براکت شما احساس درد و ناراحتی دارید؟
گام بعدی این است که به درستی ارزیابی کنید که چرا این اتفاق افتاده است.
به طوری که ارتودنتیست شما بتواند بهتر به مسئله بپردازد.
برای پیدا کردن علت براکت شل شده بهتر است موارد زیر را در نظر بگیرید:
آیا شما چیز سخت یا چسبناکی خورده اید؟
آیا شما مسواک زدن را نادیده گرفته اید؟
آیا این دندان شما قبل از ارتودنسی هم مشکل داشته است؟
مرحله سوم
با کلینیک ارتودنسی پیشرفته خود تماس بگیرید. آنها به شدت تلاش خواهند کرد تا به شما کمک کنند و شما را به مسیر درست هدایت کنند. از آنجا که تیم ارتودنسی نمی خواهد مدت درمان شما از موعد پیش بینی شده عقب تر بیفتد ، بنابراین تمام تلاشش را در رفع این مشکل انجام می دهد. زیرا از دست دادن براکت به این معنی است که مدت درمان شما طولانی تر خواهد شد.
کش ها در واقع یکی از انواع مختلف دستگاه های ارتودنسی دندان ساده اما موثر محسوب میشوند. به این کش ها باند یا الاستیک ارتودنسی هم میگویند. ما با کمک این کش ها به دندان ها فشار وارد میکنیم تا به تغییر جهت و موقعیت آن ها کمک کنیم. این کش های الاستیک معمولا بین براکت های پایین و و بالا قرار میگرند و با اعمال فشار به اصلاح ناهماهنگی دندان ها در فکین بالا و پایین کمک میکنند.
جنس کش های ارتودنسی دندان از چیست؟
مواد اولیه این کش ها هم میتواند لاتکس باشد و هم مواد غیرلاتکسی. اما ما بیشتر از کش هایی استفاده میکنیم که از جنس لاتکس هستند. اگر کسی به لاتکس حساسیت داشته باشد ما از کش های غیرلاتکسی برای او استفاده خواهیم کرد. کش های لاتکسی معمولا رنگی متمایل به زرد دارند.
شاید با خودتان فکر کنید که این کشهای نازک و کوچک چگونه میتوانند دندان های ما را مرتب کنند درحالی که براکت ها با آن همه ابهت و استحکام به زود اینکار را انجام میدهند؟ سوال خوبی است. بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران اینگونه به این سوال پاسخ می دهد : همه دستگاه های ارتودنسی با هدف خاصی استفاده میشود. شاید در ظاهر اینطور به نظر برسد که الاستیک ارتودنسی نمیتواند به تراز شدن دندان هایتان کمک کند اما اینطور نیست. این کش ها به صورت متناوب با وارد کردن فشاری هرچند محدود میتوانند دندان های ما را به صورت نامحسوس جابجا کنند. اما خودشان به تنهایی چنین عملکردی ندارند بلکه حتما باید در کنار بریس ها استفاده شوند.
مزایای کش ارتودنسی دندان
کش ها معمولا چندان به چشم نمی آیند و کسی متوجه آن ها نمی شود مگر اینکه کش رنگی داشته باشید
کشها معمولا منعطف هستند و به فک ها آسیبی نمیزنند
به راحتی میتوان آن ها را تعویض کرد
برای اصلاح اغلب مشکلات ارتودنسی در کنار سایر دستگاه ها میتوانند مفید باشند
کش ها واقعا ارزانند و در تعداد بالا قابل تهیه هستند
اگر دوست دارید ارتودنسی رنگی داشته باشید دست شما در انتخاب رنگ کش آن ها باز است.
معایب کش ارتودنسی
اگر در کنار بریس ها از الاستیک ارتودنسی تک فک استفاده می کنید احتمالا در خوردن غذاهای جامد و یا غذاهایی که نیازمند جویدن زیاد هستند به مشکل بر میخورید و باید کش را دربیاورید.
ممکن است با گذاشتن کش تا مدتی دچار زخم در دهان شوید اما طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد
حساسیت دندان هنگام جویدن اغلب یکی از اولین شاخص های یک مشکل بهداشت دهان است و نباید نادیده گرفته شود. درمان دندانپزشکی ترمیمی می تواند علت اصلی حساسیت دندان را در هنگام جویدن،
حساسیت دندان، که می تواند به ناگهانی و گاهی اوقات درد شدید درد در دندان ها اشاره کند، نشانه ای شایع از مشکلات بهداشت دندانی است، به ویژه هنگامی که هنگام جویدن احساس می شود. دلایل بسیاری وجود دارد که چرا در هنگام جویدن حساسیت دندان ممکن است رخ دهد، از جمله:
عفونت کانال ریشه: یک عفونت باکتریایی عصب، بافت پالپ و عروق خونی در داخل دندان قرار دارد. عفونت کانال ریشه بسیار دردناک است زیرا به طور مستقیم بر عصب دندان تاثیر می گذارد که حساسیت دندان را تنظیم می کند. عفونت های کانال ریشه ممکن است منجر به درد دائمی، سوزش، و یا ممکن است تنها زمانی که فشار به دندان آسیب دیده اعمال می شود آسیب می رساند.
آبسه: یک عفونت کانال ریشه ای درمان نشده یا پیشرفت بیماری لثه می تواند منجر به تشکیل یک آبسه در اطراف ریشه های دندان شود. ابسسها جثه ای دردناک و پررنگ هستند که اغلب هنگام جویدن صدمه می بینند و می توانند باعث بوجود آمدن ناحیه قرمز چهره یا فک شود.
پوسیدگی دندان: پوسیدگی دندان بدون درمان و حفره های دندانی یکی دیگر از علل رایج دندان ها هنگام جویدن است.
اولین گام برای درمان حساسیت دندان هنگام جویدن، تعیین علت اصلی آن است. یک معاینه دندانپزشکی کامل می تواند به دقت علت حساسیت دندان کمک کند تا درمان مناسب انجام شود، مانند:
درمان کانال ریشه: حساسیت دندان ناشی از عفونت های کانال ریشه اغلب از درمان کانال ریشه بهره مند می شود. در طی درمان کانال ریشه، بافت های آلوده از دندان حذف می شوند، از جمله عصب آسیب دیده، و دندان کاملا تمیز می شود.
پر کردن دندان: پرکننده های قدیمی یا حفره های جدید را می توان با پر کردن دندان های دندان درمان کرد تا ساختار، سلامت و ظاهر دندان ها را بازگردانند.
استخراج دندان: متاسفانه بعضی از دندان ها ممکن است برای درمان با درمان های فوق از بین بروند و ممکن است نیاز به بازسازی بهداشت دهان و دندان داشته باشند. اگر استخراج مورد نیاز است، گزینه های بسیاری برای بازگرداندن دندان های از دست رفته، مانند درمان ایمپلنت دندان وجود دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مو رد سایر خدمات دندانپزشکی ارتودنسی و زیبایی مثل ( لمینت دندان، بلیچینگ دندان و....) می توانید به سایت بهترین متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.
نگهدارنده ها از مهمترین دستگاه های درمان ارتودنسی هستند و همه کسانی که تحت درمان ارتودنسی قرار بگیرند باید از این دستگاه ها استفاده کنند. در این مقاله به طور کامل به سوال ریتینر ثابت ارتودنسی چیست و چه کاربردی دارد پاسخ خواهیم داد.
ریتینر ارتودنسی چیست؟
ریتینرها یک سری وسایل یا دستگاه ارتودنسی هستند که بعد از اتمام دوره درمان ارتودنسی مورد استفاده قرار میگیرند. ریتینرها به دو دسته ارتودنسی ثابت و متحرک تبدیل میشوند که ثابت ها توسط متخصص ارتودنسی به پشت دندان ها متصل میشوند.
ریتینر ثابت ارتودنسی چیست؟
نگهدارنده ثابت ارتودنسی متشکل از یک قطعه فلز یا سیم فلزی کوتاه و قوسدار است که با کمک یک نوع چسپ یا سیمان مخصوص به پشت دندان های فک بالا، پایین یا هر دو فک متصل میشود.
بعضی از مراجعان ما اصرار دارند که از نگهدارنده متحرک بعد از ارتودنسی استفاده کنند. آن ها میگویند که به اندازه کافی دستگاه های ارتودنسی ثابت را تجربه کرده اند و این بار نوبتی هم که باید نوبت یک دستگاه متحرک است. ما به آن ها ریتینر متحرک میدهیم. اما متوجه میشویم که همیشه و مطابق توصیه ها و دستورالعمل های ما از ریتینر استفاده نمیکنند.
چرا که یک بار متخصص ارتودنسی آن را به پشت دندان ها نصب میکند و حتی اگر فراموش کنید باز هم مهم نیست چون شما اصولا هیچ کاری به نگهدارنده ثابت ندارید.
یکی دیگر از مزایا ریتینر ارتودنسی نامرئی بودن آن است. بله حتی از نگهدارنده متحرک هم نامرئی تر است. زیرا در پشت دندان های شما است و هیچکیس حتی خودتان هم نمیتوانید آن را ببینید. بنابراین ما آن را در دسته ارتودنسی نامرئی هم قرار میدهیم.
خوشبختانه نگهدارنده ثابت ارتودنسی نیازی به تنظیم ندارد و عادت کردن به آن بسیار راحت است.
معایب ریتینر ثابت ارتودنسی
به همان اندازه که نگهدارنده های ثابت خوب و مفید هستند میتوانند نکات و نقطه ضعف هایی هم داشته باشند.
داشتن یک نگهدارنده ثابت باعث میشود که تمیز کردن دندان ها با دشواری روبرو شود.
سیم پشت دندانی می تواند بقایای مواد غذایی و باکتری ها را به دام بیندازد.
همچنین ، مانند هر نوع دستگاه دندانی دیگر ، یک نگهدارنده دائمی می تواند بعد از مدت طولانی آسیب ببیند یا به راحتی شکسته شود.
و در آخر استفاده از این نگهدارنده ها میتواند باعث ناراحتی شما شود. زیرا زبان میتواند به آن برخورد کرده و نسبت به نگهدارنده حساس شود.
ارتودنسی ثابت متداولترین نوع تجهیزات درمان ارتودنسی امروزی است که در حال استفاده است. این نوع ارتودنسی از براکت های کوچکی تشکیل شده است که با یک چسب مخصوص به سطح جلویی دندان ها وصل می شوند. سپس براکت ها با یک سیم نازک قوس دار به هم متصل می شوند و با حلقه های الاستیک ( گاهی رنگی ) در محل نگه داشته می شوند. ارتودنسی ثابت با بریس فلزی مرسوم بریس ها جزء ارتودنسی ثابت هستند به این معنی که برای درمان مشکل ناصاف بودن دندان ها از دستگاه هایی استفاده می کنیم که تا پایان دوره درمان حتما و حتما باید به دندان ها متصل باشند. بریس فلزی یا همان سیم و براکت ارتودنسی در اصطلاح عامه، رایج ترین و مرسوم ترین درمان ارتودنسی برای صاف کردن دندان های کج و ناصاف است. این بریس ها از اجزای مختلفی مثل سیم، براکت، الاستیک ارتودنسی، بند و .... تشکیل شده اند. بریس فلزی برای هر سنی و هر مشکلی مناسب هستند. هزینه ارتودنسی ثابت با بریس ها در مقایسه با سایر درمان ها معمولا کمتر است.
آیا ارتودنسی ثابت برای من مناسب است؟
پاسخ این سوال را بهترین متخصص ارتودنسی شما در اولین معاینه به شما اعلام می کند. همچنین او درباره گزینه های درمانی و هزینه ارتودنسی و مدت درمان به شما توضیحاتی خواهد داد. امروزه با پیشرفت هایی که به حیطه این درمان وارد شده است ، حتی بزرگسالان نیز می توانند از این درمان بهره بگیرند. تنها کافی است که شما دارای لثه های سالمی باشید.
درمان ارتودنسی ثابت چقدر زمان می برد؟
بسته به شدت مشکل ارتودنسی و دامنه درمان به طور معمول این ارتودنسی 6 تا 30 ماه طول می کشد. برای تنظیم و دستکاری این نوع ارتودنسی هر چهار الی هشت هفته قرار ملاقات هایی گذاشته می شود. پس از اتمام دوره و برداشتن بریس ثابت از دهان شما حالا نوبت به استفاده از نگهدارنده های پلاستیکی می رسد. این نگهدارنده های متحرک را باید 22 ساعت در شبانه روز استفاده کرد. پس از طی دوره و مستقر شدن دندان ها در جای جدید خود مدت زمان استفاده از این نگهدارنده های نیز کاهش می یابد.
انواع ارتودنسی ثابت
اکثریت قریب به اتفاق بیماران ارتودنسی زیبایی دندان به وسیله بریس ثابت درمان می شوند. در اغلب موارد این لوازم ثابت از نوع فلزی هستند. امروزه گزینه های دیگری از بریس ها به حیطه این درمان وارد شده اند. این در حالی است که بریس های ثابت فلزی همچنان بیشترین استفاده را دارند. بیایید نگاهی به برخی از گزینه های موجود در وسایل ارتودنسی بیندازیم.
چند هفته اول بعد از گذاشتن دستگاه های ارتودنسی دندان بیشترین ناراحتی را تجربه خواهید کرد، به خصوص اگر دندانهای شما بسیار نزدیک به هم باشند یا به اصطلاح دندان های شما دچار شلوغی و کراودینگ باشند. اما مراجعان و کسانی که تحت درمان هستند نباید زیاد نگران باشند زیرا این درد چندان دوام نخواهد داشت.
مدت زمان درد ارتودنسی چندان زیاد نیست و نهایتا بعد از یک هفته شما هیچ دردی تجربه نمیکنید تا زمانی که دوباره برای تنظیم بریس ها به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید.
چگونه درد ارتودنسی را کاهش دهیم؟ 10 روش برای تسکین و درمان درد بعد از ارتودنسی
غذاهای نرم بخورید
خوردن غذاهای سخت نه برای دندان ها و نه برای اجزای مختلف بریس شما مناسب نیست.
از بی حس کننده کمک بگیرید
یک راه ساده برای تسکین درد در روزهای اول بعد از ارتودنسی، مالیدن داروهای موضعی و بی حس کننده دهان است.
مسکن های بدون نسخه
گزینه دیگر تسکین درد ارتودنسی استفاده از داروهای بدون نسخه ضد درد است. اگر بعد از قرار ملاقات با متخصص ارتودنسی در تهران خود همیشه احساس ناراحتی می کنید ، یک ساعت قبل از ویزیت شدن داروی ضد درد را مصرف کنید.
کمپرس یخ یا آب سرد باعث کاهش التهاب و بی حسی دهان می شود.
از معجزه آب یخ غافل نشوید
اگر دارو در دسترس ندارید و یا نمیتوانید از کمپرس یخ استفاده کنید دست کم یک لیوان آب یخ درست کنید و برای چند دقیقه در دهان خود قرار داده و در تمام دهان خود بچرخانید.
موم ارتودنسی بگیرید
در همان جلسه که ارتودنسی ثابت شما انجام میشود احتمالا متخصص ارتودنسی به شما مومی میدهد که میتواند مانع از تحریک لثه ها و داخل دهانتان با بریس میشود. موم را به بخش های تیز بریس بمالید تا پوششی بین بخش زبان، لثه و فضای داخلی لپ های شما با بریس ها شود.
از ترکیب نمک و آب ولرم استفاده کنید
نمک علاوه بر تسکین دندانها جلوی بروز عفونت را میگیرد.
لثه خود را ماساژ دهید
کاری که کمتر کسی انجام میدهد ماساژ لثه است.
بهداشت دهان و دندان را بیشتر رعایت کنید
صبور باشید
احتمالاً مهمترین نکته برای طی دوره تنظیم بریس ها و تسکین درد ارتودنسی(ارتودنسی ثابت ، ارتودنسی متحرک و...)، صبر و حوصله میباشد.
ارتودنسی یا (Orthodontic) یک رشته کاملا تخصصی در حوزه دندانپزشکی است. متخصصان دندانپزشکی در این رشته به ترمیم و درمان موقعیت نامناسب دندان ها و فَک میپردازند.
متخصص ارتودنسی کیست؟
به دندانپزشک متخصصی که با کمک دستگاههای مختلف ارتودنسی خانگی به درمان مشکلات عدمهماهنگی و عدم تراز دندانها و فَک میپردازد، ارتودنتیست یا متخصص ارتودنسی گفته میشود
تفاوت دندانپزشک عمومی با متخصص ارتودنسی
همانطور که گفته شد، ارتودنتیست در واقع یک دندانپزشک است. بنابراین تمام کارهایی که یک دندانپزشک عمومی انجام میدهد را، یک ارتودنتیست میتواند انجام دهد. اما او آموزشهای تخصصیتری را پشت سر گذاشته و یک سرو گردن دانش و مهارت بیشتری در خصوص دندان ها، فک و صورت کسب کرده است. هرچند که محل کار دندانپزشک و متخصص ارتودنسی در واقع کلینیک دندانپزشکی است، اما کلینیک هایشان با هم تفاوتهایی زیادی دارد دندانپزشک در یک کلینیک دندانپزشکی عادی به مراجعان خدمت رسانی میکند و اغلب امکانات لازم جهت انجام کارهای تخصصیتر را ندارد. اما محل کار یک متخصص ارتودنسی تخصصی است. و اصطلاحا تحت عنوان کلینیک دندانپزشکی تخصصی یا حتی فوق تخصصی شناخته میشود.
انواع دستگاه های ارتودنسی مورد استفاده توسط ارتودنتیست ها
برای منظم و صاف کردن دندان های به هم ریخته و یا دندان هایی که دارای مشکلات عدم هماهنگی دیگری هستند از دستگاه های مختلفی استفاده میشود که به مرور زمان دندان ها را صاف میکنند. برخی از این دستگاه ها عبارتند از:
ارتودنسی یک اقدام دنداپزشکی است و راهی است تا دندان های کج و روهم رفته که ظاهر زشتی دارند را صاف کند و ظاهر زیبا تری را به فرد ببخشد. علاوه بر افزایش زیبایی ظاهری، ارتودنسی سنتی در امل یا ارتودنسی در مازندران یا سایر شهر ها موجب می شود که سلامت دندان ها و لثه ها طولانی مدت شود. در این مطلب قصد داریم تا حدودی به سوالاتی که ممکن است در رابطه با دانستنی های ارتودنسی در ذهنتان ایجاد شود پاسخ دهیم.
چرا باید ارتودنسی کنیم؟
به طور معمول بیشتر افراد از دندانها کج و روی هم رته برخوردارهستند که با درمان ارتودنسی صاف و یکدست می شوند. ارتودنسی درواقع دندان را به جهت درست حرکت می دهد و این حرکت دندانها باعث می شود که صاف و یکدست شوند و ظاهر دندان ها را بهتر کنند. متخصصان ارتودنسی در آمل یا متخصص ارتودنسی در مازندران و یا در سایر شهر ها علاوه بر بهبود بخشیدن به ظاهر دندان ها باعث می شوند تمیز کردن دندان ها راحت تر شود. برخی از افراد دارای دندان های رو به جلوهستند که خوشایند به نظر نمی رسند و همین طور احتمال زیادی وجود دارد که این دندان ها دچار خرابی و آسیب دیدگی شوند. تنها راهیکه می تواند آنها را از خرابی احتمالینجات دهد ارتودنسی است. با بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران یا شهر ها می توانید دندان ها را حرکت دهید و به جای درست خود برگردانید. در برخی دیگر از افراد فک بالایی و پایینی اشان در جای درست قرار نگرفته است و موجب به هم ریختن ظاهر دندانها می شود و همین طور در زمان گاز زدن دچار مشکل می شوند، با انجام ارتودنسی هر دو مشکل حل می شود و فرد دیگر دچار مشکل نمی شود
آیا لزومی به کشیدن دندان برای ایجاد جای کافی در فک وجود دارد؟
اگر دندان های شما روی هم هستند و جای کافی برای دندان شما وجود نداشته باشد، شما نیاز پیدا می کنید که دندان زیری دائمی خود را بکشید تا جا برای دندان رویی وجود داشته باشد. اگر چنین مشکلی داشته باشید حتما تیم ارتودنسی ما را از این مشکل آگاه می کنند. در برخی موارد زیر با به کار گیری روشی متفاوت و موثر از درمان، فضای کافی و مناسب ایجاد خواهد شد.
وسیله ی متحرکی که باعث ثابت نگه داشتن موقعیت جدید دندان ها در دهان بعد از انجام ارتودنسی می شود را پلاک بعد از ارتودنسی می نامند. این پلاک های بعد از ارتودنسی برای درمان مشکلات جزئیی نامرتبی دندان ها نیز کاربرد دارند. این نوع از پلاک ها توسط پلاستیک شفاف و سیم های فلزی ساخته می شوند که سطح خارجی دندان را می پوشانند.
یکی از 9 تخصص اصلی دندان پزشکی است که برای بیماری ها و آسیب های مربوط به پالپ استفاده میشود. معروفترین درمان ریشه درمانی، عصب کشی است. با مجله دانستنی های ترمیم و زیبایی دندان همراه باشید.
ریشه درمانی چیست ؟
ریشه درمانی یا اندودنتیکس (Endodontics) از دو واژه یونانی endo (درون) و odons (دندان) گرفته شدهاست. و به معنای درمان درون دندانی است. عصب کشی یکی از انواع ریشه درمانی است. در داخل دندان (ناحیه زیرین اطراف ریشه) یک بافت نرم که به مغز دندان معروف است وجود دارد که به آن پالپ نیز میگویند. مفز دندان از تاج دندان تا ریشه ها گسترش یافته است و نقش مهمی در رشد و گسترش استخوان دندان دارد. خوشبختانه بعد از به بلوغ رسیدن دندان، میتواند بدون این خمیر (مغز دندان) نیز زنده بماند! اندودانتیکس با مغز دندان و بافت های پیرامون ریشه دندان سروکار دارد. اگر برای پالپ دندان مشکلی ایجاد شود باید با عمل درمان ریشه معالجه گرد
چرا به ریشه درمانی نیاز داریم؟
ریشه درمانی زمانی ضروری است که پالپ (مغز دندان) دارای التهاب بوده و آلوده باشد. این التهاب یا عفونت میتواند دلایل مختلفی مانند درمان های مکرر عمیق روی دندان یا لثه، ترک روی دندان و آسیب های این چنینی داشته باشد. علاوه بر این، ممکن است حتی بدون وجود علائم ذکر شده، باز هم عفونت به وجود آید که اگر درمان نشود به احتمال زیاد باعث درد و حتی آبسه شود.
معمولا در اکثر مواقع حتما یکی از علایم ذکر شده در زیر وجود دارد اما این احتمال هم وجود دارد که با وجود نیاز به ریشه درمانی، هیچ یک از علائم را مشاهده نکنیم. علائم عبارتند از درد، حساسیت طولانی مدت به گرما یا سرما، حساسیت به لمس کردن و جویدن، تغییر رنگ دندان، تورم، زهکشی و حساسیت در گره های لنفاوی و همچنین بافت استخوانی و لثه.
ریشه درمانی خمیر (پالپ) ملتهب را به طور کامل خارج میکند و بعد از پاکسازی کامل، داخل فضای خالی شده را با مواد مخصوص جایگزین، پر کرده و با استفاده از ماده مخصوص دیگری، یک تاج مصنوعی برای مهر و موم کردن و محافظت از دندان به دندان اضافه میکند. دندان جدید پس از ترمیم، عملکرد دقیقا مشابه دیگر دندان های سالم خواهد داشت.
دیابت یک اختلال متابولیک است در این بیماری توانایی تولید انسولین در بدن از بین میرود.اگر شما دیابت نوع 1 دارید بدن شما به اندازه ی کافی انسولین تولید نمیکند که قند را از خون به سلول ها انتقال دهد،اگر شما دیابت نوع 2 دارید بدن شما به انسولین پاسخ نمیدهد.در هر دو مورد امکان ایجاد مشکل برای سلامت دهانتان وجود دارد. دیابت تاثیر بسیاری بر روی سلامت دندان شما دارد.بیماران مبتلا به دیابت در قسمتی که مقادیر زیادی بزاق وجود دارد اغلب دچار خشکی دهان میشوند.بزاق یک عملکرد مهم دارد که باعث می شود ذرات و اسیدهای غذایی شسته شود.اگر تولید بزاق به اندازه کافی نباشد، این ذرات ممکن است در دهان حل شوند، و منجر به پوسیدگی دندان می شود.به همین دلیل است که بیماران مبتلا به دیابت دارای ریسک بالایی در ایجاد حفره هستند.خشکی دهان نیز به زخم، عفونت و درد در دهان مرتبط است.
بیماران مبتلا به دیابت یشتر در معرض ابتلا به بیماری لثه هستند.هر دو بیماری زخم زودرس، که به عنوان التهاب لثه شناخته می شوند، و بیماری های سنگین جدی شناخته شده به عنوان پریودنتیت، در بیماران دیابتی بیشتر احتمال دارد.در واقع، حدود 22 درصد از افراد مبتلا به دیابت نیز از بیماری پریودنتال رنج می برند.اگر مبتلا به دیابت هستید، احتمال ابتلا به بیماری پریودنتال به میزان 4 برابر از افرادی که دیابت ندارند بیشتر است. .
ایمپلنت های دندانی یک راه حل رایج برای بیمارانی است که دندان هایشان را از دست داده اند.با توجه به ارتباط بین دیابت و بیماری لثه، اگر شما از دیابت رنج می برید، احتمالا نیاز بیشتری به ایمپلنت دندان دارید.متأسفانه مسائل مشابهی که سبب ایجاد بیماریهای صمغی در بیماران دیابتی می شوند نیز می توانند برای کسانی که ایمپلنت ها را دریافت می کنند مشکل ایجاد کند.این بدان معنا نیست که اگر دیابت دارید، این درمان را نپذیرید، فقط باید با متخصص دندانپزشک خود بیشتر کار کنید تا بتوانید گزینه های بهتری برای درمان خود بررسی کنید. قبل از اینکه بتوانید ایمپلنت یا پل ( بریج دندان )را دریافت کنید باید لثه سالم داشته باشید.اگر بیماری های پیشرفته منجر به از دست دادن دندان شود، قبل از اینکه بخواهید جایگزین دندان را بررسی کنید،باید بیماری لثه خود را کنترل کنید.
1. اختلال مشترک تمپوروماندیبولار. معمولا به عنوان یک مشکل در استخوان ها، رباط ها و یا سایر بافت های بدن که مفصل ران را تشکیل می دهند، مفصل ران که استخوان پایین را به جمجمه شما متصل می کند.
2. برکسیسم. برکسیسم می تواند درد شکم را ایجاد کند و از آنجا که بسیاری از افراد در حالی که خواب هستند دندان هایشان را می شکند، ممکن است متوجه نباشید که این کار را انجام می دهید. علائم بروکسیسم شامل درد فک، صورت و گردن، سردرد، و مشکلات دندانی شامل دندان های شکسته است. برای مشاوره بهتر در مورد علائم برکسیسم با کلینیک دندانپزشکیترمیمی در ارتباط باشید
3. دندان درد. علاوه بر دندان های برکسیسم، چندین مشکل دیگر دندان در ارتباط با درد فک وجود دارد. شامل حفره ها، آبسه های دندانی و عفونت ها هستند.
4. سینوزیتمی تواند باعث درد در صورت، از جمله فک شود. سایر علائم سینوزیت عبارتند از سردرد، درد دندان، گوش درد و احتقان. سینوزیت اغلب پس از سرد شدن بدن شما اتفاق می افتد.
5. عفونت گوش. یکی از علت درد فک می تواند در اثر عفونت گوش مشاهده شود. تورم غدد لنفاوی. گره در گردن ممکن است باعث درد شود که به فک مراجعه شود.
6. تورم غدد لنفاوی معمولا به علت عفونت هایی مانند گلودرد، ویروس سرد یا آنفولانزا رخ می دهد، بنابراین ممکن است علائم این بیماری ها را نیز داشته باشید.
7. آرتریت روماتوئید یا فیبرومیالژیا. می تواند موجب گسترش عضلات و درد مفصلی شود، همچنین ممکن است این مورد باعث درد فک شود.
8. تروما.(آسیب) به فک و صورت، از جمله انحراف فک یا فک شکسته، می تواند موجب درد شدید شود.
9. نورالژی ترجیامین. یک بیماری دردناک است که بر عصب تاثیر می گذارد. علاوه بر درد فک، ممکن است باعث ایجاد درد شدید در ناحیه لب، چشم، بینی، پیشانی و پوست سر شود.
10.Osteonecrosisزمانی رخ می دهد که خون به استخوان نرسد و استخوان شروع به مردن کند، این می تواند درد شدید ایجاد کند.
11. برخی از انواع سرطان. برخی از انواع سرطان، از جمله سرطان دهان، ممکن است باعث درد فک شود.
12. حمله قلبی: درد معمولا به طور ناگهانی شروع می شود و ممکن است همراه با افزایش درد قفسه سینه همراه باشد و بر گردن و فک تاثیر بگذارد.
در ارتودنسی فانکشنال از پلاک های فانکشنال استفاده می شود. دستگاه های فانکشنال نوعی پلاک هستند که ناهنجاری های کلاس 2 وکلاس 3 را اصلاح می کنند. ناهنجاری های کلاس 2 از ناهنجاری های فکی به شمار می آید که در آن دندان های فک بالا جلوتر از دندان های فک پایینی قرار می گیرد. پلاک های فانکشنال می تواند متحرک یا ثابت باشد که نوع متحرک آن محبوب تر است. معمول ترین ابزارهای فانکشنال متحرک از قطعات بالا و پایین جداگانه ساخته می شوند که باعث می شود فک پایین در یک موقعیت بهتر وجلو تر قرار بگیرد. انواع دیگر ابزارهای فانکشنال وجود دارند که فقط از یک قسمت ساخته شده است. البته ممکن است قابلیت انطباق کمتری با دندان ها داشته باشد.
آیا جایگزینی برای ارتودنسی فانکشنال وجود دارد؟
بله وجود دارد . درمان دندانپزشکیارتودنسی توسط پلاک های متحرک فانکشنال به همکاری کامل شما و فرزندتان متکی است. از این رو دستگاه های فانکشنال ثابت هم معرفی شده اند که در افرادی که همکاری لازم را جهت استفاده از پلاک های متحرک ندارند جایگزین می شوند. این نوع هم در تعداد معدودی از بیماران ارتودنسی قابل استفاده است که به تشخیص متخصص ارتودنسی دندان صورت می گیرد. گاهی اوقات درمان فانکشنال به همراه درمان ثابت به صورت همزمان انجام می گیرد. مزیت اصلی دستگاه فانکشنال ثابت همین همزمانی بودن با درمان ثابت می باشد که به نوبه خود باعث کاهش طول درمان می شود. .جایگزین هایی که برای ابزارهای فانکشنال وجود دارد عبارتند از هدگیر های ارتودنسی دندان و کشیدن دندان. با این وجود ،به کار بردن هر کدام از این روش ها به نوع مشکل شما بستگی دارد.
بدیهی است که اگر دستگاه به طور کامل و صحیح پوشیده نشود درمان کارآمد نخواهد بود. علاوه بر این، گروهی از بیماران هستند که به خوبی به پلاک های فانکشنال پاسخ نمی دهند. متاسفانه ،پیش بینی کردن اینکه کدام بیمار به درمان پاسخ می دهد بسیار مشکل است . تصور می شود که ابزارهای فانکشنال در طول رشد نوجوانان یا قبل از آن موفق ترین روش بوده است. این اتفاق معمولا برای پسرها در سنین 11 تا 14 سال و برای دخترها در سنین 10 تا 13 سال رخ می دهد.
نگهدارنده ها از مهمترین دستگاه های ارتودنسی هستند و همه کسانی که تحت درمان ارتودنسی قرار بگیرند باید از این دستگاه ها استفاده کنند. در این مقاله به طور کامل به سوال ریتینر ثابت ارتودنسی چیست و چه کاربردی دارد پاسخ خواهیم داد.
ریتینر ارتودنسی چیست؟
ریتینرها یک سری وسایل یا دستگاه ارتودنسی هستند که بعد از اتمام دوره درمان ارتودنسی مورد استفاده قرار میگیرند. خود درمان ارتودنسی کاری میکند که دندان های شما صاف شوند. اما به علت ماهیت طبیعی دندان که تمایل به حرکت و تغییر موقعیت دارد، ما با کمک ریتینرها یا نگهدارنده ها، جلوی این تغییر موقعیت و حرکت دندان ها را میگیریم. ریتینرها به دو دسته ثابت و متحرک تبدیل میشوند. متحرک ها همان پلاک های شفاف ارتودنسی هستند که به راحتی روی دندان قرار میگیرند و قابل برداشتن هستند. اما ثابت ها توسط متخصص ارتودنسی به پشت دندان ها متصل میشوند. با مراجعه به بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران و یا شهری که در ان ساکن هستید می توانید از خدمات ارتودنسی دندان بهره ببرید.
ریتینر ثابت ارتودنسی چیست؟
نگهدارنده ثابت ارتودنسی متشکل از یک قطعه فلز یا سیم فلزی کوتاه و قوسدار است که با کمک یک نوع چسپ یا سیمان مخصوص به پشت دندان های فک بالا، پایین یا هر دو فک متصل میشود.
بعضی از مراجعان ما اصرار دارند که از نگهدارنده متحرک بعد از ارتودنسی استفاده کنند. آن ها میگویند که به اندازه کافی دستگاه های ارتودنسی ثابت را تجربه کرده اند و این بار نوبتی هم که باید نوبت یک دستگاه متحرک است. ما به آن ها ریتینر متحرک میدهیم. اما متوجه میشویم که همیشه و مطابق توصیه ها و دستورالعمل های ما از ریتینر استفاده نمیکنند. آن ها یادشان میرود که به صورت منظم ریتینر بزنند و این باعث میشود که دندان های صاف شده آن ها دوباره در خطر کج شدن و تغییر موقعیت قرار بگیرد یکی دیگر از مزایا ریتینر ارتودنسی نامرئی بودن آن است. بله حتی از نگهدارنده متحرک هم نامرئی تر است. زیرا در پشت دندان های شما است و هیچکیس حتی خودتان هم نمیتوانید آن را ببینید. بنابراین ما آن را در دسته ارتودنسی نامرئی هم قرار میدهیم..
به همان اندازه که نگهدارنده های ثابت خوب و مفید هستند میتوانند نکات و نقطه ضعف هایی هم داشته باشند. داشتن یک نگهدارنده ثابت باعث میشود که تمیز کردن دندان ها با دشواری روبرو شود زیرا با وجود چنین نگهدارنده ای تمیز کردن پشت دندان ها سخت است و نیازمند زمان زیادی است. سیم پشت دندانی می تواند بقایای مواد غذایی و باکتری ها را به دام بیندازد ، که این وضعیت می تواند شانس شما برای حفظ بهداشت دهان و دندان را کاهش دهد. و در آخر استفاده از این نگهدارنده ها میتواند باعث ناراحتی شما شود. زیرا زبان میتواند به آن برخورد کرده و نسبت به نگهدارنده حساس شود.
مواقعی وجود دارد که راه حل های ارتودنسی معمولی نمی توانند با موفقیت یک مشکل قابل توجه و شدید را درمان کنند. برای مثال مال اکلووژن هایی ثل اپن بایت یا اور بایت شدید اینگونه هستند. مال اکلوژن های شدید ممکن است علاوه بر درمان ارتودنسی نیاز به درمان جراحی نیز داشته باشد. به خصوص در صورت ایجاد مشکلات عملکردی مانند مشکلات گفتاری ، عدم توانایی در جویدن درست غذا و اختلال در عملکرد صورت یا مفاصل فک ها.
از ارتودنسی جراحی به عنوان جراحی ارتوگناتیک نیز یاد میشود و همانطور که گفتیم از این عمل برای معالجه موارد شدید ناهنجاری های فکی و مشکلات عمیق بایت استفاده می شود. اگر متخصص ارتودنسی شما تشخیص داده است که شما نیاز به عمل جراحی دارید ، برای اطمینان از بهترین مراقبت و نتیجه ممکن با یک جراح دهان و فک و صورت همکاری میکند.
چه کسی کاندید عمل جراحی است؟
بزرگسالانی که سال ها است از مشکلات بایت رنج میبرند و نظر خوبی درباره ظاهر صورتشان ندارند احتمالا بخواهند که به چنین عملی فکر کنند. اما قبل از اینکه تحت جراحی ارتوگناتیک قرار بگیرید باید توسط یک متخصص ارتودنسی خوب تحت ارزیابی قرار بگیرید. این متخصص ساختارهای دهان شما از جمله فک، دندان ها و لثه را بررسی میکند و اگر شرایط لازم را داشتید به شما اجازه انجام جراحی ارتودنسی را میدهد.
مراحل جراحی درمان ارتودنسی چیست؟ نحوه انجام این عمل چگونه است؟
از آنجا که مراحل انجام این عمل تخصصی بوده و بسته به نوع و شدت مشکل شما متفاوت است نمیتوان درباره مراحلش به طور دقیق چیزی نوشت. شما باید بعد از پیدا کردن یک متخصص دهان و فک و صورت و بعد از تشخیص دقیق مشکل، مراحل عمل را از جراح خودتان جویا شوید
از آنجا که جراحی ارتوگناتیک یک عمل تهاجمی و بزرگ است بهتر است که بعد از عمل استراحت کنید و به هیچ عنوان به کارهای شدید و سنگین نپردازید. اگر شاغل هستید مدتی مرخصی بگیرید و اگر محصل هستید هم در خانه درستان را بخوانید و یا اینکه عمل را در طول تعطیلات تابستان انجام دهید. لازم است که تا پایان دوره نقاهت به خوبی استراحت کنید تا نتیجه عمل شما به ثمر بنشیند.
مراجعه به متخصص ارتودنسی چرا و چه زمانی باید صورت بگیرد؟ مردم می خواهند بدانند که در صورت داشتن چه علائمی می توانند خود را به یک ارتودنتیست نشان دهند؟ اگر شما به طور منظم دندان های خود را به یک دندانپزشک عمومی نشان دهید او در صورت نیاز شما را به یک متخصص ارتودنسی معرفی می کند. اما در هنگام انتخاب متخصص ارتودنسی بهتر است مسئله دسترسی به مطب او را در نظر داشته باشید ، زیرا به دلیل طولانی بودن پروسه درمان ارتودنسی ممکن است بعدا دچار مشکل شوید.
یک چک لیست برای خود تهیه کنید
ابتدا الگوی صورت بیمار ، سلامت دندان ها و پیچیدگی فوریتی دندان های دائمی را مورد ارزیابی قرار دهید. نمای جلوی چهره بیمار را برای تقارن و تعادل کلی صورت بررسی کنید. ببینید آیا چانه فرزند شما به درستی با سایر استخوان های صورت و اندام فوقانی تنظیم می شود. اگر این چنین نباشد ممکن است یک تغییر عملکرد فک پایین یا یک الگوی رشد نامتقارن وجود داشته باشد.
آیا لب های فرزندتان در حالت بسته بودن دهان روی هم قرار می گیرند؟ آیا لب بالا می تواند تمام سطح دندان های فک بالا را بپوشاند؟ آیا لب پایین دندان های فک پایین کودکتان را به خوبی می پوشاند یا بیش از حد جلو نیست؟ شما می توانید در نگاه اول وضعیت لب را به خوبی تشخیص دهید.
به دندان های کودک خود به دقت نگاه کنید آیا او دندان های شلوغ و پرتراکمی دارد؟ آیا هنگام لبخند زدن لثه هایش بیش از حد نمایان نیست؟ اگر این چنین باشد او در سن جوانی اعتماد به نفس کافی برای لبخند زدن را از دست خواهد داد. بنابراین یک قرار ملاقات با ارتودنسی کودکان داشته باشید تا بتوانید از بروز مشکلات پیچیده تر در آینده جلوگیری کنید.
تحلیل لثه
ضخامت بافت لثه برای در بر گرفتن دندان ها بسیار مهم است. در کودکانی که دندان های شلوغ و پر تراکمی دارند بافت لثه ضخامت کمتری نسبت به سایر کودکان دارد. برای رفع این مشکل بهتر است کودک خود را نزد یک متخصص ارتودنسی کودکان ببرید.
جلوگیری از شلوغی دندانها
یک مشاوره در کلینیک ارتودنسی می تواند چگونگی جلوگیری از بوجود آمدن دندان های شلوغ و پرتراکم را برای شما روشن کند. کشیدن زود هنگام دندان ها می تواند یک راه حل سریع برای جلوگیری از ازدحام دندان های دائمی باشد.
لمینت دندان می تواند به احیای لبخند شما و ترمیم مشکلاتی از قبیل لب پر شدن جزئی دندان، ترک دندان و تغییر رنگ کمک کند. اگر نسبت به لبخندتان و اجزای آن احساس ناخوشایندی دارید و دوست ندارید لبخند بزنید یا حین خندیدن جلوی دهان خود را میگیرید، میتوانید از مزایا و فواید لمینت دندان بهره ببرید.با بهترین متخصص ترمیم و زیبایی دندان همراه باشید.
عیوب دندان را میپوشاند و ترمیم میکند
لمینت دندان قادر است اغلب مسائل و عیوب دندان از لحاظ ظاهری و زیبایی شناختی که در هنگام لبخند زدن قابل مشاهده هستند مثل تغیی رنگ دندان ترکخوردن و....را به خوبی برطرف کند
مینا سطحی ترین و البته محکمترین لایه دندان است. این لایه به رنگ سفید است و ما سفید رنگ بودن دندانمان را مدیون همین لایه هستیم. این لایه زنده نیست و اگر دچار فرسایش شود دیگر قابل ترمیم نخواهد بود. و باید با روش های دندانپزشکی و مصنوعی آن را ترمیم کرد. همانطور که احتمالا میدانید برای نصب روکش دندان باید بخشی از صخامت مینا را تراش دارد. به نسبت ونیر کامپوزیت و سایر روکش های دندانپزشکی، برای نصب لمینت ما تنها ضخامت اندکی از مینای دندان را تراش میدهیم زیرا خود لمینت ها به اندازه کافی نازک هستند.
از تغییر رنگ دندان شما جلوگیری میکند
در مقایسه با ونیر کامپوزیت که در برابر لکه و رنگ آسیب پذیر است، ساختار لمینت ها به گونه ای است که به سختی رنگ میپذیرد. اگر شما بتوانید به طور منظم از آن ها مراقبت کنید احتمالا در تمام طول عمر لمینت، شما شاهد تغییر رنگ آن ها نخواهید بود
در کمترین زمان ممکن اعتماد به نفس شما را بالا میبرد
به نسبت سایر روش های دندانپرشکی ترمیم و زیبایی دندان مثل ایمپلنت دندان ، بریج دندان و حتی ارتودنسی دندان، نصب لمینت تنها دو جلسه زمان نیاز دارد و بعد از آن شما به یک لبخند کامل و بی عیب و نقص دست پیدا خواهید کرد. بر خلاف روش های دندانپزشکی مروسمی مانند ارتودنسی دندان که نیازمند رسیدگی و مراقبت بالایی هستند، لمینت ها تنها نیازمند مراقبتی اندک هستند و دقیقا به همان اندازه مراقبت نیاز دارند که دندان های طبیعی خودتان دارند.
اگر اخیرا دندان خود را از دست داده اید، به علت آسیب، وضعیت پزشکی یا علل طبیعی، ممکن است بدانید که گزینه های شما برای بازگرداندن لبخند شما چه هستند. یک دندان شکسته می تواند یک شکاف ناخوشایند ایجاد کند، اما اغلب بیش از یک مشکل زیبایی است. شما همچنین می توانید هنگام جویدن، ناراحتی در فک، یا سایر مشکلات ناشی از تغییر، را حس کنید یکی از رایج ترین راه حل های این مشکل، داشتن یک پل دندان در دهان شماست.
پل دندانی یک راه حلی است که وقتی دندان را از دست می دهید یا زمانی که شکاف ایجاد می شود که دندان های دیگر شما ممکن است از دست بروند. این دندان فضای خالی بین 2 دندان را به طوری پوشش می دهد که همانند دندان عمل می کند. در کل چهار نوع پل دندان وجود دارد، و دندانپزشک درمانترمیمی دندان خود که تعیین خواهد کرد گزینه مناسب (بریج دندان و ...) برای وضعیت شما کدام یک می باشد. یک پل سنتی شایع ترین نوع می باشد که شامل یک یا چند دندان جعلی است که این تاج ها به دندان های اطراف دندان هایی که از دست رفته اند، چسبیده اند. نوع نهایی یک پل پشتیبانی شده از ایمپلنت است که اغلب هنگامی استفاده می شود که بیش از یک دندان دست رفته موجود است. این پل ها توسط ایمپلنت ها نصب می شوند که برای حداکثر پایداری به استخوان شما احتیاج دارند. اکثر دندانپزشکان ایمپلنت دندان را برای هر دندان که از بین رفته است قرار می دهد.
مزایای پل دندان
پل های دندانی مزایای متعددی دارند. این روش ساده نتیجه زیبایی جذاب را فراهم می کند که فضا خالی را از بین می برد و لبخند یکنواخت و زیبا را ایجاد می کند. هنگامی که یک یا چند دندان شکسته دارید، می توانید از مشکلات خوردن و جویدن نیز رنج ببرید. جایگزینی دندان ها با پل ها، هر گونه مشکلی را که ممکن است هنگام خوردن شما تجربه شود را از بین می برد. سخنرانی شما نیز ممکن است توسط یک دندان شکسته تاثیر بگذارد، بنابراین آن را با یک دندان جعلی به شما اجازه می دهد به طور صحیح صحبت کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر خدمات دندانپزشکی ترمیم و زیبایی دندان مثل دندانپزشکی اطفال، دندانپزشکی بارداری، ارتودنسی دندان(ارتودنسی نامرئی، متحرک و ثابت و.... می توانید به سایت کلینیک دندانپزشکی ما مراجعه کنید.